Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Disk za produkcijo


  • Prosimo prijavite se za odgovor
48 odgovorov v tej temi

#1 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 20 junij 2011 - 11:28

Zanima me katere firme / modeli diskov veljajo za najbolzanesljive. Z rednimi backupi se marsikaj reši, ampak vseeno: Kateri disk bi vi kupili v tem trenutku? (ne SSD)

#2 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 20 junij 2011 - 11:42

Jst z Western Digital-i nimam nobenih problemov, tko da ... priporočam (samo ne Green serijo).

LP

www.mmedia.si

#3 Plueg

Plueg

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:MS

Objavljeno 20 junij 2011 - 03:17

http://www.lacie.com...ct.htm?id=10330

Meni tale dela odlicno ze stiri leta, vlacim ga vsepovsod, snemam, brisem, snemam, brisem... ne kaslja, izredno odziven, hiter, in pa seveda neslisen.

Definitivno pa odsvetujem tole sranje: http://www.wdc.com/e...cts.aspx?id=210 violent085.gif V ljubljani sem imel snemanje in na poti tja v mariboru kupil disk, ce nebi imel s sabo polnega lacie-a, bi se lahko poslovil... Danes ga uporabljam seveda le za time machine...

i


You're as good as your last project.
http://www.gbtm.si

#4 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 23 junij 2011 - 03:31

jst prisegam na seagate barracude ... dela kot mora že par let.


drugače pa lacie vsi samo hvalijo... je pa že nekaj na tem?
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#5 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 23 junij 2011 - 08:29

Ja imel sem Seagate pa mi je crknu po enih 5 letih. Zdej imam pa nek poceni WD pa šteka.

#6 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 24 junij 2011 - 05:42

Jst sm skos na WD-jih pa nikol nobenih problemov.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#7 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 25 junij 2011 - 07:36

QUOTE (ixi @ 24. Jun 2011 06:42:15) <{POST_SNAPBACK}>
Jst sm skos na WD-jih pa nikol nobenih problemov.


Sej drgač dela, sam ko spuščam čez kake zunanje kompresorje mi pa disk občasno zabije in pol so kr pavze vmes... če pa isto stvar nardim na Seagate-u pa dela normalno.

#8 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 25 junij 2011 - 08:43

QUOTE (zmatej @ 25. Jun 2011 07:36:02) <{POST_SNAPBACK}>
Sej drgač dela, sam ko spuščam čez kake zunanje kompresorje mi pa disk občasno zabije in pol so kr pavze vmes... če pa isto stvar nardim na Seagate-u pa dela normalno.


Ja sevedaaaa ???? ... a maš na istem disku operacijski sistem ??? kolk MB maš predpomnilnika.......
Načeloma to nima veze če uporabljaš zunanji HW,....sto ti mora latenco računat..če nabiješ na kanal 5 ali pa 8 plugov....
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#9 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 26 junij 2011 - 08:47

QUOTE (ixi @ 25. Jun 2011 09:43:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ja sevedaaaa ???? ... a maš na istem disku operacijski sistem ??? kolk MB maš predpomnilnika.......
Načeloma to nima veze če uporabljaš zunanji HW,....sto ti mora latenco računat..če nabiješ na kanal 5 ali pa 8 plugov....



Sej glih to mi je smešno - na Seagate-u imam sistem, pa mi WD zašteka občasno, Seagate pa ne poster_oops.gif

#10 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 19 julij 2011 - 08:05

če imaš preveč keša definitivno wd velociraptor. še vedno drži ceno smile.gif mogoče si bom ga sam nabavil ker sem sit teh velikih "storage" diskov...

Prispevek uredil/a: kitkonis, 19 julij 2011 - 08:05 .


#11 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 16 december 2013 - 02:36

QUOTE (Blaster @ 20. Jun 2011 11:42:29) <{POST_SNAPBACK}>
Jst z Western Digital-i nimam nobenih problemov, tko da ... priporočam (samo ne Green serijo).

LP


Sicer kar star post od Blasterja, ampak zakaj ne green serija ?

Sm skor zihr, da mi je računalničar zdele dokler ne naberem keš za ssd disk, dal 500 GB wd green serijo notr kjer furam gor XP SP3 - CUBASE - REASON, pa visto sp2 za ostale pi*darije ! A je kkšna vlka frka s temi green serijami ?

#12 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 16 december 2013 - 09:07

Men je mal štekal. Za par EUR več dobiš mislm da Black al kaj je že, ki ne šteka...

#13 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 16 december 2013 - 12:32

wd green so nezanesljivi, v primerjavi z Blue in Black sploh.

#14 Psyko

Psyko

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 16 december 2013 - 01:55

Jaz mam starega external WD-ja studio edition že 5 let … snemam vse na njega, mixam na njega, jemljem ga čist povsod. Padel že po tleh … biggrin.gif
Pa še enga problema ni blo smile.gif

Ampak mislim da mam bolj srečo ko kaj drugega ...

#15 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 16 december 2013 - 02:29

meh... Na koncu ti lahk tud Black ali Blue crkne.

Green porabi najmanj štroma in ma tud temu primeren performance.

#16 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 17 december 2013 - 01:06

Mah dokler ne zrihtam keš za ssd bomo že zdržal edino kar ne prenesem in mi gre na živce nerealno :

Ta wd disk skos neki po domače brblja, tak zvok je kot bi kej prenašal na usb al pa disk, ampak s tem, da ko dejansko prenašam mi je jasno da je normalno da je tak zvok, ampak kako je možno da disk še zmerom brblja, čeprav je komp samo prižgan in nič ne delam, ne odpiram map kjer so podatki nič, disk ne rabi nič brati, da bi mel razlog da ropota ! Tudi antivirusi so na mir pa še zmerom mi na vsakih 3-5 sekund mal za brblja ?!

Čudn mi je ker prej preden mi je crknu disk tega nisem slišal, potem sem dobil nov disk 1tb in je isto skos neki brbljal ampak ker imam dual boot na računalniku je to brbljanje blo sllišat samo na visti kjer so anitvirusi, pa internet pa par map, medtem ko na xp-jih ( cubase itd. ) to ni bilo slišat ( xp in vista sta oba na istem disku ) ! Computer guy mi je reku, da mu to ni všeč in da je možno da so na Visti neki programi, ki skos poganjajo disk da preverja in zato to brbljanje itd.... OK, nesem nazaj ! In zdej nazadnje k sm nesu mojmu računalničarju nazaj, je reku, da mu zvok ni bil všeč, da je zgledal kot, da bo ta 1tb disk glihkar crknu ( pa čeprav nej bi bil nov ? ) in je zamenjal ta 1tb disk z tem 500gb wd green k ga mam zdej ampak to pokanje oziroma brbljanje lol je še zmer, a računalnik je pa samo pržgan ??!!

Zdej mene res zanima al sm jst spet perfekcionist kar me tepe že itak cel lajf in sm kr naekrat začel zaznavat to brbljanje in je dejansko blo že ves čas odkar imam računalnik al pa dejansko moj computer guy, men vgradi rabljene diske notr, ki so že mal sfukani ?! WTF ???

Tko, da upam in prosim da mi zna kdo povedat kaj več !

Pa sry za ta izraz brblja, ampak če bi reku ropota bi zgledal kot da je pokvarjen pa sm zihr da ni, ker ne ropota ampak brblja haha, kot da bi mi hotu disk povedat - rabljen sem, nism nov lol

Pozz

#17 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 17 december 2013 - 01:10

ni "mal sfukanih diskov ko neki brbljajo" biggrin.gif

vsak hdd brblja... Preglej procese mogoč ti kak proces vseen pisari po disku

#18 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 17 december 2013 - 01:17

Aha okey, sam nevem zakaj če je to že od samega začetka, mene začel motit šele zdej lol

Okey, sam da je ok, da je to normalno ! Kar se tega tiče če mi kkšn proces pisari po disku, pa je že on pregledu, pa je reku da je vse ql ?! Nevem, uglavnm dovolj mi je podatek da hdd diski brbljajo skos, itak delam na slušalke večinoma, ampak vseen mi je blo neki novga to brbljanje !

Ampak drgač dela disk ql, je hitr ni problemov, da bi šteku itd...

Mene zdej neki bolj zanima !

A je res, da ssd nč ne brblja, ropota ali kakorkoli, ker nima premičnih mehanskih delov oziroma če točno prilepim kako so napisal :

''Zaradi vrtenja traku v HDD diskih je nemogoče, da bi ti delovali brez vsaj nekaj hrupa. SSD diski ne vsebujejo premičnih mehanskih delov in zato ne proizvajajo dodatnih šumov.''


Če je to res, potem komi čakam, da zrihtam keš za enga 240 gb ssd, pa sam akcija smile.gif

Hvala ploki, za hitr odgovor !

#19 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 17 december 2013 - 01:42

hm. HDD nima traku... smile.gif

HDD ima kovinske ploščice katerima magnetna glava spreminja polariteto.

SSD je čisto tih, ne brblja nič. Ne dela sploh nič... samo je. poleg tega je tudi hudo fejst hiter

once you go SSD you never go back

#20 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 17 december 2013 - 01:54

Jaoooo komi cakam ta ssd, ampak okey mesec morda manj bom se zdrzu s tem hdd pol pa sam akcija !

Hvala ploki za obrazlozitev !



#21 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 17 december 2013 - 03:12

Kak imate pa kaj izkušnje z SSDji?
Sam ga še nisem imel prilike imet, sta pa kolegu crknila 2 SSDja v 2 letih in to baje ne ravno najcenejša! Zato sem sam vedno bolj skeptičen da bi prešaltal iz HDD...


lp

#22 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 17 december 2013 - 09:27

SSD = must have

#23 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 17 december 2013 - 11:19

Mi lahko kdo razloži, zakaj je SSD "must have"?

#24 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 17 december 2013 - 12:15

Ker je odziven, hiter...

#25 Psyko

Psyko

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 17 december 2013 - 12:59

mah tolk must have spet ni. Se da delat tut brez smile.gif Pač fajn je da maš sistemskega pa za sample libraryje ki jih dost uporabljaš … ker pol je delo res hitrejše ...

#26 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 17 december 2013 - 01:44

Ja sej u koncni fazi ni nuja, tko kot i7/i5/i3 procesor al pa 16/32/64gb RAMa...vse sa da se zmer na Pentiumu delat. Samo je nesmisel kupit latest PC kompnente in vsemu skupaj postavit blokado z sistemskim HDD.

Ena zadeva, ki je ne pogresam odkar sem vgradil SSDje v vse moje masine



Sploh ce snemas vec spur hkrati.


Edit: pa se to, ko nadgradis na SSD z HDDja imas prvih nekaj ur/dni nasmesek od hitrosti, ki jih dosega, nato se hitro privadis na posodobitev in se ti kasneje zdi da je to ze nek po defaultu dan feature, sele ko se vrnes nazaj na HDD se bos spraseval od kje si crpal vso potrpljenje.

Prispevek uredil/a: Katoda, 17 december 2013 - 01:49 .


#27 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 17 december 2013 - 03:22

QUOTE (Katoda @ 17. Dec 2013 14:44:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ja sej u koncni fazi ni nuja, tko kot i7/i5/i3 procesor al pa 16/32/64gb RAMa...vse sa da se zmer na Pentiumu delat. Samo je nesmisel kupit latest PC kompnente in vsemu skupaj postavit blokado z sistemskim HDD.

Ena zadeva, ki je ne pogresam odkar sem vgradil SSDje v vse moje masine



Sploh ce snemas vec spur hkrati.


Edit: pa se to, ko nadgradis na SSD z HDDja imas prvih nekaj ur/dni nasmesek od hitrosti, ki jih dosega, nato se hitro privadis na posodobitev in se ti kasneje zdi da je to ze nek po defaultu dan feature, sele ko se vrnes nazaj na HDD se bos spraseval od kje si crpal vso potrpljenje.


Sicer ne delam v Logicu, ampak se ne spomnim, da bi s sodobnimi diski kdaj prišlo do overloada. Sicer res redko snemam več kot 24 stez na enkrat, ampak tudi pri predvajanju mi še ni zabilo diska.

Glede sistema verjamem, da se bistveno hitreje postavi na SSD, samo ne vem, če je tistih deset sekund enkrat na dan ob zagonu res tako pomembnih.

Pa ne da sem proti SSD-jem, samo se mi zdi, da se za audio bistveno bolj pozna 100-200 € več pri CPU-ju, kot pri disku.

#28 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 17 december 2013 - 03:44

oh well...

#29 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 17 december 2013 - 04:43

HDD ne sme ves čas slišno "brbljat", vsake toliko že...
Kakor sam ugotavljaš, prej ti prejšnji HDD tega ni delal.
Mislim da bi morda za finto malo menjal svojega "computer guy-a":)
Jaz imam toliko programov, servisov vključenih, 2 antivirus-a, 2 spyweare-a... pa še in še, tu in tam zabrblja, tudi ko imam zagnanih ne vem koliko programov... (Win Pro 7, i5, 8GB RAM..).

Pa še nekaj, gledano z druge strani:
na lučki ki kaže aktivnost HDD-ja lahko vidiš kdaj je aktiven, lučka je v bistvu nenehno aktivna ampak brbrljanja ni, razen ko sistem obremenim, osebno mislim da je to tudi od diska do diska odvisno koliko je glasen tudi ko je "malo" nenehno aktiven in ko je obremenjen ali pa mu je že počasi vroče in bo šel papa.

Si pa bom omislil kmalu nov comp. s SSD-jem ker se mi tale zaganja kar nekaj minut (dosti programov, servisov...).
SSD-ji so nezanesljivi, radi so crkovali dokaj kmalu po izteku garancije, sedaj novejše serije so boljše glede tega, potrebno je tudi pogledat katero tehnologijo kateri SSD uporablja!
Nenad Patkovic

#30 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 17 december 2013 - 04:59

sam eni diski so precej glasnejši kot drugi

@Jetam: testiral sem precej stvari, in editing ter odzivnost DAWa ki je vezan na branje nekompresiranih fajlov se neprimerljivo izboljša na SSDju. Logic je sploh temu podvržen... Cubase sem zaštartal šele na SSDju tako da ne vem.

Logic pa v primerjavi s HDDjem veliko hitreje delat z editiranjem transientom, play/stop/record, karkoli kar vsebuje branje/pisanje po disku. Da ne govorim o analiziranju transientov, ko lahko, če maš 3 tejke bobnov, greš na kavo vmes...

@NLP: Drži. Intel 520 ali Samsug 840 Pro ali EVO za manj zahteve. Vsi so MLC :-)




0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov