Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Loop - zero crossing


11 odgovorov v tej temi

#1 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 05 junij 2009 - 08:38

Živjo

Mene pa zanima, če naprimer hočeš narediti iz enega audio file-a en loop, ali ima cubase kakšno opcijo, da ti poštima začetek in konec loopa tako, da ti krivulja seka X-os v nulo, da potem ne poka in hrešči med predvajanjem zaporednih loop-ov.

Pod edit mode v Cubase-u sem našel tisto tipko "zero crossing" sicer, pa zej ne vem točno lih če je to-to, oziroma kako jo uporabljat.

Zna bit, da je bilo o tem že kaj govora na tem forumu, vendar sem pregledal in nisem našel kar sem iskal. Če se motim in je to že kje napisano, se opravičujem in upam, da mi bo kdo prilimal povezavo do te teme ali pa mi prosim obrazložil kako se to dela.

Hvala

#2 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 753 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 05 junij 2009 - 10:22

Simple narediš šort fadein & fadeout strongbench.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 05 junij 2009 - 11:12

Aha,dobro. Sm mislu, de je kešna druga fora še...ampak če je tk simpl kt pasul, kaj bi kompliciral whistling.gif
V kakšni uporabi pa je tipka "zero crossing" v edit mode ?

Hvala !

#4 BlackOrWhite

BlackOrWhite

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 05 junij 2009 - 10:12

ka pa crossfade? tipka X ?

#5 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 05 junij 2009 - 10:28

QUOTE (Sclabo @ 5. Jun 2009 12:12:35) <{POST_SNAPBACK}>
Aha,dobro. Sm mislu, de je kešna druga fora še...ampak če je tk simpl kt pasul, kaj bi kompliciral whistling.gif
V kakšni uporabi pa je tipka "zero crossing" v edit mode ?

Hvala !


Kurzor ti snapa v 0 dB
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#6 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 06 junij 2009 - 07:23

QUOTE (microsound @ 5. Jun 2009 21:28:49) <{POST_SNAPBACK}>
Kurzor ti snapa v 0 dB



A mi lahko prosim še po kmečko obrazložiš ta stavek, ker ne razumem točno kaj to pomeni ?

#7 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 06 junij 2009 - 12:01

kurzor ti automatsko postavlja v najbližji zero crossing ,tam kjer je ima wave 0 dB,se pravi v čisto tišino ....a je dovolj kmečko???
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#8 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 06 junij 2009 - 02:32

Jap, hvala. Zej pa razumem.

#9 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 09 september 2010 - 10:56

hm jaz imam pa eno vprašanje, naprimer ko naredim loop pri 120bpm. Mene pa zanima kje dodam temu audio file-u vedet da je posnet v 120bpm? naprimer da ko bi ga insertal v logic, da bi se s spremembo bpm spremenil tudi bpm tega loopa?

hvala, lp

#10 Pločnik

Pločnik

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov

Objavljeno 09 september 2010 - 01:59

QUOTE (microsound @ 6. Jun 2009 13:01:57) <{POST_SNAPBACK}>
kurzor ti automatsko postavlja v najbližji zero crossing ,tam kjer je ima wave 0 dB,se pravi v čisto tišino ....a je dovolj kmečko???


Zero crossing je kjer ima wave -∞ (seka x os), 0db je v digitalnem zapisu najglasnejši možen signal.

#11 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 11 september 2010 - 07:04

QUOTE (filipich @ 9. Sep 2010 11:56:02) <{POST_SNAPBACK}>
hm jaz imam pa eno vprašanje, naprimer ko naredim loop pri 120bpm. Mene pa zanima kje dodam temu audio file-u vedet da je posnet v 120bpm? naprimer da ko bi ga insertal v logic, da bi se s spremembo bpm spremenil tudi bpm tega loopa?

hvala, lp



no one ?

#12 asvajger

asvajger

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 21 prispevkov

Objavljeno 20 november 2010 - 05:25


Mal nerodno si zastavu vprasanje. sprememba bpm-ja nebo vplivala na hitrost loopa, ce govorimo o audio fajlu.. mors timewarpat wink.gif



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov