Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Pomoč, prvič pošiljam unmastered version :)


8 odgovorov v tej temi

#1 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 06 maj 2011 - 04:38

No na m-nus label od hawtina moram poslat unmastered verzijo mojega remixa pa me zanima koliko headroma naj pustim(-4db, -6db?) ker bodo naredili mastering sami. Kako je pa s tem 16bit,24bit? V to sem se sicer že poglabljal in že kar nekaj vem ampak prosim če mi kak mojster še enkrat razloži.Ali pa enostavno izklopim fx-chain na master kanalu in to je to?

potem ko sem poslal remix sem pa opazil da nisem mogoče čisto vredu naredil mixdown ker se mi je na enem predelu vokal zdel preglasen, pa mogoče hi-hat pri glavnem "prehodu". To pa verjetno zaradi tega ker takrat nisem imel monitorjev in samo ene bedne slušalke za 10€ smile.gif . A naj pustim tako kot sem imel ali naj sam popravim?

Prispevek uredil/a: kitkonis, 06 maj 2011 - 04:45 .


#2 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 762 prispevkov
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 06 maj 2011 - 09:56

Pusti vsaj 6db headrooma (se boljse vec, lahko tud 10 ali 12db recimo) in exportiraj 24bitno in z enakim sample rate-om kot imas projekt.

Verjetno so ti naprave (ki si jih imel na master kanalu) stisnile vse skupaj in "zakrile" neoptimalen mix. Seveda ko te stvari ugasnes se skrite ali neopazene "napake" hitro pokazejo.

Definitivno porihtaj najboljs kakor znas, da bo super zvenelo s headroom-om. Za test lahko spet vklopis svoj "master section" za trenutek, da slisis ce fajn zveni tudi zlimitirano in potem spet izklopis in delas naprej.

Lp,

b.
Bostjan Pirnar
www.minimal.si

#3 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 07 maj 2011 - 02:09

QUOTE (minimalB @ 6. May 2011 22:56:02) <{POST_SNAPBACK}>
Pusti vsaj 6db headrooma (se boljse vec, lahko tud 10 ali 12db recimo) in exportiraj 24bitno in z enakim sample rate-om kot imas projekt.

Verjetno so ti naprave (ki si jih imel na master kanalu) stisnile vse skupaj in "zakrile" neoptimalen mix. Seveda ko te stvari ugasnes se skrite ali neopazene "napake" hitro pokazejo.

Definitivno porihtaj najboljs kakor znas, da bo super zvenelo s headroom-om. Za test lahko spet vklopis svoj "master section" za trenutek, da slisis ce fajn zveni tudi zlimitirano in potem spet izklopis in delas naprej.

Lp,

b.


Sem že včeraj poslal na -7db nekje. Mislim, da je zdaj mixdown fajn uštiman saj zveni zelo dobro brez master chain-a. Sem pa poslal v 16bit saj so bili remix steami v 16bit in 44khz pa tudi večina mojega materiala je bla 16bit. A sploh kaj pridobim če dam 24bit? Hvala za odgovor mini biggrin.gif

#4 RobotRock

RobotRock

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 212 prispevkov

Objavljeno 07 maj 2011 - 03:53

Sure pridobišsmile.gif)


sj med 320 mp3 in wavom tut ni take razlike ,sam je:)))muhahahah


Lp
My Website




DONT EAT THE YELLOW SNOW!

#5 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 07 maj 2011 - 04:23

Meni je to nelogično. Če je cel projekt v 16bit. Ali pa recimo vzamemo primer da delaš iz 16bitnih loopov projekt in ga exportiraš v 24bit. Kako lahko pridobiš na kvaliteti, če so pa vsi "sestavni deli" projekta v 16 bit .wav datotekah? govorimo o nemasterirani verziji. Saj bom poslal v 24bit ampak me res zanima v čem je finta smile.gif

Prispevek uredil/a: kitkonis, 07 maj 2011 - 04:24 .


#6 RobotRock

RobotRock

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 212 prispevkov

Objavljeno 07 maj 2011 - 04:37

Kokrkol good luck man:)
My Website




DONT EAT THE YELLOW SNOW!

#7 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 07 maj 2011 - 04:41

hvala tongue.gif !! smile.gif škoditi ne more če je v 24bit biggrin.gif

Prispevek uredil/a: kitkonis, 07 maj 2011 - 04:49 .


#8 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 762 prispevkov
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 07 maj 2011 - 11:38

Ni finta v file-jih, finta je v virtualnem mixerju, ki ga imas v DAW-u in finta je v pluginih, ki jih uporabljas. Vsi plugini v glavnem dejo v 32bit floating, nekateri pa interno 48, 64 ali celo 128 bitno in potem ven nazaj zadanejo 24 bitno (ali 32 float) spet virtualni mixer.

Ce bi imel mixer v DAW-u povsem prazen (nobenega plugina nikjer) in vse faderje na 0db in vse pan-e na center, potem ne bi nic pridobil, cim pa uporabis kak plugin in fader na mixerju postavis na kaj drugega kot 0db pa se takoj vse skupaj zacne racunat z vecjo natancnostjo.

S svojim dejanjem si dejansko odbil vsaj 8 bitov stran... po moznosti si se kak dither gor nafilal, da bo mastering engineer res navdusen. In ker si pustil headroom na -7 se pravi je tvoj song sedaj dejansko v povprecju samo se 13 do 14 bitni : )

Tule sem vec napisal na temo bitov
http://www.planetaud...p...c=245&st=80

Lp,

b.

Bostjan Pirnar
www.minimal.si

#9 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 08 maj 2011 - 12:27

QUOTE (minimalB @ 8. May 2011 00:38:42) <{POST_SNAPBACK}>
Ni finta v file-jih, finta je v virtualnem mixerju, ki ga imas v DAW-u in finta je v pluginih, ki jih uporabljas. Vsi plugini v glavnem dejo v 32bit floating, nekateri pa interno 48, 64 ali celo 128 bitno in potem ven nazaj zadanejo 24 bitno (ali 32 float) spet virtualni mixer.

Ce bi imel mixer v DAW-u povsem prazen (nobenega plugina nikjer) in vse faderje na 0db in vse pan-e na center, potem ne bi nic pridobil, cim pa uporabis kak plugin in fader na mixerju postavis na kaj drugega kot 0db pa se takoj vse skupaj zacne racunat z vecjo natancnostjo.

S svojim dejanjem si dejansko odbil vsaj 8 bitov stran... po moznosti si se kak dither gor nafilal, da bo mastering engineer res navdusen. In ker si pustil headroom na -7 se pravi je tvoj song sedaj dejansko v povprecju samo se 13 do 14 bitni : )

Tule sem vec napisal na temo bitov
http://www.planetaud...p...c=245&st=80

Lp,

b.


hvala za informacije. spet nekaj več vem tongue.gif / sem znova poslal na -8 pa 24bit smile.gif, drugače pa dither ne dajem nikjer razen na limiterju, oz zadnjem pluginu na master chainu



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov