kako se lahko na včerajšnjem koncertu 'computer music' v KŠ, ob pomoči Sae, v organizaciji ene mednarodne in domče institucije, na koncu nad vibrafonom namesto priporočenih 84 v xy znajde ab sm57?
Zato ker je Shure SM57 najboljši mic na svetu?
Neumann KM84 nima ravno vsak tonc na zalogi... 184 že... 84 pa po moje ne nosijo več na teren kaj veliko, tudi če jih imajo...
Sicer pa sem že velikokrat na odru iz različnih razlogov zamenjal kak SDC za 57ko, ker je enostavno delala bolje v danih okoliščinah... (beri: pobirala je manj nezaželenega hrupa, instrument se je dalo "potegnit ven" z manj problemi z mikrofonijo, zvenelo je "mehkeje "na ozvočenju, itd.)
Vprašanje je - ali je zadeva zvenela dobro? Če ni - potem pač poiščeš vse možne krivce z mikrofoni vred - če pa je zvenelo dobro pa je zgolj vprašanje mic fetiša oz. imidža... Tudi Boško Petrović je velikokrat igral ozvočen preko 57k...
Sicer bi pa kjerkoli tudi sam raje videl kak dober par malomembranskih kondenzatorcev ali ribbonov na vibrafonu... Sicer pa tudi Shure KSM141 delajo zelo dobro za ta namen - pa še precej usmerjeni so v cardioidu, tako da ni toliko panike z mikrofonijo.
Vem pa, da 57ke delajo presenetljivo dobro na marsičem... kar se mene tiče - najboljši mic na svetu... Aja, mimogrede - Zakirju Hussain-u so na tonski v MB dali gor en SDC mic - ne vem točno kaj, ampak enostavno jim ni uspelo dobro našraufat table v Unionski (pa so imeli svojega tonca zraven) - pa so dali gor 57ko in jim je takoj ratal v redu sound, da se je master nasmehnil... fora ne?
Prispevek uredil/a: satoration, 10 september 2012 - 01:08 .