Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Yamaha servis

servis Yamaha

• Prosimo prijavite se za odgovor
5 odgovorov v tej temi

#1 L.C.

L.C.

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 55 prispevkov

Objavljeno 22 september 2014 - 09:29

Pozdrav!

Iščem koga, ki zna dobro in v razumnem orku (tedna dni ali prej) opravljati popravila na mešalniih mizah Yamaha. Ker je moja že izven garancije, bom upošteval tudi priporočila splošnih RTV servisov. Najraje v Ljubljani, lahko tudi drugod. 

Na zanesljivi MG166CX se je po nekaj letih obratovanja okvaril eden izmed kanalov. Ker do faderja vse deluje (predojačevalec, insert, EQ,AUX izhodi, balnce, PFL), sumim, da je šel potenciometer ali je razrahljan kontakt. Ker moj vid že peša, bi bil sam pri popravilu nemara preveč neroden. 

Temo o servisiranju mešalk Soundcraft sem pregledal, pravtako imam pozitivne izkušnje z AVC. Če ne bo drugih predlogov, nesem tja. 

Hvala!

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 23 september 2014 - 06:27

V LJ imaš www.hq.si je uradni srvis za yamaho, na Pruju pa Audio Kondrič www.kondric.si

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 24 september 2014 - 07:56

Živela!

Pred leti dal Yamahin analogni mixer na servis v HQ, čas menjave 5-6 čipov ca 1 (eno) leto, zadaj na mixerju bla nalepka čigav je, so se izgovarjal, da jim je UMRL RAČUNALNIK Z PODATKI STRANK! Kao so iskali aslov!

Dokler je bil servis v NM (ADR Electronic) sem poklical, pripeljal popoldne in odpeljal pred nočjo!

lpt

#4 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 25 september 2014 - 02:59

Eno leto za par čipov je res veliko, vendar serviserja po eni taki izkušnji izpred let ne bi sodil. Verjetno ne dela vsega sam in še komunicira s strankami, na servisu je lahko precej robe, za neke stvari se mudi, za druge manj.. Verjetno se v tem primeru ni, sicer bi jim najbrž povedal naslov ali prišel po mixer. Nekateri delajo napake ko so mlajši, stvari slabo precenijo, pa so kasneje vseeno lahko zelo dobri. Pred kar nekaj leti je bilo dobiti določene dele težko, če si naročil narobe ali je bilo narobe poslano je lahko minilo tudi več mesecev, da si dobil kar je bilo potrebno.

So povedali zakaj je bilo treba menjati 5-6 čipov? So bili res čipi ali diskretni operacijski ojačevalci? Kar koli od tega je bilo, mislim da še nisem slišal za toliko naenkrat skurjenih čipov ob normalnih pogojih in me malo matra firbec, če se spomniš za kaj je šlo.

lpm

#5 Verteroney

Verteroney

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2014 - 08:00

Pozdrav!

To "volilno nedeljo" (nova-stara delovna mesta in plače) sem izkoristil za brskanje po knjigovodskih zadevah, situacija je takšna:

Oddan mixer v H.Q. servis: november 2006

prevzem in plačilo: 24.september 2007

cena: 273,60€ (65.565,50 Sit)

Naročeno: popravilo / menjava skurjenih delov in predelava konfiguracije (The default configuration is): Foldback 1 & 2 - Pre-EQ v Post Fader

Storitev: popravilo napajalnega dela in menjava dif. ojačevalnikov.

ni bilo opravljeno: Foldback 1 & 2 Pre-EQ v Post Fader verzijo.

lpt

#6 Tuub

Tuub

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 242 prispevkov
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 07 oktober 2014 - 12:43

Živjo,

hvala za info! Kot kaže je bila težava v napajalni veji. Tiste diferencialne ojačevalnike (op ampe) so verjetno menjali iz previdnosti, ker če so v obliki IC-jev je strošek zanemarljiv, sploh v primerjavi s ponovnim servisom, če bi kateri kasneje odpovedal zaradi predhodnih obremenitev ob težavah z napajanjem. Če vsak kanal ni na svojem pcb-ju (danes skoraj vedno) in je za modifikacijo kot Aux Pre-EQ v Post Fader treba odstranit velik pcb s kabli, ter delat s spodnje strani, to postane zamudno.

Na starejših analognih mixerjih še ni toliko natlačeno in mnogi nimajo smt komponent, zato je lažje delat. Si bom pa v kratkem ogledal kako izgleda servis novejšega digitalnega mixerja, kjer je vse smt, težje dostopno in zraven še softver. Težko predvidim ali bodo takšni mixerji nekoč tako zaželjeni kot so danes nekateri stari, me pa to zelo zanima, ker bi veliko povedalo v katero smer gre kvaliteta audio naprav...

Lpm

Prav tako označen z eno ali več od teh ključnih besed: servis, Yamaha

2 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov

Facebook (1)