Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Wavelab 6


9 odgovorov v tej temi

#1 waxi

waxi

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 28 marec 2010 - 06:09

Zdravo!

Moram priznat, da sem zaenkrat še uporabnik Audišna, ampak počas šaltam na Wavelab. In tako sem ga veselo inštaliral, porihtal vse nastavitve, pol pa pogruntal, da ima prostora samo za 8 efektov ali pluginov, ki jih lahko furaš pred izhodom sad.gif. Morda tole spada pod neumna vprašanja, ampak ni to ful premalo? Audition ima placa za 16 efektov. Res je, da ti zabaše CPU, če uporabljaš vseh 16 naenkrat, ampak vseen jih bi po mojem mnenju moralo bit pri Wavelabu vsaj 12... Tako zdaj po netu iščem "plugin za plugine", če taka stvar sploh obstaja, da bi tole mal razširil biggrin.gif.

Komentarji dobrodošli... smile.gif
What gets us into trouble is not what we don't know. It's what we know for sure that just ain't so ;)

#2 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 28 marec 2010 - 07:27

QUOTE (waxi @ 28. Mar 2010 19:09:12) <{POST_SNAPBACK}>
Zdravo!

Moram priznat, da sem zaenkrat še uporabnik Audišna, ampak počas šaltam na Wavelab. In tako sem ga veselo inštaliral, porihtal vse nastavitve, pol pa pogruntal, da ima prostora samo za 8 efektov ali pluginov, ki jih lahko furaš pred izhodom sad.gif. Morda tole spada pod neumna vprašanja, ampak ni to ful premalo? Audition ima placa za 16 efektov. Res je, da ti zabaše CPU, če uporabljaš vseh 16 naenkrat, ampak vseen jih bi po mojem mnenju moralo bit pri Wavelabu vsaj 12... Tako zdaj po netu iščem "plugin za plugine", če taka stvar sploh obstaja, da bi tole mal razširil biggrin.gif.

Komentarji dobrodošli... smile.gif


Če uporabiš montažo (audio montage), lahko dodatne efekte dodajaš tudi na posamezne steze in na posamezne clipe.

LP
Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#3 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 054 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 29 marec 2010 - 02:13

Zakaj pa rabiš na masterju več kot 8 efektov?

#4 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 29 marec 2010 - 02:52

QUOTE (jetam @ 29. Mar 2010 15:13:54) <{POST_SNAPBACK}>
Zakaj pa rabiš na masterju več kot 8 efektov?


Ah ta retorična vprašanja cool.gif

Če je Phil Spector cele posnetke čez kitarske ojačevalce spuščal, je čisto možno da kdo na masterju rabi več kot 8 efektov yes.gif

LP
Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#5 waxi

waxi

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 29 marec 2010 - 07:44

Lej... maš kšn EQ, reverb, kompresor, stereo imager... pa kšn analyizer, maximizer... pa maš že 6 polnih, pol pa če se še kaj z basi igraš, pa s kakšnim exciterjem... gotovo. Vsaj po mojem mnenju, no huh.gif . In pol sploh nimaš placa, da bi še kj probaval, s kšnim drugim efektom. Sj, če jst narobe delam... kritike dobrodošle smile.gif Se mi pa obenem zdi čudno, ker je to le profi software.
What gets us into trouble is not what we don't know. It's what we know for sure that just ain't so ;)

#6 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 054 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 29 marec 2010 - 10:39

Res bi lahko dali kakšno okence več, jih maš pa pravzaprav 9, ker je eno še pod ditchering, tja jaz dam ponavadi limiter (L2), ki ima že vgrajen ditchering. Analyzerjev ima wavelab toliko, da res ne vem, če potrebuješ še dodatne plugine, tako da tukaj lahko prišparaš kaj prostora. Tudi reverb se če ni nujno potrebno ne dodaja na maste, temveč se z njim opravi pri miksu. Ena izmed rešitev je tudi da uporabljaš tudi kakšen "all in one" plugin, kot je npr. Ozone, kjer imaš EQ, compressor, multiband conpressor, exciter...
Ima pa Wavelab tudi neke vgrajene efekte, jih pa nikoli nisem uporabljal, tako da ne vem točno, kako delujejo.

#7 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 29 marec 2010 - 11:05

Če gre za resnejši zvočni dizajn za posebne efekte (da se zvok povsem preoblikuje) ipd. se jih lahko kar nabere tudi na enem samem kanalu odvisno koliko "kompliciraš" in "zalutaš":)
Nenad Patkovic

#8 waxi

waxi

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 30 marec 2010 - 08:16

Ja, tako močno upam, da bodo pri sedmici kej porihtal (baje pride v 2/2 leta danceee.gif ). Zgleda, da bomo do tkrat pa še zmeri Audišn fural.

LP!
What gets us into trouble is not what we don't know. It's what we know for sure that just ain't so ;)

#9 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 30 marec 2010 - 08:52

Še enkrat - audio montaža v Wavelab-u omogoča dodatne efekte na trackih in clipih, tako da omejitve števila efektov praktično ni wink.gif

LP
Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#10 waxi

waxi

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 6 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Objavljeno 30 marec 2010 - 09:12

QUOTE (zabukowski @ 30. Mar 2010 21:52:06) <{POST_SNAPBACK}>
Še enkrat - audio montaža v Wavelab-u omogoča dodatne efekte na trackih in clipih, tako da omejitve števila efektov praktično ni wink.gif

LP


Ok, tnx... bom defenitivno sprobal. Moram prit do mal frej cajta biggrin.gif .
What gets us into trouble is not what we don't know. It's what we know for sure that just ain't so ;)



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov