Akustična tkanina
Objavljeno 01 julij 2009 - 02:23
Seveda.... firma se imenuje Decibel, najdeš jo na tej povezavi : http://www.decibel-af.si/
Kar vem, robo uvažajo iz Avstrije.
Njihove plošče so v montirane v novi telovadnici Gimnazije Jurija Vege Idrija. Verjeti ali ne...v tem prostoru se lahko iz kota v kot po diagonali pogovarjaš in se lepo razumeš, brez kakšnih pretiranih motenj in vpitja.
Montirani so tudi v neki lokalni kavarni, kjer se večkrat odvija kakšen koncert manjše zasedbe ali pa predstava - moram reči, da se dobro obnesejo. Je pa res, da so plošče drage kot žafran.
Jaz jih imam polimane v prostoru za vaje v kombinaciji z nizkimi piramidami, kjer vsake toliko tudi posnamem kakšno malenkost. Ti iz prve roke povem, da z visokimi in srednjimi frekvencami nimam večjih problemov, z nižjimi od 150 hz je pa totalna štala - bomo probal porihtat z bas trapi iz tervola.
Vsekakor te plošče verjetno niso neka profesionalna rešitev, mi pa za zdaj zasilno odgovarja to kar imam. S časom, če dobim kakšen bolj spodoben prostor, si omislim kaj drugega.
lp
Objavljeno 01 julij 2009 - 04:26
Seveda.... firma se imenuje Decibel, najdeš jo na tej povezavi : http://www.decibel-af.si/
Kar vem, robo uvažajo iz Avstrije.
Njihove plošče so v montirane v novi telovadnici Gimnazije Jurija Vege Idrija. Verjeti ali ne...v tem prostoru se lahko iz kota v kot po diagonali pogovarjaš in se lepo razumeš, brez kakšnih pretiranih motenj in vpitja.
Montirani so tudi v neki lokalni kavarni, kjer se večkrat odvija kakšen koncert manjše zasedbe ali pa predstava - moram reči, da se dobro obnesejo. Je pa res, da so plošče drage kot žafran.
Jaz jih imam polimane v prostoru za vaje v kombinaciji z nizkimi piramidami, kjer vsake toliko tudi posnamem kakšno malenkost. Ti iz prve roke povem, da z visokimi in srednjimi frekvencami nimam večjih problemov, z nižjimi od 150 hz je pa totalna štala - bomo probal porihtat z bas trapi iz tervola.
Vsekakor te plošče verjetno niso neka profesionalna rešitev, mi pa za zdaj zasilno odgovarja to kar imam. S časom, če dobim kakšen bolj spodoben prostor, si omislim kaj drugega.
lp
Aha ja poznam.
Sem mislil da je kaj novega.
Hja saj temu so absorpcijske plošče tudi namenjene, da se akustično uredijo prostori:)
Koliko je to drago?
Veš s piramidicami ali recimo 5cm debelim tervolom nizke gostote imaš čisto enake rezultate absorpcije, dobro da si jih dobil na lepe oči.
Problemi se začnejo šele pod 150Hz.
Če hočeš dobre superchunkse jih naredi iz tervola dp-8 (80kg/m3) ali še težjega; 120, 130kg/m3.
Če pa jih želiš kupit me lahko kontaktiraš.
Klik!
Objavljeno 01 februar 2010 - 10:00
Probaj pihnit skozenj in nato skozi izilacijo, če je upor zračnemu toku "nekje tu" je v redu.
Nasvet:
kako pihnit skozi vzorec/košček tkanine ali tapisona je enostavno skozi izolacijo npr. tervol pa težje in ni "apetitlih".
Vzameš kartonasto rolico, ki ti ostane od WC papirja in nastavi na izolacijo in na usta in pazi da ni zračnih rež, da bi pih uhajal in pihaj.
P.S.: ko si brišeš rit pazi da ne popacaš na koncu kartonskega tulca, ker bo tisti test prej zgoraj opisan imel grd grenak priokus

Objavljeno 02 februar 2010 - 02:06

Peesda, NLP... pa ne da si že probal, da veš kakšnega okusa je?

Objavljeno 02 februar 2010 - 01:21

Objavljeno 02 februar 2010 - 01:57
Ne gre pa pri tapisonu za problem premajhnega pretoka zraka, ker je precej bolj prepusten kot tervol in zato niti ne pride v poštev za "protiprašno" oviro, ampak zgolj kot dekoracija. Za absorberje imam narejeno leseno konstrukcijo vzdolž cele prednje stene, tervol pa bom zavil v tisto belo tkanino za solato pokrivat. Zato bi pa rad na prvo stran absorberja zaradi izgleda naklamfal še tapison in tu sem bil malo skeptičen, če ne bi s tem brez veze poslabšal absorpcije.
Objavljeno 02 februar 2010 - 03:21
Vrtex misliš (ali pa kaj podobnega....). Glej da vzameš zimsko varianto, ker letna je čist preveč prepustna.
Objavljeno 02 februar 2010 - 03:27
+1

Objavljeno 02 februar 2010 - 06:14

hja če pa je bilo izven konteksta napisano podobno kot tukaj

Ne gre pa pri tapisonu za problem premajhnega pretoka zraka, ker je precej bolj prepusten kot tervol in zato niti ne pride v poštev za "protiprašno" oviro, ampak zgolj kot dekoracija. Za absorberje imam narejeno leseno konstrukcijo vzdolž cele prednje stene, tervol pa bom zavil v tisto belo tkanino za solato pokrivat. Zato bi pa rad na prvo stran absorberja zaradi izgleda naklamfal še tapison in tu sem bil malo skeptičen, če ne bi s tem brez veze poslabšal absorpcije.

No potem je v redu.
Tapison bi bil dovolj.
Glede "lesene konstrukcije vzdolž cele prednje stene" - ne razumem?
Ni najbolj priporočljivo nalagati več slojev in različnih tkanin, sploh če je kakšna gostejša/bolj membranasta (pa impendance materijalov se spreminjajo...) ampak v tvojem primeru bo menda v redu. Povej kako se ti obnese.
Objavljeno 02 februar 2010 - 07:40
Ni najbolj priporočljivo nalagati več slojev in različnih tkanin, sploh če je kakšna gostejša/bolj membranasta (pa impendance materijalov se spreminjajo...) ampak v tvojem primeru bo menda v redu. Povej kako se ti obnese.
Pod leseno konstrukcijo sem mislil 16 cm globok lesen okvir za absorber, ki bi bil pritrjen direkt na front steno v širini 2m. V ta okvir bi 8cm stran od stene naložil 8cm debel tervol zavit v vrtex (hvala NLP

Objavljeno 15 marec 2014 - 02:52
to akustično tkanino se da že kje v Ljubljani dobit (ne samo v MB)?
http://www.myspace.com/zergon
http://www.flickr.com/photos/zergon/
Objavljeno 15 marec 2014 - 03:08
LP, Kristian

Objavljeno 16 marec 2014 - 12:03

Pozdravljen, Kristjan!
Prosim, povej, kje točno je ta "Libra"? TIS imenik mi je ne najde na karti.
(Mimogrede, kakšna bi kaj bila cena?)
Hvala Ti!
Objavljeno 16 marec 2014 - 10:11
Če pa kupuješ kaj resnega pa kot sem rekel, če boš imel probleme s ceno pri takšni tkanini me lahko kontaktiraš.
Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov