Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

ZVOČNI TRETMA DNEVNEGA PROSTORA

akustični paneli postavitev zvočnikov pomoč

1 odgovori v to temo

#1 Bojcus

Bojcus

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 1 prispevkov

Objavljeno 26 oktober 2020 - 02:40

Zdravo,

lepo prosim za nasvete glede akustičnega tretmaja. V priponki je načrt mojega, tj. našega bivalnega prostora - kar pomeni, da se ne morem veliko hecati. Skupna velikost je cca 60m2. Prostor, ki je nekako poslušalni, je cca 22 m2. Prostor je razgiban. Okna so od stropa do tal. Leseni pod. Stropi 3 m. 

Na načrtu je s križci označen položaj zvočnikov in poslušalca; zvočniki bi lahko šli še malo naprej, a na račun problemov z drugimi frekvencami. Seveda moram ukrotiti bas - drugo me kar zadovolji in glede na prostor je užitek poslušati. Razmišljal sem, da bi uredil naslednje (vsi elementi odstranljivi - to je pač pogoj!):

1) stranski levi prvi odboj pri oknu -  kamena volna cca 1 m2, debelina 10cm, razmik od okna 10 cm.

2) Zadnja stena - kamena volna do 3 m2, debelina 10 cm, razmik 10 cm od stene (divan ima dokaj visoka naslonjala - cca 1.50 m od tal, tako da bi dal panele nanje)

3) Snemljiva zavesa na levo okno, deka na klubsko mizico. 

Kameno volno bi prevlekel s filcem. Kakšen nasvet glede parametrov kamene volne? Kak konkreten proizvod ali oznaka? 

To bi bil nek minimum, potem bi videl, ali bi še druga postavitev kaj dala. Res hvala za vsako idejo! In - kaj lahko pričakujem z mojo trenutno rešitvijo? 

Bojan

Pripete sličice

• načrt.jpg

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 875 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 24 november 2020 - 07:25

LP Bojan,

tvoj prostor je kar razgiban.

Za izničenje nizkih frekvenc je potrebna konkretna masa-teža. Predlagam kombinacijo težke kamene volne kot je DP-8 ali bolj goste v kombinaciji z kakšnim kosom gume!.

Paneli so vedno dobrodošli, saj "požirajo" odboje. Tudi zavesa za prvo refleksijo na levem oknu bo super oddelala svojo vlogo.

Tale deka čez klubsko mizico, ne verjamem da zelo slišno oddelala svoje delo, je pa res da nisem zasledil kakšna so tla - les, parket, ladijski pod, laminat ,.. ect

Na tla če le lahko daj kakšen tepih, ki lepo posrka svoz vase.

Toliko za enkrat, je pa res da je tu prostor zelo težko kontrolirati, saje je razgiban ,.. 

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov