Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Priklop računalnik - ozvočenje


11 odgovorov v tej temi

#1 avbarr

avbarr

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 119 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 03 julij 2013 - 08:39

Pozdravljeni!

Imam manjši problem, in me zanima ali kdo lahko predlaga kakršnokoli rešitev.

Situacija je sledeča:

Želimo priklopiti računalnik (izhod mini jack) na ozvočenje. Razdalja med ojačevalcem ter računalnikom je 50m. Ozvočenje (ojačevalec) bo priklopljen na drugo fazo (220V / 50 Hz) kot računalnik (110V / 60 Hz). Zadevo bi lahko deloma rešili z vmesnim korakom, torej mešalna miza + di box. Vseeno bo mešalna priklopljena na drugi fazi (110V) kot ojačevalec. Ker se sistem seli v ameriko, nimamo možnosti sistema prej stestirati.

Ker se bojim, da bi se lahko pojavil ground loop med ojačevalcem ter mešalno mizo me zanima, ali bostaja kak linijski DI, po možnosti pasiven, ki bi ga v primeru težav lahko priklopili vmes? Signal iz mešalne bo balansiran.

Kakšen predlog, rešitev?

LP, Rok

#2 eskim

eskim

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 198 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 03 julij 2013 - 12:46

Probaj s kako wireless opcijo za prenos podatkov (Wi-fi, Bluetooth....)

#3 avbarr

avbarr

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 119 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 03 julij 2013 - 01:13

QUOTE (eskim @ 3. Jul 2013 13:46:46) <{POST_SNAPBACK}>
Probaj s kako wireless opcijo za prenos podatkov (Wi-fi, Bluetooth....)


To je žal nemogoče..

#4 eskim

eskim

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 198 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 03 julij 2013 - 01:53

morš imet 2 računalnika + wireles + remote... gre čist kamot. Sicer ne vem za kaj uporabljaš pc al sam za muzko spuščat ali kaj drugega.

lp

#5 soundrambo

soundrambo

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 03 julij 2013 - 03:17

Vsekakor bi jaz dal vmes stereo DI. Najraje aktivnega ki bo res delal, pri pasivnih se kdaj zgodi da ne nardijo svojega dela ravno tako kot bi morali.
Najreje:
http://www.klarkteknik.com/dn200.php
Je pa res da pri tem rabiš 48V. Kar pa če imaš vmes še mešalko ni neki problem.

Kaki pasivni DI:
http://www.radialeng...r2011/prod2.php

Obstaja pa tudi možnost da boš zadevo rešo z aktivnim spliterjem vendar je pol s5 vprašanje kak se bo vse skupaj obnašalo zaradi različih faz.

#6 avbarr

avbarr

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 119 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 03 julij 2013 - 08:23

QUOTE (eskim @ 3. Jul 2013 14:53:54) <{POST_SNAPBACK}>
morš imet 2 računalnika + wireles + remote... gre čist kamot. Sicer ne vem za kaj uporabljaš pc al sam za muzko spuščat ali kaj drugega.

lp


Bluetooth ne pride v poštev, ker nima dometa 50m,sploh pa ne če so različni prostori. Wireless tudi ne, zaradi certifikacije brezičnih sistemov, pa tudi ni zanesljivo da bi si upal imeti 24/7 365 dni na leto prižgano + baterije in podobne stvari.. Gre za instalacijo.. Smo zadevo že rešili, tako da hvala!

#7 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 04 julij 2013 - 09:16

http://www.bam-music...direct-box.html


Tole bo pomoje prava rešitev - že ime pove zakaj wink.gif

#8 kmet

kmet

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 45 prispevkov
  • Gender:Male
  • Interests:produkcija (ljubiteljsko) :)

Objavljeno 04 julij 2013 - 10:40

jaz bi poskusil z DIjem...
jaz sem pasivne schulzove nabavil tukaj: http://www.madd.si/podjetje.html

in delajo... smile.gif

#9 avbarr

avbarr

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 119 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 05 julij 2013 - 08:04

Ni problem v povezavi računalnik- mešalna miza. Problem je v povezavi mešalna miza - ojačevalec. To dvoje bo potrebno galvansko ločiti. Sicer smo zadevo pa že rešili..

Hvala vam vseeno!

Lp, Rok

#10 kmet

kmet

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 45 prispevkov
  • Gender:Male
  • Interests:produkcija (ljubiteljsko) :)

Objavljeno 05 julij 2013 - 11:41

no vseeno, če bo še kdaj koga zanimala ta tema in bo bral to temo...

jaz sem zadevo rešil enostavno z multicore kablom, to je to... biggrin.gif

#11 avbarr

avbarr

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 119 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 05 julij 2013 - 12:16

QUOTE (kmet @ 5. Jul 2013 12:41:26) <{POST_SNAPBACK}>
no vseeno, če bo še kdaj koga zanimala ta tema in bo bral to temo...

jaz sem zadevo rešil enostavno z multicore kablom, to je to... biggrin.gif


Z multicore kablom pa ne boš rešil ground loopa..

#12 kmet

kmet

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 45 prispevkov
  • Gender:Male
  • Interests:produkcija (ljubiteljsko) :)

Objavljeno 05 julij 2013 - 12:24

QUOTE (avbarr @ 5. Jul 2013 13:16:30) <{POST_SNAPBACK}>
Z multicore kablom pa ne boš rešil ground loopa..


mislil sem multicore kabel za dolgo povezavo. ground loop pa DI... kje je problem?



Dodaj odgovor



  


2 uporabnikov bere to temo

0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov