ja, vsekakor da niso samo vrata tista, ki definirajo dober snemalni prostor.
nasvet je ponavadi vzet iz nekega dognanja, ker jaz nisem pravnik, da bi se ukvarjal z zakoni. Če meniš da so dognanja zakoni...
Obstajajo neka izkustvena pravila pri tem in to je to.
če nato stvar/nasvet spremeniš, si morda lahko slabo sestavil že kupljene materiale, lahko bi jih pravilneje z enakim budžetom ali večjo iznajdljivostjo...
...sem pa že večkrat kaj napisal o teh in podobnih rečeh.
Ogromno je virov tudi na internetu, problem je le kako kvalitetno filtrirat nasvete, to mislim da pride z leti spremljanja. Morda jaz tudi živim v neki določeni zmoti.
A pogovarjamo se res o dokaj elementarnih logičnih stvareh; kaj pomeni masa, absorbcija, difuzija, refleksija... in kako balansirano čimbolje te stvari aplicirat v snemalni prostor za čim manj denarja.
Morda včasih pride do nekoliko višjih nepredvidenih stroškov, kar pa ni za umret, če imaš voljo.
Veš, znani akustični dizajnerji, ki jih lahko najdeš na internetu, so nekakšni "modni kreatorji" studiev.
Poskrbijo za skoraj vsako "bedarijo" po naših standardih, ki je včasih res pomembna, mnogokrat tudi ne. Kreatorji pač
To so high end rešitve za zvezdnike in že ko ti oni dizajnirajo, je studio zaznamovan s sinonimom "kvalitetne storitve", ni pa rečeno, da ti kakšen manj zvezdniški tim ne more pomagat do spodobnih rezultatov.
Spet en bo posnel v nekem bunkerju plato in bo slučajno to to v duhu nekega trenda. Zakaj pa ne, a neka osnovna pravila/ dognanja o(b)stajajo. So le izjeme, ki potrjujejo pravilo.
...in nihče ne bo kaznovan