No, od-kar smo trženje prepustili mlajšim-neumnejšim....( kdaj smo že do 2012 ;-)) imamo dokaj proste roke glede razvoja alternativnih programov v zvezi s glasbo in glasbeno produkcijo.
Zato štab Muzikavive razpisuje nova delavno-intelektualna obzorja:
Razpis: Nacionalna kvalifikacija- obrtnik: snemalec avdio zvočne podobe ....
mojster avdio zvočne podobe......
Vsi , ki imajo kakršne-koli ideje, pobude...., vabimo k sodelovanju.
Razlog:
Vse do-sedanje opredelitve zg. navedenih poklicev zahtevajo srednjo elektro šolo, ki pa s glasbo nima niti nobene povezave.
Torej je nujen dogovrni obrtni ceh z opredeljenimi standardi in pridobljenimi certifikati.
Hkrati pozivam vse so-bivajoče, ki posedujejo obrtna znanja v zvezi s tonsko tehniko, da
predlagajo osnutke(sinopsise) svojih programov, standardov(v zvezi s predlagano temo), kar kot odgovor na ta post ali na muzikaviva@siol.net. Ne lobiramo in ne krademo idej!!!
Opažamo, da se vse kar se dogaja v zvezi s slovensko glasbo, dogaja v stihiji in je prepuščeno
vnaprej maloumnemu pod-povprečju in okusu na novo nastale politične scene, ki kuje za njihovo nadstad e-normne dobičke, ki pa s konjskimi dirkami, res nima nobene povezave . Da v nacionalni klasifikaciji poklicev nimamo presežnih toncev, glasbenikov....etc...., je pač sramota!! Da smo brez vizije po sistemu Balkan Ekspress-a ˝ in ta scena se nam bliža˝; pa je že razlog, ko je potrebno vzpostaviti ceh. Ma ne Pahorjeva , ne Janševa , ne Zupi-Hvale godba nista na tem področju naredila popolnoma nič. Glasbenik je enako - Balkan Ekspress. Je čas, da se zoperstavimo robu in ne sprejemamo keša na roko(tukaj nas imajo), če imamo zato firme in ne ližemo palcev ljudem, ki tega niso vredni. Čas je, da vzpostavimo svoja pravila in naš prav. Vsi ki ste za ; navali.
Lp Jagnček
OBRTNA SNEMALNA ŠOLA
Začel
muzika61
, jan 25 2009 01:04
4 odgovorov v tej temi
Objavljeno 25 januar 2009 - 01:04
Objavljeno 28 januar 2009 - 08:49
QUOTE (muzika61 @ 25. Jan 2009 03:04:50) <{POST_SNAPBACK}>
No, od-kar smo trženje prepustili mlajšim-neumnejšim....( kdaj smo že do 2012 ;-)) imamo dokaj proste roke glede razvoja alternativnih programov v zvezi s glasbo in glasbeno produkcijo.
Razlog:
Vse do-sedanje opredelitve zg. navedenih poklicev zahtevajo srednjo elektro šolo, ki pa s glasbo nima niti nobene povezave.
Torej je nujen dogovrni obrtni ceh z opredeljenimi standardi in pridobljenimi certifikati.
Hkrati pozivam vse so-bivajoče, ki posedujejo obrtna znanja v zvezi s tonsko tehniko, da
predlagajo osnutke(sinopsise) svojih programov, standardov(v zvezi s predlagano temo), kar kot odgovor na ta post ali na muzikaviva@siol.net. Ne lobiramo in ne krademo idej!!!
Opažamo, da se vse kar se dogaja v zvezi s slovensko glasbo, dogaja v stihiji in je prepuščeno
vnaprej maloumnemu pod-povprečju in okusu na novo nastale politične scene, ki kuje za njihovo nadstad e-normne dobičke, ki pa s konjskimi dirkami, res nima nobene povezave . Da v nacionalni klasifikaciji poklicev nimamo presežnih toncev, glasbenikov....etc...., je pač sramota!! Da smo brez vizije po sistemu Balkan Ekspress-a ˝ in ta scena se nam bliža˝; pa je že razlog, ko je potrebno vzpostaviti ceh. Ma ne Pahorjeva , ne Janševa , ne Zupi-Hvale godba nista na tem področju naredila popolnoma nič. Glasbenik je enako - Balkan Ekspress. Je čas, da se zoperstavimo robu in ne sprejemamo keša na roko(tukaj nas imajo), če imamo zato firme in ne ližemo palcev ljudem, ki tega niso vredni. Čas je, da vzpostavimo svoja pravila in naš prav. Vsi ki ste za ; navali.
Lp Jagnček
Razlog:
Lp Jagnček
In jaz čakam in čakam; no bom še malo počakal. Prijetn sanje.
Objavljeno 28 januar 2009 - 11:25
QUOTE (muzika61 @ 25. Jan 2009 01:04:50) <{POST_SNAPBACK}>
No, od-kar smo trženje prepustili mlajšim-neumnejšim....( kdaj smo že do 2012 ;-)) imamo dokaj proste roke glede razvoja alternativnih programov v zvezi s glasbo in glasbeno produkcijo...
huhhh... upam da nisi mislil na datum 21.12.2012... zgodba zase...
Nenad Patkovic
Objavljeno 01 februar 2009 - 04:02
QUOTE (NLP @ 29. Jan 2009 01:25:09) <{POST_SNAPBACK}>
huhhh... upam da nisi mislil na datum 21.12.2012... zgodba zase...
No, ja mal sem se hecal. Sem pa zagotovo razmišljal o vrednosti
kapitala 2012 in kaj je kapital prihodnosti. Jaz trdim, da znanje
in sposobnost. Eni trdijo ,da denar in živalski nagoni; zaenkrat še zmagujejo.
Objavljeno 25 marec 2009 - 04:21
ojla...pozdrav od Vuka...lepo da ste se malo raspisali na to temo...jaz se, zaradi lastnih kaskadersko-uživaških nagnjenj ukvarjam in srečujem z Live zvokom....sem pa totalno samouk, u osnovi sem tolkalist, s povišanim pragom bolečine, sprejemanja in oddajanja SPL-a...v vseh oblikah. Sedaj pa, spet, odkrvaml tisti HiFi užitek(THX to LUXMAN, NAD etc...), pa se nekako umirjam...Glede na to da, pri nas, ni nekih oblik formalne in neformalne izobrazbe, da ne govorimo o "Flow-u" informacij, ki je, razen na tem sajtu, katastrofalen.....Ufffff, kakšen stavek...ko Selimović...
Skratka, pozdravljam vsako obliko umirjanja SPL-a in izobrazbe v tem smislu..
Lahko mi še malo razloži kdo, za kaj natančno gre....Mogoče bi jaz tud bil malo bolj kreativen, pa tud še sem bobnar....
Ajde....Mirna roka in čista uha...
Skratka, pozdravljam vsako obliko umirjanja SPL-a in izobrazbe v tem smislu..
Lahko mi še malo razloži kdo, za kaj natančno gre....Mogoče bi jaz tud bil malo bolj kreativen, pa tud še sem bobnar....
Ajde....Mirna roka in čista uha...
Učim da naučim....PA kako bude...
Dejan Dino Vučković
Dejan Dino Vučković
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov