Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Disk za produkcijo


  • Prosimo prijavite se za odgovor
48 odgovorov v tej temi

#31 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 17 december 2013 - 06:44

QUOTE (Ploki @ 17. Dec 2013 17:59:29) <{POST_SNAPBACK}>
sam eni diski so precej glasnejši kot drugi

@Jetam: testiral sem precej stvari, in editing ter odzivnost DAWa ki je vezan na branje nekompresiranih fajlov se neprimerljivo izboljša na SSDju. Logic je sploh temu podvržen... Cubase sem zaštartal šele na SSDju tako da ne vem.

Logic pa v primerjavi s HDDjem veliko hitreje delat z editiranjem transientom, play/stop/record, karkoli kar vsebuje branje/pisanje po disku. Da ne govorim o analiziranju transientov, ko lahko, če maš 3 tejke bobnov, greš na kavo vmes...

@NLP: Drži. Intel 520 ali Samsug 840 Pro ali EVO za manj zahteve. Vsi so MLC :-)

Aha, hvala za odgovor.
V Nuendu res nisem imel nikoli problemov z diskom - si ne morem predstavljati, da bi lahko editing in transport delal hitreje.
Očitno imajo različni sekvencerji različne zahteve.

#32 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 17 december 2013 - 08:16

Drugačno implementirani algoritmi....

zdaj ko mam 16GB rama mam eno skripto za RAM disk in si ga včasih ko editiram naredim. smile.gif

#33 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 17 december 2013 - 10:05

"Brbljanje" HDD-ja se sliši še najbolj zato, ker se vibracije premikanja glave prenašajo na ohišje računalnik... če disk nekako bolj rahlo vpneš (z gumo med šraufi), lahko to "brbljanje" zmanjšaš...
Nekako takole:



#34 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 18 december 2013 - 12:11

Nenad maš čist prov, men je tud čudn da skos brblja pa sploh nč ne delam, komp je sam pržgan !

To je men mal sumljivo, ampak je pa res da mam skos istega computer guya - od malega !!! in prejšne diske k sm mel not ni nč brbljal brez veze, tko da nevem al mam zdej tak disk slabše kakovosti notr, mogoče je ta green verzija cheap varianta, nevem ugibam, ker sm opazil da ko mi je prvič omenil ssd in mi razložil da bo vse delal 10krat jače, uglavnem ful je bil navdušen, in da bo zaenkrat nahitr mi dal en hdd disk notr, da bova pa pol itak prešaltala na ssd in sklepam, da je pomoje notr fuknu neki rabljenega kar je imel pri roki, kar mi sicer ni všeč, ampak res je da bom dost hitr prešaltu na ssd disk, ampak vseen plaču sm ceno novga diska hdd ne rabljenega !

Ampak bom zaenkrat tiho, zamujam že z delom nerealno, ker je komp povsod drugod, sam doma pr men ne lol, tko da zdej sam akcija, če pa še ta disk crkne, pol pa bo treba po mizi udart ! Ker če sm jst nerealno fer do nekoga in vse plačam takoj, pričakujem da bo ta človek fer tudi do mene, ampak okey ne bom o tem zdej tle tongue.gif

Kar se pa tiče ssd diska, komi čakam da prešaltam, pa ne zaradi tišine, ampak zaradi hitrosti ! Največja želja mi pa je, da bi lohk še mojih 1,5 TB inštrumentov lahko fuknu na ssd disk ne sam operacijski sistem, sam nočm še bankrotirat, treba je tut jest lol

Sašo dobra ideja, zanimivo !

#35 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 18 december 2013 - 02:00

sej si na audio forumu... vrž en mikrofon spred pa posnem da slišimo :-)

dobijo so tud "aftermarket" te zadeve, 5.25" shockmounti za CD enoto, enega sem mel v Mac Proju za velociraptorja... davne čase

Prispevek uredil/a: Ploki, 18 december 2013 - 02:00 .


#36 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 18 december 2013 - 03:25

Evo posnel sm z iphonom, ker nimam mikrofona doma, če boste poslušal na slušalkah in dal naglas, se sliši pro*leto brblanje lol, dobr da delam na slušalke, ker ni šans da bi zdržu oz. delu na monitorje - znorim takoj !!!


Pripeta datoteka  brblanje.mp3   1,47MB   7 Število prenosov


Me prov zanimajo vaša mnenja in srčno upam, da je dost solidn posnet, da mi boste znal povedat zakaj se gre !

Hvala

Pozz


#37 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 18 december 2013 - 09:14

QUOTE (beatmakerr @ 18. Dec 2013 04:25:57) <{POST_SNAPBACK}>
Evo posnel sm z iphonom, ker nimam mikrofona doma, če boste poslušal na slušalkah in dal naglas, se sliši pro*leto brblanje lol, dobr da delam na slušalke, ker ni šans da bi zdržu oz. delu na monitorje - znorim takoj !!!


Pripeta datoteka  brblanje.mp3   1,47MB   7 Število prenosov


Me prov zanimajo vaša mnenja in srčno upam, da je dost solidn posnet, da mi boste znal povedat zakaj se gre !

Hvala

Pozz


Možno, da ni dovolj RAM-a in da Windows konstantno dela virtual memory na disk.

#38 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 18 december 2013 - 11:28

definitivno je to brbljanje ko računalnik piše po disku

#39 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 18 december 2013 - 01:04

Jetam : rama je 4GB vec kot dovolj

Ploki : tocno tko k si reku,cist na zacetku sm napisu da je zvok kot da bi kej prenasal iz racunalnika na usb al pa disk, ampak fora tuki je da je racunalnik cist na miru, samo przgan je lol ! Nimam pojma kaj se dogaja...

#40 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 18 december 2013 - 01:05

Ja, očitno ni :-)

Kater sistem maš? 4GB z Win8 ali 7 ni dovolj da ne bi imel page-fajla. Je dovolj v teoriji sam windowsi majo de facto page-file in zlo možno da prestavlja iz rama v page, vice versa, in da maš kljub vsemu nek skrit proces ki nekaj zadaj dela (in ta je že dovolj da prestavlja stvari iz rama v page)

edit:
to lahko pogledaš pomoje v tistem managerju od winsov, kok maš "page-outs", če je več kot 0 ti iz rama prestavlja na disk.

Prispevek uredil/a: Ploki, 18 december 2013 - 01:06 .


#41 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 december 2013 - 01:05

stari 4gb ni nc ce delas s sempli

#42 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 18 december 2013 - 01:32

Vista sp2 32 bit 4GB rama - uporabljam obicne stvari ( internet, sola )

XP sp3 32 bit isto 4GB rama - cubase, reason

S tem, da na tem disku k brblja sta sam operacijska sistema gor in pac to k je poinstaliran

Sempli banke zvokov, so pa na drugem disku 1,5 TB samsungov disk, dela brezhibno !

Ne pozabimo dejstva da mam ze cel lajf 4GB rama in prej ni blo tezav ?!

Priznam sm noob glede teh stvari ampak sklepam, da ali je res neki skrit proces ki hara po disku ( bom preveril ko pridm domov, hvala ploki ) al pa je faking rabljen disk notr, pa je mal zjeban ?! Ampak je pa res da se dela smooth, hitr se odpirajo zadeve, laufa tko k mora, edin to prokleto brblanje ! Tko k sm reku ce ne bi delu na slusalke kot sem navajen in ce ne bi bil zihr da kmal pride ssd, bi komp bil ze na pol ker ne bi psihicno zdrzu lol tongue.gif

Ampak tud ce pride ssd, me res ful zanima kaj za vraga nagaja ? sad.gif

#43 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 december 2013 - 02:10

Odpres task manager in pogledas kasni procesi uporabljajo disk

#44 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 20 december 2013 - 09:55

Pozz !

Evo jutri se hdd disk zamenja z ssd diskom !

Zmenil sem se za ta disk : SSD DISK

Pa me zanima, tisti ki ga morda poznate/imate vaše mnenje o tem disku ?

Hvala !

#45 Hamburek

Hamburek

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 21 prispevkov

Objavljeno 15 januar 2014 - 01:12

Pa na ssd zgolj snemate, nakar transferate na drug disk in od tam mixate ali kar oboje na istem disku?

#46 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 15 januar 2014 - 09:12

Jaz mam aktivne projekte na SSDju od začetka do konca.



@Beatmakerr: Super disk, samo v MacBookih s starejšimi chipseti (2008,2009,2010) ma probleme da dela samo na SATA1 (ne SATA2).

#47 Psyko

Psyko

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 15 januar 2014 - 10:23

Beatmkr za 20 eu zravn dobiš že Samsung 840 250GB, ki dela odlično! Ampak zdaj je najbrž že prepozno ... smile.gif

4GB rama je lahko več kot dovolj če si na pc-ju! Tistim ki pa ni pa kot kaže:

a: preveč komplicira
b: ne zna delat s sampli smile.gif
c: dela orkestracije v stilu Hans Zimmera
d: ni nikoli pogledal realnega Ram usage in misli da mora met tolk rama ker je moderno smile.gif

#48 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 15 januar 2014 - 10:45

@Psyko: Hehe.

Ja, OS X je požrešen kar se RAMa tiče, računaj x1.5 kar rabiš na PCju.

Kar se tiče semplov pa: physical modelling uber alles.

c lahk tud zamenjaš z "ne zna orkestrirat"

#49 Psyko

Psyko

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2014 - 03:05

QUOTE (Ploki @ 15. Jan 2014 10:45:05) <{POST_SNAPBACK}>
@Psyko: Hehe.

Ja, OS X je požrešen kar se RAMa tiče, računaj x1.5 kar rabiš na PCju.

Kar se tiče semplov pa: physical modelling uber alles.

c lahk tud zamenjaš z "ne zna orkestrirat"


al pa to biggrin.gif hehe




1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov