Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

DIY reamper


7 odgovorov v tej temi

#1 stadler

stadler

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 53 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 16 januar 2014 - 09:38

Pozdravljeni!
Kot rečeno, bi želel izdelati re-amp-er.
Mi lahko kdo pove kaj potrebujem od materiala?
Ohišje, konektorje, trafo (kakšen?).
Verjetno se izplača narediti kakšen ground lift switch če se pojavi kakšen brum?
Kakšno čico se izplača uporabit? Kakšen silver mogoče?

Če prav razumem ne potrebujem ostalih elementov in pcb-ja...ali pač?
Kvaliteta se meri v kvaliteti trafota je tako?

Hvala za odgovore!

Lp, Stadler

#2 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 812 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 17 januar 2014 - 07:28

Evo v moji zakladnici se tole najde...

DI_Reamp_2.jpg
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 Tuub

Tuub

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 17 januar 2014 - 11:26

Ta shema kot reamp in DI ni optimalna zaradi večih razlogov, ki sem jih v preteklosti tukaj večkrat opisal. Problem je tudi cena takšnega trafota, pa ne gre za to, da bi bil jaz cheap, so drugi tehnični razlogi.
Za reamp rabiš linijski trafo z razmerjem okrog 4:1, zaradi zvoka je večinoma zaželjeno Fe jedro, kar ni drago. Potem še eno majhno škatlo, XRL in jack, malo mikrofonskega kabla, pcb-ja ne rabiš...
Če pravilno ozemljiš ground lift večinoma ni potreben, ker imaš galvansko ločitev, ga pa lahko dodaš. "Impedance" kontrola se sliši bolj pri dolgem kablu, ker je vezana na kapacitivnost vodnika, zato tega najbrž ne rabiš.
Pripeta je shema od Jensen, ki je približno to kar se dobro obnese. Zaradi spremembe nivoja line v git. je boljši 4:1 trafo, ne 1:1 kot tukaj.

Pripete datoteke



#4 stadler

stadler

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 53 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 17 januar 2014 - 12:07

QUOTE (Tuub @ 17. Jan 2014 11:26:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ta shema kot reamp in DI ni optimalna zaradi večih razlogov, ki sem jih v preteklosti tukaj večkrat opisal. Problem je tudi cena takšnega trafota, pa ne gre za to, da bi bil jaz cheap, so drugi tehnični razlogi. Za reamp rabiš linijski trafo z razmerjem okrog 4:1, zaradi zvoka je večinoma zaželjeno Fe jedro, kar ni drago. Potem še eno majhno škatlo, XRL in jack, malo mikrofonskega kabla, pcb-ja ne rabiš... Če pravilno ozemljiš ground lift večinoma ni potreben, ker imaš galvansko ločitev, ga pa lahko dodaš. "Impedance" kontrola se sliši bolj pri dolgem kablu, ker je vezana na kapacitivnost vodnika, zato tega najbrž ne rabiš. Pripeta je shema od Jensen, ki je približno to kar se dobro obnese. Zaradi spremembe nivoja line v git. je boljši 4:1 trafo, ne 1:1 kot tukaj.





Hvala obema za odgovore! Ta varianta od tuub-a mi je bolj všeč, pa še bolj preprosta je biggrin.gif

Se dogovoriva za trafo na zs.

lp, stadler



#5 DomaDIS

DomaDIS

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 129 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Kranj

Objavljeno 17 januar 2014 - 01:10

Pozdravljeni Dy-ovci smile.gif

tudi mene zanima re-amper, vendar vse komercialne variante presegajo denarni vložek, ki bi ga bil pripravljen odšteti za to stvar. Rabil bi neko stvar, katera nebi vplivala na kvaliteto zvoka.

Drugače mi je zelo všeč: Avalon V5, predojačevalec z opcijo reampa
in Radial X-Amp, kot samo reamper.

Zanima me, koliko bi bila cena vsega potrebnega materiala, ki bi ga potreboval za izgradnjo re-ampa. Zanima me, če bi eventuelno lahko pri vas (Tuub) naročil vse potrebno in bi samo zlotal sam? smile.gif

Imam samo spajkalnik in cin...

LP, Kristian

#6 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 812 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 17 januar 2014 - 03:27

A je to ta trafo ??

http://www.ebay.com/...=item232bf3502a
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#7 Tuub

Tuub

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 19 januar 2014 - 11:20

JT-11-P4-1 in JT-11-P1 nista popolnoma enaka, zelo daleč pa tudi ne. Nekaj razlike je v prestavnem razmerju, max nivoju za 1% THD, CMRR, kapacitivnostih... Jensen in Cinemag sta edini firmi, ki trafote obsežno testirata pod dokaj realnimi pogoji in rezultate tudi objavita. Razlog za to je najbrž očiten, ampak te debate so malo tko, stvar izkušenj in okusa. Btw, Jensen dela nekaj modelov po patentih od Cinemaga, kar se vidi tudi po datasheetih, če jih pozorno prebereš.
Takšni trafoti z razmerjem okrog 1:1 niso ravno idealni za reamp, ker je že 0dBu več signala kot ga da tipični pickup, zato je boljše imeti 4:1 ali 2:1. Iz mixerja ali DA-ja bi sicer lahko šel ven z manjšim signalom, vendar imaš na papirju slabši SNR. Jensen na shemi predlaga razmerje 1:1, ker je tak trafo na papirju boljši, tko da pick your poison. Za kitaro so te majhne razlike zanemaraljive, ker gre signal čez ne vem kaj vse dobrega ali slabega. Osebno imam raje 4 ali 2:1, enako uporabniki, ki imajo svoje ali moje reampe. Dober trafo je pa vseeno fajn imeti in ne stane dosti več.
Kit kompletov (prodaja celotnega materiala za določen izdelek in kasneje suport na forumu) ne prodajam, tukaj gre za deljenje poštnine s frendom in še kom iz foruma, ker tako stane bistveno manj. Za reamp bom pripel shemo in malo napisal kako narediti, ampak do konca januarja nimam časa za to in nakup, ker ravno končujem nekaj drugega :-)
Kdor bi imel težave z Ixijevo shemo bo najbrž imel težave tudi z izvedbo reampa, če želi imeti narejeno tako kot je treba in trpežno. Finta je v tem, da mnogi ne morejo ali znajo izmerit kaj so naredili, za izvrtat xlr luknjo rabiš stožec, ki stane okrog 50eur... Zato se pogosto zgodi, da ima folk nekaj kar da skozi signal kar dobro, vendar je daleč od tega kar bi lahko bilo. O reampu sem že pisal, sigurno je nekje na forumu...

#8 Tuub

Tuub

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Pro audio elektronika in zgodovina.

Objavljeno 07 november 2014 - 12:47

Pozdravljeni!
Kot rečeno, bi želel izdelati re-amp-er.
Mi lahko kdo pove kaj potrebujem od materiala?
Ohišje, konektorje, trafo (kakšen?).
Verjetno se izplača narediti kakšen ground lift switch če se pojavi kakšen brum?
Kakšno čico se izplača uporabit? Kakšen silver mogoče?

Če prav razumem ne potrebujem ostalih elementov in pcb-ja...ali pač?
Kvaliteta se meri v kvaliteti trafota je tako?

Hvala za odgovore!

Lp, Stadler

 

Eno leto bo skoraj okrog, te še zanima reamp, koga drugega? Takrat je s Cinemagom naneslo tako, da sem dal delat par trafotov po naročilu in veliko je bilo dela s tem, zato ni bilo časa za diy. Tudi s poštnino je bil problem, ker sem zaradi večjega naročila ravno dosegel kvoto za tisto ki stane manj. En trafo zraven in bi plačali skoraj toliko kot za posebej naročilo.

Spet bom nekaj naročil in lahko tokrat speljemo, gre samo za en kos ali dva, ker moram nekaj nujno narediti. Za malo podpore bom imel čas nekje po novem letu. Aja, delam tudi en DI in sem naročil še par takih ohišij, ta so enaka kot za reamp ipd., lahko še za koga. Naredi poceni, za ene toliko kot jih je imel HTE (nima več), mogoče bi za več komadov dobili nekaj popusta, ker je pač izdelek po mojih merah. Sprednja in zadnja plata sta iz 2-3mm Al in čez folija, tako da odpusti kakšno napako pri vrtanju. Druge variante kot to nisem našel, razen neke čudne brez zaščite in to, če ima kdo boljši predlog takoj kupim par kom. Jaz težko vrtam za koga drugega, ker nimam ravno primernega prostora, a če res ne bi šlo drugače mogoče tudi lahko en kos mono ali stereo.

Ostalo sem že opisal, bakrena žica z dvema vodnikoma in oklopom bo fajn. Zase sem kupil en Sommer multicore za te stvari, kak kos za reamp lahko dam, dovolj je imam, le malo tanka je če nimaš izkušenj s takimi preseki. Sicer super kabel, hvala Ixi, tale mi bolj paše kot tisti z "drain wire". Fajn je, ker imaš v npr. 2 metrih multicora 16 kablov, samo vseeno nekam hitro kopni. Od konektorjev je 1/4" jack ter xlr, trafo je treba pritrditi, prav vezat in na koncu malo pomeriti kaj se dogaja, ker so včasih ene finte s kapacitivnostmi, bom opisal bolje če se lotite.

 

M.





Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov