Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Kako snemate bobne s klikom, da klika ne pobirajo mikrofoni?


9 odgovorov v tej temi

#1 Matox

Matox

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 74 prispevkov
  • Location:Kamnik

Objavljeno 29 marec 2006 - 12:41

Klik po mojih izkušnjah je bil vedno naglas do konca, kadar smo snemali... In to se je na koncu opazilo tudi v posnetku. So morda kakšne posebne slušalke, ki ne oddajajo zvoka izven ušes?
Vse je relativno!

#2 x-sound

x-sound

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 74 prispevkov

Objavljeno 29 marec 2006 - 02:56

QUOTE (Matox)
Klik po mojih izkušnjah je bil vedno naglas do konca, kadar smo snemali... In to se je na koncu opazilo tudi v posnetku. So morda kakšne posebne slušalke, ki ne oddajajo zvoka izven ušes?


Poglej mau v rubriko Monitorji, Slušalke!! arrow.gif tongue.gif

Ja faj je da so slušalke zaprtega tipa oz. če snemaš z zelo glasnim klikom da so zaprte --> morajo biti zaprte!!!!!

Jst uporabljan Senheiser HD 250 Linear in so mi full ušeč.
Sprobal pa sem tudi beyerdimamic DT 150 so pa tudi prfektne slušalke za snemanje --> bobni, bass --> sprobano smile.gif idea.gif
x-sound

#3 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 763 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 29 marec 2006 - 03:37

QUOTE (Matox)
So morda kakšne posebne slušalke, ki ne oddajajo zvoka izven ušes?

www.quietheadphones.com

Beyerdynamic DT 770M HeadPhone (35db reduction)
www.beyerdynamic.com

Drugace pa si jaz pomagam takole. Naredim si CLICK track, tako da ga imam kot audio track. In potem na vseh tihih delih (kjer bobnar ne igra nic, mogoce samo hihat ali ride) avtomatiziram CLICK track, da je na teh delih zelo tih, toliko da ga bobnar se slisi. Kjer se pa na polno nabija pa ni sans da se slis klik ce mas odprte al pa zaprte slusalke biggrin.gif Seveda so zaprte slusalke prakticno nujne za snemanje z mikrofoni - da ne bo pomote smile.gif

Lp,

b.

#4 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 23 maj 2006 - 08:18

kako pa narediš track s clickom? maš kkšn poseben program?

#5 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 763 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 23 maj 2006 - 09:34

QUOTE (frenky)
kako pa narediš track s clickom? maš kkšn poseben program?

Jaz ga naredim kar v sekvencerju...

Npr dva primera:
1.
Uporabis virtualni instrument, izberes primeren sound (kak visok zelo kratek ton, zvok cawbell-a ali podobno po zelji) in narises midi noto na vsako cetrtinko/osminko, potem pa exportiras v audio file...

2.
Druga moznost npr. je da peljes output nazaj na input in posnames klick kot audio input.

Lp,

b.

#6 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 24 maj 2006 - 04:25

glede 2. možnosti: kako to narediš, da ti signal ne naredi feedbacka?

#7 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 763 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 24 maj 2006 - 07:51

QUOTE (frenky)
glede 2. možnosti: kako to narediš, da ti signal ne naredi feedbacka?


Izklopis InputMonitor. V Cubase/Nuendo-u je to zvocnicek poleg record gumba, v PT je pa to "I" gumb, poled Mute in Solo.

Lp,

b.

#8 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 25 maj 2006 - 01:57

aha. najlepša hvala

metronom na tracku mi je ljubši, kot midi ja

#9 crneha

crneha

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 59 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Izola

Objavljeno 14 september 2006 - 07:56

imel sem eno varjanto.
Snemal sem enega bobnarja ki je hotel imet klik, tako glasen da je preglasil bobne.Hotel je slišat samo klik in čisto malo bobne in smo mu glavo zavili z neko brisačo in trakom, smešno ga je bilo videt.Na srečo pa se v posnetku tega klika ni slišalo.

#10 frenky

frenky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 51 prispevkov

Objavljeno 14 september 2006 - 01:58

najmanj komplikacij če imaš metronom(wittner npr:)): posnameš ga 10 minut-ni boljšega.



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov