Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Stil Quartet

• Prosimo prijavite se za odgovor
2 odgovorov v tej temi

#1 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 29 avgust 2007 - 08:10

Odprl novo temo laugh.gif
da bostvari malo bolj pošlihtane!!

QUOTE (satoration)
Zveni kul, se najmanj me zanima reverb, hehe - sala - dober posnetek - kateri mici so bili v igri na close - "dinamika"? Kater kompresor? Nice. :smt023

edit: PCM91 mi je bolj vsec - pri TCju me moti neka cudna modulacija v repu reverba, Lexicon pa je bolj okrogel, lepse odzveni oz. kot je rekel Blaster zveni bolj "naravno"...

QUOTE (andro31)
Snemano s KSM27, v akustično bolj slabo (beri za en k...) tretirani sobi 2x2m (vsepovsod stari dobri plamafon, da o kakšnih basstrapih ne govorim laugh.gif ), v štartu brez kompresorja. Kaj je deval gor potem Ixi, naj sam pove ...

Kar se tiče primerjave, se meni bolj dopade TC. Kar satoration omenjaš kot neko modulacijo (ki se še najbolj sliši na repu), se mi zdi, da v bistvu da nekako drugačen zven komadu, ki meni zveni lepše in bolj polno, kot pri Lexiconu .... Mogoče samo občutek (pozna ura biggrin.gif )

Snemano je blo kot Andro31 pravi z Shure KSM27, sicer nevem v kombinaciji s kakšnim preampom. Vokali so dokaj temni, in sicer zaradi velikosti vokal buta, 2x2m + vse v plamafon).

Procedura pa je sledeča: kompresor Drawmer 1960 + eq Mindtprint DTC => vsi vokali na grupo in samo za barvo UAD LA2A :wink: (nemorem si pomagat zadrogiran s tem pluginom ), reverb TC M3000.

Toliko za enkrat.
Če pa Andro31 dovoli dodat 1 izsek s komada ki je recmo final pa pripopam še to gor :wink:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#2 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 29 avgust 2007 - 10:33

E, stari dobri Drawmer 1960 - po moje spregledana masina ali vcasih po krivem obtozena, da ni kaj prida (ker je ne znajo uporabljat). Da pa so vokali malo bolj temni in da je bil majhen vocal booth pa izgleda v tem primeru pripomore k obcutku intimnosti in mehkobi vokalov...
LA-2A pa je tudi moja droga, ja... a zdaj sem pravkar na enem vokalu (govor za neko reklamo) zamenjal kombinacijo UAD LA-2A in Neve 1081 s Toftom ATC-2 in je zmagal... Ta EQ me ubija - noro... Kompresor pa tudi stisne zanimivo...

Lepo, ixi!

#3 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 29 avgust 2007 - 08:53

QUOTE (andro31)
QUOTE (satoration)
Ste peli vsak v svoj mic ali stereo par?

Peli vsak posamezno, torej nasnemavanje.
Itak ni placa za več kot enega ali dva sočasno v kabini 8)
Poleg tega je takele zadeve zeloooo težko odpet sočasno, torej vsi naenkrat, ker če nisi glih nek profi vokalist, to lahko traja precej več časa ... Pa še presluh med kanali, kar je potem kasneje veliko težje kaj porihtat ...

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov