Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Nov PC in Cubase 6 zmrzne


  • Prosimo prijavite se za odgovor
22 odgovorov v tej temi

#1 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 30 avgust 2012 - 08:08

Pozdravljeni!

Kupil sem nov PC z naslednjo konfiguracijo:

Procesor Intel Core i7 3930K 3.2 Gh BOX
Matična Intel DX79TO, S2011
SSD Corsair 240GB
SSD Corsair Force 3 480GB
2 X RAM Crucial DDR3 8GB PC3-14900 1866Mhz (16GB)

Problem imam, da mi Cubase 6 64-bit zmrzne med delom. Izgine zvok in včasih tudi v tistem trenutku potem PC ugasne. To se mi s prejšnimi PC-ji ni nikdar dogajalo oz če se je kaj sesulo, sem vedno vedel zakaj (Jbridge, plugins VST in podobno...) Vsa softwarska oprema je originalna z licencami iLok in USB ključki... Nastavil pa sem tudi vse driverje in jih posodobil oz updejtal programsko opremo: EastWest Complete Composer Collection, Komplete 7 in celotna kolekcija UAD pluginov.

Avdio oprema za PC je
UAD 2
RME 3632
AllenHeath ZED R16

Probal sem različne variante, večkrat naložil Win7Pro 64-bit izklopil in fizično odstranil UAD-a in RME in pognal sistem brez USB in FW priklopov in se je zgodilo isto. Zamenjal RAM in grafično....skratka vse možne variante, vendar je ta problem ostal. PC opremo sem kupil v FUNTECH, kjer so mi naredili diagnostiko in potrdili, da je z opremo vse v redu.

Vprašanje?
Ali je možno, da se Cubasu ne paše nova konfiguracija?
Ali ima Cubase problem z 12 jedri?
Ali je problem osnovna plošča ali kaj drugega oz. je imel kdo podoben problem?
Kakšno rešitev priporočate oz. prosim za kakšen pameten link, če kdo najde.

Hvala lepa in LP!

Janez R

#2 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 31 avgust 2012 - 06:06

Janez, zaje@na stvar. Probaj sistem pognat z drugim programom, namesto cubase, vzmi npr. Studio one, reaper, ali kaj podobnega, da eliminiras cubase.
Potem pa gremo dalje na komponente v racunalniku. Vsaka komponenta lahko dela BP, a ko so v sistemu ti ena serje. Predlog je tak da prav zamenjas npr graficno z drugim modelom, ne samo kos za kos, nato isto z rami, v skrajnem primeru maticno plosco.....

Akcija pa javi kako in kaj ...

Lp
Ixi
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 31 avgust 2012 - 02:42

.. kako je z napajalnikom ... sicer nekaj časa nazaj sem imel podoben problem vendar ne z audio programom ampak ko sem obremenil pc se mi je sesu menjau napajalnik in je blo

#4 jejsus

jejsus

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 31 avgust 2012 - 03:58

Kako naj pa mi vemo kako je z napajalnikom, saj nisi napisal kateri model imaš. Za vsako komponento v računalniku imaš specifikacije koliko watt-ov popapa, seštej in poglej koliko watt-en napajalnik imaš. Pa bolje je, da je napajalnik od kakšnega preverjenega priznanega izvajalca, ker sem prebral že čuda o tem kako fake-ajo! Če si nabavil kakšno res močno grafično kartico (dandanes lahko pojejo tudi 500Watov) potem si na dobri sledi, da tvoj sistem popapca več kot dobi.

Če ni to, je lahko vse to kar je že IXI napisal. Slišal sem že da marsikateri igričarji "gamerji" niso zadovoljni z i7 - zakaj ne vem...

Ne pozabi pregledat oziroma se prepričat, da nastavitve v BIOS-u ustrezajo tvoji strojni opremi...

Prispevek uredil/a: jejsus, 31 avgust 2012 - 04:02 .


#5 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 31 avgust 2012 - 05:48

QUOTE (jejsus @ 31. Aug 2012 16:58:26) <{POST_SNAPBACK}>
Kako naj pa mi vemo kako je z napajalnikom, saj nisi napisal kateri model imaš. Za vsako komponento v računalniku imaš specifikacije koliko watt-ov popapa, seštej in poglej koliko watt-en napajalnik imaš. Pa bolje je, da je napajalnik od kakšnega preverjenega priznanega izvajalca, ker sem prebral že čuda o tem kako fake-ajo! Če si nabavil kakšno res močno grafično kartico (dandanes lahko pojejo tudi 500Watov) potem si na dobri sledi, da tvoj sistem popapca več kot dobi.

Če ni to, je lahko vse to kar je že IXI napisal. Slišal sem že da marsikateri igričarji "gamerji" niso zadovoljni z i7 - zakaj ne vem...

Ne pozabi pregledat oziroma se prepričat, da nastavitve v BIOS-u ustrezajo tvoji strojni opremi...


Napajalnik je dovolj kvaliteten in sicer Cooler Master Silent Pro M2 720W.

Saj sem napisal, da je bila vsa oprema diagnosticirana.

#6 rank1

rank1

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 31 avgust 2012 - 09:49

Mogoče je pa kej s ssd-ji?

daj ssd diske ven, pa probi na kakšen star disk naložit win7, pa stestiri če pride do iste napake..




Nevem.. Grafična se mi zdi, da nebi smela bit problem, razen rami, ki pa so kot si rekel stestirani..




Cubase imaš verjetno original ane smile.gif



#7 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 31 avgust 2012 - 10:40

Evo vse variante sem sprobal, ostane mi še menjava diska, kot je rekel rank1. Če pa še to ne bo šlo, pa sumim matično. Ixi a veš mogoče katera matična s podnožjem LGA 2011 bi bla v redu?

QUOTE (Johnny @ 31. Aug 2012 23:38:57) <{POST_SNAPBACK}>
Evo vse variante sem sprobal, ostane mi še menjava diska, kot je rekel rank1. Če pa še to ne bo šlo, pa sumim matično. Ixi a veš mogoče katera matična s podnožjem LGA 2011 bi bla v redu?



Ja Cubase imam original in ostali software tudi, torej VSE ORIGINALNO Z LICENCAMI!

#8 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 01 september 2012 - 08:21

QUOTE (Johnny @ 31. Aug 2012 22:40:32) <{POST_SNAPBACK}>
Evo vse variante sem sprobal, ostane mi še menjava diska, kot je rekel rank1. Če pa še to ne bo šlo, pa sumim matično. Ixi a veš mogoče katera matična s podnožjem LGA 2011 bi bla v redu?
Ja Cubase imam original in ostali software tudi, torej VSE ORIGINALNO Z LICENCAMI!


Pismo, jaz prisegam na Intel in Asus ..... probaj tole: http://www.asus.com/...2011/P9X79_PRO/


Z drugim SW pa si že probal ??
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#9 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 01 september 2012 - 03:08

Evo, izločil vse komponente razen matične in procesorja, zato bom menjal nekaj od tega (verjetno matično), čeprav je nelogično, ampak nekaj od tega moti Cubase. Mogoče je kakšna caka v BIOS nastavitvah. Kdo kaj ve o tem naj mi napiše:). Cubase 6 pa ne bi zdaj menjal, ker mam še veliko projektov nedokončanih in mi je vseskozi dobro delal. Ja Ixi probal bom Asus in pa Gigabyte. S slednjo mam dobre iskušnje. Mel sem tudi z Intel, pa zgleda, da so imel pri izdelavi slab dan smile.gif. Kaj pa MSI? Stare so ble kar dobre. Firme tko menjajo proizvodnjo in selijo sem in tja, da človek res več ne ve, kaj je dobr. Sem že razmišljal o MAc-u, pa majo iste probleme:) Dela-ne dela:)

Še eno vprašanje, a je možno da procesor zablokira pri obdelavi podatkov, ko se naenkrat vse ustavi in slika zmrzne?

#10 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 02 september 2012 - 12:59

Ali je možno, da je težava pri USB ključku, da ne bere licence. A so kakšne nastavitve glede tega na tej INTEL plošči, ki je omenjena zgoraj. Driverji za to so naloženi. Mogoče je treba kaj v BIOS-u nastavit. Prosim za pomoč. Hvala.

#11 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 03 september 2012 - 10:13

Priklopi direk na plato dongle pa ne na usb 3.0.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#12 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 06 september 2012 - 03:54

QUOTE (ixi @ 3. Sep 2012 11:13:48) <{POST_SNAPBACK}>
Priklopi direk na plato dongle pa ne na usb 3.0.


Tudi to sem probal Ixi, pa ostaja isti problem. Sicer sem pa v BIOS-u izklopil funkcijo INTEL DYNAMIC POWER TEHNOLOGY. Zdaj dela bolj počasi oz. ne izkorišča moči procesorja. Ne sesuva se več . Dela pa počasneje, kot prejšnji komp, ki je bil isto procesor I7 samo na Asusovi LGA 1556 plati. Seveda s to hitrostjo nisem zadovoljen. Zdej ne vem, ali je Cubase kriv ali pa kaj drugega. Mogoče kdo ve. Me pa zanima Ableton Live. A je to kej bolj stabilno oz. kateri program zna bolj izkoriščati HW. Kakšne so kaj izkušnje?

#13 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 06 september 2012 - 05:16

reaper .. meni dela kot urca !

#14 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 08 september 2012 - 01:31

Evo sem zrihtal. V BIOSU nastavitve procesorja. Če bo mogoče komu koristila informacija...frekvenca procesorja se ne sme spreminjati med delovanjem programa Cubase. Torej s programom ni nič narobe, samo zahteva stalno enako frekvenco. Eden redkih programov, ki to zahteva, ampak tko pač je. Mal več štroma, ampak ziher. smile.gif Procesor sem navil na 4.3GHz na 12 jeder. To pa zdej res leti. Sploh v kombinaciji s SSD diski.

Lp

Janez

#15 jejsus

jejsus

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 08 september 2012 - 04:15

QUOTE (Johnny @ 31. Aug 2012 18:48:36) <{POST_SNAPBACK}>
Napajalnik je dovolj kvaliteten in sicer Cooler Master Silent Pro M2 720W.

Saj sem napisal, da je bila vsa oprema diagnosticirana.


Ob tej priložnosti bi se rad opravičil, saj sem spregledal, da boris ni topic starter (sem mislil, da si ti Johnny vprašal za napajalnik), pa sem vseeno raje počakal, da rešite stvar do konca. No kakorkoli vesel sem, da si rešil, me pa zanima kako si prišel do ugotovitve za cpu. Ali kaj piše v Cubase manualu o tem, ali je bil stric google?

#16 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 08 september 2012 - 09:48

smile.gif
www.mmedia.si

#17 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 10 september 2012 - 09:13

Ni bil ne manual, ne stric google, bil je stric Blaster...hvala Blaster za tvoj nasvet! smile.gif

#18 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 17 september 2012 - 11:49

matr kolk problemov je s temi pc-ji in cubaseom.

Srečen sem ker sem šaltal na mac-a in logica.
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#19 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 21 september 2012 - 11:26

Pri PC-ju je treba mal Bios nastavit, pa dela isto ko Mac, samo da je trikrat cenejši. Seveda ne gre s cracki. Meni dela zdaj v nulo. Največja obremenitev 13 GB Rama in navit procesor 4.3 Ghz na 2011 podnožju. Vsi diski so SSD .Buffer Size 64 Samples pri 60 špurah VST-jev brez presketanja. Naravnost čudovito! strongbench.gif

#20 jejsus

jejsus

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 22 september 2012 - 08:31

Kot uporabnik PC-ja se delno strinjam, vendar me PC počasi izgublja pri iskanju 64bit-nih VST-jev, saj ima moj najljubši DAW nerešen problem z JBridgem ki povzroča CPU peake. Ni kaj, par jurčkov reši cel problerm, ane, violent085.gif !

#21 Johnny

Johnny

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 76 prispevkov

Objavljeno 22 september 2012 - 03:32

Tud jaz sem na 64-bitnih Vst-jih in tudi uporabljam J-Bridge. Včasih je treba kakšen plugin furat v drugem načinu GUI mode. Pa dela BP. Drugače pa goreče čakam, kdaj bodo pri UAD- u uspel naredit 64 bitne verzije.

LP

Janez R

#22 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 22 september 2012 - 04:53

UAD lahko naredi samo pseudo 64bitne pluginse na njihovem obstojecem HW

#23 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 22 september 2012 - 08:33

... ali pa da končno izdajo native laugh.gif
Nenad Patkovic




1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov