Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Prodaja instrumentalov na internetu

• Prosimo prijavite se za odgovor
4 odgovorov v tej temi

#1 Edouan

Edouan

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 53 prispevkov

Objavljeno 19 september 2009 - 01:30

Živjo,

Odločil sem se za prodajo svojih hiphop instrumentalov na legitimni internet strani. Zanima me kako je z avtorskimi pravicami, kajti večina kupcev na tej strani je iz ZDA. Sem član SAZAS-a in tudi tam sem svojih 15 instrumentalov prijavil. Zanima me, če lahko kot državljan Slovenije pošljem iste instrumentale na U.S. copyright office ($45), da bom zavarovan pred mogočimi spori tudi v ZDA? Ali je to sploh potrebno?

Hvala vnaprej

#2 Edouan

Edouan

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 53 prispevkov

Objavljeno 22 september 2009 - 06:33

QUOTE (Edouan @ 19. Sep 2009 02:30:27) <{POST_SNAPBACK}>
Živjo,

Odločil sem se za prodajo svojih hiphop instrumentalov na legitimni internet strani. Zanima me kako je z avtorskimi pravicami, kajti večina kupcev na tej strani je iz ZDA. Sem član SAZAS-a in tudi tam sem svojih 15 instrumentalov prijavil. Zanima me, če lahko kot državljan Slovenije pošljem iste instrumentale na U.S. copyright office ($45), da bom zavarovan pred mogočimi spori tudi v ZDA? Ali je to sploh potrebno?

Hvala vnaprej

80 View-ov in niti en odgovor smile.gif

#3 Gaber

Gaber

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 130 prispevkov
  • Interests:ena bjonda iz budve....

Objavljeno 28 september 2009 - 09:04

yo,
kolkr se mi sanja o temu je nekaj takega....

ti se lahko prijavis v US....na njihovem nevem kako se klice (kot je pri nas SAZAS.....in sazasu mores dat prosnjo da oni z tvojimi skladbami delujejo samo v sloveniji oz...da za us imas prosto pot....
....seveda pa se bos z kupcem moral dogovorit ko bo prijavljal njegova dela, da bos prijalvjen tam....

ce ti je to kej v pomoc...
ce ne pa je najboljse da kotaktiras SAZAS in oni ti bodo znali resit to stvar

lp

QUOTE (Edouan @ 22. Sep 2009 19:33:57) <{POST_SNAPBACK}>
80 View-ov in niti en odgovor smile.gif

www.myspace.com/rbagmusic

160....320....640...1280.....2560....5120.....10240.....+6db

#4 Rok Gulic

Rok Gulic

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 28 september 2009 - 02:58

Nisem ziher, ampak mislim, da so povezani z drugimi podobnimi inštitucijami in da ni treba za tole skrbet,...sej tud če se tuj komad pr nas vrti ga pač beleži sazas in plačuje keš v tujino,...po moje da (vsaj naj bi) zaedeva funkcionirala tudi obratno,... Mogoče za prašat kakega avtorja k velik proda v tujino?....Umek, Magnifico če kdo ma cifro.....

#5 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 057 prispevkov

Objavljeno 28 september 2009 - 03:03

QUOTE (Rok Gulic @ 28. Sep 2009 15:58:40) <{POST_SNAPBACK}>
Nisem ziher, ampak mislim, da so povezani z drugimi podobnimi inštitucijami in da ni treba za tole skrbet,...sej tud če se tuj komad pr nas vrti ga pač beleži sazas in plačuje keš v tujino,...po moje da (vsaj naj bi) zaedeva funkcionirala tudi obratno,... Mogoče za prašat kakega avtorja k velik proda v tujino?....Umek, Magnifico če kdo ma cifro.....

To, da pri nas SAZAS pobira denar za tuje izvajalce, drži, to da jim ga nakazuje, pa ne.

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov