Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

napajanje iz agregata


  • Prosimo prijavite se za odgovor
8 odgovorov v tej temi

#1 tomazi13

tomazi13

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 21 september 2011 - 02:24

V nedeljo imam en špil, manjša zadeva in ker v bližini ni elektrike, smo se odločili, da bi napajali zadeve iz agregata.
Agregat bi bil tisti "gasilski" iz gasilskega avta, ki premore 4kW moči in ima eno 220V vtičnico. Nanj bi priključil 2kW zvočnikov, mešalno mizo s 10 kondenzatorskimi mikrofoni in računalnik.
A je kakšen problem glede tega in na kaj moram biti pri tem pozoren. To delam prvič na tak način, zato raje prej vprašam, kot pa kaj naredim narobe.

LP
Tomaž

#2 baadc0de

baadc0de

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 21 september 2011 - 02:45

Ne vem kako je s tem, ampak magar vprasaj tistega ki ti ga bo zrihtal, a agregati imajo ground (zemljo)??

QUOTE (tomazi13 @ 21. Sep 2011 15:24:50) <{POST_SNAPBACK}>
V nedeljo imam en špil, manjša zadeva in ker v bližini ni elektrike, smo se odločili, da bi napajali zadeve iz agregata.
Agregat bi bil tisti "gasilski" iz gasilskega avta, ki premore 4kW moči in ima eno 220V vtičnico. Nanj bi priključil 2kW zvočnikov, mešalno mizo s 10 kondenzatorskimi mikrofoni in računalnik.
A je kakšen problem glede tega in na kaj moram biti pri tem pozoren. To delam prvič na tak način, zato raje prej vprašam, kot pa kaj naredim narobe.

LP
Tomaž



#3 tomazi13

tomazi13

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 21 september 2011 - 06:11

QUOTE (baadc0de @ 21. Sep 2011 15:45:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ne vem kako je s tem, ampak magar vprasaj tistega ki ti ga bo zrihtal, a agregati imajo ground (zemljo)??


Danes dobim agregat in bi nanj poizkusil priključit ozvočenje. Ground je pomemben predvsem zaradi bruma kajne? Drugo ne bi moglo biti nič narobe?
Do sedaj je agregat se uporabljam samo za 3kW reflektorjev v gasilskem avtomobilu.

A je obvezna uporaba stabilizatorja napetosti?

#4 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 870 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 21 september 2011 - 08:14

Ni obvezna je a zelo zaželjena.... pazi agregati znajo menjat polaritete...kar zna bit problem....pojavi se pokanje...
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 057 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 21 september 2011 - 08:27

QUOTE (ixi @ 21. Sep 2011 21:14:41) <{POST_SNAPBACK}>
pazi agregati znajo menjat polaritete...

???

#6 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 870 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 21 september 2011 - 08:31

Enkrat sem imal problem z nekim agregatom ki je menjal fazo in nulo..... tko mi tis štromar reku....da je vsake toliko zamenja .... in je naredilo "pk"...mogoče da me je nategnill...nisem raziskoval

.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#7 tomazi13

tomazi13

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 22 september 2011 - 09:38

Kakšni problemi pa lahko nastanejo, če ne uporabim stabilizatorja napetosti? Kolega mi je rekel, da so oni že večkrat imeli špil (rockerji) na agregatu, pa niso nikdar potrebovali stabilizatorja, če niso imeli lightshowa. Baje celo bolj stabilno elektriko proizvaja kot električno omrežje (to se mi zdi čudno?).
Tudi jaz ne bom imel nobenih lučk.


#8 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 057 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 22 september 2011 - 10:43

QUOTE
Enkrat sem imal problem z nekim agregatom ki je menjal fazo in nulo..... tko mi tis štromar reku....da je vsake toliko zamenja .... in je naredilo "pk"...mogoče da me je nategnill...nisem raziskoval

Zamenja jo 50-krat vsako sekundo. smile.gif

Drugače pa glede stabilnosti agregata napram omrežju, če je dober agregat, bo proizvajal čisto, frekvenčno in napetostno stabilno elektriko. Na omrežje so vedno priključeni še drugi potrošniki, ki proizvajajo različne motnje, zato bo dober agregat boljši. Slab agregat je pa druga zgodba.

#9 tomazi13

tomazi13

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 14 prispevkov

Objavljeno 25 september 2011 - 08:06

Dogodek je šel odlično čez, agregat je bil 70 metrov stran v vrtači in breg je bil poraščen s steljo, tako da agregata ni bilo čisto nič slišat. Uporabili smo samo 1kW ozvočenja in en aparat za točenje pive. Stvar je na koncu bila boljša kot smo si zamišljali.

Hvala vsem za pomoč!




0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov