Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

LIVE setup z računalniki


  • Prosimo prijavite se za odgovor
8 odgovorov v tej temi

#1 dejanilly

dejanilly

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 30 maj 2014 - 01:45

Zdravo

Mene pa zanima kakšne imate kaj postopke in izkušnje z live setupom, ko je v igri računalnik ali več računalnikov(en npr. za podlago za tracke, drug pa npr. za triganje semplov preko kakšnega kontrolerja) ?

Kako naj posinkamo več računalnikov naenkrat ?

Nekaj je govora o neki matrici pa sploh ne vem kaj to je in zakaj se točno uporablja ?

A line out pa je najboljše potem kar dirketno iz zvočne računalnika na PA peljat ? Ali je boljše kakšen DI ali kaj drugega vmes dati ?

Vsak nasvet dobrodošel.... book.gif

Hvala


lp

#2 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 821 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 31 maj 2014 - 08:14

Ne štekam glih vprašanja kaj bi rad....

Govoriš za live špil, pa triger pa sample.... ect.

Kaj točno bi rad ?


LPG
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 dejanilly

dejanilly

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2014 - 08:38

QUOTE (ixi @ 31. May 2014 09:14:31) <{POST_SNAPBACK}>
Ne štekam glih vprašanja kaj bi rad....

Govoriš za live špil, pa triger pa sample.... ect.

Kaj točno bi rad ?


LPG


Ja za live špil ja. Imamo setup nekak takole:
Na en računalnik bosta priklopljeni kitara in bas. Igramo preko guitar riga, kjer se nam z avtomatizacijo preklapljajo različni rigi (glede na komad kje pač je).
Na drugem računalniku pa bomo imeli playback audio tracke in priklopljen drum pad od rolanda (kao bobni), plus kak vst synth.

Ta dva računalnika bi radi med seboj nekako posinkali, da bosta istočasno preklapljala med efekti in da bodo playback špure sinhronizirane.


Drugi del vprašanja pa je glede samega sounda, ki pride izračunalnika. Kakšna je sploh praksa ? Kako se jih ozvočuje (DI, direktno v PA ipd.smile.gif?


Thnx, lp

#4 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 02 junij 2014 - 09:13

Jaz bi na vašem mestu poskusil vse iz narediti iz enega računalnika...
Če hočeš dva sinhronizirati za live, boš moral najti namenski program (ali pa plugin) za to - če že sploh obstaja...

#5 dejanilly

dejanilly

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2014 - 11:27

QUOTE (saso @ 2. Jun 2014 10:13:29) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz bi na vašem mestu poskusil vse iz narediti iz enega računalnika...
Če hočeš dva sinhronizirati za live, boš moral najti namenski program (ali pa plugin) za to - če že sploh obstaja...



smo imeli iz enega pa se je zadeva izkazala za zelo nestabilno sad.gif

#6 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 02 junij 2014 - 07:09

Sinhroniziraš ju lahko prek MIDI-ja. MTC, program change itd.

#7 ixi

ixi

    PA MAYOR

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 821 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Grosuplje
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 03 junij 2014 - 06:17

Pomojem tudi edina opcija da sinhro laufa preko midjija

Nevem zakaj nebi moglo laufat preko enga kompa..... je pa res da mora bit org kom.

Če madona, anastacia,... ect ..... laufa preko mac proja.....
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#8 saso

saso

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Zagorje ob Savi

Objavljeno 03 junij 2014 - 07:53

Jaz bi na vašem mestu raje nadgradil en računalnik in tega spilil, da vse dela tako kot mora...
Več računalnikov in sinhronizacija bo le prinesla nove težave...

#9 dejanilly

dejanilly

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 04 junij 2014 - 10:29

QUOTE (saso @ 3. Jun 2014 20:53:43) <{POST_SNAPBACK}>
Jaz bi na vašem mestu raje nadgradil en računalnik in tega spilil, da vse dela tako kot mora...
Več računalnikov in sinhronizacija bo le prinesla nove težave...



Ja saj to sem že vse naredil (quad core, 8gb rama ipd.).
Problem nastane, ker ko igraš guitar rig, synthe ali pade v živo moraš buffer na zvočni kartici imeti (RME hdsp9632) najnižji možen in potem seveda vse začne trokirati wall.gif . Posebej, če imaš v komadu 8 guitar rigov, kakšen hud vst synth plus še battery za triganje padov, plus audio tracki.

No bom že nekaj nagruntal.....hvala vseeno, lp




1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov