Veliko se je o tem že govorilo tudi po drugih forumih, pa še vedno ne vem kako je ta stvar točno postavljena pri nas.
Kaj se pri nas šteje za legalno kupljeno glasbo iz tujih spletnih založb? Kaj poreče društvo Sazas, če bom recimo kupil par 100 tujih komadov pri tujih založbah (beatport, itunes,....), imel za to tudi račune in jih potem javno predvajal (seveda sem prej izpolnil vse obrazce za javni tralala, imam original sw,...)????
Ima kdo kakšne izkušnje oz. kak drugačen način okoli teh stvari?
lp
Nakupi iz tujih založb
Začel
Luka Goljevšček
, jul 09 2008 12:54
4 odgovorov v tej temi
Objavljeno 29 april 2010 - 12:59
Sazas nima v tem rimeru nč za rečt sploh....majo pa za delat:)
oni morjo u bistvu administrirat keš k ga dobijo od predvajanja teh komadov v javnih prostorih in načeloma poslat ta denar v Sazas od države kjer so komadi nastal da ta keš pride do avtorjev k so to musko spisal...ne morjo to pa nikakor težit zarad tega če si komade kupu legalno na netu..če pa oni nimajo pogodbe z državo kjer so te komadi nastal-gre pa še več Janu Plestenjaku ;(
oni morjo u bistvu administrirat keš k ga dobijo od predvajanja teh komadov v javnih prostorih in načeloma poslat ta denar v Sazas od države kjer so komadi nastal da ta keš pride do avtorjev k so to musko spisal...ne morjo to pa nikakor težit zarad tega če si komade kupu legalno na netu..če pa oni nimajo pogodbe z državo kjer so te komadi nastal-gre pa še več Janu Plestenjaku ;(
Objavljeno 29 april 2010 - 03:15
QUOTE (winni @ 9. Jul 2008 01:54:55) <{POST_SNAPBACK}>
Veliko se je o tem že govorilo tudi po drugih forumih, pa še vedno ne vem kako je ta stvar točno postavljena pri nas.
Kaj se pri nas šteje za legalno kupljeno glasbo iz tujih spletnih založb? Kaj poreče društvo Sazas, če bom recimo kupil par 100 tujih komadov pri tujih založbah (beatport, itunes,....), imel za to tudi račune in jih potem javno predvajal (seveda sem prej izpolnil vse obrazce za javni tralala, imam original sw,...)????
lp
lp
Če se v zadnjem letu ni nič spremenilo, potem pri nas ni legalno javno predvajanje downloadanih mp3-jev, če nimaš original CD-ja oz. plošče ali kasete .
LP
Objavljeno 01 maj 2010 - 12:41
ah kje....pa sej če legalno kupš komade na beatportu ti SAZAS ne more rečt da jih ne morš špilaat?????
lahko pa ti rečejo da je prepovedan te mp3je na CD zapečt to pa je res... ti kupljenih komadov ne smeš kopirat niti na CD ampak da pa ne bi smeu špilat teh mp3jev ta je pa res dobra...sej nismo na kitajskem p*** da b mel cenzuro....
mp3 je dons tko k CD - sej maš račun da si jih kupu..
majke mi če je to res da ti ne pustijo špilat kupljenih mp3jev pol je pa slovenija res u kurcu-no mislnm sazas je res mnogo bl u kurcu kokr bi si človk mislu...
prv ma me da bi poklicala mau na SAzas....
sej ne da mp3 prodaja rešuje celotno svetovno glasbeno industrijo ne;)
tko da bi blo prv u stilu če se sazas tut tega bran hahahhaa
lahko pa ti rečejo da je prepovedan te mp3je na CD zapečt to pa je res... ti kupljenih komadov ne smeš kopirat niti na CD ampak da pa ne bi smeu špilat teh mp3jev ta je pa res dobra...sej nismo na kitajskem p*** da b mel cenzuro....
mp3 je dons tko k CD - sej maš račun da si jih kupu..
majke mi če je to res da ti ne pustijo špilat kupljenih mp3jev pol je pa slovenija res u kurcu-no mislnm sazas je res mnogo bl u kurcu kokr bi si človk mislu...
prv ma me da bi poklicala mau na SAzas....
sej ne da mp3 prodaja rešuje celotno svetovno glasbeno industrijo ne;)
tko da bi blo prv u stilu če se sazas tut tega bran hahahhaa
Objavljeno 01 maj 2010 - 01:51
Od odptrja te teme do danes še nisem imel nobenih težav z original MP3ji, mislim da jih prav tako ni dosti takih ki bi ob inšpekciji pokazali račun in imeli težave; te pa vsaj načeloma lahko zašijejo.
Ah ja, ta SAZAS - tolk je velik da se lahk vtika povsod, po drugi strani pa mu nihče nič ne more, nihče se ne zmeni za to kar delajo.....
Ah ja, ta SAZAS - tolk je velik da se lahk vtika povsod, po drugi strani pa mu nihče nič ne more, nihče se ne zmeni za to kar delajo.....
2 uporabnikov bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov