Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

"uporaba dveh zvočnih kartic hkrati"


8 odgovorov v tej temi

#1 DomaDIS

DomaDIS

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Kranj

Objavljeno 30 marec 2015 - 12:49

Živjo.

 

Zanima me, če je možno uporabiti dve ali več zvočnih kartic hkrati? Imam namreč dve FW (RME FW800 in Alesis FireWire MultiMix 16)  in eno PCI (EMU1212).

 

Zanima me zaradi tega, da bi s tem razširil sistem (predvsem pridobitev izhodov). Program za snemanje je Cubase. 

 

V Cubasu  sem sicer zasledil neko split varijanto izbiro driverjev, vendar v tem primeru upošteva samo po dva IN/OUT izhoda... Ne vem nimam izkušenj, niti nisem zasledil nikjer takšne uporabe.

 

Hvala in lep pozdrav, Kristian



#2 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 832 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 30 marec 2015 - 01:22

Na Macu brez problema - Agregate Device ....

N PCu pa probaj z Asio4All.


.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 30 marec 2015 - 09:19

Sicer še nisem nikoli poskusil tega z zvočnimi kartami, delam pa v službi z zelo podobnimi sistemi (le da ne gre za zvok).

 

Ne predstavljam si, kako bi to delovalo, če nista z nekim kablom za sinhronizacijo povezani med seboj.. Nato mora seveda še program/driver podpirati sinhronizacijo. Je pa res da mi ponavadi poskusimo sinhronizirati pod mikro sekundo - verjetno tukaj ni potrebna takšna natančnost :)



#4 DomaDIS

DomaDIS

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Kranj

Objavljeno 31 marec 2015 - 08:19

Sem preizkusil Iso4All, pa zadeva ne dela. Kar se tiče istočasne uporabe mislim, da bi za sinhronizacijo rabil wordclock povezave med komponentami...

 

Ne vem prišel sem do tega, da če bom želel razširiti sistem bom moral kupiti IN/OUT channels z Adat optičnim izhodom, ki ga bom priklopil direktno v FW800.

 

Če ma še kdo kakšno idejo se priporočam.

 

LP, Kristian



#5 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 31 marec 2015 - 02:31

http://www.soundonso.../pcmusician.htm


Nenad Patkovic

#6 harman

harman

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 04 april 2015 - 10:30

Evo idejo :)

Maš adat, maš wordclock, maš 8 XMAX class A solid state preamps...

http://www.bolha.com...1297993309.html

#7 DomaDIS

DomaDIS

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Kranj

Objavljeno 07 april 2015 - 06:23

:) če bo kdaj kaj v tem stilu bo rme dobila čistokrvnega I/O bratca ali sestrico :P

 

Vseno hvala za predlog.



#8 harman

harman

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 75 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 07 april 2015 - 09:24

Eh...brezveze met vse iste preampe :)

#9 jodldajs

jodldajs

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Velenje
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 14 april 2015 - 04:46

nimaš kaj, kot karte enake, ki podpirajo veriženje, pa še tam velikokrat šteka, ali ADAT opcija, ali karta z več preampi (kaka digitalna snemalna miza?)


''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov