Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Presonus FaderPort


  • Prosimo prijavite se za odgovor
16 odgovorov v tej temi

#1 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 05 junij 2008 - 08:50

Lepo pozdravljeni vsi forumaši! Mater sem vljuden a ? whistling.gif

Na testu imam Presonus FaderPort.
Zadevica je zelo praktična in simpl ku pasul za uporabljat imaš gor natanko vse kar rabiš. V eni roki miško v drugi pa faderPort.
Za enkrat imam z napravo same dobre izkušnje, razen to da ima kratek kabel za adapter, potem ga pa nisem včeraj priklopil pa se mi je malo čudno zdelo zakaj se mi fader ne premika, ko preklapljam med kanali ashamed0002.gif

Zanima me če kdo to uporablja ter izkušnje pri delu !

Kolikor vem se "zabukowski" nemore ločit od tega icecream.gif A je res ???


Zgleda tko :


.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#2 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 05 junij 2008 - 09:22

Res je jumping0046.gif

V Cubase/Nuendo 3 deluje brezhibno, pri Cubase/Nuendo 4 pa so imeli cel kup problemov, ki jih je 'kao' povzročil
Steinberg, ker je spremenil svoj sw vmesnik za take in podobne naprave, a so jih sedaj rešili. Edina stvar, ki je še
ostala, je nenavaden časovni zamik 'solo', 'read' in 'write' tipk. Izgleda da je Steinberg res kriv, ker se nad tem pritožuje tudi
glavni konkurent Faderporta, Frontier Designs z njihovim Alphatrack-om (še enkrat - samo Cubase/Nuendo 4, za ostale progame ne vem)

Ne glede na to, zadeva je cool, voziti avtomatiko s faderjem brez miške je pa itak doživetje biggrin.gif

Priporočam !

LP
Zabukowski
Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#3 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 05 junij 2008 - 10:48

Ta delay sem tudi jaz opazil, v samo osnovi me to nemoti tok, tebe Franci to full moti ?
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 05 junij 2008 - 11:27

Niti me ne moti preveč, meni je najbolj važno da brezhibno dela transport, fader, pa kakšen undo ipd.
Dobr štos je tudi da lahko parim tipkam prirediš druge funkcije - npr. jaz imam 'punch' tipki prirejen 'set left locator' itn.

Sem pa imel hecno pripetijo na Presonus forumih, kjer so se delali 'mutave' zaradi tega problema, ki so ga prehodno že priznali.
Pol sem pa tolk težil, da mi je moderator brez opozorila zbrisal moje poste in me označil kot 'being negative towards Presonus' -
si moreš mislit. Pol sem pa čist znoru in sem poslal na vse njihove možne maile, da jih mam dost in da bom kupu Steinbergov kontroler, hehe.
No, čez nekaj časa sem dobil po e-mailu previden odgovor, da raziskujejo ta problem in da bom obveščen o napredku. Od takrat ni nič novega
(cca. 2 meseca). Torej, Presonus tehnical support ni ravno za vzgled.

Tudi te 'problemčiče' bodo slej ali prej zrihtali, mislim pa da je to odvisno tudi od Steinberga, ki pa je (glej ga zlomka) pred
kratkim najavil svoj kontroler ala 'Faderport' (CC121 Advanced Integration Controller). Vsaka špekulacija je nenamerna detective.gif

p.s.
tudi cena je OK

LP
Zabukowski
Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#5 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 05 junij 2008 - 11:37

Ja noro ni kej! baby.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#6 Zergi

Zergi

    dubwise!

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:LJ

Objavljeno 05 junij 2008 - 12:09

alphatrack ma samo 1 kabl (usb)
tale presonus pa usb in še iz napajalca.

mene tud mika da bi si eno od teh reči ubodu... (ebay za pol nove ceneheh tongue.gif)

#7 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 05 junij 2008 - 12:18

Sam nisem nobenega uporabljal ampak kolikor sem zasledil je Alphatrack kar bolj priljubljen.
Nenad Patkovic

#8 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 05 junij 2008 - 01:14

Presonus je cca. 150€ v Audiopro LJ, nov v garanciji, tle pa maš rabljenaga, brez garancije, poštnina+davek = ?

Se ti splača ??? unsure.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#9 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 05 junij 2008 - 03:01

No, Faderport ima definitivno boljši fader in tipke kot Alphatrack (občutek, trdnost) - te stvari se meni zdijo pri takih napravah bistvene.

Je pa res da ima Alphatrack display in še nekatere dodatne funkcionalnosti, ki jih osebno jaz ne pogrešam.
Kar se tiče kablaže, Faderport omogoča priklop brez napajalnika, le da v tem primeru fader ne dela, delujejo pa vse ostale tipke (npr. transport).

LP
Zabukowski
Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#10 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 05 junij 2008 - 04:15

Kaj pa Euphonixov MC Mix in MC Control? Sicer je cenovno precej dražji, ampak ...
Edini shit je to (sem slišal), da dela samo pod OSX-om oz. lahko tudi na PCju, če je v mreži na PC priključen vsaj en MAC, ki krmili Euphonixa. Glupo do amena.

Sicer pa sam še vedno prisegam na Yamahine digitalne mize z remote kontrolo. jumping0046.gif
www.mmedia.si

#11 Zergi

Zergi

    dubwise!

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:LJ

Objavljeno 05 junij 2008 - 05:25

v audiopro za 150 pravš.. ni švoh, sam majo pa blazno nežaurirano stran.


a motor od faderja se kej sliš ko leti gor/gol?

#12 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 797 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 06 junij 2008 - 07:21

Fader se zlo malo sliši, oz. skoraj nič! Če te moti pa daš monitorje bolj naglas tongue.gif joke
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#13 Crocy

Crocy

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 249 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Slovenia
  • Interests:music production

Objavljeno 10 junij 2008 - 12:16

zanima me ce ima kdo kaksne osebne izkusnje s tem faderportom in behringerjevim bcf 2000 ?
cena je tu nekje, zanima me pa uporabnost enega in drugega

hvala

lp
Crocy
www.crocy.si
www.facebook.com/crocy.si (Like)
www.soundcloud.com/crocy (Follow)
www.twitter.com/djcrocy (Follow)

#14 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 10 junij 2008 - 02:02

Bistvena razlika je v tem, da ima Faderport "touch sensitive" fader (občutljiv na dotik). Tak fader
sam ugotovi kdaj se ga dotakneš in kdaj ga spustiš. To je nujno npr. za učinkovito zapisovanje avtomatike.

LP
Zabukowski
Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#15 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 22 september 2013 - 07:15

Pozdravljeni

Mene pa zanima kje sem sfalil (če je moja krivda), da mi Faderport v Logic stalno pošilja C-2 ton ? Namestil sem gonilnike natanko tako kot piše v navodilih, iz njihove strani potegnil še novejše gonilnike a se stvar ne spremeni.

Zgodi se tudi, da mi na obstoječe projekte "ne prime" faderja - torej, četudi se z miško naprimer postavim na katerikoli kanal, se fader ne premake - še več, na enih kanalih se, na enih ne. Nato se s časom "ne prime" na noben kanal več, oziroma izgubim živce smile.gif

Se komu svita kje sem ga polomil ali je to kakšen drug problem ?

Ko delam, ga ne morem imet priklopljenega, ker karkoli snemam midi, mi poleg še pulzno zapisuje tale C-2. Čudno je ker mi izpisuje tam kjer mi ponadavi kaže "no out" in ne tam (takoj nad tem), kjer mi navadno prikazuje note, ki jih igram preko klaviature recimo.


Kaj bi lahko bilo ? Verjamem, da je čist brezvezna fora, vendar ne znam popravit.

Hvala

LP



#16 DomaDIS

DomaDIS

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Kranj

Objavljeno 23 september 2013 - 06:44

Ne dolgo nazaj sem si FaderPort tudi sam nabavil. Imel sem težavo z avtomatizacijo in feder ni seledil programu, to se je dogajalo kljub temu, da sem imel adapter vključen in vse instalirano po navodilih. Tudi sam sem updatal driverje na zadnjo verzijo.

Kasneje sem ugotovil, da najnovejši driverji za moj sistem ne odgovarjajo (Win 7 in Cubase). Namestil sem driverje starejšega datuma ( ne vem, eno od starejših verzij - preizkusil več in izbral najstabilnejšo) in stvar mi sedaj funkcionira. Kje sem dobil pretekle različice le teh, se ne spomnim več.

Zadnji update driverji niso nujno najboljša izbira.

LP. Krsitan

#17 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 24 september 2013 - 09:46

Odlično, hvala ti za nasvet !

lp




0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov