Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Prosim za pomoč pri nakupu prenosnika


  • Prosimo prijavite se za odgovor
52 odgovorov v tej temi

#31 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 15 november 2011 - 05:36

QUOTE (beatmakerr @ 15. Nov 2011 17:48:50) <{POST_SNAPBACK}>
Hehe biggrin.gif Ocitno bo treba probat ! Prenosnik bi rad mel od decembra naprej, za macbook-a sem prekratek, ta Toshiba pa se mi zdi, da tut ni glih neki pocen ;D Specifikacije so ocitno dobre, tko da po vsej verjetnosti je to to biggrin.gif

Zanima me pa sam se sledece : kako se recimo obnesejo vst-ji ki so bili narjeni, ko se ni bilo win 7, ko sta bili na voljo samo vista in xp-ji ? A so kksni problem z delovanjem teh na win 7, a je treba kksne update dol potegnt al ni problema z instalacijo in delovanjem ?


Velika večina pluginov je bila itak že updejtana (Windows 7 so že kar nekaj časa zunaj), morebitne problemi so bili rešeni že zdavnaj. Kar se pa tiče pluginov, ki niso bili updejtani,
nimam v glavi nobenega, ki bi delal na XP, na Windows 7 pa ne. Če boš uporabljal 64bitni glasnbeni software, je itak priporočljivo imeti tudi updejtane 64bitne verzije pluginov.

Še en nasvet: preveri hitrost trdega diska - nekateri prenosniki (tudi MacBooki) imajo sedaj hitrejše diske 7200 RPM namesto standardnih 5400 RPM. To pri snemanju na
interni disk še zdaleč ni zanemarljivo!!

LP
Franci
Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#32 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 15 november 2011 - 09:40

Jebemtis, zdej sm preveru, pa vidu da ma ta Toshibin prenosnik 640GB Sata 5400 rpm ! Upam, da to ni prevelk problem ali pac ? Bi imel tezave pri odpiranju posameznih instrumentov, npr. pri Trillianu je lahko kksn synth bass tudi 640 mb in disk je zelo obremenjen al to nema veze in sm jst zdej cist mi udaru hehe biggrin.gif

#33 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 15 november 2011 - 10:04

QUOTE (beatmakerr @ 15. Nov 2011 22:40:19) <{POST_SNAPBACK}>
Jebemtis, zdej sm preveru, pa vidu da ma ta Toshibin prenosnik 640GB Sata 5400 rpm ! Upam, da to ni prevelk problem ali pac ? Bi imel tezave pri odpiranju posameznih instrumentov, npr. pri Trillianu je lahko kksn synth bass tudi 640 mb in disk je zelo obremenjen al to nema veze in sm jst zdej cist mi udaru hehe biggrin.gif


Itak da ni hujše drame, je pa v vsakem primeru ob večjih aktivnostih priporočljivo imeti kak zunanji USB ali Firewire disk za 'sound library' in audio snemanje ...

Franci
Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#34 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 16 november 2011 - 12:24

Aha ql ! Hvala Zabukowski in seveda ostali biggrin.gif

Kupil bom ali ta prenosnik Toshiba, ki sem ga omenil, če ne pa sigurno nekaj v tem stilu oziroma podobnih specifikacijah biggrin.gif

Bom poročal !

Hvala še enkrat !

Lp

Luka

#35 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 16 november 2011 - 02:02

To kaj pravi Franci Z. je zelo resna zadeva... npr. poenostavljeno; pri meni core2duo klasika xp 1,8GHz 4GB ram... deluje tu nekje (pri 3D programih celo bolje!) kot sodoben Sandy Bridge i5 2,4GHz 4GB ram na W7... sem zelo razočaran (sploh če je vključena Aero bedarija... pa še kaj... pa še raziskujem, vse optimizacije izključil... malo bolje ne dovolj... v čem je lahko vse kisli štos?!...)
... prodajalčev odgovor; ja kaj pa nisi vzel i7 (čeprav mi je ta isti rekel da bo ta novi i5 prehuda zadeva glede na mojo prapotopno C2D makono, in za kaj ga uporabljam, ki pa zastarel očitno ("žal"!) ni...)... + tega da se starejši i7 resno zagrevajo, tile SB generacija se segreva manj a magične razlike v real performansah NI huda!

Samo specifičen program i na izbranem compu bo povedal ali je bolje ali ne ali tu nekje... gopsodarska kriza se pozna na vseh področjih pri prav vseh "sestavljalcih" bodisi dell, toshiba itd., marketing pa je še v večji v formi, žal:(((
Nenad Patkovic

#36 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 16 november 2011 - 08:16

Nenad hvala za tvoje mnenje !

Iskreno bi z veseljem uporabljal se naprej xp-je SP3, ker se so vsaj meni do zdej na namiznem racunalniku glede stabilnosti res izkazali ! Toda moti me le dejstvo da xp-ji koristijo samo do 4GB in mislim, da se to najbolj pozna pri nalaganju oziroma performancu tahudih vstjev ( trilian, east west, ivory vst ... ) Zato mi je velika zelja kupiti racunalnik z i7 ter 8GB ! Ker mam dosti tega kombiniranja, ki ga izvajam da se izognem pokanju, ker je ram ocitno prevec ovremenjen itd... ( s to tezavo glede pokanja oziroma nalaganjem vstjev in ocitno preobremenitvijo rama, vam bom jutri malo se zatezil s slikami in vprasanji biggrin.gif )

Ce pa sm iskren do amena hehe, jst bom v vsakem primeru nekaj takega kot je ta prenosnik Toshiba ( podobne specifikacije ) ter seveda sprobati in na nek nacin upati da se bodo vstji, plugini ter programi lepo ujel z Win 7 64 bit ! Mam tud enga dobrga racunalnicarja k zna marsikaj scarat da dela hehe !

V primeru pa da se win7 64 bit izkazejo prekleto porazno, pa bom pac prisiljen narediti bootcamp in naloziti gor omenjene xp SP 3 32 bit, ter kasneje spet kombinirati z predcasnim eksportiranjem, nalaganjem dolocenih vstjev, da ni ram tko obremenjen, uglavnem brezvezno delo !

Sicer je pa glavni pogoj, zakaj se jst odlocam za nakup je to da rabim prenosnik zato ker bi glasbo rad ustvarjal kjerkoli in kadarkoli, upam samo da se bo dobro izslo, zaenkrat lahko samo upam biggrin.gif

Lp

Luka

#37 zabukowski

zabukowski

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 185 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 16 november 2011 - 08:24

QUOTE (beatmakerr @ 16. Nov 2011 09:16:06) <{POST_SNAPBACK}>
Nenad hvala za tvoje mnenje !

Iskreno bi z veseljem uporabljal se naprej xp-je SP3, ker se so vsaj meni do zdej na namiznem racunalniku glede stabilnosti res izkazali ! Toda moti me le dejstvo da xp-ji koristijo samo do 4GB in mislim, da se to najbolj pozna pri nalaganju oziroma performancu tahudih vstjev ( trilian, east west, ivory vst ... ) Zato mi je velika zelja kupiti racunalnik z i7 ter 8GB ! Ker mam dosti tega kombiniranja, ki ga izvajam da se izognem pokanju, ker je ram ocitno prevec ovremenjen itd... ( s to tezavo glede pokanja oziroma nalaganjem vstjev in ocitno preobremenitvijo rama, vam bom jutri malo se zatezil s slikami in vprasanji biggrin.gif )

Ce pa sm iskren do amena hehe, jst bom v vsakem primeru nekaj takega kot je ta prenosnik Toshiba ( podobne specifikacije ) ter seveda sprobati in na nek nacin upati da se bodo vstji, plugini ter programi lepo ujel z Win 7 64 bit ! Mam tud enga dobrga racunalnicarja k zna marsikaj scarat da dela hehe !

V primeru pa da se win7 64 bit izkazejo prekleto porazno, pa bom pac prisiljen narediti bootcamp in naloziti gor omenjene xp SP 3 32 bit, ter kasneje spet kombinirati z predcasnim eksportiranjem, nalaganjem dolocenih vstjev, da ni ram tko obremenjen, uglavnem brezvezno delo !

Sicer je pa glavni pogoj, zakaj se jst odlocam za nakup je to da rabim prenosnik zato ker bi glasbo rad ustvarjal kjerkoli in kadarkoli, upam samo da se bo dobro izslo, zaenkrat lahko samo upam biggrin.gif

Lp

Luka



Še tole - če hočeš izkoristiti več kot 4 GB rama za "ta hude VSTi-je", moraš uporabljati 64 bitno verzijo programa in tudi 64 bitne plugine !!!

LP
Franci




Bolje je izdati CD kot prijatelja ...

#38 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 16 november 2011 - 09:30

Res je.
Ampak največji problem je v tem, da so vsi ti procesorji (i3, i5, i7) zelo dobri, nasploh proti starim, ni v njih problem, ampak mnogokrat ne štima ostala periferija, ki je sumljive kvalitete in tem procesorjem ne omogočajo pogoje da pokažejo kaj znajo + tega neke aero bedarije + super intelegentni power managementi ipd. zadeve ki še dodatno po nepotrebnem štopajo performanse.
Pri desktopih še gre, ko pa pride do prenosnikov pa je mnogokrat križ.
W7 ni šibki člen, novodobna kvaliteta nekaterih komponent pa je.
Nenad Patkovic

#39 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 16 november 2011 - 10:16

Ko prideš do nakupa OS-a, ti jst ugodno prodam original Windows 7 Ultimate 64 bit. tongue.gif


www.mmedia.si

#40 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 16 november 2011 - 10:22

QUOTE (zabukowski @ 16. Nov 2011 08:24:49) <{POST_SNAPBACK}>
Še tole - če hočeš izkoristiti več kot 4 GB rama za "ta hude VSTi-je", moraš uporabljati 64 bitno verzijo programa in tudi 64 bitne plugine !!!

LP
Franci

Aha se ta udarc ! Ma ke lepo biggrin.gif hehe
Torej bo treba poiskati se updejte za 64 bit, ker ce ne bo slo izkoristt celga rama bom spet v k**** biggrin.gif

QUOTE (Blaster @ 16. Nov 2011 10:16:04) <{POST_SNAPBACK}>
Ko prideš do nakupa OS-a, ti jst ugodno prodam original Windows 7 Ultimate 64 bit. tongue.gif

Hehe Blaster biggrin.gif
Morda pa se bo zgodilo, da bi Mac pristal pri meni, ampak seveda ce bo fotr decembra praznicno razpolozen in prispeval se "par" evrov zraven, potem bi se znalo zgooditi biggrin.gif

A kaj pa je ta fora pr Harvey-u, mislm to na 36 obrokov, a se to splaca, ce ves da si broke ? biggrin.gif


Prispevek uredil/a: beatmakerr, 16 november 2011 - 10:25 .


#41 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 16 november 2011 - 10:45

beatmakerr... jaz pa ne razumem, v čem je prednost toshibe pred tistim dellom, kar si dal v link...
Dell je načeloma boljša firma, kar se tiče laptopov (seveda stvar debate).

Dell ima več diska, pa še ta je hitrejši.
Dell ima boljšo grafično

Edina stvar, ki je v prid toshibi je malenkost hitrejši procesor... vendar je to le detajl v primerjavi z bottle neckom (diskom)

#42 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 16 november 2011 - 11:00

QUOTE (saso @ 16. Nov 2011 10:45:47) <{POST_SNAPBACK}>
beatmakerr... jaz pa ne razumem, v čem je prednost toshibe pred tistim dellom, kar si dal v link...
Dell je načeloma boljša firma, kar se tiče laptopov (seveda stvar debate).

Dell ima več diska, pa še ta je hitrejši.
Dell ima boljšo grafično

Edina stvar, ki je v prid toshibi je malenkost hitrejši procesor... vendar je to le detajl v primerjavi z bottle neckom (diskom)

Saso, verjetno mislis Asus-a predvidevam, ker jst sm objavil linka od Toshibe in Asusa, kajti nad Dell sm razocaran, ker ga ma mlajsa sestra in je poraz, same tezave, pa se na drugih forumih sinfajo dell ! Ce primerjam Asusa pa Toshibo, se mi zdi da je Toshiba po specifikacijah malenkost bolsa, res pa je da ma Asus disk 7200 rpm, kar je zlo koristno kokr ste rekl, vendar se mi zdi ma Toshiba mocnejsi procesor biggrin.gif Je pa res da pa Asus racunalnike ful hvaljo !

#43 radiokit

radiokit

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 21 junij 2012 - 08:56

Torej da ne odpiram nove teme bom kar tukaj napisal!

Kupujem novi prenosnik za avdio produkcijo do 1500eur (raje manj)! Torej kaj priporočate za ta denar? Uporabljam pa programa PRO TOOLS 10 in pa STUDIO ONE V2! V mojem ožjem izboru je macbook pro 15 (late 2011)! Sem pa ravnokar našel novi Asus n56vz, ki ima že najnovejši i7 procesor, 8gb rama, 7200 disk, full HD zaslon...

Torej ima kdo kakšne izkušnje z asusovimi prenosniki, oz. še ima kdo kakšni predlog za dober prenosnik? smile.gif

Hvala za odgovore!

#44 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 21 junij 2012 - 09:44

Asus-i so dobri računalniki, sploh njihove dražje verzije, samo omenjaš pa tudi opcijo mac-a (OSX bi verjetno potem gonil?).
HP Elite so odlični, vendar i7 in z nekim slabšim Win7 pridejo tudi čez 1500€ (in idvisno ali potrebuješ FullHD, če ne potem izbereš nižji model)), verjetno bi ti bil tudi i5 povsem dovolj. Pri Asus-u dobiš več za manj denarja (full HD, osvetljeno tipkovnico, dobro kvaliteto...).
Kakšen priklop potrebuješ?
HP Elite in HP Probook-i imajo tudi razširitveno režo CardBus, in lahko vtikaš različne dodatne razširitvene opcije (2XUSB3, 2XFW, kmalu Thunderbolt (obratno že obstaja http://www.sonnettec...erbolt.html))...
Zaradi CardBus, skoraj full HD:) in nizke cene sem si omislil Probook-a z i5 (700-800€ s sistemom), sedaj vem da bi raje vzel Elite z i5 (full HD) ali pa Asusa (nima pa žal CardBus).
Nenad Patkovic

#45 radiokit

radiokit

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 9 prispevkov

Objavljeno 21 junij 2012 - 10:34

Vbistvu vse kaj rabim je usb! Uporabljam Rme babyface zvočna in nekaj kontrolerjev, ki so pravtako na usb! Vbistvu mi je vseeno na katerem operacijskem sistemu bi delal. najbolj sem navajen na windows, ampak vso prioriteto dajem programu, tako da je vseeno kakšen operacijski sistem uporabljam! glavno mi je performance prenosnika! Največ za svoj denar:)

#46 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 21 junij 2012 - 10:53

Asus.
Prej preveri na RME strani kateri USB chipseti so ok in kateri niso, za ziher.
Nenad Patkovic

#47 DIGI

DIGI

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 115 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 21 junij 2012 - 11:18

vzemi Mac-a pa boš imel mir
Ko bom velik bom imel velika ušesa in bom tonski mojster!

#48 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 22 junij 2012 - 12:06

jaz sem imel prav z Babyface nezanimive situacije na Mac prenosnikih (2009-2011) z nekaterimi programi, ki so bili napisani za Win in OSX:(
Žal niti Mac ni alfa&omega, je pa vsekakor dobra/odlična izbira.
Naj preveri čipsete določenega sistema in izbrane zvočne, to naj bo izhodišče.
Nenad Patkovic

#49 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 778 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 22 junij 2012 - 12:13

Kaj pa Toshiba? Sam trenutno cincam za http://www.mimovrste...p875-10t-23-ghz. 2x 1TB, s tem da en disk vržem ven pa dam not SSD. Seveda je to nažalost 17,3'', pa z 1600*900.

Glede Asusa imam pa vedno čuden občutek, saj so neverjetno poceni... sicer boljši detajli napram toshibi (fullHD,15'') in cenejši. Npr. http://www.bigbang.s...3v-i7-3610q-6gb

NLP?

#50 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 22 junij 2012 - 12:26

Toshiba je res dobra a plačaš znamko, bi lahko povlekel sličnost/enakost kot s HP Elite (seveda višja klasa Toshib, ki pa nimajo tega za mene! pomembnega CardBus-a).
... aha ja pozabil/spomnil Sony-jevi Vario imajo to (nekateri modeli imajo cardbus, full hd ali tu nekje odvisno od modela...), plačaš ime ampak je tu nekje kot Toshiba...
Asuse uporabljam kar tu in tam in sem nesrečen da nima tega klinčevega CardBusa (moj inat), ker drugače so pa njihovi prenosniki res konkretna izbira.
Pa stestirajte pa boste sami videli; HP Elite je zelo dober in (pre)drag, Asus je odličen "poceni", Mac - tu in tam ga uporabljam in so odlični a kot sem napisal zna negativno presenetit ali pa tudi ne... ampak to je drug OS tako da ne bi mešal jabolke z viljamovkami:), Sony je res lušten, Toshiba je "to shiba":)
Nenad Patkovic

#51 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 25 junij 2012 - 08:44

+1 za toshiba, cool laptopi.
HPji so mal brezvezni. Kak Fujitsu Siemens zna bit tud tank.

Mac je zoprn zadnje čase ker je vse selil na neke priveske (prek thunderbolta lahko priklopiš skoraj vse, ampak je prekleto zoprno). JAz mam še ExpressCard varianto in lih kupujem usb3.0 plošček

Vzemi nekaj z i7 quad core

#52 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 25 junij 2012 - 01:47

Fujitsu je QL, res je.
Nenad Patkovic

#53 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 830 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 26 junij 2012 - 10:24

Kakšen intel in Asus prideta v poštev...
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.




0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov