Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Zvocna kartica za MacOsX??


14 odgovorov v tej temi

#1 legionar

legionar

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 5 prispevkov

Objavljeno 08 marec 2014 - 11:39

Pozdravljeni,

Leto dni nazaj sem moral prodati M-Audio Profire zvocno ker niso update-al driverje za Mac Lion sistem. Trenutno se ne morem odlociti kaj bi nabavil ker ne vem kako je z dolocenimi karticami glede driverjev za mac, so kaksni proizvajalci, ki so dokaj skrbni glede tega ker M-Audio pac ni.
Druga stvar je da imam firewire opcijo tko da mora bit firewire in ne usb za out pa 2x balanciran jack. Zelo mi je vsec Echo Audiofire 4 ali pa tudi 2-ka sam se jih zlepa ne dobi po drugi strani me skrbi glede driverjev ker so ze stari modeli in zna bit podobno kot z M-audio ali pac ne?.

Rabim za domaco rabo nekaj kar naj bi imel za nekaj casa da mi ni treba skrbet za update driverjev.

Ce kdo prodaja slucajno Echo Audiofire 4 ali 2 naj mi javi na PP.

Hvala vnaprej za nasvete.

#2 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 08 marec 2014 - 02:11

Echo je class-compliant kar pomeni da dela na macu brez driverja.

sma AF4 in AF2 ne delajo več.

#3 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 832 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 09 marec 2014 - 10:07

Ali pa Apogee ali pa Rme pa je mir...
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 legionar

legionar

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 5 prispevkov

Objavljeno 09 marec 2014 - 07:17

QUOTE (Ploki @ 8. Mar 2014 14:11:30) <{POST_SNAPBACK}>
Echo je class-compliant kar pomeni da dela na macu brez driverja.

sma AF4 in AF2 ne delajo več.


a to pomeni da bo zvocna delovala tudi na novih operacijskih sistemih MacOsX? Namrec ce bi jo lahko kje dobil se ne bi rad sekiral ko bo Mac nadgradil svoj sistem ali bo delalo ali ne.

QUOTE (ixi @ 9. Mar 2014 10:07:51) <{POST_SNAPBACK}>
Ali pa Apogee ali pa Rme pa je mir...


Gledam tale Apogee in ni povsem obicajna zvocna. Gled outputa rabim balansiran jack zdej ali to pomeni dodatne tezave? Vidim da so neki kabli zravn sam mi ni cist jasno kak to zvezes?

LINK

Bi mogu verjetno tole nabavit al kako:
Breaout Box Apogee Duo

Prispevek uredil/a: legionar, 09 marec 2014 - 07:25 .


#5 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 09 marec 2014 - 10:48

Apogee ni ravno "brez problemov"... Jaz bi se držal RMEja če že.

Nazadnje sem Echota uporabljal na 10.8 in je delal, zdaj jih pa nimam več, ampak načeloma bi naj to pomenilo da bo delal indefinitely ja.

Trenutno mam RME in TC Electronic... Apogee me je razočaral, Echo mi je fenomenalen ampak trenutno ne ponuja nič kar bi rabil.

Poglej Echo Echo2.

#6 legionar

legionar

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 5 prispevkov

Objavljeno 17 april 2014 - 12:09

Koncno dobil za sprobat AUdiofire 4 na MacOSx Mavericks in zgleda da ni kompatibilno. Ve kdo kej vec o tem... imam se dan casa da jo vrnem.

Hvala.

#7 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 832 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 17 april 2014 - 06:43

Jst ti prodam Apogee one ..

http://www.apogeedig...om/products/one


Pa nebo problemov wink.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#8 legionar

legionar

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 5 prispevkov

Objavljeno 18 april 2014 - 01:23

QUOTE (ixi @ 17. Apr 2014 19:43:08) <{POST_SNAPBACK}>
Jst ti prodam Apogee one ..

http://www.apogeedig...om/products/one


Pa nebo problemov wink.gif


ja sam output bi rabu na balanciran jack 2x???

#9 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 18 april 2014 - 08:21

QUOTE (legionar @ 17. Apr 2014 12:09:33) <{POST_SNAPBACK}>
Koncno dobil za sprobat AUdiofire 4 na MacOSx Mavericks in zgleda da ni kompatibilno. Ve kdo kej vec o tem... imam se dan casa da jo vrnem.

Hvala.


hm, v cem je pa problem?

#10 legionar

legionar

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 5 prispevkov

Objavljeno 28 april 2014 - 10:40

Sem obupal nad firewire kartico in bi raj imel USB. Zdej nekja sem cital na netu da je lahko vec kompalikacij glede opercijskega sistema MacOsX 10.9.2 Maverick (zadnja verzija MacOsX op. sistema).

Zdej jaz imam MacBook Pro 15" (l. 2008). Menjal sem navaden disk za SSD 512GB in dodal RAM-e na max 8GB. Mi lahko kdo ki je v tem pomaga izbrat pravo zvocno kartico se pravi na USB 2.0 monitorji pa imam ze speljane kable na balansiran JACK (2x). Se pravi ne rabim multi channel it'd. te dve predpostavki sta bolj vazni se pravi USBN 2.0 in output vsaj 2x jack.

Prosim za pomoc ker bom znoru :-)

#11 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 832 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 29 april 2014 - 06:20

Vzameš lahko npr. Focusrite scarlett 2i2, dela BP, lahko TC konnekt 6, Presonus AudioBox vsl 22.,...
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#12 For

For

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Jesenice

Objavljeno 25 avgust 2014 - 10:08

Tale prvi post mi je kar blizu ...

Sem novinec na Macu in ugotavljam da je najbolje da tale moja Fast Track Pro zvočna ostane kar na Windowsih XP.
Nekaj bi kupil za doma ki bi lepo (in dolgo) delalo z macbookom?

Ljubiteljsko se s tem igram ... v glavnem, puno para malo muzike smile.gif


ROCK!

#13 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 25 avgust 2014 - 10:11

Js mam zdej TC Electronic Desktop Konnekt 6 za v ne-studiu in mi blazno lepo dela. ful zadovoljen (tenks ixi)

res luštna desktop karts

#14 For

For

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 47 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Jesenice

Objavljeno 25 avgust 2014 - 11:01

Ma malo razmišljam da bi si kar tole http://www.audiopro....p...t&Itemid=74 privoščil, in imel še vplacu za vaje in snemanje... mellow.gif

Ni preveilka za prenašat ...malo večji ruksak in to je to .... smile.gif Pa malo sva se že družila, tako da mi je nekako pri srcu biggrin.gif

Prispevek uredil/a: For, 25 avgust 2014 - 11:04 .

ROCK!

#15 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 26 avgust 2014 - 03:26

to so vredu mixerji, delal sem z mislim da 16.4.2 pa je blo super



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov