EMI TG12413
Objavljeno 12 december 2012 - 03:40
čestitam, fajn da gre diy naprej, smo kar dejavni, le tu ne toliko. Daj malo povej kako si to delal, če je kit kateri je, pa o trafotih, kakih težavah (malo šuma in bruma imaš pri limitiranju). Se spomniš kakšna fama je bila okrog tega kompresorja, zdaj se pa že kit dobi.. Kako pa dela v malo bolj clean načinu, je uporaben, ali bolj "one trick pony"?
S frendom sva do neke mere probala njegov TG12413 (na kable, še ni bil v ohišju) in ima precej svojega zvoka, tudi ob zmernih nastavitvah. V bistvu se nama ni zdel ne vem kaj glede na famo, a vsekakor uporaben. Izhodna stopnja se mi je zdela kar malo smešna glede na to kako se to danes naredi, a takšen je pač original.
V kratkem bom še jaz postnil o RCA in Gates preampih, ki jih imam še za opisat in stestirat za en izpit. Gre za malo ali nič nfb, za razliko od kakega V72 ipd. (veliko nfb) da lepo lampaško distorzijo, če ga malo poteraš. No, ne bom ti smetil, še kaj se javi, zanima me če si se že lotil U67, ali česa drugega.
Lp
Objavljeno 23 december 2012 - 04:43
šum in brum je od originalnega posnetka, je bila prva stvar ki sem jo imel pod roko. Drugace je sam kompresor kar presenetljivo tih. Ni bil kit, trafoti so bili carnhill 10k:10k input in Thordarson 600:600. To so tisti ogromni o katerih sem ti govoril... ceprav zdaj ko sem imel nekaj casa se je razvila napaka, ker je en izhodni trafo prebijal na zemljo (!!?!?) in se eventuelno skuril. Tudi drugace nisem bil zadovoljen z gain stagingom tak kot je, zato sem se odlocil da bi raje sel na Chandler konfiguracijo z mikrofonskim carnhillom na vhodu in neve LO izhodom.
Ker meni je bolj ali manj one trick pony - je veliko ostale robe ki zna marsikaj, ampak noben pa ne demolira room micov kot to zna tale, tako da sem mislil, pa dobro, glede na to kako je zdaj bi bilo se boljse ce bi imel gain staging tak da je optimalen za to. Tudi THD mode bo potem bolj uporaben, tako da ga zdaj konvertiram na to opcijo, 10k:10k je sel pa v Audio Destruction Unit. Fama se mi zdi da je za demoliranje cisto zasluzena, ostalo pa nekoliko manj njihov germanium comp mi je zelo/bolj vsec.
RCA/Gates in podobno z malo ali nic NFB je tudi nekaj kar bom probal v prihodnosti. Zacel bom s parom BA6A naslednje leto. Zdaj sem totalno okupiran z Neve mesalko, pa popravit oz. napedenat imam se kar nekaj buildov, med drugim RS-124, kjer bom zamenjal switche tako da se da it naokrog namesto da se zatakne med 12 in 1. nastavitvijo za a/r... dela ne bo zlepa zmanjkalo
U67/U87 bodo, ko bodo spodobna telesa za njih. Dobil sem dobro ponudbo za originalne cevi, rad bi pa se headbaskete. Tista kitajska varianta mi je z dneva v dan bolj fail, pa se kregajo se okrog tega kdo je avtor. U47FET, enega z Beesneez K47c in enega z Dale M7 bom zacel kmalu naslednje leto, imam prakticno vse ze na kupu razen trafotov. Za 670 bom nabavil trafote skupaj z BA6A zelezjem... baaaa, to bo strosek za vpit v nebo.
Imas kaksen skoraj nic NFB tube preamp dizajn ki se slisi fajn? Iscem nekaj kar nezno cefra base in je na lampe.
čestitam, fajn da gre diy naprej, smo kar dejavni, le tu ne toliko. Daj malo povej kako si to delal, če je kit kateri je, pa o trafotih, kakih težavah (malo šuma in bruma imaš pri limitiranju). Se spomniš kakšna fama je bila okrog tega kompresorja, zdaj se pa že kit dobi.. Kako pa dela v malo bolj clean načinu, je uporaben, ali bolj "one trick pony"?
S frendom sva do neke mere probala njegov TG12413 (na kable, še ni bil v ohišju) in ima precej svojega zvoka, tudi ob zmernih nastavitvah. V bistvu se nama ni zdel ne vem kaj glede na famo, a vsekakor uporaben. Izhodna stopnja se mi je zdela kar malo smešna glede na to kako se to danes naredi, a takšen je pač original.
V kratkem bom še jaz postnil o RCA in Gates preampih, ki jih imam še za opisat in stestirat za en izpit. Gre za malo ali nič nfb, za razliko od kakega V72 ipd. (veliko nfb) da lepo lampaško distorzijo, če ga malo poteraš. No, ne bom ti smetil, še kaj se javi, zanima me če si se že lotil U67, ali česa drugega.
Lp
Objavljeno 25 december 2012 - 05:39
Škoda Thordarsona, če je prebijal in se še skuril si najbrž nekje imel stik, ki se je nazadnje prekinil. Če ga lahko odpreš prečekiraj pine, a najbrž se je zgodilo v navitju in lahko daš samo še enkrat navit, če najdeš disekcijo na Groupdiy.
Kaj pa misliš naredit za gain staging, destrukcije je najbrž več kot dovolj? Frend je tudi nekaj prilagajal, hold mu ni bil všeč tako kot je, pa še par zadev a sem že malo pozabil. Lahko ga vprašam kaj je na koncu naredil, ker ima zdaj najbrž že kaj izkušenj s praktično uporabo.
Ko omenjaš RS-124; probal sem original vezje (kopijo seveda, a dobro) in dve izpeljanki, je še kar uporabno. Altec 436 je bil mišljen kot komp za telefonijo in oddajnike, kar se pozna tudi če modificiraš kontrole, a ostane pri dveh stopnjah na poti signala + sc. BA6A ti bo sigurno precej bolj všeč, ker je precej bolj vsestranski in zasnovan za studijsko rabo. Najbrž si videl, da imajo vsi resni tube kompi na poti signala vsaj 3 stopnje + sc, ali pa 2 in medstopenjski trafo. Meni gre fama okrog EMI že na kurac, saj vem da smo mogli slišat 124, pa red, pa tg...a zdaj delajo že gnili RS61, Nemci so podobno naredili že v dvajsetih letih.
Glede nič ali malo nfb sem najprej probal naredit eno izpeljanko med Western Electric in Gates preampom. Zvok je zelo dober, pozna se, da nima out trafota, a ga ne moreš kaj dosti drajvat, ker je na izhodu katodni sledilnik, ki da pri zelo visokem nivoju zanič zvok. Je pa zelo preprost in poceni, kar bi znali ceniti tisti, ki imajo radi nekaj koloracije, ki pa ni zelo izražena. Takšen namreč je ob normalni uporabi.
Če sem malo bolj konkreten je dober kandidat tudi RCA BA-2, toda pri tem rabiš vsaj 5:1 trafo z zračno režo (dokaj specializirana in draga komponenta), potem pa s filtroma prilagodit odziv. Gre tudi brez reže, če je jedro veliko, a moraš pazit kaj dobiš v basu.
To zdaj je varianta od Gates SA serije, a malo spremenjen. Izhodni trafo ne rabi zračne reže, ker je ločen s kondijem, je pa tudi tu treba s filtri (dva kondija) prilagodit frekv. odziv.
Vse od tega sem probal v eni stari škatli, ki jo imam za testbed, notri sta dve podnožji in variabilni napajalnik. Prilagajanje omenjam zato, ker sem v vseh primerih dobil čuden odziv. Sicer pravijo, da če ti je pri teh zadevah sound všeč, ne glej frekv. odziva, se pa s filtri vseeno lahko doda npr. malo air-a ipd. A v štartu ni tako slabo, da ne bi bilo sprejemljivo. Očitno se za novejše trafote pričakuje vsaj nekaj nfb, da je odziv pravi. Nisem še videl, da bi kateri od novih serijskih preampov ne imel nfb, zato se slišijo podobno, če so v enaki ligi. Ker nfb vpliva tudi na šum in druge parametre lamp, se je treba kar konkretno potruditi brez njega, kar ne piše v nobenem manualu/kitu. Malo bolj je treba izbrati vhodno lampo, prilagoditi odziv, pa paziti še na par zadev. Fajn je, ker si tako res nabereš izkušnje, ki ti jih drugi ampi ne dajo, ker špilajo že če prav zvežeš. No, pa ne gre za to, da bi si želel še dodatno greniti življenje No-nfb preamp ti da od rahlo koloriranega zvoka do prijetne distorzije (neka evfoničnost, ni tisto ruženje, ker pri takem signalu out trafo grdo ruži), slednje pa z nfb ni mogoče. Saj veš, da v eni točki samo grdo zaruži. Serijsko no-nfb preampov zaradi omenjenih težav ne delajo (pa ker nima 0,00000.. thd), kar je razlog, da sem se spravil to sam naredit. Pa tudi dejstvo, da so nekako "evfonični" je vzbudilo mojo pozornost.
Objavljeno 26 december 2012 - 07:40
Po praznikih te bom poklical za tisto lampo, če boš rabil ti pošljem še kako shemo.
Objavljeno 26 december 2012 - 08:56
Po praznikih te bom poklical za tisto lampo, če boš rabil ti pošljem še kako shemo.
Objavljeno 29 december 2012 - 09:01
Sem bral, da se BA6A uporablja tudi za mic amp, gaina je več kot dovolj. Takšna kombinacija je najbrž super, a boš moral dodat še mic-in trafo, ker mic v 600 ohm prim. linijskega naredi en res čuden filter, pa nima dovolj zaščite za tako male signale. Sem probal, pa je bil 150/600 mic trafo, enako poročajo drugi...
Jaz sem danes malo čekiral, a si kaj razmišljal glede BA-2? Hvalijo ga, a problem je eksotični trafo, ki nikoli ne bo imel enakega zvoka kot original, pa lampe so z "grid cap". Shema je preprosta, a je kar nekaj skritih fint (veliko dela za takšno vezje), ki se jih sicer lahko "dešifrira", a brez original out trafota se nima smisla truditi, vsaj po moje. Problem je dc v primarju. Lahko pogledam kateri točno je, toda vem, da ga je skoraj nemogoče najti. Jaz bi ga z velikim veseljem probal.
Pred leti je bil še na Prodigy Pro en tip (NewYorkDave), ki je naredil par zelo clever dizajnov preden je izginil. Eden izmed njih se je zgledoval po no-nfb RCA shemah in dela "zelo dobro". Resda ga nisem slišal, sem pa dobre sample in glede na izkušnje s temi zadevami bi upal trditi, da je celo boljši od RCA, ker je bolj prilagojen današnji uporabi, dela je manj in ti ni treba zabiti ur pred osciloskopom. Seveda ga enako kot BA2 lahko drajvaš, gaina je enako cca. 50dB, predvsem pa lahko uporabiš lahko dostopen in poceni 4:1 out trafo brez reže. Stane te 1 6SN7 dvojno triodo (dve stopnji), pest komponent in psu. Trafote imaš, če ne ti jih pa jaz posodim za probo. Vhod je tudi tu 1:7-10. Malo sem utrujen in bi to še predebatiral s tabo, a ta je nekako bolj fleksibilen in še vedno v RCA duhu. Kaj praviš, lahko bi naredil tudi "one-bottle" z 12AV7 in dal stran nfb, a za to ti ne morem garantirati, da bo dal od sebe to kar želiš? Psu imam, tudi gerber fajle, lahko narediva ene par plat za takšne zadeve.
Objavljeno 30 december 2012 - 10:42
Objavljeno 30 december 2012 - 12:35
K&K audio pravi nekje 200€ za I/O
Lundahl LL1578XL 94USD
Lundahl LL1674 140USD
Nekaj ti bo se pobral toroid, vendar jih pri Severju navijejo za cca 20€ in sem bil do zdaj zelo zadovoljen.
Glede na moj predracun pri Lundahl zgleda tako da bi dobili na te cene se nekje 8% razlike USA-EU in se nekje 15% kolicinskega popusta, ker bom vzel 24 transformatorjev za naslednjo mesalno.
Se pravi recimo ce bos vzel za dva kanala bi jaz cez palec rekel 375€ za Lundahl + Sever transformatorje. Ostalo kot je rekel Tuub je drobiz. S sheme in izkusenj do zdaj bi rekel da je to to kar mene zanima in da bom naredil 2 kanala v 2U zame. Mogoce, ce bi nas bilo vsaj trije, lahko damo purushi delat skatle s silkscreenom za nekje 120€ po glavi. Knofe bi jaz vzel dakaware kopije. Upam da vaju ne prehitevam prevec
Glede na cene 6sn7 bi mogoce raje sli na 12sn7 ali pa 12av7 kot je Tuub predlagal.
Objavljeno 30 december 2012 - 02:16
Lundahl LL1578XL 94USD
Lundahl LL1674 140USD
Nekaj ti bo se pobral toroid, vendar jih pri Severju navijejo za cca 20€ in sem bil do zdaj zelo zadovoljen.
Glede na moj predracun pri Lundahl zgleda tako da bi dobili na te cene se nekje 8% razlike USA-EU in se nekje 15% kolicinskega popusta, ker bom vzel 24 transformatorjev za naslednjo mesalno.
Se pravi recimo ce bos vzel za dva kanala bi jaz cez palec rekel 375€ za Lundahl + Sever transformatorje. Ostalo kot je rekel Tuub je drobiz. S sheme in izkusenj do zdaj bi rekel da je to to kar mene zanima in da bom naredil 2 kanala v 2U zame. Mogoce, ce bi nas bilo vsaj trije, lahko damo purushi delat skatle s silkscreenom za nekje 120€ po glavi. Knofe bi jaz vzel dakaware kopije. Upam da vaju ne prehitevam prevec
Glede na cene 6sn7 bi mogoce raje sli na 12sn7 ali pa 12av7 kot je Tuub predlagal.
Ja, če ne bo kakšnega prevelikega pretresa z dnaram na dopustu bi šel jaz tudi v stereo/2U varjanto, pa tudi cena ~600€ za vse skupej je čisto spodobna, če zadeva zares poje tako kot jo oglašujeta Sicer mi zdrava pamet hoče uvalit idejo da bi blo bolj pametno najprej eno malo manj eksotično 4-8 kanalno zadevo narest za splošni tracking, ampak ker si je nekaj v tem smislu veliko lažje nekje sposodit za 4 dni bobnanja, se mi zdi, da bo en masten pre za vokale, trobente, akustiko in podobne, lampaškega žmohta željne zadeve, ena takale škatlica super. Ker nekej takega za sposodit (niti za nabavit) pa ne dobiš tako zlahka...
Objavljeno 30 december 2012 - 06:40
Jah, razne APIje, Neve-e in podobno se kar da dobit okrog pri ljudeh. Itak pa folk danes toliko trigira v tvoji glasbi da spet ni to tak faktor ali pac? Se splaca bolj potrudit za vokale in ostalo, kot si rekel.
Objavljeno 02 januar 2013 - 09:23
Lundahl LL1578XL 94USD
Lundahl LL1674 140USD
Trafoti bi lahko bili cenejši. LL1578XL je super za to vezje in dokaj ugoden, če še nimaš nič primernega. LL1674 je optimiziran za 1:4 step-up (škoda bi ga bilo dat v 4:1?) in zaradi posebnega jedra najbrž izjemno clean, tu pa rabiš 4:1 step-down in malo "barve". V EU dobiš takšen Edcor 4:1 za 25 eur s poštnino, deluje dovolj dobro za naše zahteve.
Glede sheme sem mislil na zgornjo s 6SN7, a kot pravi Baadcode bova glede tega še kako rekla in odprla nov thread, da ne bo zmešnjave.
Prispevek uredil/a: Tuub, 02 januar 2013 - 09:25 .
Objavljeno 04 januar 2013 - 11:26
Nekaj je Tuub razlagal da okrog lavfajo kit kompletki, tako da je mogoce smiselno pogledat kje se to dobi? Jaz imam en stereo cisto zadosti zaenkrat
THD-ja ima kar precej kajne?
A boš še kaj materiala naročeval? Se priporočam!
Objavljeno 10 januar 2013 - 09:39
http://www.groupdiy....p?topic=29771.0
http://www.ij-audio....tereo_preorder/
Morda ima tudi Purusha kako stereo plato, če prodaja ohišja, je za vprašat.
Baadcode je morda dobil kako frendovsko ponudbo in se je precej lažje izšlo, ne vem.... Sicer pa zgornji kiti niso več pravi diy, niti v smislu GSSL ne, ker je že vse vnaprej določeno (komponente) in zelo drago, pa še čaka in čaka se. Obstajajo druge naprave, ki jih je lažje in mnogo ceneje dobro kopirati, za 12413 si pa pač plug-in omisliš? To omenjam, ker predvidevam, da bi z diy rad imel veselje, kaj prihranil in se morda tudi naučil česa novega. Če želiš lahko frenda pri katerem sva testirala njegov 12413 vprašam, če je na koncu zadevo sploh dal v rack. Vem, da je narisal plato, če ga ta limiter še zanima pa nima pojma, ni ravno ljubitelj prestižnih imen, pa še v London se je žal preselil...
Za ak. kit. ali vokal se mi tole zdi neprimerno, morda bi šlo čisto malo, pa še v tem ne vidim pravega smisla. Resda ne morem reči, da sem ga dovolj preizkusil, a na prvo žogo se mi zdi Baadcodov opis realen. PLUG-IN vabi
Objavljeno 16 januar 2013 - 11:58
Prispevek uredil/a: baadc0de, 17 januar 2013 - 08:00 .
Dodaj odgovor
2 uporabnikov bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov