Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Nov DAW workstation za 21.st.


  • Prosimo prijavite se za odgovor
100 odgovorov v tej temi

#91 blaž

blaž

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 109 prispevkov

Objavljeno 20 januar 2011 - 02:32

sayan, hvala za info! Primerjal sem pač ta dva procesorja, ki sta zdaj nekako in. Ok sam tolk, da vem.

#92 zaDAWit

zaDAWit

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 18 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Lj

Objavljeno 28 marec 2011 - 11:21

Živjo.

Celih dva meseca je trajalo da sem dobil kompleten računalnik, ker so mi dostavljal napajalnik in RAM toliko cajta in sem mel ta dva kosa z menjana z nadomestnim.

To je končna verzija:

COOLER MASTER kišta
Antec True Power NEW 650W
GIGABYTE GA-X58A-UD3R
Intel Intel® Core™ i7 950
Scythe Mugen 2 rev.B
G.SKILL PC3-12800 Nahalem KIT 6144MB
ASUS HD 450 DirectCU 1024MB
CRUCIAL REAL SSDC300 64GB Samsung
WD WD20EARS Caviar ® Green™
Samsung SH-S223C BEBE

Mam pa manjšo dilemo glede teh G-skill ramov, namreč prej sem mel nadomestne Exeleram PC3-12800 "Red Culvert" KIT, ki so bolj laufali od Gskilla (boljši 'takt' 9-8-24, Gskill majo 9-9-24 če se ne motim)

Prej se mi z Exellerami ni zgodilo da bi mi v Cubasu javlo ASIO time overload kot danes (ko sem povečal buffer size in ponovno naložil projekt je sicer zginil tisti nadležen sound v speakerjih ko sem premikal miš) , tako da sem se prvič vprašal če je kriv bolj 'počasen' ram.

Prodajalec me je sicer opozoril da naj ostanem pri Gskillih ker so bolj stabilni čeprav delajo skoraj 20% počasneje če gledam Physical memory ko mam Cubase odprt etc... Exelerami se hitro kvarijo mi je povedal razlog ma mi ušel z glave.. Nasploh hitro menjavajo Rame in jih je težko najt čez eno leto iste, če ti grejo(5let garancije kao smile.gif)...


Zdaj mam 14dni časa da še lahko svobodno menjavam komponente, ki bi mi bolj ustrezali, pa me zanima Vaše mnenje/izkušnje glede ramov?


Drugače pa luafa ko šus jumping0046.gif

Tnx M

#93 zaDAWit

zaDAWit

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 18 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Lj

Objavljeno 29 marec 2011 - 03:53

Hello again.

Včeraj sem mel v Cubasu odprt Reaktor (ki dela probleme) kot insert zato je prišlo do overloada. Torej je problem v Cubaseu/ in NI ne pa ramih. poster_oops.gif
Still learning here...
strongbench.gif

Ampak vseeno: a kdo veselo uporablja 6Gb Exeleram PC3-12800 "Red Culvert" KIT in mu ne dela problemov? Oz kontra z Gskilli?

V Reaktorju pa ravno berem kako odpravit overload. Sicer me pa bolj skrbijo tisti v Fukušimi confused.gif





#94 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 30 marec 2011 - 11:13

QUOTE (zaDAWit @ 29. Mar 2011 15:53:10) <{POST_SNAPBACK}>
Hello again.

Včeraj sem mel v Cubasu odprt Reaktor (ki dela probleme) kot insert zato je prišlo do overloada. Torej je problem v Cubaseu/ in NI ne pa ramih. poster_oops.gif
Still learning here...
strongbench.gif

Ampak vseeno: a kdo veselo uporablja 6Gb Exeleram PC3-12800 "Red Culvert" KIT in mu ne dela problemov? Oz kontra z Gskilli?

V Reaktorju pa ravno berem kako odpravit overload. Sicer me pa bolj skrbijo tisti v Fukušimi confused.gif


Overload se ti verjetno pojavlja zaradi kakega skrekanega plugina in pa zaradi cubase "spike" bug-a ... ktero verzijo uporabljaš? je original? kter sistem imaš?
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#95 zaDAWit

zaDAWit

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 18 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Lj

Objavljeno 30 marec 2011 - 03:58

Jp, bug je v Reaktorju sem že pogruntal in ga rešil. Cubase 32 bit 5.1.2, Win64 prof (vse bp)

vse skre censored.gif no

Drugače pa bom zgleda obdržal gskille ker ob morebitni nadgradnji na 12gb (če/ko 64bitni cubase) bom našel lažje latenco 9-9-24 ko 9-8-24... Ali pač?

Tnx d

#96 synthman_08

synthman_08

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 22 februar 2012 - 07:16

QUOTE (minimalB @ 4. Sep 2010 10:27:34) <{POST_SNAPBACK}>
Se en sistem ki preverjeno deluje:

Gigabyte GA-EX58-UD4
Procesor Intel i7 920
Kingston ram 3x2gb DDR3
ATI graphics card (pci-x)


Kot vem vec snemas in mixas kot pa delas muziko z ram pozresnimi virtualci, se pravi v tem primeru je zate prakticno vseeno ali si na 32bit ali 64bit sistemu, ker ti ram ne igra vloge.

Veliko ljudi jamra, da bride za plugine iz 32 na 64 ni optimalen, etc... tako da razmisli ali bos nalozil 32bitni ali 64bitni sistem.

Glede Plextorja: Premium Plexwriter ze nekaj casa ni na voljo, nove DVD plextor enote pa so baje preobleceni pekaci od drugih firm.

Zadnji zaresni Plextor (baje) je bil DVD pekac 760a. To je info, ki sem ga nasel na CDFreak forumu, ali je res ali ne pa ne vem...

Lp,

b.


Pozdravljen MinimalB in ostali !

Veliko govora je bilo že o tej temi, pa vendar glede na informacije z neta težko najdem "preverjeno" konfiguracijo z najnovejšim hardwerom glede na moj workflow. Potrebujem matično ploščo z vsaj 3 native PCI 32 bit vodili. 2 za delta 1010 karti in 1 za adaptec SCSI kontroler. Ogromno je govora o težavah z novimi sistemi brez native PCI podpore....

Prosim te za aktualno informacijo-ali veš za preverjen novejši sistem, ki bi podpiral moj workflov? Ali naj se zatečem k preverjeni varianti in nabavim sistem v konfiguraciji, kot predlagaš zgoraj, z matično ploščo ga-ex58-ud4... ?

Hvala v naprej za informacijo ! lp, Jani

#97 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 763 prispevkov
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 22 februar 2012 - 08:25

Ja, kot najbrz ves, novi sistemi nimajo "native" PCI podpore. Se pravi v tvojem primeru je najbolj smiselno vzet neko 1155 plosco in pazit na chipset, sploh ce zelis imet na voljo tudi ivy bridge procesorje, ki bodo kompatibilni s sandy bridge ploscami (s pravim chipset-om).

Lahko si pogledas se tole stran, je kar nekaj koristnih nasvetov notri.
http://www.rme-audio...ic.php?id=12432

Glede "preverjenega sistema": zal je sistem preverjen sele ko je doma in dela. Nihce ti ne more dat 100% garancije da bo vse OK.

Lp,

b.

Bostjan Pirnar
www.minimal.si

#98 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 23 februar 2012 - 01:39

... btw: previdno s SSD-i, pazite katero tehnologijo SSD-jev kupujete, več kot 2 leti garancije ponavadi nimajo in hitro za tem "odletijo" podatki, vsaka tehnologija ima svoje omejitve cenovne in kvalitativne... se pa SSD-ji vedno bolj razvijajo a jih je nemalo ki so ostali negativno presenečeni ko je memorija enostavno odpovedala.
Nenad Patkovic

#99 synthman_08

synthman_08

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 2 prispevkov

Objavljeno 06 marec 2012 - 04:59

QUOTE (minimalB @ 22. Feb 2012 20:25:58) <{POST_SNAPBACK}>
Ja, kot najbrz ves, novi sistemi nimajo "native" PCI podpore. Se pravi v tvojem primeru je najbolj smiselno vzet neko 1155 plosco in pazit na chipset, sploh ce zelis imet na voljo tudi ivy bridge procesorje, ki bodo kompatibilni s sandy bridge ploscami (s pravim chipset-om).

Lahko si pogledas se tole stran, je kar nekaj koristnih nasvetov notri.
http://www.rme-audio...ic.php?id=12432

Glede "preverjenega sistema": zal je sistem preverjen sele ko je doma in dela. Nihce ti ne more dat 100% garancije da bo vse OK.

Lp,

b.


Hvala za tvoj odgovor! Ena takšnih plošč je Gigabyte GA-P65A-UD3-B3. Imaš kakšne informacije o (ne)funkcionalnosti-predvsem za moje potrebe? lp
-

#100 andro31

andro31

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 145 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 07 marec 2012 - 12:22

.... pa še to okoli SSD-jev, ne pozabit na TRIM, to je nadzorovanje zapisovanja podatkov čimbolj enakomerno po disku.
Saj vemo, SSD ima omejeno število zapisov na sektor.
V win7 naj bi to delalo avtomatsko, na OSX (od 10.6.6 naprej) pa si inštalirajte programček TRIM.

TRIM na Wikipediji
"H.A.L. is just I.B.M. shifted one letter to the left. "

#101 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 17 september 2012 - 11:47

Jst mam od 10.5. dalje notri intelog ssd 120gb, pa ni bilo še nobenega problema s trimom. Nekateri diski to počno sami - v mirovanju diska. smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)




0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov