Pozdravljeni...
Naredil bi glasbeno sobo/studio, ker moj mali trenira bobne, pa tud sam sem glasbenik, producent, trenutno brez studia, zato bi ta soba služila za vse živo...
Živimo v hiši. Noben problem ni, če bi iz studia neslo zvok v ostale prostore v hiši, saj smo sami domači bi pa rad zadušil zvok, ki gre ven v okolico, v sosesko. Bobni so glasni do kakih menda 115 decibelov.
Soba v hiši, ki je namenjena studiu, je v pritličju. Hiša je pa tudi kakega pol metra pogreznjena v zemljo, torej je pritličje že skoraj pol-klet. Ta soba ima eno okno in dvoje vrat. Vrata še sicer niso namontirana, je odprtina. Tako zgleda:
In še slika:
Električna omarica in omarica talnega gretja mi malo hodita narobe. Mere sobe so 3,2 krat 4,5 metra. Imam pa že položeno talno gretje in keramične ploščice po tleh.
Kakšne torej imam rešitve za zvočno izolacijo? Lahko pustim sobo tako, kot je, lahko pa jo tudi prepolovim, s tem se izognem problemu z oknom, samo potem bi bila soba pol manjša:
V vsakem primeru bi moral verjetno narediti "sobo v sobi", kot se reče, torej na obstoječe stene položim ogrodje iz lesa, zapolnim s kameno volno ali kaj takega, pa gor gips plate. Pazim, da ni stikov z obstoječimi stenami.... Ali razmišljam pravilno?
Tla so že položena, tak da tu ne bi nič delal, strop pa bo verjetno tudi potrebno narediti?
Delal bi sam, seveda...
Hvala za mnenja in nasvete...
Prispevek uredil/a: Marko1976, 22 marec 2018 - 09:08 .