Piskotki

Skoči na vsebino

Najbolj všečna vsebina

#46009 Bi mi kdo zmixal komad?

Objavil Blaster na dan 08 februar 2019 - 01:12

Jaz pa iščem vodovodarja, ki bi pri meni v kopalnici malo povadil in mi montiral 3 pipe ter WC. Ugotovil sem namreč, da vodovodarji računajo toliko, da si jih lahko privoščijo le tisti z nenormalno visokimi plačami. Mi, ki se ukvarjamo s produkcijo, glasbo, pa žal ne, saj nam ni nihče pripravljen dat 200 EUR za našo uslugo (vodovodarska za par ur dela krepko presega prej omenjeni znesek, z nekaj fizičnega napora, rorcangami in prejo kot osnovnim sredstvom).

Ljudje, kdaj se boste zavedali, da brez nič ni nič, živet pa moramo na koncu vsi?

Lep kulturni praznik želim!

• ixi in jetam članom je to všeč

#45271 Knauf stena

Objavil NLP na dan 28 junij 2016 - 08:00

Eno je ureditev akustike v samem prostoru, drugo pa soundproofing oz. zvocna izolacija med prostori... za slednje je potrebna masa.
Potem je treba videti specificno situacijo in se odlociti kako primerno urediti.
  • NLP in hannah članom je to všeč

#44123 Warm Audio napoveduje novo cenovno ugodno verzijo Classic Pultec EQP-1A

Objavil Psyko na dan 10 januar 2015 - 12:50

Odlično! Še malo pa bo hardware cenejši od pluginov :D

• ixi in Ploki članom je to všeč

#43946 Ura tonskega tehnika, audio engineer-ja pri nas?

Objavil Blaster na dan 13 november 2014 - 08:58

... približno pol manj, kot povprečen keramičar.  :lol2:

• ixi in jantex članom je to všeč

#43939 Studio URGENCA - gradnja

Objavil zmatej na dan 11 november 2014 - 03:16

Počasi se začenja zares. Ometi so narejeni, ta teden pripravljamo za estrihe oziroma plavajoči pod v studiu. Tole je kontrolna soba - slike pa bol za silo iz telefona. Ko bo kaj več za pokazat bomo pa poizkali kak boljši fotič...

Pripete sličice

• IMAG1607.jpg
  • IMAG1611.jpg
  • IMAG1609.jpg
  • IMAG1613.jpg
  • IMAG1614.jpg

• ixi in NLP članom je to všeč

#45844 Gradnja " vadnice za igranje bobnov "

Objavil Sipke na dan 23 februar 2018 - 06:13

Pozdravljeni!
Moje ime je Simon in se odlocam za izdelavo studia ali vadnice za igranje bobnov.
Da vam na kratko opisem prostor. Nahaja se v zgornjem delu hise ki je se v stanju gradnje. Hisa je pokrita se brez izolacije, elektrika polozena, vse ostalo so gole stene in grob omet. Tla so betonska plosca 15 cm. Soba ima mere 5,12m × 3,4m × ( v1= 2,57m v2= 2,98m ) zaradi strehe. Imam tudi izdelan elaborat za ta prostor. Nagibam se izdelave sobe v sobi razen ce obstaja kaksena cenejsa varjanta. Najcecji problem je soba pod mano in da mi gre dimnik skoz to sobo. Predlagali so mi tudi cubo sistem od knaufa. Prilozil sem tudi skico sobe.
Upam da se bo dalo kaj narediti :)

Lep pozdrav, Simon
Rada bi se še zahvalil za odgovore in rešitve. Vidim pa da mi ni nalozilo slik.

Pripete datoteke

• Sipke članom je to všeč

#45792 Optimalna nastavitev Ableton Live za trackanje

Objavil Luka Goljevšček na dan 28 november 2017 - 05:09

Tudi sam uporabljam ableton za vsa multitrack snemanja in lahko rečem da je dobra izbira. Warping imam sicer v mojem slučaju izklopljen, za našteti primer pa je verjetno najboljši način "Complex Pro".

lp

• DJoannes članom je to všeč

#45747 Kakšen monitor za 20 m2 domači studio

Objavil jetam na dan 25 oktober 2017 - 04:50

Če imaš monitor, ki ne gre nizko, ne slišiš, kaj se dogaja pri nizkih frekvencah.

Če imaš monitor, ki je linearen do nizkih frekvenc, v dobrem prostoru, boš slišal, kaj se dogaja pri nizkih frekvencah.

Če imaš monitor, ki je linearen do nizkih frekvenc, v prostoru, ki ni linearen pri nizkih frekvencah, boš slišal, kaj se dogaja pri nizkih frekvencah, a ne natančno.

Pomoje je bolje slišati nekaj nenatančno, kot sploh ne slišati.

Poleg tega so večji zvočniki ponavadi bolj usmerjeni oz. držijo usmerjenost do nižjih frekvenc, kar je v neidealnih prostorih večinoma želeno.

Če se ne motim, so našteti zvočniki v približno istem cenovnem rangu, kot KRK-ji. Če jih nisi preizkusil do te mere, da bi vedel, da ti bolj ustrezajo, nisem prepričan, če gre za najbolj smiselen nakup. Verjetno bi bilo bolj smiselno privarčevati za neke resne zvočnike (Genelec, Neumann/KH ...), dolgoročno je tako ponavadi ceneje.

• gomboss članom je to všeč

#45410 Mikrofon za klavirsko harmoniko za LIVE

Objavil jetam na dan 18 oktober 2016 - 02:15

Preampi so iz Soundtracs Quartz mize.

MD441 nisem dal zraven, ker mi ga ni uspelo postaviti dovolj blizu, da bi bilo pošteno.

Mogoče bom naredil še eno primerjavo dinamičnih mikrofonov, ampak trenutno imam drugo delo.

• ixi članom je to všeč

#45357 Poučne knjige

Objavil Metod na dan 10 september 2016 - 03:20

Bob McCarthy - Sound System design and optimization

• ixi članom je to všeč

#45280 Gradnja studia

Objavil oidua na dan 29 junij 2016 - 02:04

Aha. Kaj pa če tudi levo steno, ki je betonska enako oblečem v tervol in cez knauf? Lp
  • oidua članom je to všeč

#45007 Mala mešalna miza za studio

Objavil boris na dan 01 januar 2016 - 10:06

Presonus poceni in dober
Vsaj meni osebno
  • gomboss članom je to všeč

#44863 10-kratni brezžični IEM

Objavil embe na dan 01 oktober 2015 - 01:05

Hvala, ixi....

Bomo kar na kablih,zaenkrat.

• ixi članom je to všeč

#44694 Tečni ozvočevalci

Objavil jodldajs na dan 06 julij 2015 - 10:48

tako kot je ixi reku, ali pa težiš tolko časa na odru dokler niso stvari urejene. v skrajni sili ne začneš igrat, to je tvoja legitimna pravica. jaz tud nimam rad da mi kdo šari po mikserju, vse se da zmenit. predvsem pa lepa beseeda lepo mesto najde

lp, aleš

• ixi članom je to všeč

#44348 Zvočna kartica Mac OSX

Objavil boris na dan 26 marec 2015 - 11:48

steinberg ma lušne stvari ... 

• ixi članom je to všeč

#44230 Izoliranje le ene stene

Objavil znkz na dan 16 februar 2015 - 02:59

Hvala za odgovor :). V najslabšem primeru bom pa bobne menjal za elektronske, kitaro pa prestavil na interface ter vadil na slušalkah. Ni isto, bo pa mir v hiši.

• ixi članom je to všeč

#44204 Crocy [www.crocy.si]

Objavil Crocy na dan 04 februar 2015 - 01:05

Mal update-a rabite :)

crocy.jpg

Vsak drugi četrtek v mesecu bo na Progressive.Beats predvajana moj podcast #deeperdivine

Jeseni sem se tudi priključil booking agenciji DJunkee Bookings, decembra pa sem se odpravil na svojo prvo turnejo - po Grčiji.

Pa še kej iz moje produkcije lahko slišite tukaj.

Cheers!

• ixi članom je to všeč

#43822 Projekt

Objavil Taprau na dan 02 oktober 2014 - 05:49

Pozdravljeni. Pred kratkim sem dobil starejsi pioneerjev subwoofer. Njegova moc je 150w in je 30 cm premera. Zelel bi narediti nekaksno skatlo v merah cca 50x60x40 (š,v,g) v kateri bi ugradil ta subwoofer in se dva srednje tonca. Bilo pa bi super ce bi lahko v to skatlo dal tudi en avtomobilski akumolator ki bi vse skupaj poganjal in glasbo nebi predvajal iz radia temvec iz telefona imel pa bi tudi priklop za uticnico. To temo pa sem napisal zato da bi mi povedali ce je to vse skupaj mozno narediti in ce je bi vas prosil za cim vec nasvetov pri mojem projektu.
  • Taprau članom je to všeč

#31646 OSNOVNI AKUSTICNI ELEMENTI

Objavil NLP na dan 15 avgust 2010 - 11:11

Če vas zanimajo nekatere osnove o akustičnih elementih za zvočne studije pa tudi za druga akustično prilagojena poslušalska okolja...
Upam da bo komu pomagalo k razumevanju različnih gradnikov akustičnih prostorov.
Začetek številčenja slikic naj vas ne zmede saj je dokument vzet iz neke celote.

Opisano je:
Absorberji zvoka: Porozni absorberji, Kotni absorberji, Membranski absorberji, Membranski perforirani absorberji, Membranski mikroperforirani absorberji, Helmholtzev resonatorski absorber, Cilindrični in polcilindrični absorberji, Aktivni elektronsko uravnavani absorberji.
Difuzorji zvoka: Geometrične strukturirane površine, Phase grids of Helmholtz resonators, Maximum length (ML) difuzorji, Mikro perforirani difuzorji, Schroederjevi difuzorji.

Pripete datoteke

• NLP članom je to všeč

#2321 Predelava sobe v Mix oz. Control Room - NLP design

Objavil NLP na dan 20 oktober 2006 - 03:09

Aha ja, prvo bi najprej v osnovi omilili nizkofrekvenčni response sobe (kar je očitno g. ixi počasi začel), potem pa gremo pač veselo dalje smile.gif.

Vsekakor se bi bilo potrebno zadeve lotit najprej z merjenjem in nato začet...
  • Matej M. članom je to všeč