Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Kakovostni Vst-ji


105 odgovorov v tej temi

#61 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 08 junij 2010 - 02:40

Jetam hvala ti ful, da si si vzel čas ! Glej ni fora v tem, da jst ne bi vedel zakaj se gre, ampak jst uprašam vseen rajš še tle in me bmk po domače, če se mi kdo smeje al pa kej, ljudje smo zato, da si izmenjujemo informacije, pomagamo če je le možno, če bom zaradi takih vprašanj tarča posmeha, pa kaj ! biggrin.gif

Kocho bom tud to naredu hvala za nasevet biggrin.gif

Jetam, ko bom mel cajt, bom šel skoz pogledat tko k si napisu kaj kej pomen in poštimu !

Evo pa če sm že po vaše legendarna vprašanja zastavu itd.. hehe biggrin.gif

Pa še enga legendarnega : če mi lahko kdo pove, zdej jst k bom inštaliru nove vst-je in plugine, a jst že na začetku ko me punud, da shran v program files, izberem un 1,5 TB disk al kako, a moram na tem disku, nardit kkšne mape za vst-je in plugine, mislm kako jih pol Cubase zazna, a je to treba naštimat al to samo zazna on ?

Če se, da komu razložt ta cel postopek na hitro, prosim ?

In tko k sm reku čisto na začetku sm čisti noob, zato se obračam na vas, ker vem da marsikdo od vas ma velik pojma o vsem tem !

Tko, da respect za vse to, sam jbg ne mormo vsi vse vedt itd...

Hvala

Lp

Prispevek uredil/a: beatmakerr, 08 junij 2010 - 02:48 .


#62 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 050 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 08 junij 2010 - 03:17

Ja, že pri namestitvi izberi pravi disk oz. mapo na njem.
Če boš plugine dal v tisto mapo od Cubasea, ki ti jo ponavadi samo ponudi, potem bo Cupase pri zagonu sam našel plugine; če pa boš dal na drugo lokacijo, mu pa moraš vnesti pot. Te nastavitve najdeš pod Devices > Plug-in Information > VST 2.x Plug-in Paths in potem klikneš Add in izbereš lokacijo mape s plug-ini.

#63 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 08 junij 2010 - 03:23

QUOTE (jetam @ 8. Jun 2010 16:17:11) <{POST_SNAPBACK}>
Ja, že pri namestitvi izberi pravi disk oz. mapo na njem.
Če boš plugine dal v tisto mapo od Cubasea, ki ti jo ponavadi samo ponudi, potem bo Cupase pri zagonu sam našel plugine; če pa boš dal na drugo lokacijo, mu pa moraš vnesti pot. Te nastavitve najdeš pod Devices > Plug-in Information > VST 2.x Plug-in Paths in potem klikneš Add in izbereš lokacijo mape s plug-ini.


Aha Jetam, če te razumem jst nardim na tem 1,5 disku 2 mapi gor, na eni mam Vste-je, na drugi pa plugine ! V mapi za Vst-je še nardim mape za vsak vst poosebi za zvoke, da ni vse skp, kar se tiče pluginov, pa jih sam namečem v mapo, ubistvu a ni tko, da jst k inštaliram al vst al pa plugin, da moram pol iz te mape v kateri je install pa vse živo, kopirat neko datoteko dll. v to mapo na 1,5 disku in je to to al kako ?

Hvala ti res !

Respect

Lp

Prispevek uredil/a: beatmakerr, 08 junij 2010 - 03:23 .


#64 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 050 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 08 junij 2010 - 05:34

Ne vem, če te prav razumem...

VST so plug-ini.
Verjetno bi ti rad imel sample na drugem disku, ker zasedejo veliko prostora. Sami plug-ini (dll) so večinoma samo par kB.

Pri namestitvi samplerjev ipd. te ponavadi najprej vpraša, kam naj namesti vse, potem pa še kam naj namesti dll.
Ko te vpraša za namestitev programa (mislim sampli itd.), ti normalno ponudi Progrem Files, ti pa namesto tega ustvari neko mapo na drugem disku in namesti vse te sample tja. Če ti te slučajno ne vpraša, kam naj namesti dll, ga poišči in potem Cubaseu povej, kje je.

Če so to piratske zadeve moraš mogoče kopirat nek shekan dll na mesto originala.

Če pa želiš imet tudi dll-je na drugem disku, potem pa narediš mapo, jih namestiš noter in poveš Cubaseu lokacijo (kot sem prej napisal).

Najlažje je pa da dll-je namestiš v ?:\Program Files\Steinberg\Vstplugins , ker je to default lokacija za plug-ine in jih Cubase sam uvozi.

Bo?

#65 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 08 junij 2010 - 05:44

QUOTE (jetam @ 8. Jun 2010 18:34:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ne vem, če te prav razumem...

VST so plug-ini.
Verjetno bi ti rad imel sample na drugem disku, ker zasedejo veliko prostora. Sami plug-ini (dll) so večinoma samo par kB.

Pri namestitvi samplerjev ipd. te ponavadi najprej vpraša, kam naj namesti vse, potem pa še kam naj namesti dll.
Ko te vpraša za namestitev programa (mislim sampli itd.), ti normalno ponudi Progrem Files, ti pa namesto tega ustvari neko mapo na drugem disku in namesti vse te sample tja. Če ti te slučajno ne vpraša, kam naj namesti dll, ga poišči in potem Cubaseu povej, kje je.

Če so to piratske zadeve moraš mogoče kopirat nek shekan dll na mesto originala.

Če pa želiš imet tudi dll-je na drugem disku, potem pa narediš mapo, jih namestiš noter in poveš Cubaseu lokacijo (kot sem prej napisal).



Bo?


Najlažje je pa da dll-je namestiš v ?:\Program Files\Steinberg\Vstplugins , ker je to default lokacija za plug-ine in jih Cubase sam uvozi. Banke zvokov pa kopiram na disk in pol naštimam v cubase-u kje se to nahaja in je stvar rešena ! Sem razumel ? biggrin.gif

Hehe biggrin.gif

#66 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 050 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 08 junij 2010 - 06:03

QUOTE (beatmakerr @ 8. Jun 2010 18:44:07) <{POST_SNAPBACK}>
Najlažje je pa da dll-je namestiš v ?:\Program Files\Steinberg\Vstplugins , ker je to default lokacija za plug-ine in jih Cubase sam uvozi. Banke zvokov pa kopiram na disk in pol naštimam v cubase-u kje se to nahaja in je stvar rešena ! Sem razumel ? biggrin.gif

Hehe biggrin.gif

V Cubaseu ne moreš nastavit lokacije banke zvokov. To lahko narediš v nekaterih pluginih.
Najmanj sitnosti boš imel, če pri namestitvi izbereš lokacijo za "banko zvokov" in lokacijo za plugin - VST - dll, ker nekateri plugini nehajo delat, če jih premakneš.

Oz. poizkusi naredit tako, kot misliš, da je prav. Če bo delalo, bo, če ne pa piši.

lp

#67 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 08 junij 2010 - 06:07

QUOTE (jetam @ 8. Jun 2010 19:03:15) <{POST_SNAPBACK}>
V Cubaseu ne moreš nastavit lokacije banke zvokov. To lahko narediš v nekaterih pluginih.
Najmanj sitnosti boš imel, če pri namestitvi izbereš lokacijo za "banko zvokov" in lokacijo za plugin - VST - dll, ker nekateri plugini nehajo delat, če jih premakneš.

Oz. poizkusi naredit tako, kot misliš, da je prav. Če bo delalo, bo, če ne pa piši.

lp


Ma ja bom malo probaval upam, da bo šlo !

Hvala ti Jetam, da si si vzel cajt !

Lp

#68 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 08 junij 2010 - 10:59

Yo !

Evo sm inštaliru, če dam za primer edirol orchestral, acoustica pianissimo, 4front true pianos !

Najprej sm inštaliru vse v program files steinberg vst plugins in ko sem zagnal cubase je zaznal vse sam in je tud delovalo !

Kasneje sem probal, da se vse inštalira na un interni disk in sem odprl cubase in poisku tm pod vst-je dal add in dal update in je delal !

Tko, da če po pravivi povem nisem čist zihr kako ubistvu to poteka ! Nekje sem prebral, da ma večina dll datoteke v program files steinberg itd.. in da če dajo drugam da jim ne dela ! Jst sm sam inštaliru vse skp na 1,5 disk in je delal ? Je pa res, da bi mel rajši te datoteke dll. lepo v program files k pa na disku, ker na disku bi rad mel samo banke zvokov, ker recimo pr edirol orchestral mi je sam pokazal kam nej inštaliram sm izbral program files in je to to, ni me uprašal, kam hočm da se shranjo banke zvokov, verjetno zato ker je veliko vse skp sam 90 MB ?
Ker recimo pr Acoutsica Pianissimo je najprej neki program files, pol me je pa še enkrat uprašal neki kam hočm inštalirat vst plugins itd..
Ugalvnem dela vse lepo in prav, ampak vseen ni tko k bi jst hotu met biggrin.gif
Nevem pomoje, je res najbolpš, da uleti k men nekdo k se spozna na to, da mi pokaže par osnovnih stvari na hitr pa je mir !

Aja pa kar se tiče acoustice pianissimo pa 4 front truepianos, nč posebnga res slaba izbira nč posebnga res, pr acoustica pianissimo samo 5 piannotov pa še to neki saphirre, saphirre pad itd.. pr 4front pianos, pa 8 mogoče 10 pianotov različnih ... ! Sm kr razočaran !
A pr edirol orchestral je ql, da sta sam dva pianota, ubistvu en, ker sm najdu tm pod keyboard samo concert piano, pa harpsicord, samo to je ?
Upam, da me bosendorfer, art vista grand piano, synthogy ivory ne bodo razočaral biggrin.gif

Cubase.jpg

Pa še vprašanje bi mel glede te slike, to kar sem označil z rumeno, kadar naštimam halion one vst, lahko zbiram tm k piše na sliki no track preset lahko zbiram zvoke, ki so v halionu, kadar na loudam kkšn drug vst, ki ga inštaliram , in odprem tm k za halion, mi še vedno kaže zvoke, ki so v halionu, oziroma zvoke, ki so od vst-jev ki sem jih dobil zravn cubase ! recimo, če na loudam edirol morm kliknt tist katr je označn z drugim rumenim krogcom, da mi dejansko odpre vst in pol tm zbiram, zdej me pa zanima, kako mate vi naštiman, a vi lahko tm izberete zvok, a se da kje to naštimat al je to ql, to tko poteka ! Ponavljam, sem noob, da ne bo spet kdo kej jamru in največ se izve od nekoga, ki program pozna že par let in to ste vi, vsaj večina biggrin.gif

Zato, če se da komu odgovorit na vsa ta moja, za nekatere butasta vprašanja, bi bil zelo vesel, presrečen hehe biggrin.gif

Lp

#69 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 09 junij 2010 - 10:35

QUOTE (beatmakerr @ 8. Jun 2010 23:59:17) <{POST_SNAPBACK}>
Yo !

Evo sm inštaliru, če dam za primer edirol orchestral, acoustica pianissimo, 4front true pianos !

Najprej sm inštaliru vse v program files steinberg vst plugins in ko sem zagnal cubase je zaznal vse sam in je tud delovalo !

Kasneje sem probal, da se vse inštalira na un interni disk in sem odprl cubase in poisku tm pod vst-je dal add in dal update in je delal !

Tko, da če po pravivi povem nisem čist zihr kako ubistvu to poteka ! Nekje sem prebral, da ma večina dll datoteke v program files steinberg itd.. in da če dajo drugam da jim ne dela ! Jst sm sam inštaliru vse skp na 1,5 disk in je delal ? Je pa res, da bi mel rajši te datoteke dll. lepo v program files k pa na disku, ker na disku bi rad mel samo banke zvokov, ker recimo pr edirol orchestral mi je sam pokazal kam nej inštaliram sm izbral program files in je to to, ni me uprašal, kam hočm da se shranjo banke zvokov, verjetno zato ker je veliko vse skp sam 90 MB ?
Ker recimo pr Acoutsica Pianissimo je najprej neki program files, pol me je pa še enkrat uprašal neki kam hočm inštalirat vst plugins itd..
Ugalvnem dela vse lepo in prav, ampak vseen ni tko k bi jst hotu met biggrin.gif
Nevem pomoje, je res najbolpš, da uleti k men nekdo k se spozna na to, da mi pokaže par osnovnih stvari na hitr pa je mir !

Aja pa kar se tiče acoustice pianissimo pa 4 front truepianos, nč posebnga res slaba izbira nč posebnga res, pr acoustica pianissimo samo 5 piannotov pa še to neki saphirre, saphirre pad itd.. pr 4front pianos, pa 8 mogoče 10 pianotov različnih ... ! Sm kr razočaran !
A pr edirol orchestral je ql, da sta sam dva pianota, ubistvu en, ker sm najdu tm pod keyboard samo concert piano, pa harpsicord, samo to je ?
Upam, da me bosendorfer, art vista grand piano, synthogy ivory ne bodo razočaral biggrin.gif

Cubase.jpg

Pa še vprašanje bi mel glede te slike, to kar sem označil z rumeno, kadar naštimam halion one vst, lahko zbiram tm k piše na sliki no track preset lahko zbiram zvoke, ki so v halionu, kadar na loudam kkšn drug vst, ki ga inštaliram , in odprem tm k za halion, mi še vedno kaže zvoke, ki so v halionu, oziroma zvoke, ki so od vst-jev ki sem jih dobil zravn cubase ! recimo, če na loudam edirol morm kliknt tist katr je označn z drugim rumenim krogcom, da mi dejansko odpre vst in pol tm zbiram, zdej me pa zanima, kako mate vi naštiman, a vi lahko tm izberete zvok, a se da kje to naštimat al je to ql, to tko poteka ! Ponavljam, sem noob, da ne bo spet kdo kej jamru in največ se izve od nekoga, ki program pozna že par let in to ste vi, vsaj večina biggrin.gif

Zato, če se da komu odgovorit na vsa ta moja, za nekatere butasta vprašanja, bi bil zelo vesel, presrečen hehe biggrin.gif

Lp


Ti preseti ki jih vidiš, in nekako šteknejo če še kak plugin naloudaš in ga zvežeš, so možno da bug od cubasea ... jst vedno šaltam presete (če jih sploh loudam,ponavad sam delam sounde) tko da odprem VST INSTRUMENTS WINDOW (F11) in tam notri štimam... drugač pa kupiš še en displej pa tja rukneš plugin (po možnosti touch screen) smile.gif hec wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#70 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 09 junij 2010 - 03:26

QUOTE (kochobass @ 9. Jun 2010 11:35:35) <{POST_SNAPBACK}>
Ti preseti ki jih vidiš, in nekako šteknejo če še kak plugin naloudaš in ga zvežeš, so možno da bug od cubasea ... jst vedno šaltam presete (če jih sploh loudam,ponavad sam delam sounde) tko da odprem VST INSTRUMENTS WINDOW (F11) in tam notri štimam... drugač pa kupiš še en displej pa tja rukneš plugin (po možnosti touch screen) smile.gif hec wink.gif


Hehe pravš touch screen biggrin.gif Sej stane čist mal, ni panike haha biggrin.gif

Mah sej to ni taka panika, men je večja panika še zmern inštalacija, to me teži in to zelo hehe biggrin.gif

Še zdej mi ni vse jasn heh biggrin.gif

#71 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 14 junij 2010 - 04:42

Yo !

Evo končno sm približno pogruntu kako potekajo stvari z inštalacijami teh vst-jev itd...

Mam pa eno težavo namreč inštaliral sem EAST WEST QUANTUM LEAP RA, in lepo vse inštaliru itd.. in potem je pisal v navodilih, da nej datoteke, ki imajo končnico .nks kopiram v library od RA in sm to tud naredu, ampak mi jih nikjer ne zazna, ko odprem QL RA v cubasu, mi odpre samo stock sounde, tiste nks file pa nikjer ne najdem pa sem poskušu pa mi nikakor ne gre, zato bi prosu nekoga, ki ve o čem govorim, da mi razloži kaj ubistvu je treba narest, da lahko te nks file odprem oziroma jih lahko uporabljam ? Odgovor mi bo zelo prav piršel, ker je veliko telih vst-jev z library, ki vsebuje nks file !

Hvala

Peace

#72 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 15 junij 2010 - 12:36

Anyone please ?



#73 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 15 junij 2010 - 12:47

a si pirat?

#74 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 15 junij 2010 - 01:14

QUOTE (Ploki @ 15. Jun 2010 13:47:54) <{POST_SNAPBACK}>
a si pirat?


Ja, ker se še učim in spoznavam cubase in vst-je ! Je to pomemben ?

#75 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 15 junij 2010 - 01:19

je

zloadaj Kontakt4, v kontakt4 das "add library" in kliknes na folder od EWQL RA oz karkoli ze.
najhitrejsa resitev, pa najboljsa.

#76 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 15 junij 2010 - 01:21

QUOTE (Ploki @ 15. Jun 2010 14:19:15) <{POST_SNAPBACK}>
je

zloadaj Kontakt4, v kontakt4 das "add library" in kliknes na folder od EWQL RA oz karkoli ze.
najhitrejsa resitev, pa najboljsa.


Aha a pol k so te library k majo te vlke nks file, to vse odprem v kontakt 4 ? Pol ubistvu, sploh ne rabm inštalirat teh osnovnih Vst-jev, samo library, dam na disk in pol odprem v kontakt 4 ? Al je vseeno dobro, da mam še osnovn vst inštaliran !

Hvala ti !


#77 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 15 junij 2010 - 03:43

kolikor vem rabiš potem samo libraryje smile.gif
probaj najprej brez potem pa inštaliri če ti bo probreme delalo.

Kontakt4 rabis od AiR

#78 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 15 junij 2010 - 04:58

QUOTE (Ploki @ 15. Jun 2010 16:43:26) <{POST_SNAPBACK}>
kolikor vem rabiš potem samo libraryje smile.gif
probaj najprej brez potem pa inštaliri če ti bo probreme delalo.

Kontakt4 rabis od AiR


Hvala majstore !

Pozz

Peace

#79 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 15 junij 2010 - 08:42

Evo sm inštaliru Native Instruments Komplete 6 !

Vse lepo in prav edin, kar mi je čudn, da ni guitar pro 4 nikjer med vst instrumenti, v standalone funkciji pa ga mam, tut update sm plugine, pa ga ne morem zbrati med vst-ji ? Če kdo ve kaj bi to blo ?

Drugače me pa še zanima :

Kaj pomen to Kontakt 4, pol en je Kontakt 16out, 8out, absynth 5 stereo

Cubase_5_pic.JPG

Pa še eno vprašanje, library od Kontakt 4 lepo odprem inštrumente pa vse, ne morm pa odpret library od ew ql ra v kontakt 4, ker mi to napiše, ko stisnm kater inštrument ?

lalala.JPG

Hvala za pomoč !

Lp

#80 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 15 junij 2010 - 10:21

"Kontakt 4" je skupi, kot Cubase 4 ali cubase 5,
16 out pa 8 out je "Multi out verzija", se pravi za vsak patch ki ga nalozis v kontakt posebej lahko potem mixas v mixeru od cubase

Cudno ti to nalagas. ti mors komplet vse kar imas od RA (.nki , .nks pa se neke mal fajlov) fliknat v eno mapo, it v kontakt 4 pod "libraries" tab, kliknat "add library" izbrat folder in to dat.
ce bos Wav po Wav nalagal naus dalec prisu. biggrin.gif

#81 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 15 junij 2010 - 11:00

QUOTE (Ploki @ 15. Jun 2010 23:21:03) <{POST_SNAPBACK}>
"Kontakt 4" je skupi, kot Cubase 4 ali cubase 5,
16 out pa 8 out je "Multi out verzija", se pravi za vsak patch ki ga nalozis v kontakt posebej lahko potem mixas v mixeru od cubase

Cudno ti to nalagas. ti mors komplet vse kar imas od RA (.nki , .nks pa se neke mal fajlov) fliknat v eno mapo, it v kontakt 4 pod "libraries" tab, kliknat "add library" izbrat folder in to dat.
ce bos Wav po Wav nalagal naus dalec prisu. biggrin.gif


Aha pol je kr ql da jst uporabljam navadn kontakt 4 !

Ne sej jst mam mapo po mapo narjeno ew ql ra library pa notr te nks. file in k kliknm na library mi pol odpre te podmape in k recimo dam na neki africa inštrument mi te wave odpre tko k je na sliki in pol ne morm več nč in mi javi tko k je tam na sliki !
Medtem k pr kontakt library k mam tut lepo urejen vse, pol k odpiram podmape mi namest teh wavov lepo napiše concert piano kliknm in že na louda, tko da kontakt library dela supr, ta ew ql ra pa mi nagaj, tko da bi res rad vedu kva bi lahk blo narobe, al še vedno narobe delam ?

Hvala

#82 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 16 junij 2010 - 07:58

QUOTE (beatmakerr @ 16. Jun 2010 00:00:53) <{POST_SNAPBACK}>
Aha pol je kr ql da jst uporabljam navadn kontakt 4 !

Ne sej jst mam mapo po mapo narjeno ew ql ra library pa notr te nks. file in k kliknm na library mi pol odpre te podmape in k recimo dam na neki africa inštrument mi te wave odpre tko k je na sliki in pol ne morm več nč in mi javi tko k je tam na sliki !
Medtem k pr kontakt library k mam tut lepo urejen vse, pol k odpiram podmape mi namest teh wavov lepo napiše concert piano kliknm in že na louda, tko da kontakt library dela supr, ta ew ql ra pa mi nagaj, tko da bi res rad vedu kva bi lahk blo narobe, al še vedno narobe delam ?

Hvala

v narobe "tabu/zavihku" si. ti si v "files". pojdi v "libraries"

#83 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 16 junij 2010 - 03:23

QUOTE (Ploki @ 16. Jun 2010 08:58:25) <{POST_SNAPBACK}>
v narobe "tabu/zavihku" si. ti si v "files". pojdi v "libraries"


Aja biggrin.gif Bom šov prevert pa sporočim, a kaj pa to glede tega, da mi ne zazna v cubasu pod vst instruments guitar rig pro 4, čeprav mam vse naštiman tko k treba ?

Hvala

#84 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 16 junij 2010 - 10:06

Evo Ploki sem naredu tko k si reku, šov tm pod add librabry označu mapo kjer so notr nks file in nč ! Ne pokaže mi browse tko k pr kontakt 4 library ampak kr neki ! Zato nevem kva bi lahk blo narobe, ker recimo če pogledam file k so v kontakt library majo vsi končnico nki, tle pr ew ql ra pa nks. a je tuki mogoče kej narobe, res nevem ! Je pa res, da če grem tm pod files v kontaktu in odpiram od ew ql te nks. file mi vrže vn wav, datoteke, tko k je na uni slikci k sm jo prlimu, če kliknm dvakrat na eno izmed wav. datotek mi napiše da ni neki conected, tko k je na zgornji sliki razvidno, če pa jo označm in potegnem dol kamor se na loudajo inštrumenti, pa mi špila, sam nevem če je to to, a dela to po takem principu, ker tisti inštrumenti, ki so nki file mi jih lepo pokaže, ko jih na loduam, tiste nks. pa se mi zdi da ni vse tko k treba ! In me kr mal skrbi kako zdej to gre, al je to ql al ne, ker je večina oziroma kar vsi te dodatki oziroma library majo te nks. file ? Tko, da če kod ve kaj več o tem lepo prosim za pomoč ! Mam pa inštaliran cel Native instruments Komplete 6 - 50 GB neki tazga je velikost, če je že kdo kej sprobavu, pa mu je isto nagajal !

Hvala

Lp

#85 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 17 junij 2010 - 01:12

obojne rabiš. eno so "instrumenti" (.nki) se pravi patchi ki jih naloadas, eno so pa sample monolith fajli (.nks)

NKI si ponavadi v mapah "Instruments"

Pripete sličice

  • Screen_shot_2010_06_17_at_14.11.51_.png


#86 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 19 junij 2010 - 11:39

Yo !

Ploki men še zdej ne dela tko k treba !

Evo tuki slike, da vidš kako mam jst to naštiman, ubistvu kako to pr men zgleda, pa da mi poveš če je ql al je vse v k.... biggrin.gif

Tuki mam te nks file v RA library, sam ni nikjer teh nki filov, ta mapa instruments je od stock soundov v ew ql ra :
2010.JPG

Recimo tuki na tej sliki, so lepo vidni te nki file, k grem v library od kontakt 4 lepo vse odpre :
2011.JPG

Tud notr v Cubasu vse lepo najde, odpre :
2012.JPG

Na tej sliki, nardim tko k si mi reku, grem pod add library in dodam Ra libraary kjer so te nks fajli :
2013.JPG

In pol k dodam library mi vrže to vn in k kliknm na te instruments so isti soundi, so notr stock soundi, nikjer pa soundi od nks fajlov :
2014.JPG

Zdej jst nevem al jst kej delam narobe al je ta kontakt kej narobe inštaliran, tko da bi te prosu, če mi poveš kako pa kej, da lahko že začenm delat podlage biggrin.gif

Hvala za pomoč !

Lp




#87 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 20 junij 2010 - 11:02

blink.gif
kaksni stock sound? zdej mas not dva libraryja.
Kontakt 4 stock library in RA. (samo RA nima slikice) ?

kliknes na mapo npr. "africa" in nalozis en patch od afrike.

.nks fajli sami po seb so neuporabni

pa sej ti dela zdej laugh.gif vsaj po zadnjem screenshotu sodec

#88 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 21 junij 2010 - 01:02

Aha pol ubistvu te nki. fajli delajo zarad teh nks filov al kako jst to razumem, ker sm zdej recimo še art vista grand piano inštaliral in je blo v library nks fajli plus mapa instruments kjer so pa bli nki. fajli ! Ker če jst kliknm recimo na nks fajl od ew ql ra mi vrže vn mapo instruments in to je to ! Jst sm pa mislu, da je mapa instruments že neka osnova ko inštaliraš ew ql ra in da so nks fajli dodatni inštrumenti pa vidm, da ni tko ! Al sem spet čist vse zamešal biggrin.gif

Hvala še enkrat hehe biggrin.gif



#89 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 21 junij 2010 - 01:08

.nks so sempli, brez instrumentov (goli sempli), kot en folder .wav fajlov, sam da so zarad preprostosti v .nks "arhivih"

.nki so pa samo instrumenti, nic semplov, samo navodila kam ker sempl spada. smile.gif

ja, mas prav, brez enih ali drugih nic ne mores smile.gif sploh pri vecjih..

#90 beatmakerr

beatmakerr

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 21 junij 2010 - 01:16

QUOTE (Ploki @ 21. Jun 2010 02:08:43) <{POST_SNAPBACK}>
.nks so sempli, brez instrumentov (goli sempli), kot en folder .wav fajlov, sam da so zarad preprostosti v .nks "arhivih"

.nki so pa samo instrumenti, nic semplov, samo navodila kam ker sempl spada. smile.gif

ja, mas prav, brez enih ali drugih nic ne mores smile.gif sploh pri vecjih..


Hehe super, sam da zdej vem končno kaj je kaj pa kako kej poteka biggrin.gif Hvala res Ploki !

Bi pa te še usput vprašal, če mogoče poznaš oziroma si že sprobal kkšne dobre vst plugine, v mislih mam vst za piano, stringse, guitar, brass itd..
Če se ti, da jih par na hitrco naštet, da vidm če mi še kaj manjka biggrin.gif



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov