Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Pc problem


16 odgovorov v tej temi

#1 ThaGoBBa

ThaGoBBa

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 83 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Piran

Objavljeno 05 november 2008 - 04:13

Oila,
spet se javljam. Ste me pogresali kajneda? Hihih
Uglavnem uceraj se mi je sesu racunalnik!!
Imam nov racunalnik sem ga kupil septembra v BB. Ni ne vem kaj ma za mojo uporabo je dokaj vredu Ima 18Ghz dual core procesor 250G hard disca 2G rama...
No uglavnem sem uceraj sformatiral racunalnik ter mu na novo nalozil windowse, ko sem pa začel instalirati vse programe se mi je par krat pojavil "blu screen".
Ko mi je to dopizdlo, sem sel v BIOS in povecal hitrost RAMA...
ko sem racunalnik zopet uzgal se mi monitor ni vec uzgal.... Uglavnem sedaj racunalnik se uzge in "naj bi delal" vendar na monitorju se mi slika ne pokaze.... Probal sem tudi z drugimi monitorji nekaj sem zaj....
No uglavnem a kdo ve kaj bi lahko bilo? kaj sem zaj... In kako se da popravit?
Ki to mi je uniclo nacrte full :S:S, sem imel nekaj nujno za snemat in ce tega ne bom resu sam ga morem odnest na popravilo :S In to mi bo zelo neugodno xd wink.gif
Cudi me ki ze dosti krat sem to naredu... bo BIOSU delal razne stvari tudi na tem racunalniku pa na drugih in nikoli nisem nic zjeb.... hehe

#2 microsound

microsound

    OBRAČALEC GUMBOV

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 05 november 2008 - 04:50

a spet slaba roba po piranu kroži???
nehi jemat ta šit !!
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...


Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#3 ThaGoBBa

ThaGoBBa

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 83 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Piran

Objavljeno 05 november 2008 - 04:53

Kaka slaba roba? Kaj mislis za racunalnik al sem spet kaj narobe rekel???

#4 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 05 november 2008 - 04:57

Kakšni problemi s plato ???

Zakaj pa se ti je sploh prvič sesu komp ?
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 ThaGoBBa

ThaGoBBa

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 83 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Piran

Objavljeno 05 november 2008 - 05:03

no ne lih plato tipo eno darilo.... u sob mava z punco obletnico in sem mislu ji posnet 4 pesmi .... saj ni vazno bo pac za naslednjic
lej tako se mi je prvic sesu
In nimam pojma zakaj ...
Ker nisem nic takega delal....

#6 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 05 november 2008 - 05:58

Odvisno katero plato maš. Nekatere se "resetirajo" v default nastavitve z večkratnim pritiskom na power tipko pri prižiganju, pri nekaterih moraš odpreti računalnik, prestaviti jumper v bios reset mode in nazaj, ter še enkrat zalaufat, različno. Če poveš, katero plato imaš, ti bomo lahko kaj pomagali, drugače bolj težko.

Vsekakor si prekoračil frekvenco, s katero RAM še dela. In ne bo pomagalo, če zamenjaš še ne vem koliko monitorjev.

LP
www.mmedia.si

#7 exide

exide

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 05 november 2008 - 06:05

Če je komp v garanciji ga ne smeš odpirat, sicer izničiš garancijo. Drugače pa odpreš kišto na plati poiščeš baterijo in jo vzameš ven za minuto ali dve, toliko, da se resetirajo nastavitve biosa.

#8 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 05 november 2008 - 11:18

TheGoBBA imaš zelo interesanten pristop pri reševanju problemov:)
Ne kar tako tweakat in nabijat, sploh če se že kaže da je nestabilno ("priljubljen" blue screen recimo).

Lahko je grafična, lahko je matična... lahko pa je vse ok, pa si ga nekje pokakal?!
Inštalacijo na novo si porihtal v redu?
Pri katerem točno! programu, ko si ga naložil na sveže windowse se je zahaklalo!?
Si prej windowse (xp?) tudi updejtal na sp3, pred inštalacijo vsega ostalega?

+ kar je rekel exide:
"Če je komp v garanciji ga ne smeš odpirat, sicer izničiš garancijo. Drugače pa odpreš kišto na plati poiščeš baterijo in jo vzameš ven za minuto ali dve, toliko, da se resetirajo nastavitve biosa."
Nenad Patkovic

#9 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 06 november 2008 - 01:23

Bios lahko nastavis nazaj na default tudi brez jemanja baterije ven, sej ima nekje za ponastavit.... vsekakor pa malo u izi jemlješ te stvari, Če boš zajebal s kakšno inštalacijo pač sformatiraš in na novo naložiš xp-je, ko boš pa mimogrede skuril kak kos hardvera pa ne bo "ven in nazaj not" nalaganja. Če si komp kupil v trgovini ga nesi pokazat da oni to uredijo in pazi malo, ker windowsi se ponavadi ne sesujvajo čez noč.

lp

#10 exide

exide

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 06 november 2008 - 09:02

Bios se lahko nastavi na default brez jemanja baterije ven, ampak še vedno moraš odpreti komp, ker je tisti jumper s katerim resetiraš nastavitve na matični plošči. smile.gif Baterijo pa prej najdeš kot tisti jumper smile.gif

#11 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 06 november 2008 - 09:57

Nisem prebral da ima temo na monitorju ashamed0002.gif .
mybad

#12 ThaGoBBa

ThaGoBBa

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 83 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Piran

Objavljeno 07 november 2008 - 11:01

aaaa super baterija
ni panike.... sem placau za to da sem bumbar....
kot sem razumel, sem placau dodatno garancijo da ce kaj zje.. tako kot bom zdaj oz kot ko sem dau notri zvocno mi ostane garancija...
drugace pa bom ce nesem use lepo zapru kot je blo... ker racunalnik ni imel nalepke ma dobro sej ta računalnikje bolj tako.... bom vidu kaj bo to z baterijo jutri bom probal zdaj me glava boli...
ma ne vem točno kdaj se mi je sesu.... se ne spomnem pa windowsi pa to.... res ne vem tocno....
ja sej montor sem menjal da preverim glede zvocne wink.gif hehe

zlati ste res!

hvala sporocim jutri kako bo smile.gif

#13 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 november 2008 - 12:03

Kombinirana tableta bo ziher pomagal prosti glavobolu!
Cena skoraj pol nižja kot za coldrex s čisto enakimi sestavinami, mimogrede...
"Cum riziken und neberverkungen, klagens di arzt oder apoteker"!
yugo 65:)

Si že probal lexaurin ali xanax?!
Daj za foro.
Probaj in poročaj!
Nato naredi tak interesanten subjektiven avtoportretično kritičen rewiev!
Zagotavljam, da boš dospel v zgodovino človeštva! ...na nek način...

Sorči, malo me je primla prijetna zloba whistling.gif

Zdaj pa resno; probaj mantro: globoko vdihni, počasi izdihni, ponavljaj: slabo ven, dobro noter (vsaj vsak dan 3x po 5min.!),... pranajama, dinamika dihanja!
... razsvetli nas,.. sori spet ta zloba...

Ne, res reči kako in kaj si pogruntal, prosim!
Lepo bi bilo, če bi se spet vrnil k uporabi kolikor se da, zborni slovenščini!
Da se jasneje razumemo... smo nekateri že stari in "naglušni":)
Nenad Patkovic

#14 ThaGoBBa

ThaGoBBa

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 83 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Piran

Objavljeno 08 november 2008 - 09:18

Tralala... NEDAMSE haha
Sorčy samo je bla pozna ura tongue.gif
Jaz vam rečem da ste zlati in to in ti me zafrkavaš.... Dobro dobro....
Ja saj jemljem kombinirane praške... samo ob 11h zvečer mislim da se jih težko dobi?
hihi

#15 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 08 november 2008 - 06:16

ThaGoBBa oprosti, ampak "govoriš" pa res kot deset raztrganih doktorjev.
Kak ti naj sploh kaj uporabnega svetujemo?!
Nenad Patkovic

#16 Housy

Housy

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 115 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:Glasbena produkcija in petje

Objavljeno 08 november 2008 - 08:05

QUOTE (NLP @ 8. Nov 2008 20:16:48) <{POST_SNAPBACK}>
ThaGoBBa oprosti, ampak "govoriš" pa res kot deset raztrganih doktorjev.


Haha jumping0046.gif

#17 ThaGoBBa

ThaGoBBa

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 83 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Piran

Objavljeno 22 november 2008 - 10:45

hahaha?
Oprosti no ...
kaj sem pa zdaj zopet ukakal?
hjaooo wink.gif

no uglavnem to kot vidite mi dela wink.gif tko da baterijo sem dal ven in je delovalo ko sem jo dal notri cez 2-3 min

hvala vam



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov