No, ampak še vedno javno ni znano konkretno, proizvajalec, materijal... ki se obnese oz. je dober nadomestek tistemu tako dragemu produktu.
Kamena volna in fiberglass pa sta precej podobna, oboje je stopljen bazalt in še par drugih kamnov in nato pod pritiskom gre skozi fine šobe...
Šele nekje na polovici se tehnološka postopka ločita in rockwool se preša, steklo se pa navija in prede kasneje.
Waterjet... komaj čakam da ga dobimo, zaenkrat samo laser. Glede zamudnost če hočeš pobrat robove...
Meni je ful dobro delat z nadrezkarjem, sem pač tak...sploh pa niso ostri robovi tisto kar je najbolj moteče pri rezu z laserjem, če hočeš nekaj uporabit v dekorativne namene... zažgan rob, ki pride čisto črn, oglje po domače... ampak če ga mal pošmirglaš in daš črn pajc je prav cool.
Če hočeš rezat recimo 20mm debelo šperplato mora bit mašina vsaj 300W... drugače res dobiš nazobčan zadnji rob.
Teh težav jaz recimo nebi imel, ker dela rez enakomeren oz. je šperplata kvalitetna in brez grč.
Se bom mogoče drug teden spravil naredit en testni okvir, kolega bo pa en zavitek tervola butnu z viličarjem... grem čist low budget...
Kaj pa PEEL PLY ali po domače abrajza, Abreisgewebe... ki se uporablja v kalupih da skozi odteče epoxi?