Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

UAD-2 DUO problem z Nuendom 5


  • Prosimo prijavite se za odgovor
7 odgovorov v tej temi

#1 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 01 marec 2012 - 09:29

Mojstri, a je imel kdo problem z Nuendom 5 (ta zadnja verzija) in UAD-2 ??

Meni ne dela, audio se zatika, glitcha, včasih celo začuda dela za kratek čas - če recimo povečam buffer na ASIO, ampak kakor hitro vklopim kak drug plug-in mi spet začne štekat, pa kartica sploh ni obremenjena... medtem ko mi obe UAD-1 kartici delata brez problema... tudi ko sem povsem nepožrešne plug-ine dodelil UAD-2 je bila zgodba ista, medtem kot na UAD-1 delajo.

Še večji hec pa je, da v REAPERju dela vse brez problema, tudi na manjših buffer nastavitvah - na isti mašini in vseh drugih istih nastavitvah... zalaufam 6 AMPEXov gor, pa NEVE 33609, 1081, skratka - vse moje najbolj požrešne plug-ine, pa še zmeraj vse dela... WTF?? Sem sprobal še v drugem Steinbergovem programu - Wavelabu, pa ista pesem - tu se sploh audio ne pojavi... kaj ima Steinberg proti UAD-2??

Sem na win7 32 bit - in kot pravim - v Reaperju dela vse brez problema, težava je samo v faking Nuendu... sem že parkrat razmišljal da ga prodam in popolnoma presedlam na Reaperja, a sem ga preveč navajen in mi je super orodje sicer.

Prispevek uredil/a: satoration, 01 marec 2012 - 09:46 .


#2 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 02 marec 2012 - 08:12

Meni dela normalno, pod Nuendo 5.5 (z zadnjim update-om) in Mac OS X 10.6.8.

LP



QUOTE (satoration @ 1. Mar 2012 21:29:55) <{POST_SNAPBACK}>
Mojstri, a je imel kdo problem z Nuendom 5 (ta zadnja verzija) in UAD-2 ??

Meni ne dela, audio se zatika, glitcha, včasih celo začuda dela za kratek čas - če recimo povečam buffer na ASIO, ampak kakor hitro vklopim kak drug plug-in mi spet začne štekat, pa kartica sploh ni obremenjena... medtem ko mi obe UAD-1 kartici delata brez problema... tudi ko sem povsem nepožrešne plug-ine dodelil UAD-2 je bila zgodba ista, medtem kot na UAD-1 delajo.

Še večji hec pa je, da v REAPERju dela vse brez problema, tudi na manjših buffer nastavitvah - na isti mašini in vseh drugih istih nastavitvah... zalaufam 6 AMPEXov gor, pa NEVE 33609, 1081, skratka - vse moje najbolj požrešne plug-ine, pa še zmeraj vse dela... WTF?? Sem sprobal še v drugem Steinbergovem programu - Wavelabu, pa ista pesem - tu se sploh audio ne pojavi... kaj ima Steinberg proti UAD-2??

Sem na win7 32 bit - in kot pravim - v Reaperju dela vse brez problema, težava je samo v faking Nuendu... sem že parkrat razmišljal da ga prodam in popolnoma presedlam na Reaperja, a sem ga preveč navajen in mi je super orodje sicer.


www.mmedia.si

#3 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 02 marec 2012 - 08:58

Hmmm, to je pa res nadležno... največji hec je, da mi dela popolnoma normalno v Reaperju, torej ni HW napaka in tudi ni neka sistemska, da bi se teplo s kompjuterjem ali Windowsi, UAD-1 kartice mi tudi delajo normalno tako v Reaperju, kot v Nuendu (prav tako 5.5-ka in ta zadnji updejt), kot Wavelabu, UAD-2 pa ne dela v obeh Steinbergovih... le kaj bi lahko to bilo... torej je nekaj, kar počnejo Steinbergovi programi drugače od Reaperja in nekaj kar je drugače med UAD-2 in UAD-1...

Prispevek uredil/a: satoration, 02 marec 2012 - 09:00 .


#4 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 02 marec 2012 - 04:32

Našel problem, ne pa še popolne rešitve... kriv je driver moje zvočne kartice... TC K48... jebemo...

V Reaperju je bil izbran "Generic low latency ASIO driver" in nisem opazil - ko sem to spremenil na TC Near je takoj freeznil... enako obratno v Nuendu - ko sem preklopil na generični ASIO driver je zadeva začela delati brez problema... workaround je da snemam z TC Near in miksam z generičnim drajverjem, a to ni dolgoročna rešitev, grem zdaj težit na TC forum, mater cel dan sem zabušil za raziskat to pizdarijo, preden sem opazil da Reaper sploh ni laufal na TC drajverju...

Svašta...



#5 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 763 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 03 marec 2012 - 12:22

Ufff, nasankal si ga... se sequoia hitreje raste v primerjavi s TCjevo hitrostjo nastajanja novih driverjev...

Preprost nasvet... prodaj K24 in nabavi UFX, itak vem, da ti je vsec : )

Lp,

b.

#6 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 04 marec 2012 - 09:18

... tolko krat sem napisal da je TC (pa tudi M-Audio) kar nekaj whistling.gif
Nenad Patkovic

#7 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 06 marec 2012 - 09:10

Ma ja, ni mi zdaj za prodajat, edina alternativa je RME UFX, ja... mogoče UCX, ampak TC studiokonnekt 48 je drugače super karta, dober sound - zelo dobri AD/DA konverterji (baje da boljša konverzija od RME), uporabni preampi, vse kaj rabim glede I/O, MIDI kadar je treba, simple in pregleden softwarski interface, dobri interni efekti, ko rabim kaj za polišpat direkt monitoring med snemanjem (vem da ima to sedaj tudi UFX), itd. V glavnem ni bilo panike z drajverji, to je prvič da se sploh ne da porihtat - na začetku je bilo treba neke service packe windowsev porihtat, pa ko so dali ven ta zadnjo verzijo drajverjev je delalo super - predtem se je folk ful pritoževal, a ko sem jaz nabavil so pravkar pričeli pisati pozitivno, da so se končno vzeli skupaj, itd. No, bomo videli, ker me nova ponudba kartic še ni čist na rit vrgla in se mi ne da prodajat - recimo da bi RME imel še boljši AD/DA, potem bi se mi cedile sline, prodam lahko še zmeraj če ne bo šlo drugače...

NLP - no, to je kar resna kartica sicer... ni kr' neki, ampak drajverje bi pa lahko pisali boljše, ja... in malo več updejtov...

Prispevek uredil/a: satoration, 06 marec 2012 - 09:11 .


#8 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 763 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 06 marec 2012 - 11:42

Oj,

Ves kaj sem se se spomnil... preveri "System Information", ce si tvoj K48 FW deli IRQ port se s cim drugim. Mogoce si deli ravno z UAD karto in je potem lahko problem...

SysInfo ponavadi najdes v system meniju v windows-ih... lahko pa tudi probas sreco in pozenes Run (winKey + R) in napises notri msinfo.exe ali msinfo32.exe

Druga varianta detektiranja pa ti je DPC Latency Checker:
http://www.thesycon....ncy_check.shtml

Preberi si tale dokument in ti bo vse jasno.

Tako bos lahko ugotovil, ce sta res K48 in UAD krivca za tezave... lahko je cisto kaj drugega... npr, da se ti UAD karta deli IRQ z graficno karto, etc, etc...

No, pa javi kako je slo : )

Lp,

b.





0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov