Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Live ozvočevanje bobnov

• Prosimo prijavite se za odgovor
41 odgovorov v tej temi

#31 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 10 marec 2010 - 12:20

eh no ... na preampih v rdečo ... pa sej je preamp še vedno v analogiji... če je vrdečo še ne pomen da bo vse škripal... na določene bobne&pevce mi rdeča barva na določenih mixerjih oz. preampih paše.... jebiga smile.gif

microsound? don't be touchy... če bi delu v studiu oz. bi ga posoju pa bi vidu kako stranke zlorabjo gain knof bi ostal brez dela smile.gif

Prispevek uredil/a: kochobass, 10 marec 2010 - 12:21 .

Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#32 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 10 marec 2010 - 12:30

..sm mislu na mastru...to na našem sistemu pomen okol 126 dB...tko da... nism touchy...na sieni pa ti ne priporočam v rdečo na gainu ker prasketa in poka kot stara plata ..smile.gif
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#33 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 10 marec 2010 - 08:11

aja ... ne ne ... to pa ne smile.gif na preamp sekciji sem mislil wink.gif

No, enkrat sem v neki dvorani nameril 135db... sem delu nek metal... ohmy.gif
No to je bil še moment ko sem rt delal preveeeeeeeč naglas smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#34 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 marec 2010 - 08:15

Mater, kot da bi pucal stezo na letalonosilki, meter stran od jet engina huh.gif
Dobro ste ga odnesli, da niste vsi za zmeraj gluhi! biggrin.gif
Nenad Patkovic

#35 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov

Objavljeno 10 marec 2010 - 09:09

QUOTE (NLP @ 10. Mar 2010 08:15:43) <{POST_SNAPBACK}>
Mater, kot da bi pucal stezo na letalonosilki, meter stran od jet engina huh.gif
Dobro ste ga odnesli, da niste vsi za zmeraj gluhi! biggrin.gif

kaj si rekel? ne slišim? =) ... eh, pa sej ni sam to... problem so npr. vaje ... tam je tako naglas,da ti glavo odpihne ohmy.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#36 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 10 marec 2010 - 09:14

Da ne bodo naše zvočne zgodbice postale takšne kot ribiške smile.gif
http://www.cilizadel...100.html#vpliv2

Vpliv hrupa na okvaro sluha - avralni učinki hrupa

Posledica teh učinkov je lahko poklicna bolezen, ki je v pravilniku o seznamu poklicnih bolezni navedena pod zaporedno številko 35: okvare sluha zaradi hrupa.

Te okvare so:

Akutna poškodba sluha zaradi hrupa
Nastane takoj zaradi izpostavljenosti nenadnemu zelo visokemu hrupu (več kot 120 dB nekaj minut ali več kot 135 dB nekaj trenutkov). Posledica take izpostavljenosti je zaznavna ali mešana naglušnost, večinoma enostranska, delno povratna po prenehanju izpostavljenosti. Prvi znak izpostavljenosti večjemu hrupu je šumenje in/ali piskanje v ušesih. Trajni znak izpostavljenosti visokemu hrupu je trajna naglušnost in trajno šumenje ali piskanje v ušesih.

Poškodba bobniča, srednjega ali notranjega ušesa
Nastane zaradi izpostavljenosti nenadnemu zelo visokemu hrupu (več kot 120 dB nekaj minut ali več kot 135 dB nekaj trenutkov). Pride do raztrganine bobniča, poškodbe slušnih koščic ali pa mehanske okvare notranjega ušesa. Posledica je prevodna ali mešana naglušnost.

Kronična naglušnost zaradi hrupa
Je najpogostejša poklicna naglušnost. Nastane, če smo dlje časa, najmanj 3 leta, običajno pa 6 do 10 let izpostavljeni osem ur dnevno hrupu 85 dB(A) (predpisani mejni hrup), izjemoma 75 dB(A)! Začetne spremembe na ADG se pokažejo pri visokih frekvencah (pri 6 ali 4 kHz) skoraj enako na obeh ušesih, nato so postopoma prizadete še druge frekvence. Delavec sprva pri pogovoru nima subjektivnih težav, ker nastaja naglušnost počasi in postopoma, nato ne sliši visokih tonov in šele pozno opazi, da postaja naglušen. Okvara sluha je zaznavna, trajna, po prenehanju izpostavljenosti hrupu ne napreduje. Za kronično naglušnost ni zdravila, zato so bistveni in edini učinkoviti ukrepi varovanja sluha pri delu, za kar obstajajo učinkovita varovalna sredstva.

... pa še kaj...
Nenad Patkovic

#37 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 10 marec 2010 - 09:33

....saj, ribiške ..ja ....heh, zato pa prvič opozorilo, drugič izgon iz kraljestva imenovanega FOH, pri resnih ozvočenjih ni šale, pa tudi rdeča luč
ponavadi pomeni, da nekaj delaš narobe (pa naj bo to gain ali master), aja pri bobnih smo... 100 toncev 100 različnih tehnik mixanja...
gate na tome, kak kompresorček....vse se pa itak začne pri postavitvi in izbiri majkov.....to pa da je štart pri samih bobnih in bobnarju pa itak nima smisla zgubljati besed....pa basista ste pozabili...zelo ppomemben faktor kako bodo bobni zveneli.....jebeš lepo položene ploščice, če jih ne zaliješ s fugirno maso !!!
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#38 Plueg

Plueg

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 118 prispevkov

Objavljeno 10 marec 2010 - 11:07

QUOTE (microsound @ 9. Mar 2010 21:06:30) <{POST_SNAPBACK}>
pr men bi šu sam 2x v rdečo.....prvič bi bil opozorjen, drugič bi odfrčal z FOH-a

thumbsup.gif

Exectamente!
i
You're as good as your last project.
http://www.gbtm.si

#39 jejsus

jejsus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov

Objavljeno 29 september 2011 - 03:33

Ok, spet malo o bobnih smile.gif, jaz imam problem, da mi mikrofon za snare pobira preveč hihat-a. V kolikor ga spravim v višje frekvence je hihat prav tečen. Rešim lahko zaenkrat samo če naredim snare pošteno zamolkel, vendar na to ne pristanem. Uporabljam zaenkrat mikrofone nižjega ranga Tbone dc4000, me pa zanima ali bi npr.z sm57 rešil ta problem? Še posebej moteča zadeva pri snemanju oziroma urejanju mix-a, kjer skoraj nebi rabil overheadov, oziroma jih imam znižane , da se jih komaj sliši. kakšna rešitev, v obstoječem setu?

#40 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 29 september 2011 - 08:02

če bi rad imal vse ločeno, potem snemaj elektronce, na bobne glej kot celota, seveda in normalno je da bo vsega v vsem, naredi najprej mix samih bobnov brez činel, nato dodajaj hihat in OH po potrebi in koloriraj osnovni zvok, ne pozabi pri snemanju bobnov na room mic.
drugače ta set dc4000 poznam in morem rečt, da je precej kvaliteten in dobro dela, sem že s tem setom posnel hude reči, malo se pozabavaj z postavitvijo mikrofonov.

lp, aleš
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#41 Psyko

Psyko

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 387 prispevkov

Objavljeno 30 september 2011 - 08:42

QUOTE (jejsus @ 29. Sep 2011 16:33:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ok, spet malo o bobnih smile.gif, jaz imam problem, da mi mikrofon za snare pobira preveč hihat-a. V kolikor ga spravim v višje frekvence je hihat prav tečen. Rešim lahko zaenkrat samo če naredim snare pošteno zamolkel, vendar na to ne pristanem. Uporabljam zaenkrat mikrofone nižjega ranga Tbone dc4000, me pa zanima ali bi npr.z sm57 rešil ta problem? Še posebej moteča zadeva pri snemanju oziroma urejanju mix-a, kjer skoraj nebi rabil overheadov, oziroma jih imam znižane , da se jih komaj sliši. kakšna rešitev, v obstoječem setu?

Dobri bobnarji ponavadi tega problema nimajo smile.gif Če znaš snare uglasit in udarit tako, da je že v principu zelo svetel pri tem pa ne mlatiš hi hata premočno, rešiš 3/4 problema ...
Drugače pa najučinkovitejša rešitev je menjava hihata s temnejšim in nepoliranim ter pravilna postavitev snare mikrofona.
Predvsem kakšni zildjian z custom hi-hati imajo ta siten visokotonski noise ki ga sovražim z dna duše biggrin.gif

#42 alesko

alesko

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov

Objavljeno 30 september 2011 - 09:56

Jaz delam ravno obratno... Začnem z OH... ko mi overheadi lepo delajo in imajo činele lep odzven, dodajam ostale mikrofone po potrebi v miks... tako se mi ne podre zvok, ko na koncu dvignem činele in je vse presvetlo... Žal je najboljša separacija dober bobnar, tu nimamo kot tonci kaj dost praskat... če ti konkretno užge snare in ima pravilno dinamiko na hihatu, potem je praktično mogoče delati s katerimkoli setom mikrofonov...
Pa še nekaj - velik prostor omogoča boljšo separacijo, V majhnih sobah imaš hitro v vseh mikrofonih vse... najdi velik prostor, pa ti pol problemov odpade...

2 uporabnikov bere to temo

0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov