Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Nov DAW workstation za 21.st.


  • Prosimo prijavite se za odgovor
100 odgovorov v tej temi

#31 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 25 september 2010 - 08:14

QUOTE (satoration @ 23. Sep 2010 14:42:45) <{POST_SNAPBACK}>
Česa se naj bojim na Win7 (ki se mi na prvi pogled zelo dopadejo)? Zakaj (še) kao niso dovolj dobri za audio v primerjavi z XPji? Pri par odprtih projektih v Nuendu ni videti, da bi kaj zafrkavalo... No, bomo videli - to so šele prvi vtisi...

Častim virtualno rundo! beer.gif beer2.gif


V bistvu ni problem v Windowsih ampak v Steinbergu.
www.mmedia.si

#32 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 26 september 2010 - 11:37

QUOTE (Blaster @ 25. Sep 2010 09:14:22) <{POST_SNAPBACK}>
V bistvu ni problem v Windowsih ampak v Steinbergu.


Lahko poveš kaj več ali daš kak link? No, saj bom pogooglal... ampak tako, da vem v čem je sploh problem...



#33 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 26 september 2010 - 05:27

Ok, kdo se zajebava!! Ampak res... mislim!! rant.gif Nuendo 4 (ta zadnji update - original seveda) kašlja, poka, škrta kot zmešan, ASIO preko 100% overloadano - medtem ko "task manager" v Win7 kaže obremenitev procesorja zgolj ca.30%, RAM sicer 70-80% zaradi Nebule, diski tudi kul - praktično nič - a vse v mejah normale torej - mašinca melje kot mora - projekt je naložen s hudimi plugini - namerno pretiravanje z Nebulo - vsaj enih 15 instanc, itd. KAJ JE TO?? A je to ta pizdarija z Win7 - prej sem pač mislil da je kriv računalnik, zdaj pa mašinca melje... a je lahko DAW software za 1,7 jurja evrov tako slab?? Naložil sem Reaper - in tam vse dela BP - a kaj ko mi je totalno alien program, pa Nuenda sem tako zelo navajen in ima ene res profi "ergonomske" rešitve...

Ne morem verjet kakšno sranje... kaj naj zdaj? Pač uporabljam pol manj efektov, kot bi jih lahko, off line renderiram in ne vem kaj, zato ker Steinberg ne zna v redu napisat programa, da bi učinkovito upravljal z resursi? A je to možno??

Se opravičujem za ta izpad, ampak to me je malo dotolklo... violent085.gif

Prispevek uredil/a: satoration, 26 september 2010 - 05:28 .


#34 gomboss

gomboss

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 105 prispevkov

Objavljeno 27 september 2010 - 09:47

Pozdrav vsem skupaj,

imam problem. Uporabljam Presonus Studio Pro in sicer laufa vse lepo in prav na Windows XP DAW edition Avgust 2009. V glavnem ni problemov glede VST-ja, vse prepozna.

Prečitam sem zdaj da so Windows 7 neprimerno boljši za delo z glasbo (ok, ne spominjamo tukaj MAC-a). Sem inštaliral torej Windows / 64-bit in Presonus Studio Pro in vse VST-je, kot je bilo v XP-jih.

Ampak mi jih v veliki večini ne najde oz. prepozna. Nastavljam poti do .dll-jev - pa nič.

Mi lahko prosim kdo pomaga, kaj narediti.

Hvala za vsak predlog.

LP; Miran, Radenci

#35 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 27 september 2010 - 10:06

QUOTE (gomboss @ 27. Sep 2010 10:47:12) <{POST_SNAPBACK}>
Pozdrav vsem skupaj,

imam problem. Uporabljam Presonus Studio Pro in sicer laufa vse lepo in prav na Windows XP DAW edition Avgust 2009. V glavnem ni problemov glede VST-ja, vse prepozna.

Prečitam sem zdaj da so Windows 7 neprimerno boljši za delo z glasbo (ok, ne spominjamo tukaj MAC-a). Sem inštaliral torej Windows / 64-bit in Presonus Studio Pro in vse VST-je, kot je bilo v XP-jih.

Ampak mi jih v veliki večini ne najde oz. prepozna. Nastavljam poti do .dll-jev - pa nič.

Mi lahko prosim kdo pomaga, kaj narediti.

Hvala za vsak predlog.

LP; Miran, Radenci



Jaz ne vem od kje hudiča vam podatek, da je Windows 7 BOLJŠI za delo z glasbenimi aplikacijami, kot windows XP ?

Da ne bo pomote - sem lastnik win7, ampak ko je delo z glasbo presedlam na XPje.

#36 gomboss

gomboss

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 105 prispevkov

Objavljeno 27 september 2010 - 10:31

QUOTE (winni @ 27. Sep 2010 11:06:25) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz ne vem od kje hudiča vam podatek, da je Windows 7 BOLJŠI za delo z glasbenimi aplikacijami, kot windows XP ?

Da ne bo pomote - sem lastnik win7, ampak ko je delo z glasbo presedlam na XPje.


Zdravo,

sem član na strani vstclub.com in tam tako pravijo - mislim, da kar vejo kaj govorijo.

LP, Miran

#37 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 27 september 2010 - 02:39

QUOTE (satoration @ 26. Sep 2010 18:27:34) <{POST_SNAPBACK}>
Ok, kdo se zajebava!! Ampak res... mislim!! rant.gif Nuendo 4 (ta zadnji update - original seveda) kašlja, poka, škrta kot zmešan, ASIO preko 100% overloadano - medtem ko "task manager" v Win7 kaže obremenitev procesorja zgolj ca.30%, RAM sicer 70-80% zaradi Nebule, diski tudi kul - praktično nič - a vse v mejah normale torej - mašinca melje kot mora - projekt je naložen s hudimi plugini - namerno pretiravanje z Nebulo - vsaj enih 15 instanc, itd. KAJ JE TO?? A je to ta pizdarija z Win7 - prej sem pač mislil da je kriv računalnik, zdaj pa mašinca melje... a je lahko DAW software za 1,7 jurja evrov tako slab?? Naložil sem Reaper - in tam vse dela BP - a kaj ko mi je totalno alien program, pa Nuenda sem tako zelo navajen in ima ene res profi "ergonomske" rešitve...

Ne morem verjet kakšno sranje... kaj naj zdaj? Pač uporabljam pol manj efektov, kot bi jih lahko, off line renderiram in ne vem kaj, zato ker Steinberg ne zna v redu napisat programa, da bi učinkovito upravljal z resursi? A je to možno??

Se opravičujem za ta izpad, ampak to me je malo dotolklo... violent085.gif

Probaj z XP-ji.

#38 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 07 oktober 2010 - 11:36

Kolegici sem sestavil konfiguracijo za profi uporabo autoCAD-a in podobnih programov ...
ko ji zinštaliram sistem vam mal poročam kako laufa,ampak podoben PC si bom sestavil za audio (če ne bo z neba padel denar za MacProja)

GIGABYTE GA-X58A-UD3R
INTEL Core™ i7-930
G.SKILL , F3-12800CL9T-6GBNQ PC3-12800 Nahalem KIT 6144MB
PNY Quadro FX 580 512MB
CRUCIAL REAL SSDC300 64GB za sistem
2x SEAGATE 750 GB 32 MB SATA2 za podatke (raid 1)
NEC AD-7241S DVD-RW drive

Pa še ohišje,napajalnik,hladilniki in ostale pizdarije cca 1.250€ s popustom.
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#39 jocorok

jocorok

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2010 - 12:39

QUOTE (kochobass @ 7. Oct 2010 12:36:06) <{POST_SNAPBACK}>
Kolegici sem sestavil konfiguracijo za profi uporabo autoCAD-a in podobnih programov ...
ko ji zinštaliram sistem vam mal poročam kako laufa,ampak podoben PC si bom sestavil za audio (če ne bo z neba padel denar za MacProja)

GIGABYTE GA-X58A-UD3R
INTEL Core™ i7-930
G.SKILL , F3-12800CL9T-6GBNQ PC3-12800 Nahalem KIT 6144MB
PNY Quadro FX 580 512MB
CRUCIAL REAL SSDC300 64GB za sistem
2x SEAGATE 750 GB 32 MB SATA2 za podatke (raid 1)
NEC AD-7241S DVD-RW drive

Pa še ohišje,napajalnik,hladilniki in ostale pizdarije cca 1.250€ s popustom.


Verjetno ne boš Quadrota za audio workstration kupoval?
Še za autoCAD ga ne rabiš.

#40 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 07 oktober 2010 - 01:36

QUOTE (jocorok @ 7. Oct 2010 13:39:01) <{POST_SNAPBACK}>
Verjetno ne boš Quadrota za audio workstration kupoval?
Še za autoCAD ga ne rabiš.


o ja ... quadro pride še kako prav pri CAD programih wink.gif
http://usa.autodesk....p;siteID=123112
za audio workstation bi si pa kupil radeona 5850 (ker nikoli ne veš kdaj boš tak računalnik izkoristil za igranje igric) tongue.gif hehe
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#41 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 08 oktober 2010 - 05:22

i7 950 je trenutno zelo aktualen za svojo ceno, skoraj top med procesorji

#42 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 12 oktober 2010 - 10:30

hej fantje, jaz tudi kupujem računalnik za okoli 1100-1300 €. Ene par let sem uporabljal Cubase zdaj pa poskušam totalno prešaltati na Reaper. To je nenormalno kako dobro se tale majhen programčič odreže in je kot nalašč za tiste, ki ne rabijo "vgrajene" synthe in ostale plug-ine, ki jih dobiš zraven v nuendu/cubase/logic. Najbolj všeč pri reaperju mi je da lahko okna "dockaš" spodaji in to da je narejeno vse tako preprosto in prostorno usklajeno. Mislim na enih področjih se cubase lahko skrije pred njim. Tudi avtomatizacija je postala lažja, že zaradi tega ker ti pokaže seznam vseh stvari, ki jih lahko avtomatiziraš lahko pa izbereš tudi "last touched" opcijo, ki mi je izredno všeč. Nevem meni se bolj dopade. Kdor nima rad skina si lahko potegne recimo skin, ki da cubase izgled reaperju itd. tongue.gif Sam se ga testiral celih 29 dni, 30 dan sem pa kupil celega za samo 45$ smile.gif. To je res best buy. No ja saj zraven tudi dobiš kake kompresorje in druge efekte ampak je boljše nabavit svoje. Plus tega ima izvrstno poštiman resource path, kjer so shranjeni vsi preset-i, teme, fx chaini z vsemi nastavitvami itd. no toliko o tem, bom itak še eno temo odprl za reaperja.

Torej to pomeni da lahko bp furam windows 7 in bo v reaperju delalo vse bp? jaz tudi razmiljam o ssd disku za sistemski disk, za main disk bi si pa omislil velociraptorja. za arhiviranje pa še enga zraven. zdaj še razmišljam če bi vzel 3x2gb kit ali 3x4 ali 2x4gb, res sem se že zgubil... nekak sem si predstavljal da pod 8 gb ne grem.. kaj menite vi?

Prispevek uredil/a: kitkonis, 12 oktober 2010 - 10:39 .


#43 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 12 oktober 2010 - 11:11

QUOTE (kitkonis @ 12. Oct 2010 11:30:25) <{POST_SNAPBACK}>
hej fantje, jaz tudi kupujem računalnik za okoli 1100-1300 €. Ene par let sem uporabljal Cubase zdaj pa poskušam totalno prešaltati na Reaper. To je nenormalno kako dobro se tale majhen programčič odreže in je kot nalašč za tiste, ki ne rabijo "vgrajene" synthe in ostale plug-ine, ki jih dobiš zraven v nuendu/cubase/logic. Najbolj všeč pri reaperju mi je da lahko okna "dockaš" spodaji in to da je narejeno vse tako preprosto in prostorno usklajeno. Mislim na enih področjih se cubase lahko skrije pred njim. Tudi avtomatizacija je postala lažja, že zaradi tega ker ti pokaže seznam vseh stvari, ki jih lahko avtomatiziraš lahko pa izbereš tudi "last touched" opcijo, ki mi je izredno všeč. Nevem meni se bolj dopade. Kdor nima rad skina si lahko potegne recimo skin, ki da cubase izgled reaperju itd. tongue.gif Sam se ga testiral celih 29 dni, 30 dan sem pa kupil celega za samo 45$ smile.gif. To je res best buy. No ja saj zraven tudi dobiš kake kompresorje in druge efekte ampak je boljše nabavit svoje. Plus tega ima izvrstno poštiman resource path, kjer so shranjeni vsi preset-i, teme, fx chaini z vsemi nastavitvami itd. no toliko o tem, bom itak še eno temo odprl za reaperja.

Torej to pomeni da lahko bp furam windows 7 in bo v reaperju delalo vse bp? jaz tudi razmiljam o ssd disku za sistemski disk, za main disk bi si pa omislil velociraptorja. za arhiviranje pa še enga zraven. zdaj še razmišljam če bi vzel 3x2gb kit ali 3x4 ali 2x4gb, res sem se že zgubil... nekak sem si predstavljal da pod 8 gb ne grem.. kaj menite vi?


poglej zgornjo konfiguracijo katero sem napisal... pa daj namesto i7 930 procesorja notr 950. pa stran quadro grafično kartico pa dodaj normalnega atija, pa duplo ram torej 2x po trikrat po dva smile.gif pa si nekje na 1.300
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#44 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 12 oktober 2010 - 04:28

aha hvala... bom premislil. kje pa naj nabavim? vse bi šlo prek firme.. kje je najcenej? ali naj v avstriji kupim, sam baje so včasih kaki problemi če hočeš na firmo vzet ker folk ne razume kaj bi ti rad. mislim sem slišal že negativne komentarje. aja pa še eno vprašanje.

zdaj če jaz imam 6gb ali 12 gb to nima veze, oz win xp bo delal ane, samo pač bo zaznal samo 4gb ram-a ali? razmišljam da bi kar oba poganjal xp + win7 smile.gif

pa btw: pozneje, ko bo plača si bom nabavil še zvočno kartico. moram povedat da ne rabim več kot 2 i/o ker itak delam elektronsko glasbo in vse gre preko vstjev. lepo bi pa bilo če bi imela kakšen predojačevalec za mic. pa 2 midi i/o ker mam gor midi kontroler pa moj roland spds. v roku treh let pa premišljujem še o elektronskih bobnih. kakšna rme? sicer sem imel m audio fw 410 pa sem totalno razočaran. pa še garancija mi je potekla in mi je vse odpovedalo(fw porti in še nevem kaj vse). ne bom zdaj pljuval po m audio ampak nevem če še kdaj kupim njihov izdelek in kot vem jaz nisem edini ki je imel velike probleme z fw410.
no za zvočno bi odštel maximalno 300€, bi pa bilo super da bi bila združjiva s cubase in reaper-jem. smile.gif snemalo se ne bo dosti - mogoče kdaj kitara.. to je pa tudi vse smile.gif

sicer se razumem v daw-e pa plugine ampak bi vseeno vprašal, kak je zdaj to.

če mam zdaj jaz neke recimo 1 leto stare vst plugine pa mi vse dela na windows xp mi na visti ali windows 7 nebi delalo nič? kaj je sploh potrebno storiti da bi vse delalo normalno? Seveda bi uporabljal reaper za daw. kaj če imaš kak star plugin ki je samo 32bit, kako se pol zrihta da bi to delalo na windows 7, predvsem zato, da bi lahko koristil več ram-a, tripple channel itd. ?

mislim o teh bitih se mi ne sanja, zato pa vprašam vas.

Prispevek uredil/a: kitkonis, 12 oktober 2010 - 05:12 .


#45 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 12 oktober 2010 - 06:07

RME ali ECHO za zanesljivejše delovanje in za low budget.
Nenad Patkovic

#46 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 13 oktober 2010 - 02:06

načeloma naj bi ti pod win xp zaznalo 3,5gb rama če se ne motim... za pravilen izkoristek rama pa seveda rabiš win7 64bit. cubase pod 64 biti kot vem ne dela problemov z 32bit variantami vst-jev,naj me popravi kdo če bolj ve...

reaper kar koli že to je... verjetno dela pod vsemi sistemi (če je kvaliteten kot praviš,potem je podpora verjetno za vse win-se)

dva kanala? ... apogee?
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#47 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 13 oktober 2010 - 05:38

QUOTE (kochobass @ 13. Oct 2010 15:06:33) <{POST_SNAPBACK}>
načeloma naj bi ti pod win xp zaznalo 3,5gb rama če se ne motim... za pravilen izkoristek rama pa seveda rabiš win7 64bit. cubase pod 64 biti kot vem ne dela problemov z 32bit variantami vst-jev,naj me popravi kdo če bolj ve...

reaper kar koli že to je... verjetno dela pod vsemi sistemi (če je kvaliteten kot praviš,potem je podpora verjetno za vse win-se)

dva kanala? ... apogee?


Ja reaper dela vsepovsod. Sicer nevem kako dobro na 64bit, tu se odreže kar dobro. Mene je samo zanimalo, če morajo potem plugini tudi biti 64 bitni ali rabiš samo DAW ki podpira 64bit? Tu sem malo zmeden, ali je še potreben kak pretvornik, na to sem bolj ciljal. smile.gif
Aja pri zvočni sem pozabil, da mora nujno bit interna saj sta mi že 2 zunanji crknili in se ne mislim več z njimi ukvarjat. PCI je vseeno PCI smile.gif. Ali so zdaj že na PCI-E? Drugače največ sem si ogledoval RME HDSP 9632, ki bi bla za mene še najboljši model od rme ali?

Prispevek uredil/a: kitkonis, 13 oktober 2010 - 05:40 .


#48 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 13 oktober 2010 - 05:46

Pri PCI priklopu ni takšnih bojazni glede težavnosti driverjev, to zmorejo skoraj vse običajne low budget studijske (razen kakšen teradrek zna zaj...).
Nenad Patkovic

#49 kuhar

kuhar

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 18 oktober 2010 - 09:45

Živjo! Mal si bom sposodu temo...

... ali mogoče kdo ve več kaj povedati o ruDAWu.
A ga mogoče kdo ima, kaj pravzaprav ponuja, se plača in zakaj?


LP

#50 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 19 oktober 2010 - 12:18

Misliš tega a ne http://rumski.com/in...p?categoryid=20 ?
Eno par kolegov iz Rumskega ima različne in vsi jih hvalijo, verjetno da najbolje da povprašaš na Rumskem direktno.
Komponente se izbrane, preverjene in dobre (ni še i5 ali i7 a ni neke hude potrebe...).
Nenad Patkovic

#51 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 19 oktober 2010 - 07:11

ma sej se hecajo? hackintoša prodajajo ... 2.100€ za navadnega quada,3tb diska pa staro nvidio 8600? smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#52 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 19 oktober 2010 - 08:10

... hmmm mislim da tale ki ga omenjaš XTM model stane 1400€, oni XTM SE je močnejši z i7 in SSD-ji več RAM-a pa 2100€...
http://rumski.com/in...2_articleid=442
Nenad Patkovic

#53 kuhar

kuhar

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 19 oktober 2010 - 11:51

to pol pomeni zafrkancijo s patchanjem OS X itd. !??
potem raj ostanem na macbook-u in še mal šparam, vsaj nimam problemov z update-i

Prispevek uredil/a: kuhar, 19 oktober 2010 - 12:09 .


#54 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 21 oktober 2010 - 12:01

... hmmm kolikor se razumem v računalnike je poanta v konstrukciji računalnika kot zbir kvalitetnih preverjenih komponent itd., OS pa je lahko tudi Windovs XP če želiš, še vedno bo delovalo zelo dobro.
Ne verjamem da je pogojeno da uporabljaš itak nek neoriginalen OSX... kajneda?!
Nenad Patkovic

#55 mucmac

mucmac

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 46 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2010 - 09:01

Mene pa zanima, kaj je sedaj v 21.st. (in naslednja 3-4 leta) najbolj primerno, za domačo glasbeno produkcijo.

1.) Ali se splača sestavljati namizni računalnik, ali je bolje kupiti prenosni računalnik?

2.) Ali je boljše posegati po PC ali MAC?

Gledam rabljene stvari "iz druge roke", in sem v dilemi:
Gledam rabljenega Macbook Pro-ja, na drugi strani pa vidim, zelo dober namizni računalnik za isto ceno.


Kaj pride v poštev za prihodnost...?

#56 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2010 - 11:01

ali ti je mobilnost prioriteta ?

#57 mucmac

mucmac

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 46 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2010 - 11:21

QUOTE (Katoda @ 24. Oct 2010 12:01:33) <{POST_SNAPBACK}>
ali ti je mobilnost prioriteta ?

...dobro je biti mobilen, ampak ni moja prioriteta.

#58 mucmac

mucmac

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 46 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2010 - 06:55

Kaj bi bilo še treba zamenjati računalniku z naslednjimi komponentami, da bi bil dober za glasbeno produkcijo...
Ali spoh pride v poštev za glasbeno produkcijo, ker je bolj "GAMING PC" ?


-procesor: INTEL Pentium e6700 @ 3.2 ghz
-pomnilnik: 4GB (4x1GB) ddr2 800mhz
-trdi disk: 500GB 7.2
-grafična kartica: 2x HD 4770 512MB Saprphire ATi Radeon (crossfire)
-matična plošča: ASUS commando
-zvočni vmesnik: SupremeFX
-mrežni vmesnik: 10/100/1000, integriran na matični plošči
-optična enota: DVD-+RW 24x SAT
-ohišje: THERMALTAKE Aguila
-napajalnik: Corsair HX 850W (6 let garancije)

Vodno hlajenje:
CPU block: EK-Supreme LT-plexi
pumpa: Laing DDC-Pump 12V
radiator: Magiccool Xtreme III + trije modri ventilatorji
rezervar: XSPC 250mm / modra led osvetlitev




#59 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 25 oktober 2010 - 08:35

procesor i7 obvezno...

rama 3x po 2gb vsaj (triple channel)

disk ... fino met raid 0
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#60 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 25 oktober 2010 - 02:23

Tudi mene zanima primerljivost laptopa z kisto... kolikor sem gledal mobilni i7 niti od dalec ni primerjiv z navadnim i7, je pa mobilnost vcasih super.


Lp






0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov