Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

Logic Pro 9


233 odgovorov v tej temi

#211 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 21 oktober 2010 - 06:12

na laptopu bolj težko hehe

#212 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 22 oktober 2010 - 12:33

kaj ni nobeden nič testiral?

moj macbook pro zmore 23 trackov z občasnim overloadom...

#213 kochobass

kochobass

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 264 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Domžale

Objavljeno 22 oktober 2010 - 12:35

sej je vse že potestirano na GS. nihče ne bo dobil drugačnega rezultata, če je pa itak hardware povsod enak pri istih modelih?!?! Talktohand.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#214 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 22 oktober 2010 - 12:53

v bistvu ni čist tako, če si bral kaj temo... eni začuda kr odstopajo, zato pa sprašujem, ker znajo driverji oz. same zvočne karte očitno tudi zelo vplivat na ta rezultat... pa v tem primeru lahko napišeš... ne odstopam od rezultatov na tabeli od GZ recimo wink.gif

#215 kuhar

kuhar

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2010 - 01:30

Moj MacBook white 2,1 Ghz (late 08) sem ostal pri 13 biggrin.gif
pogojno 14, ker vsako tretje predvanje javi "sistem overload"

#216 Ploki

Ploki

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 988 prispevkov
  • Location:Florjan

Objavljeno 22 oktober 2010 - 04:52

QUOTE (Vale @ 22. Oct 2010 13:53:15) <{POST_SNAPBACK}>
v bistvu ni čist tako, če si bral kaj temo... eni začuda kr odstopajo, zato pa sprašujem, ker znajo driverji oz. same zvočne karte očitno tudi zelo vplivat na ta rezultat... pa v tem primeru lahko napišeš... ne odstopam od rezultatov na tabeli od GZ recimo wink.gif

jaz dobim na svezem sistemu na raid 60+,
na starem na eni particiji z ful usranim pod 50.. krepko. smile.gif
to se spomnim, morm se enkrat ko utegnem poskusit.

#217 jure

jure

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 28 prispevkov

Objavljeno 23 oktober 2010 - 02:44

Zdravo,

kaj zahteva Logic Pro 9.1.2 Update kakšno dodatno krekanje, serijsko ???


Hvala!

#218 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 23 oktober 2010 - 04:27

QUOTE (jure @ 23. Oct 2010 15:44:31) <{POST_SNAPBACK}>
Zdravo,

kaj zahteva Logic Pro 9.1.2 Update kakšno dodatno krekanje, serijsko ???


Hvala!


jaz ko sem imel še skrekano verzijo, po update-u mi logic ni več deloval smile.gif

#219 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 23 oktober 2010 - 07:37

QUOTE (jure @ 23. Oct 2010 15:44:31) <{POST_SNAPBACK}>
Zdravo,

kaj zahteva Logic Pro 9.1.2 Update kakšno dodatno krekanje, serijsko ???


Hvala!


dela normalno po apdejtu, no crack schmack


#220 jure

jure

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 28 prispevkov

Objavljeno 24 oktober 2010 - 10:25

QUOTE (Katoda @ 23. Oct 2010 20:37:23) <{POST_SNAPBACK}>
dela normalno po apdejtu, no crack schmack


Hvala!

#221 jure

jure

    Povpraševalni PAjevec

  • Uporabnik
  • Pip
  • 28 prispevkov

Objavljeno 30 oktober 2010 - 08:26

Logic Pro 9.1.3?

#222 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 30 oktober 2010 - 03:28

no zdaj več nebo potrebno v terminal vnašat tiste kode za hyper-threading

#223 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 30 oktober 2010 - 07:02

pa zdaj si lahko to manualno nastavljate pod preferences > audio

lp

#224 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 05 november 2010 - 10:56

A se je še komu zgodilo, da ko je izbiral v Logicu neki loop, da je ponesreči pritisnil "desno tipko" oziroma z dvemi prsti pritisnil na regijo kjer so podani loopi in se mu je "ponudila" možnost Reindex Apple loops library ?

No, meni se je v dveh dneh to zgodilo že dvakrat. In ker se očitno neroden mi je to uspelo tudi izbrati. In ta funkcija je tako prijazna, da neglede na kaj pritisneš (tudi cancel), ti loope vseeno vrže nekam v božju mater in sem jih moral še enkrat prenesti v search browser, da mi jih je našlo.

Ta funkcija je res čist na neprimernem mestu pomoje. A se da to kako izklopit, ker mi gre že pošteno na živce ?



#225 timo.chinala

timo.chinala

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 124 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 10 november 2010 - 03:54

kak mi vi lušte delate s tem logicom, komaj čakam da ga sprobam! smile.gif

#226 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 10 november 2010 - 06:38

mimogrede sem se spomnil dveh zelo dobrih tipov s katerima lahko preprečite morebitne processor spikese in overloade, ker ravno čaram nekaj takega in verjetno marsikdo tega ne ve...

če imate zelo velike projekte z ogromno routinga in ogromno požrešnimi plugini navešenimi po mixerju itd. in se vam zaradi tega pojavlajo spikesi na samo enem procesoskem jedru, je možno to rešit na sledeč način... http://support.apple.com/kb/HT3161

"zelo" pomaga tudi to, da, če imate ogromno audio trackov, jim določite "no input", če le tega ne rabite, ker se procesor zelo razbremeni... na midi trackih to seveda ni mogoče, ker je input ponavadi synth

try it... report it wink.gif

lp

vale

#227 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 21 april 2011 - 02:54

Hello.

Že nekaj časa me muči en čudn problem v Logicu, katerega imam samo na Mac Pro, na laptopu tega ni.

Gre za klikanje v zvočnikih ob playanju in ustavljanju komada v projektu. Torej velikokrat ko pritisnem space se v zvočnikih sliši nek majhen pok, enako se zgodi ko ponovno stisnem space in se komad oz. projekt ustavi. Ta pok ni glasen, ampak nevem od kod prihaja. Sliši se nekako tako, kot če bi odrezal en sample in mu nebi naredil fade ina oz. outa. Moji pomisleki so, da bi lahko bil problem v moji zvočni karti TC Electronic Digital Konnekt X32, za katero imam najnovejše driverje, deluje preko FW 400 in katera je preko AES/EBU povezana z Crane Song Avocet, katerega koristim za DA konverzijo. System clock imam nastavljen, da je Sync source internal, 44.1Khz. Buffer v Logicu imam na 1024 MB, torej največ, kar pomeni, da bi nastavitve naj štimale, ampak se vse našteto ne dogaja izven Logica torej teh majhnih pokov ni, če s spaceom predvajam sample in podobno v OSXu. dunno.gif

Druga čudna stvar je ta, da ko ob večjih projektih v Logic browserju poslušam loope in pritisnem space za prelisten, ga normalno začne predvajat potem pa loop naenkrat preskoči, kot da bi ga z zamudo syncal al kaj vem kaj. Bi lahko bil za kaj takega vzrok clock? blink.gif

Načeloma bi lahko za kaj takega bil vzrok tudi kak plugin, ampak zakaj recimo tega ni možno zaznat na laptopu? Mogoče obstajajo še kere druge nastavitve? Kaj je recimo z Settings - Synchronization v Logicu?

Vsaka pomoč je dobrodošla.

Thanks.

Vale

#228 Vale

Vale

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 794 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Maribor

Objavljeno 22 april 2011 - 03:36

Nebenemu se nič ne sanja?

#229 RobotRock

RobotRock

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 212 prispevkov

Objavljeno 22 april 2011 - 09:47

To bi tut mene zanimal,namreč jst sm ta problem prvič slišal,opazil 10 let nazaj pri Gregu še u šiški, sicer jst nisem mel nikol tega problema, vprašal pa tut nism nikoli nobenga tko da sm firbčen tut jst:))
My Website




DONT EAT THE YELLOW SNOW!

#230 Gregor Zemljic

Gregor Zemljic

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 210 prispevkov

Objavljeno 23 april 2011 - 10:40

QUOTE (RobotRock @ 22. Apr 2011 22:47:07) <{POST_SNAPBACK}>
To bi tut mene zanimal,namreč jst sm ta problem prvič slišal,opazil 10 let nazaj pri Gregu še u šiški, sicer jst nisem mel nikol tega problema, vprašal pa tut nism nikoli nobenga tko da sm firbčen tut jst:))


Dokler sem bil v "šiški" nisem nikoli imel Logica....samo Cubase in kasneje Pro Tools....sedaj imam popolnoma enak Mac kot Vale in praktično enako kartico - ker je moj Weiss samo re-branded TC Digital Konnekt - in nimam teh problemov , niti jih nisem nikoli prej imel....

Sva z Valetom že debatirala o tem....in sploh ne vem kaj bi lahko bilo narobe....pokanje se največkrat pojavi , ko je prisoten DC na konvertorjih..kako pride tja je pa precej bolj z.....no ugotovit...

Glede na to da ima Vale enak monitor controller kot jaz, je to še bolj nenavadno.

Moj predlog je da probaš še malo "štrom" prečekirat, da nimaš kakšnega ground loopa...al pa dat Avocet pa bokse na isto vtičnico..

LP G






Aja...pa Synchronization po mojem nima vpliva na to.....dej gor slikce kako maš prefernce za audio nastavljene....shift jabolko 4 - označiš kaj bi rad "pofotkal" in spustiš....pa dobiš fajn screenshot...

LP G



#231 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 23 april 2011 - 11:07

Torej problem se je pojavil s prihodom TC Konnekta oz. si probal s kakšno drugo kartico če to dela?!
... vem moje frustracije a jih je še več na spletu: s TC-jem je podobno kot z M-Audio, driverji so "zanimivi", nepredvidljivi, tako da če je že TC in je samo to moteče si lahko srečen:)
Nenad Patkovic

#232 Gregor Zemljic

Gregor Zemljic

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 210 prispevkov

Objavljeno 24 april 2011 - 07:47


QUOTE (NLP @ 24. Apr 2011 00:07:26) <{POST_SNAPBACK}>
Torej problem se je pojavil s prihodom TC Konnekta oz. si probal s kakšno drugo kartico če to dela?!
... vem moje frustracije a jih je še več na spletu: s TC-jem je podobno kot z M-Audio, driverji so "zanimivi", nepredvidljivi, tako da če je že TC in je samo to moteče si lahko srečen:)


Tega istega Konnekta sem imel prej na testu jaz - i ni bilo nobenega pokanja - delal je odlično. Tako da dvomim da je v tem problem.

Kot je rekel NLP probaj si sposodit neko kartico , ki ima SPDIF out, in jo zveži na Avocet....pa boš lahko eliminiral možnost , da probleme dela kartica.

LP G

Prispevek uredil/a: Gregor Zemljic, 24 april 2011 - 07:48 .


#233 filipich

filipich

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 125 prispevkov

Objavljeno 05 september 2011 - 10:52

Hello,

Imam problem, namreč kupil sem nov interni disk, namestil os, še par programov, nato sem se lotil Logic-a. Najprej dam inštalacijski cd, potem zahteva content 1 in nato spet kar inštalacijski disk (prvi), potem pa kar zaključi z namestitvijo. Nakar sem po končani inštalaciji, kar vtaknil content 1 v maca in potem je zahtevalo 2, 3 in je napisalo da se je inštaliralo..in se tudi je..
Ne morem pa isto narediti z jampack-i ? v katerem grmu tiči zajec?

aja, ponovne inštalacije celega software-a nisem še probal.

hvala, lp


p.s. ponovna inštalacija, urejeno.

Prispevek uredil/a: filipich, 05 september 2011 - 02:47 .


#234 Sclabo

Sclabo

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 285 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Idrija

Objavljeno 23 september 2014 - 08:25

Imam en problem. Ker sem imel kar nekaj projektov še sredi dela, si nisem upal narest upgrade na Mavericks in na Logic X, da se mi nebi slučajno kaj zapletlo s plugini in podobnim. No, zdaj ko pa sem le uspel dokončat večino teh stvari, sem se pogumno spustil in naredil upgrade na Mavericks. Prva stvar, ki sem jo opazil je bila ta, da mi zdaj Logic 9 (9.0) ne deluje več, ker baje ni združljiv z novim operacijskim sistemom. To je zdaj v tem trenutku kar malo problem, ker mi je še vseeno ostalo nekaj stvari v Logicu 9 za dokončat - tam imam nekaj pluginov, ki jih Logic X ne podpira. Prebral sem, da Logic 9 sicer deluje v Mavericksu, vendar verzija 9.1.8., do katere pa Logica pred namestitvijo Mavericksa nisem posodobil. Ker se mi Logic 9.0 noče zalaufat, je očitno tudi brezupno zagnat update, ker mi piše da: An eligible Logic Pro version was not found in the Applications folder. This update requires Logic Pro version 9.0 or higher. 

 

Ali obstaja kakšna varjanta, da tole nekako zrihtam da bo ta jeben updejt prijel na nek način in da se mi Logic 9 zlaufa v Mavericksu ? Kakšen predlog ?

 

Že res, da Logic X odpira projekte iz verzije 9, vendar bi rad imel obe verziji iz razloga, ki sem ga navedel zgoraj - torej nekateri plugini.

 

Hvala in lep pozdrav





Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov