Zaščita beatov
Objavljeno 16 december 2010 - 09:33
Zanima kako pa kaj je glede zaščite avtorskih pravic pri podlagah, kam se moram obrnit oziroma kje to zrihtam, je to Sazas ali kaj drugega ?
Prebral sem tudi, da za tujino moreš nekje drugje kot pri Sazasu zaščiti beate ali kako je s tem, uglavnem nimam pojma pa bi prosu, da mi mal to razložte, zanima me predvsem kar se tiče prodaje v tujino, pa tudi v Sloveniji ?
Pa zanima me še kako je še zraven avtorskih pravic najbolje zaščitit beat pred možnimi kradljivci Sam osebno sem razmišljal v smeri, da dam svoje ime v beat in da se vedno ponovi na koncu in začetku loopa nekje vmes, tako da je težje kopirati beat, nekej sem tudi zasledil, da nekateri, dajo vinly zvok, da tko mal šumi pod beatom in ko ga kupec kupi, to odstranijo, kaj si vi mislite o tem, če mi lahko kdo razloži kako pa kaj ?
Aja pa zanima me tudi je myspace ( mogoče kakšna druga stran, če kdo ve zanjo ? ) dovolj varna stvar, za prodajo beatov ali ne ? Ali se mi ni treba za to sekirati, če bojo avtorsko zaščiteni ?
Tko, da če se bo komu dal mal bl razložt bom zelo vesel Ker res nimam pojma kako pa kaj glede takih stvari ! Skoraj vse stvari sm se naučil in izvedel na tem forumu, tko da bi zlo rad, da še zvem o tem kaj več
Hvala
Pozz
Objavljeno 07 januar 2011 - 06:01
Vsaj da mi kdo pove kaj moram nardit za zaščito beatov za tujino vsaj to, če se komu da ker bi čimprej to rad porihtal
Sry,če sm tečn pa težim ampak jebiga na nobenga druzga se ne morm obrnt !
Peace
Objavljeno 07 januar 2011 - 11:34
Problem je le da boš težko kontrolira cel svet kdo ti je kaj ukradel, si sposodil ali skopiral-recikliral.
Jst mislim da je to edina rešitev, če ima kdo kak bolj pameten predlog,...z besedo na dan. )
Objavljeno 07 januar 2011 - 11:36
šum narave, rain-stick, tudi dozica belega
bo uredu...
peace
Objavljeno 07 januar 2011 - 11:44
Razmišljam v taki smeri, da zaščitim podlage pri Sazasu, v svoje podlage pa vržem notr svoje ime, da se predvaja nekje vmes med koncem in začetkom loopa, tako da tisti ki seka beat, da ima odsek mojega imena in mu verjetno prav ne pride ! Aha Embe, da bi dal mogoče kkšn Vinly zvok da mal šumi al pa kej podobnga, rad bi kkšn tak zvok, da ne uniči čist beate, da ne odvrže tistga ki hoče kušiti beat od nakupa, k vem da večino to moti, ampak jebiga če ni druzga kaj mormo Je še mogoče kakšna fora k jo delajo producenti, da zaščitijo svoje beate ? Pa zanima me tudi recimo, če se zgodi, da vidim da so uporabli mojo podalgi oziroma jo ukradli itd.. lahko Sazas kaj stori ali je to sam larifari ?
Hvala
Prispevek uredil/a: beatmakerr, 07 januar 2011 - 11:46 .
Objavljeno 08 januar 2011 - 11:09
Če ti bo že kdo spulu bit ti ga lahko spuli tudi idejno, in sam sprogramira po tvojem songu svojo bit, brez podloženih šumov, imeni, samplov,....tko da če ti hoče kdo kej spul ti lahko spuli ) žal je tko.....
Objavljeno 08 januar 2011 - 11:52
Dons sm mal googlu pa raziskval pa sm najdu dobro stran za prodajo beatov mislm velik priznanih producentov prodaja tm beate to je ta stran :
PMP Worldwide in lahko najdeš pri njih če greš pod basic info tud link od ASCAP ali BMI kjer kokr jst razumem lahko zaščitiš svoje beate al se motm ? Vem, da poznajo eni to stran iz tega foruma in vem, da se je tut neki že govoril o tem ASCAP/BMI, tko da bi prosu kogarkol k ve kaj več o tem, da mi mal obrazloži po kakšnem sistemu gre vse to skp ?
Hvala
Pozz
Objavljeno 09 januar 2011 - 09:01
Keč vsega je ba tvoj song-bit nekomu prijaviš in da je uradno zavede-prjavljen. Npr. pri nas lahko npr. komad zapečeš na CD in si ga pošlješ s pošto priporočeno in maš npr. na sodišču dokaza. Če ti ga nekdo drapne-ukrade, npr. 10.1.2011 se pojavi song na radiu, in prijavljen na sazasu je bil npr 8.1.2011, ti pa imaš doma priporočeno pošto z datumom 15.12.2011, se pravi da je bil song predhodno narejen-kot je bil prijavljen......s tem lahko na sodišču dokzuješ da je to tvoja last....poznam primer.
Objavljeno 09 januar 2011 - 03:03
Keč vsega je ba tvoj song-bit nekomu prijaviš in da je uradno zavede-prjavljen. Npr. pri nas lahko npr. komad zapečeš na CD in si ga pošlješ s pošto priporočeno in maš npr. na sodišču dokaza. Če ti ga nekdo drapne-ukrade, npr. 10.1.2011 se pojavi song na radiu, in prijavljen na sazasu je bil npr 8.1.2011, ti pa imaš doma priporočeno pošto z datumom 15.12.2011, se pravi da je bil song predhodno narejen-kot je bil prijavljen......s tem lahko na sodišču dokzuješ da je to tvoja last....poznam primer.
Hehe Ixi a mi vrjamš, da sem tud jst učeri razmišlju da bi to naredu, sam to mi za tujino vrjetn ne pomaga ali pač, da bi si CD poslal priporočeno, čeprav bi za preventivo lahko tudi to naredil, da bi saj za Slovenijo imel neke dokaze. Sej, da me ne bi kdo narobe razumel, da jst kao mislm da sm najboljši producent kar jih je in da mi bodo definitvno kej ukradl ampak samo previden sem ker nočm več bit presenečn, če me razumete
Ja na to stran PMP bom definitivno dal gor svoje beate, zdej edino me zanima kako je s tem http://www.copyright.gov/, edouan mi je povedal, da lahko preko interneta zaščitiš svoje podlage na tej strani, sam nevem a morš plačat 35$ za vsako podlago posebi al lahko več podlag zaščitiš za ta denar, ker se spomnm, da je moj frend že neki časa nazaj za 40 $ na eni drugi strani zaščitil več svojih podlag, pa me zanima kako to poteka na copyright ? Zanima me tudi, če se potem splača na BMI porihtat stvari, da recimo če prodam nekomu podlago iz katere bo naredu komad za na radio in se bo komad lepo vrtel potem takem bi se splačal iz moje strani porihtat bmi, da bi vsaj neki dobil od pravic, kako točno to poteka ?
Hvala za pomoč !
Lp
Objavljeno 09 januar 2011 - 05:12
Ja na to stran PMP bom definitivno dal gor svoje beate, zdej edino me zanima kako je s tem http://www.copyright.gov/, edouan mi je povedal, da lahko preko interneta zaščitiš svoje podlage na tej strani, sam nevem a morš plačat 35$ za vsako podlago posebi al lahko več podlag zaščitiš za ta denar, ker se spomnm, da je moj frend že neki časa nazaj za 40 $ na eni drugi strani zaščitil več svojih podlag, pa me zanima kako to poteka na copyright ? Zanima me tudi, če se potem splača na BMI porihtat stvari, da recimo če prodam nekomu podlago iz katere bo naredu komad za na radio in se bo komad lepo vrtel potem takem bi se splačal iz moje strani porihtat bmi, da bi vsaj neki dobil od pravic, kako točno to poteka ?
Hvala za pomoč !
Lp
A lako slišimo te tvoje bite? Sej ne bom nič ukradu
LP
Objavljeno 09 januar 2011 - 05:22
Objavljeno 10 januar 2011 - 12:49
Objavljeno 10 januar 2011 - 02:16
Jst sm po duši
Hehe Sašo
Ja res je, da je to stran za rap/hip hop/rnb zvrsti beatov, no vsaj men se zdi, ker nikjer nism zasledil kkšnega rocka, metala, housa itd...
Objavljeno 10 januar 2011 - 06:30
Kako da ne? Gor na vrhu te Bieber gleda tkoj ko prideš na stran:)
Prispevek uredil/a: mico, 10 januar 2011 - 06:34 .
Objavljeno 10 januar 2011 - 08:56
HAHA
Objavljeno 10 januar 2011 - 10:01
Ja sm pogruntu hehe, 35 $ na določeno število beatov, nevem še točno število
Sej upam, da mi bo kdo pomagal k je to že delu, da se ne zafrknem !
Ker ipak mislm, da za začetnika zna bit to kr jeba, sploh če to delaš prek neta !
Hvala !
Pozz
Objavljeno 10 januar 2011 - 11:05
S tem imaš za moje pojme vse potrebno, da se zaščitiš oz. pritožiš v primeru kraje.
Ne vem, če je kaj slabše od neke organizacije v Ameriki.
Pa tista zadeva s priporočeno, bi bolj težko kaj pomagala, ker boš težko dokazal, kaj je bilo na CD-ju.
Objavljeno 11 januar 2011 - 12:15
S tem imaš za moje pojme vse potrebno, da se zaščitiš oz. pritožiš v primeru kraje.
Ne vem, če je kaj slabše od neke organizacije v Ameriki.
Pa tista zadeva s priporočeno, bi bolj težko kaj pomagala, ker boš težko dokazal, kaj je bilo na CD-ju.
Ja sej bom definitvno neki naredu v tej smeri al pr Sazasu al pa v ameriki pri copyright !
Pol bomo pa vidl kva se bo zgodl
Upamo na najboljše, hvala vsem za čas in pomoč !
Objavljeno 11 januar 2011 - 06:49
Objavljeno 17 januar 2011 - 02:54
Zanima me če pozna kdo kkšno stran al pa program k ti nardi name tag za beate, da recimo ti napišš besedo in ti pol to izgovori, da mam neki za beate !
Peace
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov