Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

UAD2 plugini - prodaja


12 odgovorov v tej temi

#1 dejanilly

dejanilly

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 08 februar 2014 - 11:03

Zdravo

Mene pa zanima ali obstaja kak način, da prodaš ali zamenjaš UAD2 plugin, ki si ga kupil ? Imam jih namreč kar nekaj, ki tekom časa nekako niso prišli do uporabe.....

Hvala za info danceee.gif

#2 jantex

jantex

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 08 februar 2014 - 02:32

Ne, žal ne. Politika Universal Audia omogoča, da lahko prodaš karte in ne posameznih pluginov, potem pa se pri prodaji posamezne karte odločiš ali zraven preneseš VSE plugine na account od kupca ali nobenega.

#3 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 786 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 08 februar 2014 - 08:39

To je res crni madez UADja cool.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#4 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 09 februar 2014 - 01:03

Jp, to je res škoda - bi dal na Bolho - ugodno prodam Neve Channel strip 88RS, kot nov... smile.gif

Prodajam ker upgrejdam na API Channel strip... smile.gif




#5 RobotRock

RobotRock

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 212 prispevkov

Objavljeno 09 februar 2014 - 09:06

Da te mal pomirim ,lej enkrat ti bo prov prišel:)
My Website




DONT EAT THE YELLOW SNOW!

#6 jejsus

jejsus

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 10 februar 2014 - 09:38

Pa z 1.Januarjem so ukinili prepis lastništva za UAD1 opremo + če še nisi presedlal na UAD2 sistem in si na UAD1 ne moreš kupiti nobenega plugina več, neglede da le ta brez problema deluje na UAD1... Bedno! Zdaj bom moral pa kupit karto, če bom hotel še kak šlugin... Meni se zdi to mal neumno, sej vem da imajo gužvo pri prepisih starega hardware-a, ampak kakšen plugin za staro platformo bi pa še komot prodali, pa nočejo...


#7 dejanilly

dejanilly

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 11 februar 2014 - 02:51

QUOTE (satoration @ 9. Feb 2014 13:03:15) <{POST_SNAPBACK}>
Jp, to je res škoda - bi dal na Bolho - ugodno prodam Neve Channel strip 88RS, kot nov... smile.gif

Prodajam ker upgrejdam na API Channel strip... smile.gif


jaz imam podoben problem,......nekako mi Neve zadeve ne potegnejo,.....veliko dnarja,...malo muzike rant.gif

#8 jantex

jantex

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 197 prispevkov

Objavljeno 11 februar 2014 - 03:16

Ti Neve plugini so res że zelo stari in niso neki precizni modeli, emulirajo samo eq krivulje in filter shape, ne pa nobene saturacije, trafotov,... Verjamem, da znajo biti lušni, ko jih bodo pri UA posodobili na MK2 verzije, trenutno pa namesto njih raje uporabljam katerekoli parametrične eq-je, še posebej pa DMG Audio EQuilibrium. Veliko boljši Neve type EQ je od Wavesov Scheps 73 npr. Isto bi lahko napisal tudo za 88 channel strip, ki je premalo flexibilen da bi ga lahko uporabljal kot utulity channel strip, hkrati pa me ponuja nič, kar bi ga naredilo 'Neve sounding'...no razen UA marketinga smile.gif

Prispevek uredil/a: jantex, 11 februar 2014 - 03:19 .


#9 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 12 februar 2014 - 02:39

QUOTE (jantex @ 11. Feb 2014 17:16:18) <{POST_SNAPBACK}>
Ti Neve plugini so res że zelo stari in niso neki precizni modeli, emulirajo samo eq krivulje in filter shape, ne pa nobene saturacije, trafotov,... Verjamem, da znajo biti lušni, ko jih bodo pri UA posodobili na MK2 verzije, trenutno pa namesto njih raje uporabljam katerekoli parametrične eq-je, še posebej pa DMG Audio EQuilibrium. Veliko boljši Neve type EQ je od Wavesov Scheps 73 npr. Isto bi lahko napisal tudo za 88 channel strip, ki je premalo flexibilen da bi ga lahko uporabljal kot utulity channel strip, hkrati pa me ponuja nič, kar bi ga naredilo 'Neve sounding'...no razen UA marketinga smile.gif


Se strinjam... Čeprav so tudi tile Neve imeli svojo vlogo in so koristli v prenekaterem miksu, sploh 1081 mi je bil zelo uporaben... channel strip pa me je najprej navdušil, potem pa sem ga komaj kdaj uporabljal - na kakšnih overheadih, včasih kot prvi plug-in na kicku, ki pa je dobil še vse kaj drugega zraven... samo s tem plug-inom pa nisi mogel naredit končne slike - medtem ko s tem novim APIjem gre... oz. je bližje, še kak dodaten Equilibrium za bolj natančne skulpture, pa je... pa kak 1176 ali Fairchild na vokalih pred APIjem pa je kar zmagovalno...

API Channel strip se mi zdi kar bomba, poleg novih 1176 in novih Fairchildov je moj najbolj uporabljan plug-in ta hip - sem jih prosil za podaljšanje demota, zdaj pa moram skupaj napraskat teh par sto eurov, ker je to zelo koristno orodje - pač hitreje prideš do všečnega rezultata... smile.gif

Prispevek uredil/a: satoration, 12 februar 2014 - 02:40 .


#10 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 762 prispevkov
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 12 februar 2014 - 10:23

Men je pa neve super. 1073, 1081, zakon.

Kljub temu, da imam EQulibrium, se dostikrat zatecem k Neve...

Satoration: Pa je API channel strip res tako dober? SSL channel strip mi ni bil kaj prida vsec,
pa neve channel strip mi tudi ni bil vsec... sploh EQ mi nekako ni bil pri srcu...
Bo zgleda treba sprobat... : )

Lp,

b.

Bostjan Pirnar
www.minimal.si

#11 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 13 februar 2014 - 11:14

Ja, API je res kul... sprobaj... jaz sem tudi najprej pomislil, eh, še en channel strip, SSL mi tudi ni koristil, ko sem ga sprobal, Neve kot sem omenil - omejeno koristno... tale pa je enostavno delal... Med miksom enega projekta mi je pohitril delo in uspel sem dobit en tak sound, ki sem ga po prenehanju demota težko približal s kombinacijo drugih plug-inov - čeprav je še najbolj pomagal 550 EQ v Equilibrium... amapak z APIjem je bilo bolj enostavno... sem prvič do zdaj pisal UA da mi podaljšajo demo... to pa že nekaj pove... smile.gif No, pove tudi da pač trenutno nisem imel $$ da bi kar takoj nabavil... smile.gif

Meni sta 1081 in 1073 tudi kul, ampak ju sedaj zelo malo uporabljam, včasih pa še - v glavnem mi še zmeraj znata dat "nekaj" na kakšnih problematičnih kick drumih, snarih in za prezenco akustične kitare... 1081 - pa je "kick" maker... iz čist brezveze posnetega kicka lahko včasih kaj rešiš z njim... Ampak - slišim pa tudi malo "mazanja" slike ko je nekaj dobro posneto... Bolj kot delam z dobro posnetim osnovnim materialom, manj posegam po teh dveh - medtem ko so plug-ini ki jih uporabim v miksu tudi na top posnetem viru - novi 1176, novi Fairchildi, Ampex tape in sedaj omenjeni API channel strip... SSL G comp, Plate 140 in Massive Passive še pridejo kdaj v poštev, Precision limiter, ki sem ga ponovno "odkril" - res je dober, drugega pa uporabljam bore malo...

Torej - Api Channel strip - wub.gif

Prispevek uredil/a: satoration, 13 februar 2014 - 11:15 .


#12 minimalB

minimalB

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 762 prispevkov
  • Location:Ljubljana
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 13 februar 2014 - 11:49

Super... tnx za info! Ravno si stimam nov 64bit sistem, stari PC je ze 5let star in je ze kar zmatran... tako da imam namen sproti se malo UAD osvezit...

mimogrede: Kdaj bos kaj v LJ da greva na "sok"? : )

Lp,

b.

Bostjan Pirnar
www.minimal.si

#13 satoration

satoration

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 173 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 14 februar 2014 - 03:34

QUOTE (minimalB @ 14. Feb 2014 01:49:41) <{POST_SNAPBACK}>
Super... tnx za info! Ravno si stimam nov 64bit sistem, stari PC je ze 5let star in je ze kar zmatran... tako da imam namen sproti se malo UAD osvezit...

mimogrede: Kdaj bos kaj v LJ da greva na "sok"? : )

Lp,

b.


Kul, jaz sem tudi pred kratkim prešaltat na 64ko... pa SSD disk, zdaj pa vse laufa tak kot mora...

Se javim ko bom kaj naokrog! smile.gif

Zdaj pa on topic dalje, hehe...





Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov