Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Sempli live - pomoč :)


  • Prosimo prijavite se za odgovor
9 odgovorov v tej temi

#1 SkyMan666

SkyMan666

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov
  • Location:3rd Note in a 7th bar

Objavljeno 02 april 2011 - 02:57

Lep pozdrav vsem po dolgem dolgem cajtu.

Imam en problem.

Z bendom bomo uporabljali semple tudi v živo (moderni metal z ženskim vokalom in elektroniko), tako da me zanima, kako to sploh pravilno speljat, ker sem glede tega (skoraj) popoln noob.
Semple bomo furali preko laptop-a, tako da bi rabil USB zvočno kartico in pa dodatni mixer, ker obstoječi (The T.Mix PM600) ne bi zadostoval potrebam. Verjetno bi rabili enega z vgrajenim ojačevalnikom, da bi ga potem lahko priklopili na obstoječe boxe (so pa v setu, ki izgleda tako ).

Verjetno imajo USB zvočne kartice vhod za slušalke, ker bi ga le-tega potreboval, saj bi mi služil za tempo-klik ter semple. Katero bi mi svetovali?.

Katera mešalka v rangu do 250€ (lahko rabljena)bi bila primerna, da bi pevka in-ear monitoring (dB Technologies IEM 600) lahko uštekala? Na sedanji (T.Mix PM600) to ni mogoče.

Če imate s temi stvarmi kakršne koli izkušnje, bi vas prosil za pomoč.

Hvala vnaprej.


=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=

#2 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 02 april 2011 - 04:08

QUOTE (SkyMan666 @ 2. Apr 2011 14:57:39) <{POST_SNAPBACK}>
Lep pozdrav vsem po dolgem dolgem cajtu.

Imam en problem.

Z bendom bomo uporabljali semple tudi v živo (moderni metal z ženskim vokalom in elektroniko), tako da me zanima, kako to sploh pravilno speljat, ker sem glede tega (skoraj) popoln noob.
Semple bomo furali preko laptop-a, tako da bi rabil USB zvočno kartico in pa dodatni mixer, ker obstoječi (The T.Mix PM600) ne bi zadostoval potrebam. Verjetno bi rabili enega z vgrajenim ojačevalnikom, da bi ga potem lahko priklopili na obstoječe boxe (so pa v setu, ki izgleda tako ).

Verjetno imajo USB zvočne kartice vhod za slušalke, ker bi ga le-tega potreboval, saj bi mi služil za tempo-klik ter semple. Katero bi mi svetovali?.

Katera mešalka v rangu do 250€ (lahko rabljena)bi bila primerna, da bi pevka in-ear monitoring (dB Technologies IEM 600) lahko uštekala? Na sedanji (T.Mix PM600) to ni mogoče.

Če imate s temi stvarmi kakršne koli izkušnje, bi vas prosil za pomoč.

Hvala vnaprej.


Kakšne sample pa rolate vmes ? Sam določene sounde al prov matrico ? Prek katerega programa pa mislite predvajat, ste že kaj razmišljali ? Oziroma, kako to izvajate na vajah ?

Mešalka je pomoje primerna praktično čisto vsaka, ki ima vsaj enih par aux izhodov... Glej rajši firewire kartice, čeprav tud USB ne bi bil načeloma problem, glede na to da se ti ne dogaja kaj dosti kakor razumem..


To je po mojem mnenju super kartica za ta denar: http://www.thomann.d...cho_gina_3g.htm

Drugače je program Traktor super zadeva za kaj takega, če mene vprašaš...sam je pa kar draga zadeva...

Prispevek uredil/a: Sclabo, 02 april 2011 - 04:10 .


#3 SkyMan666

SkyMan666

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov
  • Location:3rd Note in a 7th bar

Objavljeno 03 april 2011 - 07:26

Zdravo.

Furali bomo matrico, sicer ne čez cele komade. Laptop bom imel jaz pri bobnih.

Uporabljal bi Cubase, v katerem bi imel pripravljene v projektu audio track-e za določen komad in potem bi samo stisnil space, recimo 2 dobi pred začetkom komada, da bi mel še čas dat takt ostalim.

Echo mi je malo predraga varjanta.

Sedaj sem gledal malo in bi znal zadoščati tale primerek: Alesis Multimix 8 USB FX.

Sicer bi v tem primeru moral dokupiti še en power-amp, ampak bi po mojem šlo skozi.

Vem, da je malo poceni, ampak smo trenutno omejeni z denarjem. Imeli smo tipa, ki je bil zadolžen za semple in je tudi imel vse potrebno, vendar je na žalost bil primoran odpovedati sodelovanje z nami iz njegovih osebnih in poklicnih razlogov.


=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=

#4 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 820 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 03 april 2011 - 07:46

Pri določenih stvar preveč kompliciraš, druge pa jemlješ z leo roko.
1. če boš fural sample v live = pogoj dober PC ali MAC te zelo stabilna zvočna karata !!!! ala M-audio Profire 6102. za in ear pa si lahko kupiš čisto običen ojačevalec za slušalke..... Presonus HP4
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#5 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 03 april 2011 - 11:06


Za kakšne sample spuščat v live, bi bil verjetno Ableton Live tudi primerna izbira, po mojem mnejnu morda celo boljše kot Cubase. Predvsem zaradi preglednosti nad sampli pomojem. Sicer se tega nisem nikoli šel v živo, samo razmišljam...

Prispevek uredil/a: Sclabo, 03 april 2011 - 11:06 .


#6 _ID_

_ID_

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Okolica Beltinec

Objavljeno 04 april 2011 - 03:10

A imate klaviaturista?

#7 SkyMan666

SkyMan666

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov
  • Location:3rd Note in a 7th bar

Objavljeno 04 april 2011 - 04:47

QUOTE (_ID_ @ 4. Apr 2011 16:10:42) <{POST_SNAPBACK}>
A imate klaviaturista?


Ne. Pa verjetno tudi ne bomo imeli zaradi slabih izkusenj iz preteklosti. Tole na Goriskem je stanje tako, da je klaviaturistov bolj malo, se tisti, ka so, pa, ali imajo uber sinte, neki znanja in po dolocenem casu (beri par koncertih) ali ze v startu zacnejo visoko letet, ali pa majo low budget sinte, neki znanja in nic volje za nadgradit svoje znanje in opremo ter poskusit neki novga. In taki so praviloma tle pr nas tudi megle od ljudi, se pravi, da nimas kaj pricakovat od takega osebka, da bo dal tudi live kej zivljenja od sebe. Hvala, ne rabim takih. Od drugje (LJ, KP, MB, KR,...) pa dvomim, da bi bil kdo pripravljen se vozit vsako soboto in nedeljo na vaje neznanega benda. Ne me narobe razumet, ma enkrat sva se s pevko naf***** in se noceva vec. smile.gif





=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=

#8 _ID_

_ID_

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 101 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Okolica Beltinec

Objavljeno 04 april 2011 - 11:57

Zanimivo, da je takšno stanje. Kot bobnar boš verjetno težko kontroliral sample kot si navedel, da bi jih vklapljal. Na začetku pesmi bi še šlo, vmes pa bi bila kriza to narediti. Ponavadi to počnemo klaviaturisti, zato je bilo tudi vprašanje če ga imate. Šlo bi recimo, če bi vse v naprej naštimali in igrali na takt, ki bi ga vsi na odru slišali, sampli pa bi se samodejno predvajali. S tem pa spet odpade vsakršna improvizacija! V mojem bandu smo poskušali že marsikaj glede samplov in najbolje se nam je še obneslo, da sem jih sprogramiral v klaviature na določeno tipko in ko je bilo potrebno sem ga sprožil. Nujno zlo je, da mora bobnar obvezno igrati na metronom, še posebej če je sample daljši in je tako v taktu. Ne vem kako pa to počnejo drugi, ker ne poznam nobenega osebno, da bi se pogovorila okrog tega.

#9 SkyMan666

SkyMan666

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 220 prispevkov
  • Location:3rd Note in a 7th bar

Objavljeno 05 april 2011 - 08:28

QUOTE (_ID_ @ 5. Apr 2011 00:57:40) <{POST_SNAPBACK}>
Zanimivo, da je takšno stanje. Kot bobnar boš verjetno težko kontroliral sample kot si navedel, da bi jih vklapljal. Na začetku pesmi bi še šlo, vmes pa bi bila kriza to narediti. Ponavadi to počnemo klaviaturisti, zato je bilo tudi vprašanje če ga imate. Šlo bi recimo, če bi vse v naprej naštimali in igrali na takt, ki bi ga vsi na odru slišali, sampli pa bi se samodejno predvajali. S tem pa spet odpade vsakršna improvizacija! V mojem bandu smo poskušali že marsikaj glede samplov in najbolje se nam je še obneslo, da sem jih sprogramiral v klaviature na določeno tipko in ko je bilo potrebno sem ga sprožil. Nujno zlo je, da mora bobnar obvezno igrati na metronom, še posebej če je sample daljši in je tako v taktu. Ne vem kako pa to počnejo drugi, ker ne poznam nobenega osebno, da bi se pogovorila okrog tega.


Po svoje imas prav. Po drugi strani pa ni tako komplicirano. smile.gif Kot sem napisal, bomo furali na matrico. Komadi so ze narejeni v Cubase-u, tako da glede tega ni problem. Zacne se recimo 2 dobi pred dejanskim zacetkom komada, tako da imam cas dat takt ostalim in pol je pa itak ze doloceno, kje je kaksen sample na vrsti, ker bodo to ze narejeni audio tracki. Zame itak ni problem igrat na klil,ker to pocnem ze cca. 8 let. Sedaj ga nekaj casa nisem mel, ker smo vadili samo instrumental brez nic, da smo komade sploh naredili, in sem mel filing, da je blo, kot da bi sel natepavat brez mednoznega organa. smile.gif








=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=

#10 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 05 april 2011 - 09:53

Za sample furat po bobnarsko si omisli nek MIDI pad - recimo kak Rolandov Octapad ali kaj podobnega, zraven pa Ableton live - in si narediš simple scene, ki jih lahko direkt trigaš z udarcem na posamičen pad - simple in funky.

Za kartico pa bi kak cheap a soliden Presonus po moje znal bit kul - http://www.thomann.d...udiobox_usb.htm

Mi za določene life performanse še zmeraj uporabljamo stare FW Firepod in Firebox (odvisno koliko kanalov rabimo) in delata super zanesljivo, kul sound in vse.

Firebox oz. sedaj Audiobox USB je sploh simpatičen s svojo kompaktnostjo in ravno prav "features", da pokrije večino live potreb.

Za submix pa kakšna majhna Yamahica ali Mackie mixer + kak aktivni box zraven - zdaj so hit eni kitajci, ki jih fura Hartmann - delajo kul, stanejo pa nič (pa še ime ti bo všeč - Skytec smile.gif ) : http://www.hartman.s...delekId=O000119

Prispevek uredil/a: satoration, 05 april 2011 - 09:55 .





0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov