Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Combo ojačevalnik za kitaro in bas (dva ločena vhoda) + baterijsko napajanje

3 odgovorov v tej temi

#1 buttons'n'bellow

buttons'n'bellow

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 35 prispevkov

Objavljeno 14 oktober 2019 - 11:14

Živjo!

Prijatelj ima ljubiteljski narodnozabavni trio na zelo solidnem nivoju- klavirska harmonika, kitara in bas kitara.

Iščejo nekaj enostavnega za kitaro in bas kitaro: v enem kosu+lahko, vsaj dvokanalno, najraje z dodatkom baterijskega/akumulatorskega napajanja (ni pa nujni pogoj).

Harmonika bo vedno "na suho" oz. največ kakšen mikrofonček za nekaj reverba, če bi bil res kakšen ekstremno zadušen prostor (npr. hotelska restavracija vsa v zavesah in tepihih).

Malo sem "pregledal" po spletu, pa ne najdem nič oprijemljivega, zato odgovor iščem še na najbolj poklicanem forumu za te zadeve... :please:

Če kdo pozna, prosim, da pokomentira moj izbor in doda še kakšne svoje predloge.

Bose S1 PRO

Roland BA-330

Oba sta lahka, večkanalna, z efektom in baterijskim napajanjem...

Nimam pa nobenega občutka, ali bi bil bas iz take naprave ob kultiviranem harmonikarju (ne kakšnemu "podivjanemu frajtonarju" :no: ) dovolj glasen in brez popačenj. 

Najprej sem gledal Peavey Vypyr3 - na spletu so ga opisovali kot odlična zadeva za oboje (kitaro in bas) - ker je zmogljiv in ima vgrajen amp.simulator - in sem bil zadovoljen, da je "naloga opravljena".
A prezgodaj se je veselil siromak - ojačevalnik ima samo en vhod  :sick0023:

Pogoj je res visoka mobilnost - "primeš in prestaviš" - zato tudi ne bi imela vsak svoje naprave...

HVALA!

Prispevek uredil/a: buttons'n'bellow, 14 oktober 2019 - 12:03 .

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 21 oktober 2019 - 05:55

Poznam oboje, oboje je zelo dobro, a problem vidim pri Bose-u z bass kitaro. S1 ne gre kaj dosti v nižino-globino, to je pri Rolandu ok. Res pa je da ni neke izbira na trgu, ki bi ponujala oz. imela več vhodov, fx-e,... ect .

Jaz bi vzel Rolanda.

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 057 prispevkov

Objavljeno 21 oktober 2019 - 02:58

Kaj pa recimo Schertler Jam?

Sicer ni na baterije, ampak drugače pa se mi zdi v vseh pogledih boljši.

#4 buttons'n'bellow

buttons'n'bellow

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 35 prispevkov

Objavljeno 21 oktober 2019 - 08:45

Hvala obema za dobre predloge! 

Jam je za bas in kitaro definitivno veliko boljši - že pri kontrolah se vidi, da je vrhunski.

Je tudi daleč najmočnejši od zgoraj predlaganih. Žal pa nima baterije...

V popoldanski debati s triom pa smo ugotovili, da je Roland dober tudi za na stojalo, kadar je treba kakšno malenkost ozvočiti (kaj povedati ali predvajati glasbo).

Kako kar naenkrat "zrastejo apetiti" (ali pa potrebe) - najprej je bilo mišljeno strogo kot kitarski+basovski! 

Zato je zaenkrat BA-330 favorit... :punk:  Zna biti, da celo končni... ;-)  
(Muziker ga trenutno prodaja za 584€+brezplačna dostava). 

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov