Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Digitalna mešalna miza, ali RME?


  • Prosimo prijavite se za odgovor
26 odgovorov v tej temi

#1 the_matrix

the_matrix

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 13 prispevkov

Objavljeno 02 april 2008 - 03:35

Razmišljam o nakupu nove opreme za studio. Kaj se mi bolj splača, da kupim digitalno mešalko (Tascam DM-3200, ali pa Yamaha 01V96V2) in jo preko Adat-ov povežem z računalnikom; ali pa je bolj smiselno kupiti kakšen Daw kontroler in RME-jevo zvočno karto in preampe (Octamic 2)?
Ali kdo pozna preampe v mešalkah, ki sem jih omenil in v Octamic 2?

#2 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 792 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 03 april 2008 - 07:31

Jaz bi se odločil za RME ali kaj podobnega in daw kontroler!
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 andro31

andro31

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 03 april 2008 - 08:04

Octamic 2 ima baje zelo dobre preampe, tukaj ne moreš zgrešit.
Jaz sicer razmišljam o nakupu ravno tega ...
Po drugi strani sem slišal tudi ogromno dobrih kritik na račun yamahe, preampi niso nič kaj slabši.
Blaster ti lahko kaj več pove biggrin.gif.
Sedaj se boš moral pa ti odločit, razlika v ceni je pa ... vsaj faktor 5 v prid RME-ja wink.gif.
"H.A.L. is just I.B.M. shifted one letter to the left. "

#4 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 03 april 2008 - 11:49

Yamaha 01V96 (+MY16-AT + MY8-AT) ter RME HDSP9652.

Odlični preampi, odlični konverterji, interni FX-i, dinamika, ... + remote kontrola.

Ne razmišljaj preveč v drugi smeri. smile.gif

Sem že 8 let na Yamahah (01V, AW4416, 02R96v2, DM2000 VCM) in vem kaj govorim. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#5 the_matrix

the_matrix

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 13 prispevkov

Objavljeno 05 april 2008 - 01:29

Cenovna primerjava sistemov, ki bi mi odgovarjali:

Tascam DM-3200 + IF/FW DM MK2 = 3318€
Yamaha 01V96V2 + MY16 AT + RME9652 = 3073€
RME 2xOctamic 2 + ADI-8 DS + 9652 + Mackie control universal pro = 5327€

Hja, je kar privlačno cenejši sistem z mešalko, tako da je odločitev že skoraj padla. Zanima me le še, kakšen je ta Tascamov sistem. Ga kdo pozna kaj bolje?
p.s.: Take cene so pri Thomann-u.

#6 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 05 april 2008 - 04:04

Tascam ni v istem rangu kot Yamaha, kar se tiče konverterjev in preampov, tako da jaz neb pikirou nanjga.

V poštev ti torej pride:

Yamaha 01V96v2 + MY16-AT + MY8-AT + RME HDSP9652 (9652 ima 24 ADAT i/o) = 3.450 €,
(btw... obstaja verzija razširitvenih kart mLAN, ki jih uštekaš direkt v Firewire port, brez vsakeka RME-ja... mislim da je okrog 400 € / 16 kanalov).


če boš šel na mackie kontrolo, potem pa vzemi:

RME Fireface 800 + 2x Presonus Digimax FS + Mackie kontrola = 3.800 €

Mislim, da nimaš kaj razmišljat.
Razen, če od uporabnika KARIZMA kupiš Yamaha 02Rv2 + 1x ADAT + 1x TC Unity (ako jo še ima) ter dokupiš RME HDSP9652.

Edina razlika je, da imaš 20 bitne konverterje (namesto 24), kar ne igra neke velike vloge (verjemi...), imaš hujši DSP power, meterbridge ter ... talkback tipko, lol wink.gif Pa še ceneje bi skoz prišel. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#7 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 05 april 2008 - 09:01

Tascam res ni nekaj posebnega.
Nenad Patkovic

#8 Matej Grginic

Matej Grginic

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 14 april 2008 - 11:22

Se pridruzujem mnenju , da je bolje kupiti karto in ne mesalke. Novodobne digitalne mize imajo zelo kratko zivljensko dobo, nekako tako kot sintesajzerji. Raje updejtaj DAW software in investiraj v kose opreme, ki bodo uporabni se dolgo casa - mikrofoni, preampi, komporesorji, ipd..

Apak, to je samo moje mnenje, semn preprican, da marsikdo odlicno dela tudi s taksno mizo. Osebna stvar, pac...

#9 muzikant

muzikant

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 04 maj 2008 - 07:01

Lp!
V zadnjem času nekaj razmišljam o razširitvah laugh.gif , pa me zanima(v glavi že približno imam odgovor, rabim le še potrditev in kakšen predlog tongue.gif ) kaj se bolj splača in kaj je bolje.....:

1. ideja:

KONVERTERJI(ada8000+firepod+RME) + ANALOGNA MEŠALKA(midas/toft/mackie onyx) + HW(compressor, reverb, delay, limiter...)



2. ideja:

KONVERTERJI(ada8000+firepod+RME) + DAW KONTROLER + dodajanje HW(eq, compressor, reverb, delay, limiter...)


plan je dolgoročen happy.gif tongue.gif biggrin.gif

#10 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 04 maj 2008 - 08:37

Kaj bi rabil ADA8000 + Firepod + RME ?

LP
www.mmedia.si

#11 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 792 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 04 maj 2008 - 08:57

Verjetno je mislil ALI ALI ALI ???
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#12 muzikant

muzikant

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 04 maj 2008 - 08:59

V drugem primeru v bistvu res ne bi. laugh.gif Rabil bi pač neke konverterje, preampe, ampak sem samo kopiral iz prvega primera dry.gif So pa seveda še tudi druge opcije, ampak to mi je prvo padlo na pamet rolleyes.gif

#13 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 04 maj 2008 - 10:32

RME Fireface 800 + 2x Presonus Digimax, če hočeš kanalov, da jih ne boš nikoli rabil. smile.gif

LP
www.mmedia.si

#14 the_matrix

the_matrix

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 13 prispevkov

Objavljeno 08 maj 2008 - 09:28

Hvala vsem za svoje prispevke ...
Zdaj me pa še nekaj zanima ... Če bi imel Yamaho 01V96v2 + MY16-AT + zvočna karta ... Kje pobere signal, ki gre v računalnik? Takoj za predojačevalcem in ad konverterjem?

#15 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 792 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 08 maj 2008 - 10:50

Seveda za AD konverterjem oz. MY16-AT!
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#16 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 08 maj 2008 - 11:10

QUOTE (the_matrix @ 8. May 2008 10:28:14) <{POST_SNAPBACK}>
Hvala vsem za svoje prispevke ...
Zdaj me pa še nekaj zanima ... Če bi imel Yamaho 01V96v2 + MY16-AT + zvočna karta ... Kje pobere signal, ki gre v računalnik? Takoj za predojačevalcem in ad konverterjem?


Za predojačevalcem se signal najprej digitalizira, nato gre (po želji) signal path (v digitalni obliki) čez eq-je, kompresorje, fx-e, ... zadnja stopnja je torej pošiljanje na slote.

MY16-AT ne zna nič drugega kot spremenit digitalen signal v ADAT format ter obratno.

LP
www.mmedia.si

#17 ŽanT

ŽanT

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 8 prispevkov

Objavljeno 06 julij 2008 - 01:18

ma kdo mogoče izkušnje z starim digital modelom yamahe 01-V ?

kakšni so preampi v tej mešalki, in pa kakšna je kvaliteta na splošno za ta denar?

#18 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 792 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 06 julij 2008 - 09:17

Preampi kot vse yamahe, dela ok, dinamik eq je povprečna, je pa odzivnost tele mize malce počasnejša !
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#19 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 279 prispevkov

Objavljeno 07 julij 2008 - 12:19

Sem jo imel, je čisto ok.

LP
www.mmedia.si

#20 ŽanT

ŽanT

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 8 prispevkov

Objavljeno 08 julij 2008 - 12:35

imam še eno vprašanje....kakšno je vašo mnenje ...se splača recimo kupit 6 let staro digitalno mešalko ..recimo yamaho 03D ....ali je kvaliteta še vedno takšna kot na začetku?...seveda če je bla mešalka vedno uporabljena v prostorih brez vlage ,dima...


in pa še eno vprašanje...yamaha 03D ima po mojih info. 8 mic preampov ...obstaja kakšna opcija razširitve na 16 mic preampov?

#21 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 08 julij 2008 - 01:33

da, ce kupis zunanjih 8 mic preampov.
http://www.smproaudi...n...=view&id=34 recimo
te priklopis na kanale 9-16
ostalih 10 kanalov je optika kokr vem.. rabis eksterni A-D da jih uporabis (se mi zdi)

kvaliteta ne pade ce ne crknejo konverterji al pa predojacevalci, ker je to vse kar je analognega patha.. digitalni del pa ali crkne ali pa deluje. se pa lahk zgodi da bojo kaki faderji bogo delali (pade natancnost, preskakujejo,..ipd)

za kako ceno dobis/za kaj rabis?

#22 ŽanT

ŽanT

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 8 prispevkov

Objavljeno 08 julij 2008 - 08:57

hvala ...to me je zanimalo če se da dokupit zunanjih 8 preampov in jih povezat z mešalko da....


kupil bi rabljeno mizo....1000 eu(yamaha 03D)...rabim pa za ozvočevanje bobnov ...za live in tudi mogoče za kakšne home posnetke

digitalna pa me zanima predvsem zato,ker bom dosti nastopal in je zlo fajn če že imaš prednastavljeno razmerje med kanali in pa nastavljene vse efekte in ostale stvari....

seveda pa je treba pol tudi to prilagodit na prostor v katerem nastopaš smile.gif

hvala za vse odgovore

#23 ŽanT

ŽanT

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 8 prispevkov

Objavljeno 08 julij 2008 - 09:03

kakšna pa je kaj kvaliteta teh preampov SM pro audio pr8e?

#24 Diodibuh

Diodibuh

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 21 julij 2008 - 09:11

jest uporabljam 03D za live.
Po defaultu imas 8 mic prempov, dodatnih 8 peljem preko Focusrite octopre preampa analogno, dodatnih 8 pa se preko Presonus Digimaxa - adat - v adat karto, ki jo imam vgrajeno v mizo. Vse skupaj 24 kanalov + stereo analog input + spdif in/out + aes/ebu in/out + rcaje imas..... edina pomanjlkjivost te mize so samo 4 auxi (pre/post). ima sicer se 4 buse, ki pa so vedno post fader in so kot monitor auxi neuporabni (ok, da se malo poskilit na eno oko).
pa se ena prednost - 24 kanalov lahko direktno preko adatov snemam v rme - notesnik.
Srečko Kovačič
www.madd.si

#25 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 25 april 2010 - 10:04

Pozna kdo kartico MY16-mLAN? Kolikor sem gledal je nikjer več ne prodajajo (zzounds, sweetwater, dolphins) niti audiopro, baje da ima nerešene težave z driverji....?



lp

#26 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 792 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 26 april 2010 - 09:15

QUOTE (winni @ 25. Apr 2010 22:04:27) <{POST_SNAPBACK}>
Pozna kdo kartico MY16-mLAN? Kolikor sem gledal je nikjer več ne prodajajo (zzounds, sweetwater, dolphins) niti audiopro, baje da ima nerešene težave z driverji....?



lp


Za kje pa to rabiš ??
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#27 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 776 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 26 april 2010 - 11:18

Kot razširjena varijanta 01v96 za direktno snemanje na računalnik. Kolikor sem se pozanimal pri vseh ostalih kartah potrebuješ dodatno zvočno z adat/aes-ebu in podobno....



lp




1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov