Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Echo AudioFire4 mi ne prepozna


12 odgovorov v tej temi

#1 smog

smog

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 22 november 2011 - 12:25

Lep pozdrav!

Po dolgem času (3 leta) brezhibnega delovanja zunanje FW zvočne kartice Echo AudioFire 4 se mi je pojavila težava da mi je v Windows 7 na enkrat ne prepozna več ko jo vklopim. Kot da sploh ne bi bila priključena. Probal sem namestit nove gonilnike in naložit ponovno Windows 7 vendar ni rešitve.
Na kartici mi gorijo normalno vse lučke ko se napaja preko FW ali adapterja. Imam pa FW od Texas Instruments, za katerega mi v Windows 7 piše da deluje normalno. Probal sem kartico priključit tudi na prenosnik in se zgodi isto - vse lučke gorijo normalno na kartici, kartica se napaja preko FW kabla vendar je Windows ne prepozna.

Ve kdo v čem bi lahko bil problem? Kam lahko nesem kartico, da se preveri kaj je narobe v Mb ali okolici?
Hvala za pomoč.

#2 boris

boris

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 191 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:obala

Objavljeno 22 november 2011 - 08:13

nastavitev za zvok v win. si pogledal ?

#3 E.B. King

E.B. King

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Location:Krskou/Laibach
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 22 november 2011 - 10:52

Mogoče če probaš z drugim FW kablom?
Ebay the baby, get more equipment.

#4 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 23 november 2011 - 12:30

a na xp-jih pa dela?!
Nenad Patkovic

#5 smog

smog

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 23 november 2011 - 07:56

Nastavitve sem vse pogledal. Koliko vem bi moglo vsako napravo katero priklopiš na usb ali fw samo prepoznat v Windows 7. Kabel tudi ni po moje če se kartica normalno napaja preko njega.
Na xp-jih pa še nisem probal ker nimam nameščenih. Mi je pa prej 3 leta kartica normalno delala na Windows 7 zato mi je čudno zakaj zdaj nena. Upam da ni FW izhod na kartici šel.

#6 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 24 november 2011 - 12:36

probaj še na kakšnem prijateljevem računalniku ki ima xp-je, to ni težko pa poročaj...
Nenad Patkovic

#7 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 25 november 2011 - 05:45

Po mojem je odletel komunikacijski čip.....
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#8 smog

smog

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 27 november 2011 - 01:17

QUOTE (ixi @ 25. Nov 2011 05:45:09) <{POST_SNAPBACK}>
Po mojem je odletel komunikacijski čip.....


So veliki stroški popravila?

#9 gomboss

gomboss

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 105 prispevkov

Objavljeno 28 november 2011 - 06:13

QUOTE (smog @ 27. Nov 2011 15:17:40) <{POST_SNAPBACK}>
So veliki stroški popravila?


http://www.bolha.com...oglas1277313737

ugodno...

#10 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 29 november 2011 - 05:17

QUOTE (smog @ 27. Nov 2011 13:17:40) <{POST_SNAPBACK}>
So veliki stroški popravila?


CCA 100€
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#11 smog

smog

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 18 februar 2014 - 03:43

Lep pozdrav

Ve kdo kje bi se dalo popravit zvočno karto AudioFire 4?
Še vedno imam isto težava da mi je Windows 7 in 8 ne prepozna. Zgleda je res firewire čip. Mi že nekaj časa leži doma, ker sem vmes uporabljal eno drugo karto in mi je škoda, ker sem bil drugače z njo zelo zadovoljen. Nove enake pa ne upam kupit, da se ne bo zgodilo isto kot na tej.

Lp


#12 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 827 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 18 februar 2014 - 04:03

Lahko jo prineseš v AudioPro v LJ.
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#13 smog

smog

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 56 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 19 februar 2014 - 01:56

Popravljajo tam sigurno Echo karte? Ker sem včeraj klical tja in so mi po telefonu rekli da niso zastopniki za Echo in nena popravljajo zvočnih kartic tega podjetja. sad.gif
Lp



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov