Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

NOTEBOOK ZA SNEMANJE GLASBE


47 odgovorov v tej temi

#31 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 01 december 2008 - 08:19

PCMCIA/ CardBus ali nov ExpressCard.
Glih zato kot praviš sam: "Baje da gre pcmcia direkt na matično pa glavni bridge ali pač?".
PCMCIA je direktno soroden s PCI slotom na matični.
Na ExpressCard pa bo treba še počakat na večjo, cenejšo in univerzalnejšo ponudbo.
Nenad Patkovic

#32 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 17 januar 2009 - 04:39

Da malo obnovimo:

Kateri prenosnik priporočate za uporabo v kombinaciji z RME FF800?


Na kaj je treba bit pozoren? Katero firmo priporočate? Bi pa bil v glavnem za tracking. MIX bi se delal drugje.

A je kaj pomembno kak FireWire je?

#33 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 17 januar 2009 - 07:27

Toplo ti priporočam odličen RMEjev support, oni bi morali biti dokaj ažurni kakšne konfiguracije sistema so zaželjene.
Nenad Patkovic

#34 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 19 januar 2009 - 02:09

Sem vprašal RME kak laptop mi priporočajo, pa so napisal, da ne priporočajo nič posebnega, da naj malo forum pregledam...


Nekaj sem zasledil da je potreben za FF800 drugačen FireWire kot za FF400? Kako je s tem? ashamed0002.gif

#35 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 19 januar 2009 - 03:31

QUOTE (zmatej @ 19. Jan 2009 16:09:30) <{POST_SNAPBACK}>
Sem vprašal RME kak laptop mi priporočajo, pa so napisal, da ne priporočajo nič posebnega, da naj malo forum pregledam...


Nekaj sem zasledil da je potreben za FF800 drugačen FireWire kot za FF400? Kako je s tem? ashamed0002.gif



Zraven Fireface-a bi lepo izgledal MacBook Pro smile.gif

#36 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 19 januar 2009 - 03:36

QUOTE (zmatej @ 19. Jan 2009 14:09:30) <{POST_SNAPBACK}>
Sem vprašal RME kak laptop mi priporočajo, pa so napisal, da ne priporočajo nič posebnega, da naj malo forum pregledam...


Nekaj sem zasledil da je potreben za FF800 drugačen FireWire kot za FF400? Kako je s tem? ashamed0002.gif


FF800 je nadgradnja FF400, firme so iste sam standard je drugi....
Načeloma z Asusom, Toshibo, HPjem ne bi smel imet težav zaradi firewire-a

lp

#37 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 20 januar 2009 - 12:24

HPjeih laptopov se izogibaj... osebno potrjene izkušnje, razen če boš imel srečo...
Nenad Patkovic

#38 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 20 januar 2009 - 08:03

Kaj pa Acer? Ne bi rad preveč keša dal za to, ker bi samo tracke delal s tem. Je pr hiši še en računalnik...

#39 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 03 marec 2009 - 10:24

Ko sem gledal zahteve kakšna naj bi bila konfiguracija za snemanje s preosnikom, sem naletel na tole: Internal or external 7200RPM storage drive is highly recommended

A je kdo že snemal na zunanji disk? Ali bo 5400 disk prepočasen za snemanje do 16 kanalov? Kaj (v zvezi z diskom) priporočate za uporabo s prenosnikom, da bo 16 kanalov posnelo brez težav in zatikanja? dunno.gif

#40 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 03 marec 2009 - 12:47

kupi powerbooka ali pa hudga pc-ja s ssd-jem(2000k€+)... pa upam da nisi ciljal na 16 kanalov pri 96khz biggrin.gif ...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#41 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 03 marec 2009 - 12:53

Rad bi čim cenejšo zadevo, ki bo delala. Doma imam PC za MIX in vse ostalo. Rad bi samo laptopa, ki bi bil sposoben narest 16 trackov hkrati, MIX bi se delal drugje. Predvsem zaradi enostavnosti transporta se mi gre, tko da pridejo v poštev tudi rabljene stvari, sam da bo za tracking...

Snemal bi pa 24 Bit 44.1 največ...

#42 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 03 marec 2009 - 01:12

QUOTE (kochobass @ 3. Mar 2009 12:47:44) <{POST_SNAPBACK}>
kupi powerbooka ali pa hudga pc-ja s ssd-jem(2000k€+)... pa upam da nisi ciljal na 16 kanalov pri 96khz biggrin.gif ...


Powerbook nima za burek v primerjavi s hudim PCjem. Sploh ne vem, zakaj naj bi kupoval staro kanto.

LP
www.mmedia.si

#43 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 03 marec 2009 - 01:19

načeloma bi ti mogu vsak nov leptop s sata diskom zdržat 16 trackov pri 44/24 formatu... pri 16 trackih v tem formatu ti na sekundo kompjuter zapiše 2mb/s oz 120 mb/min ...

za možne dropoute bi pa lahko krivil samo švoh firmo leptopa(slaba plata s slabim FW chipsetom) in pa slabo kartico.

minimalna konfiguracija bi bila pomoje dual core(intel),2gb rama,320gb sata disk(po možnosti 80gb ssd)...


Blaster,moja napaka... skoz enačim powerbooka z macbook pro-jem blush.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#44 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 03 marec 2009 - 02:03

Sodoben disk bi moral biti kos takšni zahtevi.
Lahko pa si izračunaš:
glede hitrosti pretoka podatkov glede na hitrost in globino vzorčenja poglej tale thread:
Osnove o zvočnih karticah
... predzadnja stran!
Nenad Patkovic

#45 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 03 marec 2009 - 02:30

Zelo lepo napisano NLP! ...

Pismo,če bom hotu snemat 16 kanalov v 96khz/24bit formatu more bit disk sposoben spisat 72mega informacij na sekundo... diši po ssd-ju ali pa RAID-u detective.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#46 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 03 marec 2009 - 02:44

Hvala!
To je le uvod v osnove.

Hehe, kaj pa šele PCM 384kHz/ 24bit ali pa 352.8kHz/ 24bit - DXD format Klik

Nujno RAID polja in SSD ja:)
Nenad Patkovic

#47 jodldajs

jodldajs

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Velenje
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 08 marec 2009 - 04:59

zdravo

tole malo prebiram, do predkratkim sem imel ACER aspire laptopa (starega par let) 1.73 GHz centrino, 1GBRAM in 60GB ATA diska in sem brez kakršnih koli težav snemal 8 ch pri 192 kHz /24bit ali 16ch 96kHz/24bit in to že nekaj let

no sedaj sem prešaltal na ASUS , core 2 duo 2GHz, 3GBram in 320 GB sata disk in dela brez problema na 26ch 48kHz/24bit in hkrati še ozvočim in mešam live koncert preko mixerja od kartice, z vključenimi efekti (EQ, comp in reverb) na vseh 26 ch in možnost na vseh 8 stereo ločenih mixih ; 26x16 z efekti

tako da po mojem kar koli kupiš, se ni za bat da nebi požiralo toliko podatkov

lp, aleš
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#48 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 marec 2009 - 11:04

... ja no saj to piše inderektno tam na onem linku, samo izračunaš si, podane so bandwidth zahteve...
Nenad Patkovic



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov