Piskotki

Jump to content



Photo

Echo Audiofire 12


5 replies to this topic

#1 avbarr

avbarr

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Posted 04 December 2012 - 07:10 PM

Pozdravljeni!

Sem pred nakupom nove zvočne kartice in bi vas povprašal o mnenju..
Zvočno bi izključno uporabljal za snemanje v živo iz mešalne mize, ali pa za waves-ou multirack.
Občasno bi posnel tudi kak demo, za svojo uporabo, nič resnega.

Torej, zanima me o vaših izkušnjah o Echo karticah. Prebral sem ogromno postov, izkušnje so različne..
Imam nekaj pomislekov glede na poste, ki sem jih prebral, pa preverjam če resnično držijo:

- mnogi imajo izkušnje s crkovanjem FW čipa na karti
- ker so si jack konektorji blizu, je nemogoče vklopiti 2 NEUTRIK jacka (tudi serija X) v vzporedna vhoda/izhoda (recimo 1 vhod in 1 izhod)
mislim, da sem to celo zasledu na tem forumu?
- z nekaterimi upadeti driverjev so se povečale latence..

Pa da ne pišem preveč, kako ste zadovoljni z ECHO karticam po nekaj času uporabe? Nekateri si jih lastite, kakor sem zapazil po forumu..

LP, Rok

#2 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,981 posts
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Posted 05 December 2012 - 07:11 AM

http://echoaudio.com/pages/faq
Nenad Patkovic

#3 avbarr

avbarr

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 119 posts
  • Gender:Male
  • Location:Trebnje

Posted 07 December 2012 - 12:18 AM

QUOTE (NLP @ 5. Dec 2012 07:11:50) <{POST_SNAPBACK}>


Hvala za link, to sem že prebral. Sem tudi pisal na ECHO, in moram pohvalit, support je odličen.
Dobil sem vse odgovore na vprašanja, ki sem jih zastavil. Načeloma so z Neutriki problem, sploh C tipi konektorjev.
Novejša X serija je malo boljša, vendar še vedno so konektorji tesno skupaj.

Kar se tiče crkovanja fw čipov, sem dobil odgovor, da je najpogostejši problem sklaplanje fw kabla. Če karta ni ugasnjena
lahko iskra (kratek stik) med izklopom kabla, ali pa statična elektrika na roki ipd povzroči da čip dejansko crkne.
Morda napotek, ki bi bil koristen tudi za ostale karte?

Kar se tiče driverjev ter latence, je res, da je bila ena serija driverjev slaba in je povzročila višjo latenco. Dobil sem tudi opozorilo, da se pogosto
ko se driverji update-ajo, upgrade-a tudi firmware na karti. Ne vedno, vendar pogosto. Če slučajno ne deluje, oz bi želel na karti firmware downgrade-at, to žal ni mogoče..

Informacije, ki sem jih dobil, sem hotel deliti z vami, mogoče komu pride prav..

Bi mogoče kdo lahko kaj pripomnil glede sounda? Konverterji naj bi bili v višjem rangu, nekateri primerjajo sound tudi z RME ali pa kakšen Apogee? To drži?

Hvala za responde.. =)

#4 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 posts
  • Location:Florjan

Posted 07 December 2012 - 01:00 AM

Js mam dve od echota, mel sm pa prej še eno (AF8). AF8 sem prodal ravno zaradi tega ker sem rabil več kanalov in sem šel na AF12.
zdej mam AF4 in AF12, pa še enega Dueta...

na žalost je AF4 prišla s slabim preampom za slušalke in jo moram zamenjat. Imel sem smolo - ni pogost problem.

Z af12 sem načeloma super zadovoljen, driverji so stabilni, latency je cool, software je popolnoma asketski ampak ne dela problemov - na osx dela tudi brez Echo driverjev tako da je plug'n'play (za razliko od presonus kart), cel sistem je pa zelo stabilen.

Furam jo na MacBook Pro 15", late 2008.

Zadaj je res gužva s kabli. To s crkovanjem FW čipa je mel problem tud Mackie Onyx - vsaj 3x jo je blo treba dat popravt... isto jebeno karto.

no men še ni crknu, pa upam da mi ne bo, je pa res da ga načeloma izklopim preden ga odklopim.

Edited by Ploki, 07 December 2012 - 01:01 AM.


#5 smog

smog

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Posted 21 February 2014 - 07:18 PM

Kam je pa dal menjat fw čip? Ker meni je tudi na Echo AudioFire 4 zgleda šel in ne vem kam dat to popravit. Lp

#6 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 posts
  • Location:Florjan

Posted 21 February 2014 - 09:46 PM

Če me spomin ne vara kar v Audio Pro.

Mimogrede, AF12 sem prodal ampak še vedno deluje.

Mam pa zdej RME FF400 + TC Desktop Konnekt 6... pa sem super zadovolj - vse na FW, pa mi v lajfu še en chipset ni crknil, je pa res da odkar mam FW karte sem na Macu? Čeprav Maci niso lih znani po tem da majo najboljši chipset. Ubistvu si še nisem lastil zunanje karte ki ne bi bila FW



Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users