Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Quad Core PC in Cubase 5


5 odgovorov v tej temi

#1 Vsestransky

Vsestransky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 95 prispevkov

Objavljeno 28 januar 2016 - 05:49

Hoj!!

 

Pred kratkim podedoval PC (i7 CPU 870 @ 2.93GHz, SSD, SATA). Inštaliral W7x64 in pričakoval odličen performans s Cubase 5. Na moje razočaranje cpu v cubase-u naključno zelo oscilira in tudi sicer deluje precej požrešno. S Studio One je še slabše. Procesija je po jedrih lepo razporejena. Inštaliral še W8.1x64 in W7x86, povsod ista zgodba. Po tujih forumih berem, da na splošno programi za glasbo slabše delujejo s quad procesorji. Ve kdo kaj več povedat o tem??

 

P.S. Do zadnjega sem vztrajal na XP-jih z dvojedrno mašino, kjer nisem imel nobenih tovrstnih težav.

 



#2 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 050 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 28 januar 2016 - 08:31

Imel sem podobne težave pri prehodu z dvojedrnega na šestjedrni procesor (AMD). Uporabljal sem Nuendo 4. Nadgradnja na Nuendo 5.5 je rešila problem.

 

Na i7 je vredno vsaj poizkusiti z izklopom hyperthreadinga.

 

Še ena stvar, ki je lahko problem: če je host (Cubase) 64-biten, se 32-bitni plugini zaženejo prek "VST Bridge-a" - skrajno neučinkovito. Če imaš namen uporabljati 32-bitne plugine, raje uporabljaj 32-bitno verzijo Cubasea.



#3 eskim

eskim

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 198 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 29 januar 2016 - 09:35

Zanimivo jaz tudi poganjam cubase 5 še na starih xp-jih z dvo-jedrno mašino in vse dela bp :) Me je že imelo da bi vse skup zamenjal ampak če mi dela nimam razloga da bi...

 

Sem pa dal cubase 5 na win764bit pa sem imel podbne težave :)

 

Lp



#4 Vsestransky

Vsestransky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 95 prispevkov

Objavljeno 29 januar 2016 - 11:22

"Jetam" hvala za informacije. Tale hyperthreading ne vem čisto točno kaj je. Kje se to disejbla?

Sicer pa, stara mašina je še v obratovanju, tako, da ni panike. Problem je  z novejšimi plugini, ki preprosto več ne delajo na XP-jih, tako, da bo počas treba presedlat na novejše sisteme..



#5 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 050 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 29 januar 2016 - 11:39

Hyperthreading se izključi v BIOS-u.



#6 Vsestransky

Vsestransky

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 95 prispevkov

Objavljeno 31 januar 2016 - 09:51

Hyperthreading-a nisem našel v biosu. Sem pa rešil problem z inštalacijo cubase osemke. Dela odlično:)


  • Luka Goljevšček članom je to všeč



Dodaj odgovor



  


1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov