Najbolj neumna vprašanja!!!
Objavljeno 28 december 2011 - 11:29
aux izhod na mikserju bi rad ponucal za poslušanje preko slušalk. Vem da brez preampa za slušalke ne bo šlo, zanima me pa, če bosta delali obe strani na slušalkah ?
Govorim pa o preampu v rangu behringer ha400, millenium ha4, behringer powerplay 4700...
Objavljeno 29 december 2011 - 09:52
aux izhod na mikserju bi rad ponucal za poslušanje preko slušalk. Vem da brez preampa za slušalke ne bo šlo, zanima me pa, če bosta delali obe strani na slušalkah ?
Govorim pa o preampu v rangu behringer ha400, millenium ha4, behringer powerplay 4700...
Seveda bo, če gre aux izhod iz kanala pred pan knobom in če ga boš pustil na sredini. Navadno gre signal pred panom in pred faderjem, tako da če boš imel brezhibne slušalke in izpravne podaljške/banance in podobno, potem bo signal v obeh slušalkah.
Preamp za slušalke, v kolikor ga boš uporabljal v namen monitoringa, za poslušanje (vaje/koncerti), mislim da bo bolj ali manj vredu vsak preamp. Vse kar je pomembno je to, da deluje :-) Tako ali tako v takih primerih ne iščeš zvokovne perfekcije. Če ti je pa to fetiš, pa nabaviš malo dražji preamp ;-)
Šlo bo najbrž tudi brez preampa, sam vprašanje je kako močan bo signal prišel do slušalk.
Objavljeno 29 december 2011 - 10:54
Preamp za slušalke, v kolikor ga boš uporabljal v namen monitoringa, za poslušanje (vaje/koncerti), mislim da bo bolj ali manj vredu vsak preamp. Vse kar je pomembno je to, da deluje :-) Tako ali tako v takih primerih ne iščeš zvokovne perfekcije. Če ti je pa to fetiš, pa nabaviš malo dražji preamp ;-)
Šlo bo najbrž tudi brez preampa, sam vprašanje je kako močan bo signal prišel do slušalk.
Ok ...direktno iz aux-a v slušalke sm probal in je full švoh sihnal in pa samo leva stran dela.... zaradi tega tudi uprašanje, ker ne bi rad vrgu stran 100€ za preamp, pa da pol stvar ne dela ) valda če sem napisal za preamp v rangu behringer ha400( nov 25€ ) ne iščem perfekcije xD ampak samo delujočo stvar.
hvala za odgovor
Objavljeno 02 februar 2012 - 07:42
prbral sm že precej kar je na forumu o akustiki, tkanina bla bla bla
edino zdej nevem če lahk upoabim fasadno mrežco (ta fino, mislim fino. pač tk. normalno, 3-5mm kvadratk) za to da drži peno notr?
Ne vem kje sm bral da je cool če nimaš samo DP8 ker se določene Frek odbijajo ker je pregosta.. pa sm kombiniru z DP5 in (čisto malo) tudi DP3. Zdj pa povsod vsi pišete samo DP8 al pa še več...
sm zajebu?
sj največ mam še vedno DP8... sam je malo tudi DP5 in DP3.
eksplodirala mi bo glava od te akustike.
ta vprašanja so imo res neumna zato jih tut sm pišem, se opravičujem.
Objavljeno 02 februar 2012 - 09:25
DP8 je dobra glede na vse povedano a le do neke debeline (cca. 20cm), jaz uporabljam od DP3 pa do 160kg/m3, pa tudi ne samo s poroznimi materijali... vedet je treba kaj delaš, s čim, vsakemu prostoru priredim sendvič kombinacijo, če je nepredvidljiv akustično mapiram prostor... nekaj izhajam iz teoretično matematičnih modelov, dosti pa iz izkušenj ker se ni zanest na podatke so zelo relativni, katera vrsta volne, koliko debela, GFR, kakšen airgap...
Univerzalnega recepta ni, to kar čitaš na Gear Slutz, Studio Tips, John Sayers ipd. forumih moraš vedet da svetujejo ljudje ki nimajo praktičnih izkušenj (mnogi samo radi pametujejo), nekateri imajo tudi doktorat iz fizike, akustike, so fini dečki ampak brez prakse žal teorija ni dovolj.
Tisti, ki pa vedo, ponavadi samo opazujejo (če so preuspešni nimajo niti časa za to:)) pa ne rečejo nič konkretnega, delno ker od tega živijo in ker je res da univerzalnega recepta ni.
Za home made DIY varijanto je konkretno slovenski DP8 dober... skoraj sigurno da ni dovolj da se dobijo res dobri rezultati glede na današnje premajhne prostore.
Upam da je vsaj malo razumljivo.
Objavljeno 02 februar 2012 - 11:29
No sej. Za prvič bo nekaj. bomo videli kaj.
dimenzije prostora so zanikrne, zato vse skupaj delam tako da se da vzet iz prostora in dat v večjega (sploh bass trapsi ki jih je vedno premalo - včasih mi še na filmskih setih falijo).
Kaj pa praviš na tisto mrežico? Lih zato ker delam sendviče (in imam malo predimenzionirane okvirje) ne bojo eni kosi volne v okvirjih, zato bi rad nekaj bolj konkretnega da drži... prepustno je. pač, ko sem pihal skozi ni blo sploh razlike. mogoče tako kot mrežasti pop filter?
čez to bi dal malo filca pa pol še eno tkanino (jutri grem v Mengeš Filc mal firbec past pa težit), zato da ne bi slučajno preveč dihal tega sranja
Objavljeno 02 februar 2012 - 11:55
Mrežica bo v redu.
Namesto filca lahko prišparaš - budget varijanta:
http://www.tosama-tr...-2-18-m-x-100-m
zimski je dovolj debel in mikrotkan, tkanina preko pa zgolj dekorativna na kg.
Objavljeno 04 februar 2012 - 12:50
najprej mreža, potem vrtreks?
vseeno?
ker razmišljam da bi dal dvostranksi lepilni na rob okvirja, lepo napel čez vrteks, dal čez mrežo in priklamfal...
druga ideja je da zavijem cel paket v vrteks, ga dam v okvir in priklafam čez mrežo...
tretja pa, da najprej priklamfam mrežo odoka (4 klamfe, dam čez vrteks in klamfam
Objavljeno 14 marec 2012 - 06:57
Sej nevem a to spada pod neumno vprašanje al ne !!?? Opažam pa tud po drugih forumih, da je enim vseen drugi pa so panicni glede teh stvari tko k jst :-D
Uglavnem, dolg nazaj sm ze spraseval kaj je dobro najprej ugasniti ko zakljucis z ustvarjanjem, pa mi je vecina rekla najprej zvocnike potem zvocno in na koncu seveda komp !
No jst pa sm pred kratkim prpelu dam se Presonusov HP4 ! In glede na to da HP4 nima gumba on/off me zanima kdaj njega iskonektat ?
HP4 mam prklopln na razdelilec, ki ima gumb on/off, pa me zanima ce je ta postopek ql : najprej ugasnm zvocnike, potem ugasnm gumb na razdelilcu in stem se izklop tud hp4 in na koncu zvocna / pri vklapljanju pa najprej zvocna potem razdelilec s hp4 in na koncu zvocnike !!??
Razmisljam v pravi smeri ?
Hvala za pomoc !
Lp
Objavljeno 15 marec 2012 - 03:21
Itak !!! Se razume, zato tega tudi nisem omenjal :-D
Najprej obvezno vse na nulo pol pa tak vrstni red izklaplanja ter vklaplanja, ki sem ga omenil ! Upam, da je pravilni ??!!
Objavljeno 10 september 2012 - 01:05
Zato ker je Shure SM57 najboljši mic na svetu?
Neumann KM84 nima ravno vsak tonc na zalogi... 184 že... 84 pa po moje ne nosijo več na teren kaj veliko, tudi če jih imajo...
Sicer pa sem že velikokrat na odru iz različnih razlogov zamenjal kak SDC za 57ko, ker je enostavno delala bolje v danih okoliščinah... (beri: pobirala je manj nezaželenega hrupa, instrument se je dalo "potegnit ven" z manj problemi z mikrofonijo, zvenelo je "mehkeje "na ozvočenju, itd.)
Vprašanje je - ali je zadeva zvenela dobro? Če ni - potem pač poiščeš vse možne krivce z mikrofoni vred - če pa je zvenelo dobro pa je zgolj vprašanje mic fetiša oz. imidža... Tudi Boško Petrović je velikokrat igral ozvočen preko 57k...
Sicer bi pa kjerkoli tudi sam raje videl kak dober par malomembranskih kondenzatorcev ali ribbonov na vibrafonu... Sicer pa tudi Shure KSM141 delajo zelo dobro za ta namen - pa še precej usmerjeni so v cardioidu, tako da ni toliko panike z mikrofonijo.
Vem pa, da 57ke delajo presenetljivo dobro na marsičem... kar se mene tiče - najboljši mic na svetu... Aja, mimogrede - Zakirju Hussain-u so na tonski v MB dali gor en SDC mic - ne vem točno kaj, ampak enostavno jim ni uspelo dobro našraufat table v Unionski (pa so imeli svojega tonca zraven) - pa so dali gor 57ko in jim je takoj ratal v redu sound, da se je master nasmehnil... fora ne?
Prispevek uredil/a: satoration, 10 september 2012 - 01:08 .
Objavljeno 10 september 2012 - 02:01
Heh, Boško s svojo flašo na inštrumentu..
Ja, Zakir, očitno je bila 57 boljša od sdc, ampak, če potegnem paralelo
to se niti ni poskusilo s kakšnimi kitajskimi jetri. Prva dva kosa, ki prideta pod roko,
zakaj bi se človek pretegnil? Sploh pa, kdo ve kako zveni vibrafon, anyway...
He, daj dva pira...
Objavljeno 10 september 2012 - 02:14
Heh, Boško s svojo flašo na inštrumentu..
Ja, Zakir, očitno je bila 57 boljša od sdc, ampak, če potegnem paralelo
to se niti ni poskusilo s kakšnimi kitajskimi jetri. Prva dva kosa, ki prideta pod roko,
zakaj bi se človek pretegnil? Sploh pa, kdo ve kako zveni vibrafon, anyway...
He, daj dva pira...
Kolikor vem ni nekih fiksnih receptov - "standardov"... v različnih okoljih in za različne namene so različne metode ozvočevanja in zajemanja zvoka... zmeraj in povsod in za vse inštrumente... itak da recimo za vibrafon najprej zgrabiš en dober SDC par (ne nujno neke vintage raritete a la 84), zmeraj pa je fajn imet pri roki tudi kakšno 57ko. Glede XY ali AB pa ne vem - kar se mene tiče je oboje legitimno in po svoje dobro... ne vem da bi bil "standard" ali eno ali drugo...
Kako zveni vibrafon v sodobni elektronski glasbi pa je dobro vprašanje... hehe... nekako tako verjetno: http://www.youtube.c...feature=related - zelo fajn zadeva pravzaprav.
Objavljeno 17 september 2012 - 12:10
Objavljeno 17 september 2012 - 01:20
Amm... app store? lol
Objavljeno 17 september 2012 - 01:26
želeu bi ga kupit v slo
Objavljeno 17 september 2012 - 03:02
Ja sej? ... App store. Wtf? Sej imaš mac-a, pa ne mi rečt da nisi še nikoli app store-a uporabil?
Je slovenski. Logic itak ne rabi nobenega ključa/dongle-a. Kupiš online pa je?
http://itunes.apple....459578486?mt=12
Objavljeno 19 september 2012 - 02:03
tnx vseno.
Objavljeno 19 september 2012 - 05:28
Glede programa lahko dobiš informacije tudi tako, da ga spiratiziraš pa uporabljaš kak teden ali dva, pa boš videl. Ni legit, sam če boš delal stvari zase, te nihče ne bo ganjal. Če ga pa povrh vsega itak misliš kupit, ti pa še moralca ni teba met zarad tega.
Če te pa zanimajo informacije glede nakupa pa ni neke umetnosti, če appstora še nisi uporabljal boš najprej naredu account (če ga že nimaš), in potem daš kartico (jz sm dal Viso Electron, verjetno prideta v poštev še navadna Visa in Mastercard), nakar klikneš na buy in zadeva se po vnosu gesla začne prenašat.
Edino ne vem kako je z unim additional contentom, jz sm mel že inštaliranega (ker sem pol leta fural piratsko verzijo), tko da verjetno se ti pol toliko dlje prenaša. Je pa super program, in mi, kupljen v appstoru, dela bp na SLju in Lionu.
Prispevek uredil/a: Arey, 19 september 2012 - 05:29 .
Objavljeno 20 september 2012 - 06:31
Glede programa lahko dobiš informacije tudi tako, da ga spiratiziraš pa uporabljaš kak teden ali dva, pa boš videl. Ni legit, sam če boš delal stvari zase, te nihče ne bo ganjal. Če ga pa povrh vsega itak misliš kupit, ti pa še moralca ni teba met zarad tega.
Če te pa zanimajo informacije glede nakupa pa ni neke umetnosti, če appstora še nisi uporabljal boš najprej naredu account (če ga že nimaš), in potem daš kartico (jz sm dal Viso Electron, verjetno prideta v poštev še navadna Visa in Mastercard), nakar klikneš na buy in zadeva se po vnosu gesla začne prenašat.
Edino ne vem kako je z unim additional contentom, jz sm mel že inštaliranega (ker sem pol leta fural piratsko verzijo), tko da verjetno se ti pol toliko dlje prenaša. Je pa super program, in mi, kupljen v appstoru, dela bp na SLju in Lionu.
preprostno hvala !
Objavljeno 03 november 2012 - 11:21
Včeraj popoldan sem bil v enki, pa so godli in trobli da je bilo veselje,
mislim, wow je bil +- 1 polton, recimo, v najbolj dramatičnih trenutkih..
Ok, dialogi so šli skozi, ampak, ne vem, a je to normalno?
What`s going on???
Kakokorkoli, zelo priporočam
Objavljeno 04 november 2012 - 11:06
Gledal si Bonda 007 v MB Koloseju in kaj je bilo dobro ali slabo?
Drugače pa tam je nametano nekaj kamene volne Tervol DP8, akustika ni delana strokovno ampak gradbeno nametana, nezaščitena pa še kaj... odvisno kje sediš tako se sliši, ampak to bi še nekako "preslišal" saj kina pri nas niso akustični projekt ampak neprofesionalni potrošniški biznis, včasih se trese projektor med predvajanjem in je slika zapacana, zgodi se tudi nesinhronizacija s podnapisi itd. + ponavadi smrdi po znoju ker šparajo pri prezračevanju... pa seveda da non stop padajo neumni komentarji med projekcijo in ne moreš stisnit pauze da bi šel na wc:) - kaj manjka dobremu hišnemu kinu.
Objavljeno 11 november 2012 - 08:15
Zanima me če morda kdo od vas, ki je lastnik/uporabnik iPhona ve za kakšno aplikacijo, kjer bi lahko meril oziroma bi mi iPhone izpisal koliko zvoka ( db ) prihaja iz zvočnikov za posamezen inštrument ! Malo čudno sem to zdaj napisal ampak, da še praktično razložim, iPhone bi položil nekje na sredino med zvočnika in ga postavil v višino visokotoncev, ter z aplikacijo če obstaja preveril koliko zvoka dajeta od sebe zvočnika za posamezen inštrument :-D
Vem ful čudno vprašanje ampak nekaj bi rad sprobal pa me zanima če mi zna kdo pomagat :-D
Hvala
Lp
Objavljeno 11 november 2012 - 11:14
Za Androida jih je kar nekaj.
Če pa hočeš dobro mobilno merilno napravo/sistemček potem pa:
http://www.studiosixdigital.com/
obstajata 2 varijanti, čitaj.
Samo SPL meter od njih je: https://itunes.apple...d309206756?mt=8
je pa seveda tega več, preveri sam kateri ti bolj ugaja
https://itunes.apple...d532896702?mt=8
Zakaj pa bi to bilo neumno vprašanje?!
Objavljeno 12 november 2012 - 01:08
Bom jih sprobal vec, pa da vidmo kateri bo najboljsi :-D
Neumno vprašanje v smislu, sicer tega nisem omenil, ampak kot pomoc pri mixanju, da preverim se na tak nacin ce je razmerje glasnosti med instrumenti na tapravi jakosti ! Evo v takem smislu pa se mi zdi to mal cudno neumno vprasanje, ker nisem nobenga zasledil da bi to pocel hehe :-D
Evo pa k sm se ze malce osmesil, a obstaja kksn program kot vst, ki ti pomaga pri mixanju, da bi lahko videl tocne podatke kok zvoka prihaja v tvoje slusalke od posameznega instrumenta ?
Ker ce dam primer, ce vklopim od wavesov POSITION ( ce kdo pozna ) mi kaze do kje segajo frekvence posameznega instrumenta, vendar ko jaz na tem position grafu izenacim recimo pizzicato stringse ki igrajo na L50 in pizzicato stringse ki igrajo na R50 ni enako glasno oziroma vsaj na priblizni jakosti, ceprav tist wavesov position tako kaze, upam da me razumete hehe ;-D
Uglavnem a obstaja sploh kaj takega, ki bi ti dal neko pomoc pri mixu al ga jst zdej cist mim biksam in je bols da rajs slusalke dam gor na glavo in akcija hehe ?
Ne ker realno velikrat podiram mix ker sm na zacetku zadovoljen drug dan pa ne, verjetno psiha, ampak bi mi vseeno ce le kaj obstaja to prislo zelo prav :-)
Lp
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov