Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

MIDI kontroča multiefekta ?


  • Prosimo prijavite se za odgovor
4 odgovorov v tej temi

#1 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 09 april 2010 - 04:06

Zdravo.

Sem lastnik Zoom-ovega multiefekta g92tt (http://www.comeon.co.../zoom-g92tt.jpg), pa me zanima ali je komu od vas znano, kako bi se dalo narest, da bi mi na špilih med komadi samo menjalo efekt (prek midija?). Komade se igra na matrico, kjer so določene stvari posnete. Pa me zanima, ali bi si lahko nekako naredil "avtomatiko", ki bi mi sinhronizirano oz. vzporedno z potekom komada spreminjalo še moj zunanji efekt ?

Zanima me kako in s čim si poslat v efekt nek signal, da mi bo ob pravem času spreminjalo efekte. To bi bilo sila priročno :-)

Anyone ?

#2 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 09 april 2010 - 04:08

QUOTE (Sclabo @ 9. Apr 2010 17:06:20) <{POST_SNAPBACK}>
Zdravo.

Sem lastnik Zoom-ovega multiefekta g92tt (http://www.comeon.co.jp/shop/effector/images/zoom-g92tt.jpg), pa me zanima ali je komu od vas znano, kako bi se dalo narest, da bi mi na špilih med komadi samo menjalo efekt (prek midija?). Komade se igra na matrico, kjer so določene stvari posnete. Pa me zanima, ali bi si lahko nekako naredil "avtomatiko", ki bi mi sinhronizirano oz. vzporedno z potekom komada spreminjalo še moj zunanji efekt ?

Zanima me kako in s čim si poslat v efekt nek signal, da mi bo ob pravem času spreminjalo efekte. To bi bilo sila priročno :-)

Anyone ?

katerkol sequencer (cubase,nuendo,reaper whatever) edino kar mors narediti je poslati Program change (kateri in kateri kanal poglej v manual) preko midi kabla

#3 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 09 april 2010 - 04:11

QUOTE (Ploki @ 9. Apr 2010 15:08:49) <{POST_SNAPBACK}>
katerkol sequencer (cubase,nuendo,reaper whatever) edino kar mors narediti je poslati Program change (kateri in kateri kanal poglej v manual) preko midi kabla


Mogoče retorično vprašanje, vendar vseen...to tud Logic podpira ane ? Kaj pa mainstage ?

#4 BlackOrWhite

BlackOrWhite

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 09 april 2010 - 04:32

katerikol sekvencer.

Prispevek uredil/a: BlackOrWhite, 09 april 2010 - 04:34 .


#5 feliks

feliks

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 22 prispevkov

Objavljeno 29 april 2011 - 07:04

QUOTE (Sclabo @ 9. Apr 2010 17:06:20) <{POST_SNAPBACK}>
Zdravo.

Sem lastnik Zoom-ovega multiefekta g92tt (http://www.comeon.co.jp/shop/effector/images/zoom-g92tt.jpg), pa me zanima ali je komu od vas znano, kako bi se dalo narest, da bi mi na špilih med komadi samo menjalo efekt (prek midija?). Komade se igra na matrico, kjer so določene stvari posnete. Pa me zanima, ali bi si lahko nekako naredil "avtomatiko", ki bi mi sinhronizirano oz. vzporedno z potekom komada spreminjalo še moj zunanji efekt ?

Zanima me kako in s čim si poslat v efekt nek signal, da mi bo ob pravem času spreminjalo efekte. To bi bilo sila priročno :-)

Anyone ?


Jaz sicer uporabljam Lexiconove efekte,a princip je pri Midiju povsod isti....Kot je že bilo napisano,programe menjuješ s parametrom Program Change.Pri tem pazi na Bank Controller.Nekateri berejo Bank Cntr na 0 drugi 32,mnogi pa na oba.Prav tako se programi berejo 0-127 ali 1-128.Pri mnogih napravah lahko to določiš v njih samih.

Za ostale funkcije pa najprej na samem efektu določiš kateri parameter boš kontroliral z določenim midi kontrolerjem.Določeni kontrolerji so primerni za funkcije ON-OFF,drugi pa spet za "doziranje"od 0-127 ali 1-128.Nato dodaš na Midi fajlu še dodaten track,kamor vstavljaš potrebne kontrolerje,glede na time in funkcijo.Seveda mora controller track biti na istem midi kanalu,razen če ne uporabljaš mergerja,kjer lahko druge midi kanale pošiljaš po želji na midi kanal na katerem je efekt.

Vse to lahko počneš na "vseh"programih za Midi sequencing....Cubase,Nuendo,Cakewalk,Sonar,StudioLogic....itd

Prispevek uredil/a: feliks, 29 april 2011 - 07:05 .





0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov