Piskotki

Skoči na vsebino

Najbolj všečna vsebina

#46009 Bi mi kdo zmixal komad?

Objavil Blaster na dan 08 februar 2019 - 01:12

Jaz pa iščem vodovodarja, ki bi pri meni v kopalnici malo povadil in mi montiral 3 pipe ter WC. Ugotovil sem namreč, da vodovodarji računajo toliko, da si jih lahko privoščijo le tisti z nenormalno visokimi plačami. Mi, ki se ukvarjamo s produkcijo, glasbo, pa žal ne, saj nam ni nihče pripravljen dat 200 EUR za našo uslugo (vodovodarska za par ur dela krepko presega prej omenjeni znesek, z nekaj fizičnega napora, rorcangami in prejo kot osnovnim sredstvom).

Ljudje, kdaj se boste zavedali, da brez nič ni nič, živet pa moramo na koncu vsi?

Lep kulturni praznik želim!

• ixi in jetam članom je to všeč

#45271 Knauf stena

Objavil NLP na dan 28 junij 2016 - 08:00

Eno je ureditev akustike v samem prostoru, drugo pa soundproofing oz. zvocna izolacija med prostori... za slednje je potrebna masa.
Potem je treba videti specificno situacijo in se odlociti kako primerno urediti.
  • NLP in hannah članom je to všeč

#44123 Warm Audio napoveduje novo cenovno ugodno verzijo Classic Pultec EQP-1A

Objavil Psyko na dan 10 januar 2015 - 12:50

Odlično! Še malo pa bo hardware cenejši od pluginov :D

• ixi in Ploki članom je to všeč

#43946 Ura tonskega tehnika, audio engineer-ja pri nas?

Objavil Blaster na dan 13 november 2014 - 08:58

... približno pol manj, kot povprečen keramičar.  :lol2:

• ixi in jantex članom je to všeč

#43939 Studio URGENCA - gradnja

Objavil zmatej na dan 11 november 2014 - 03:16

Počasi se začenja zares. Ometi so narejeni, ta teden pripravljamo za estrihe oziroma plavajoči pod v studiu. Tole je kontrolna soba - slike pa bol za silo iz telefona. Ko bo kaj več za pokazat bomo pa poizkali kak boljši fotič...

Pripete sličice

• IMAG1607.jpg
  • IMAG1611.jpg
  • IMAG1609.jpg
  • IMAG1613.jpg
  • IMAG1614.jpg

• ixi in NLP članom je to všeč

#46066 LA2A

Objavil elektron na dan 24 november 2019 - 09:45

Pred kakšnim letom sem imel na pultu WA LA2A.

Problem je mehanska izdelava zaradi Molex ipd. konektorjev ter slabega pcb-ja, znano je da Molex pri takih tokovih izgubi stik po 5.-8. letih (pregrevanje in oksidacija, neprimerna mehanska zasnova). Izhodni trafo ni podoben originalu čeprav predstavlja velik del sounda. Ostali elektronski deli so precej ok, tudi zvok. Od njih bi osebno raje imel en 1176 in ne dodajal WA HW...

Tako kot mnoge elektronske naprave bo tudi WA-jeve LA2A čez leta treba metati stran. Ali predelati večji del vezja kot sem naredil jaz in se skoraj ne splača. Pri nas praktično ni ljudi ki bi to delali, pogosto se dolgo čaka.

Glede na velike serije me čudi da ne vložijo 150-200eur za boljšo mehansko izdelavo, point to point ni nujen če bi imeli dober pcb in polotali namesto natikali konektorje. Ker je cena UA pri tako velikih serijah zelo visoka ne vem kaj naj si mislim, gre za marže ali napis na škatli?

Žal mi je da se toliko izdelkov zmeče v smeti ali reciklira v Aziji, manjše firme pa težko pridejo zraven odkar so se vštulili Music Group, Samsung in podobni.

• ixi članom je to všeč

#45748 Kakšen monitor za 20 m2 domači studio

Objavil eskim na dan 26 oktober 2017 - 09:18

Za domač studio vsekakor Yamaha HS80 alli HS8 :)

• gomboss članom je to všeč

#45716 Workshop v mojem studiu

Objavil Vale na dan 31 avgust 2017 - 04:00

Aloha.

Ker je bilo kar nekaj vprašanj in želj na to temo, sem se odločil, da naredim en workshop v mojem studiu. V septembru je na voljo še eno mesto, bom pa nardil še enega v oktobru in novembru. 

Družli in na polno delali bi se 3x mesečno po 6 ur. Kar ustvarimo skupaj tudi dobite vse za domov. Če bo slučajno kaj nastalo za poslat na založbe pa verjamem, da vam bo to nekaterim tudi super motivacija za naprej. Če koga zanima....pir bo na hladnem :)

20988495_10155118335163918_4989079106743945872_o.jpg

• ixi članom je to všeč

#45601 Studio URGENCA - gradnja

Objavil zmatej na dan 05 marec 2017 - 07:26

Počasi se spet premika. Trenutno sem v fazi izdelave okna med sobama. Ta vikend bo pripravljeno za zasteklitev, potem pa čakamo še steklarje...

Pripete sličice

• 20170304_102711_HDR.jpg
  • 20170304_113427_HDR.jpg
  • 20170304_173832_HDR.jpg
  • 20170304_205913_HDR.jpg
  • 20170305_110741_HDR.jpg
  • 20170305_110826_HDR.jpg

• NLP članom je to všeč

#45286 1. solo album - Borisbeats

Objavil boris na dan 30 junij 2016 - 05:09

... zgodba se nadaljuje ;) 

• ixi članom je to všeč

#45235 Zvočna izolacija glasne črpalke

Objavil boris na dan 01 junij 2016 - 04:35

Crpalko na debelo gumo okoli nje pa vsaj 10cm tervola "najgostejšega"
... Da bo pa še požarno varno lahko iz notranje strani daš alu folijo veckrat prepognjeno in na na dveh straneh malo "lufta" da se ne bo pregrevala crpalka
... Da bo pa še požarno varno lahko iz notranje strani daš alu folijo veckrat prepognjeno in na na dveh straneh malo "lufta" da se ne bo pregrevala crpalka
  • boris članom je to všeč

#45147 AD Konverterji

Objavil jetam na dan 27 marec 2016 - 02:22

:) hja to že ampak v verigi snemanja je več dejavnikov: mikrofon, preamp, kabli, konektorji, konverter, zvočniki, soba.

Ne vem, kaj točno bi rad slišal, ampak če želiš primerjavo... razlika med povprečnim in vrhunskim konverterjem je precej manjša, kot so razlike med mikrofoni, zvočniki in prostori. Če razmišljaš med boljšim mikrofonom ali boljšim konverterjem, vzemi boljši mikrofon.

• ixi članom je to všeč

#44697 Nova generacija procesorjev za PC in prenosnik za audioprodukcijo

Objavil balanser na dan 06 julij 2015 - 06:01

Pozdravljeni,

ker se govori, da bo v kratkem (najkasneje do konca leta) na trg prišla nova generacija procesorjev oz. neka nova tehnologija pri PC-jih me zanima, če kdo kaj več ve o tem in ali bo to pomenilo tolikšen napredek-izboljšavo, da se z nakupom PCjev oz. prenosnikov splača počakati?

Nadalje, pa bi bil res hvaležen, če mi lahko kdo svetuje glede nakupa prenosnika (še nikdar jih nisem kupoval, zato ne vem kaj dosti o njih), torej kateri prenosniki trenutno na trgu so najbolj primerni za audio produkcijo (MacBookPro žal odpade in pa seveda ne bi želel preplačati zadeve, torej čim boljše razmerje med nižjo ceno in visoko kvaliteto)?

Osnovno izhodišče je:

- 16GB RAM-a (ali vsaj opcija, da se doda nekaj ram-a tudi kasneje)

- i7 procesor

In pa po možnosti čim več USB priključkov, 17" zaslon, mogoče 225 GB SSD, ipd. :P:)

Najlepša hvala!

• balanser članom je to všeč

#44640 predelava preampa

Objavil boris na dan 19 junij 2015 - 07:19

Hvala za odgovore, ja nisem lih najbol za elektroniko zal :-)
Vem pa, da so si eni doma precej pomagali z DIY vrjantami. Enkrat bi rad tudi to poskusil zaradi firbca.
  • boris članom je to všeč

#44523 M-Audio bx5

Objavil zmatej na dan 28 april 2015 - 04:38

Če se boš lažje odločil ti zlahka naštejemo še par drugih proizvajalcev :jumping0046:

• harman članom je to všeč

#44207 dva remake-a starih DOS špilik

Objavil Ploki na dan 05 februar 2015 - 11:22

nevem a sem že spemal s tem, če nisem, zdej sem :P

https://soundcloud.c...cles-soundtrack

https://soundcloud.c...rian-soundtrack

• ixi članom je to všeč

#44082 Audio-Technica AT5040 TEST

Objavil jetam na dan 23 december 2014 - 07:52

Malo me spominja na C414 B-ULS. Na ta vokal definitivno sede. Edino 3000 € ni ravno malo.

• Psyko članom je to všeč

#44007 Cubase Pro 8 and Cubase Artist 8

Objavil ixi na dan 04 december 2014 - 07:09

No pa ga imam novi Cubase Pro 8 and Cubase Artist 8.

Veliko novosi,... tako uporabnih kot nepomembnih.

cubase8.jpg

cubase8video.jpg

Veliko več najdete tukaj na uradni strani Steinberga.

Cena pa sevada klasična: 599 eur.

Cene za vs. update in upgrade pa tukaj.

• ixi članom je to všeč

#43695 Acustica Audio Red EQ (free)

Objavil ixi na dan 01 september 2014 - 03:47

maš kakšne sample pri roki ?

• Luka Goljevšček članom je to všeč

#24510 Kje/kako se dela mastering ?

Objavil Gregor Zemljic na dan 15 avgust 2009 - 08:00

QUOTE (jetam @ 14. Aug 2009 23:14:28) <{POST_SNAPBACK}>
Odvisno od inženirja: eni kompresirajo, drugi ne.

Se strinjam......

Moj nasvet je da do zadnje faze produkcije delaš vse brez kompresorja ali limiterja na master outu i n paziš , dati nivoji v DAW ne gredo "v rdeče" in da imaš vsaj maksimalne peake vsaj na - 6 dB, raje več.......

Tak miks potem poskušaš z ekvilajzerji, kompresorji in limiterji po kanalih dinamično skontrolirat in spucat, potem se lotiš avtomatizacije levelov , panoram, efektov. Ko s temi orodji narediš nek maksimum, potem daš za feeling na master out ali buse , če jih uporabljaš - čimboljši kompresor, lahko z karakterjem , lahko pa brez odvisno od muzike......meni dela the best PSP Mastercomp.....pa tudi novi Oldtimer je super..

V nastavitve se ne bi spuščal, ponavadi počasen attack in hiter release, ratio pa med 1.5 - 6......kompresiraš par db da miks dobi na kompaktnosti....in greš še enkrat popravljat nivoje.......ko si zadovoljen......še malce poštelaš kompresor , da "pumpa" v groovu muzike in si dodaš za njim še kakšen shelving eq s katerim za feeling vzdigneš visoke za kakšen deci al pa dva od 2khz napej......še malce poštelaš razmerja.......daš gor brickwall limiter ala L2, Ozone, Xenon.....še malce popedenaš razmerja in naštelš limiter......in to je to.

Zdaj približno veš kako naj bi zmasteriran miks zvenel......exportiraš to verzijo......potem daš pa dol vse master plugine in eksportiraš še verzijo brez vsega in še verzijo z kompresorjem ter obe pošlješ v mastering.......kompresor pustiš gor zato , ker se včasih zgodi da ga nastaviš tako , da je pomemben del sounda komada in ga mastering engineer mogoče ne bo mogel replicirati......

Upad , da to dogovori......

LP G
  • Gregs91 članom je to všeč