Piskotki

Skoči na vsebino



Slika

pomoč pri nakupu DAW


65 odgovorov v tej temi

#1 graylow

graylow

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Šoštanj
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 18 julij 2008 - 01:44

Serbus!

Odloču sm se za nakup pc-ja in bi biu zelo hvaležen če bi mi svetovali kako in kaj (kakšen procesor,katere rame,katera matična,kateri HD...)
Uporablat mislim: Abletona7, NI KOMPLETE 5 ter VST-je vse skupaj bo na XP-jih 32-bit SP3

Aja pa še nekaj, ker mislim uporablat RME ff 800 ter na njo priključene ritem mašine in sinthe me zanima če mi bo karta syncala vso to mašinerijo?


Hvala za odgovore
Music is what feelings sound like

#2 Katoda

Katoda

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 898 prispevkov

Objavljeno 18 julij 2008 - 02:17

za CPU ti lahk že kar sam povem ----> as much as a wallet can afford. za ram vem da je neka 4gb omejitev itak je pa ram dandanes pocen.

#3 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 18 julij 2008 - 04:11

Najprej bi bilo dobro da bi se res izjasnil koliko nameravaš porabit za pc.

Glede procesorja bi se strinjal s Katodo, da nimaš nekih omejitev razen v budgetu, malo še preglej kaj nam prihodnost prinaša (trenutno smo na 45nm, nekaj se že šušlja še o manjšem, 65nm raje pusti kar pri miru - Intel kakopak); glede matične nimaš kaj dosti komplicirat, odvisno kaj oz. koliko tega in onega potrebuješ in da je kompatibilno z cpu-jem, pa si zmagal (Asus, Gigabyte, Intel). RAM je ob trenutnih cenah res nekaj posebnega, mislim da če ga kupiš 4 ali več ni problema, nekih velikih knjižnic najbrž tudi ne boš loadal (GS stuff). Poglej za kak Geil, Kingston, vsekakor pa 800MHz, morda tudi 1066, pazi kompatibilnost. Daj na kvaliteto, kvantiteta je pri ramih vedno poceni. Pri diskih se nekaj šušlja o velikih padcih cen SSD diskov, morda se bo to poznalo tudi pri hitrejših SATAII. Če ti denarnica dopušča si poglej z 10.000 obrati, morda tudi 15.000 oz. kar SSD. Ne pozabi na učinkovito hlajenje (nekaj časa nazaj je bilo vodno v modi).

Res pa povej koliko si pripravljen dat, ker potem imaš tu še razne Mac Pro-je..... big_boss.gif , bootcamp pa ti omogoča tudi windowse, če si že MS geek

lp

#4 gigahertz

gigahertz

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 255 prispevkov
  • Location:Ljubljana

Objavljeno 18 julij 2008 - 09:15

Hej!

Jest mam dobre izkušnje z trgovino Mlacom.
Počekiraš in naročiš vse dele na njihovi strani potem pa ti oni sestavijo.

Vzami quad core intel proces.,4giga rama, intel matično,in pa svetujem samsung HD (tok tihega diska še nisem mel!!)
Za tako konfiguracijo boš pri Mlacomu odštel cc. 600€.


Je pa res tako da za malenkost več dobiš iMac-a
2,4GHz Intel Core 2 Duo Proz., 20''TFT, 1GB, 250GBHD, SD, Radeon HD 2400 XT 128MB, iSight, AP, BT, OS X 819,00 €
Gesamtpreis zzgl. MwSt.: 819,00 €
Gesamtpreis inkl. MwSt.: 982,80 €

LINK!!

za še malo več pa že mac proja.....odločitev pa seveda prepuščam tebi!


LP.GiGaHeRtZ
Dont ask what your PC can do for you!!....Ask what you can do for your PC?

#5 graylow

graylow

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Šoštanj
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 21 julij 2008 - 10:29

takšna bo konfiguracija mojga novga pcja http://www.agt.si/sestavi/
Music is what feelings sound like

#6 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 21 julij 2008 - 10:39

A kaj čmo si vsak svojga sestavit al kako? jumping0046.gif
www.mmedia.si

#7 Domestic

Domestic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 92 prispevkov

Objavljeno 22 julij 2008 - 03:17

definitivno intelov procesor, glede matične plošče bi ti priporočo asus ali pa intel. če boš hoto lavfat hardware mašinerijo, si pa še omisli en midi vmesnik, s katerim boš lahko kontroliro mašinerijo prek kompjuterja.

LP

#8 graylow

graylow

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Šoštanj
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 26 julij 2008 - 08:54

matr sm mutav sm mislu da bo na prejšnjem linku ostala shranjena izbira komponent ki sem jih izbrau....
no vglavnem

PROCESOR: Intel core2duo E8400 3000MHz (zaenkrat)
MATIČNA: Asus Striker 2 extreme (ful huda...cena pa tud 310€)
RAM: 4 giga DDR3 2000MHz Mushkin PC3-16000 "Ascent Extreme" KIT
HD: 500 giga SATA2 Seagate ST3500320AS (32MB Cacha)
NAPAJALNIK: 650W Enermax EIN650AWT "Infiniti"
OHIŠJE: ASUS Vento 7700 bojda ima zelo dobre hladilne lastnosti

cena kište 1600€
Music is what feelings sound like

#9 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 26 julij 2008 - 01:44

QUOTE (graylow @ 26. Jul 2008 09:54:49) <{POST_SNAPBACK}>
matr sm mutav sm mislu da bo na prejšnjem linku ostala shranjena izbira komponent ki sem jih izbrau....
no vglavnem

PROCESOR: Intel core2duo E8400 3000MHz (zaenkrat)
MATIČNA: Asus Striker 2 extreme (ful huda...cena pa tud 310€)
RAM: 4 giga DDR3 2000MHz Mushkin PC3-16000 "Ascent Extreme" KIT
HD: 500 giga SATA2 Seagate ST3500320AS (32MB Cacha)
NAPAJALNIK: 650W Enermax EIN650AWT "Infiniti"
OHIŠJE: ASUS Vento 7700 bojda ima zelo dobre hladilne lastnosti

cena kište 1600€



Hudičevo drago bo tole.

Jst sm prodajal par dni nazaj Quad sistem za polovico manj.

LP
www.mmedia.si

#10 graylow

graylow

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Šoštanj
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 26 julij 2008 - 02:25

ja matična pa rami so me kar lepo udarli po žepu sam vrjemi mi da se ful splača met to dvoje poštimano, poleg procesorja itd...
kvaliteta, stabilnost in kompatibilnost so mi na prvem mestu.
Music is what feelings sound like

#11 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 26 julij 2008 - 06:18

QUOTE (graylow @ 26. Jul 2008 15:25:59) <{POST_SNAPBACK}>
kvaliteta, stabilnost in kompatibilnost so mi na prvem mestu.


V takem primeru se kupi Apple Mac Pro. smile.gif

PC-ja NAD 1000 € neb nkol kupu. To je le MOJE mnenje.

LP
www.mmedia.si

#12 graylow

graylow

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Šoštanj
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 26 julij 2008 - 06:32

sam men so hruške bol všeč lsbattle.gif
Music is what feelings sound like

#13 Diodibuh

Diodibuh

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 26 julij 2008 - 08:13

QUOTE (graylow @ 26. Jul 2008 09:54:49) <{POST_SNAPBACK}>
matr sm mutav sm mislu da bo na prejšnjem linku ostala shranjena izbira komponent ki sem jih izbrau....
no vglavnem

PROCESOR: Intel core2duo E8400 3000MHz (zaenkrat)
MATIČNA: Asus Striker 2 extreme (ful huda...cena pa tud 310€)
RAM: 4 giga DDR3 2000MHz Mushkin PC3-16000 "Ascent Extreme" KIT
HD: 500 giga SATA2 Seagate ST3500320AS (32MB Cacha)
NAPAJALNIK: 650W Enermax EIN650AWT "Infiniti"
OHIŠJE: ASUS Vento 7700 bojda ima zelo dobre hladilne lastnosti

cena kište 1600€


namesto asusa bi jest vzel intel plato
kaksno graficno bos imel noter?
Srečko Kovačič
www.madd.si

#14 graylow

graylow

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Šoštanj
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 26 julij 2008 - 08:51

grafična je u izi http://www.agt.si/ra...0-gs-128mb.html
Music is what feelings sound like

#15 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 26 julij 2008 - 10:19

Ah dej dej... robe za 1600€, za grafično boš dal pa 21,49€ omg.gif . Že res da nismo od slike pa videa, sam tudi če kupiš maybacha ne morš gor dat gum od Lade karavan. Bi se pa strinjal z blasterjem, da če že greš na take solde si res omisli Mac Proja, pa boš prav tako lahk imel windowse.
1600€ ni glih malo....

lp

#16 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 julij 2008 - 10:45

... bojim se, da je res...
Nenad Patkovic

#17 Diodibuh

Diodibuh

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 27 julij 2008 - 01:15

za risanje vseh waveform, dva monitorja poganjat... sicer smo v audio svetu, vendar grafika zna bit kar pozresna.
moje misljenje: malo prevec dnarja vse skupaj.
sicer pa stvar okusa wink.gif
Srečko Kovačič
www.madd.si

#18 E.B. King

E.B. King

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 519 prispevkov
  • Location:Krskou/Laibach
  • Interests:muzika tako ali drugace + standardne cloveske zelje in goni

Objavljeno 27 julij 2008 - 02:17

Moj predlog:


Napajalnik: Corsair HX 620W-preizkuseno zanesljiv in dober, Enermaxi baje znajo kr crkovat(vsaj Libertiyi, za Infiniti ne vem)
Maticna: ASUS P5Q Deluxe-niti priblizno ne rabis tako hude maticne kot si si jo ti izbral, razen ce ne bos navijal kot norc(pa tut ta ni tko slaba za navijanje btw.)
Procesor: Intel ® Core 2 Quad Q6600- sicer nisem gledal performacnih testov, sam mislim da bo tale procesor za kancek vec denarja ponujal boljse zmogljivosti
Procesorski hladilnik: Scythe Ninja 2
RAM: Mushkin PC2-8500 "Extreme" KIT 4096MB 1066 MHz DDR II
Graficna: Gigabyte GeForce 8600 GT 256MB GDDR 3 PCI-Express™ 16x-dovolj dobra graficna, kaksna 8800 bi bila overkill
Disk: Seagate ST3500320AS 500GB 7200RPM 32MB Serial ATAII
Ohisje: Antec P-182 Metalik črna -tudi dobre hladilne lastnosti, ampak veliko lepsi izgled smile.gif


Skupaj: 878,89€


Edit:

Ce hoces se malo prsparat, namesto P5Q Deluxe maticne vzemi P5Q-E(skoraj identicna) ter ohisje Chieftec Giga Tower GX-01B Črna. Potem je skupna cena 801,40€.
Ebay the baby, get more equipment.

#19 jetam

jetam

    PA PRO USER

  • Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1 055 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 29 julij 2008 - 09:00

sam neki... grafika sploh ni pomembna.

Če računate da so še pred nekaj leti najboljše grafične kartice imele komaj 64 MB ram-a, je ta grafična, ki jo je izbral pravi luksuz.

Tudi sam sem bil drugačnega mnenja, a ko sem dobil novo plato brez agp vodil sem uporabil kar eno staro pci kartico, ki premore "celih" 16 MB ram-a in verjamete ali ne slika je na 19'' LCD-ju več kot zadovoljiva za vse glasbene aplikacije.

#20 NLP

NLP

    arhitekt spektralnih platform prostora in časa

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 981 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Drugje
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 29 julij 2008 - 09:49

To ni res, tudi na XPjih je priporočljivo da imaš vsaj 256 rama na kartici (ali več!), sploh če boš gnal dva monitorja.
Včasih so dropouti pri snemanjih prav problemi z grafično, če greš na nastavitve grafične in izbereš namesto 32bitne globine 16bitno grafično globino, bodo dropouti nenadoma izginili.

Če se gre za Visto pa je ta meja lahko še višja.
Nenad Patkovic

#21 Diodibuh

Diodibuh

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov
  • Location:Ilirska Bistrica

Objavljeno 30 julij 2008 - 06:41

QUOTE (jetam @ 29. Jul 2008 22:00:27) <{POST_SNAPBACK}>
sam neki... grafika sploh ni pomembna.

Če računate da so še pred nekaj leti najboljše grafične kartice imele komaj 64 MB ram-a, je ta grafična, ki jo je izbral pravi luksuz.


potem je po tvoje tudi dual in vec core CPU luksuz? do pred nekaj leti so vsi cpuji bili singlecore. pa giga rama je bilo ze preseravanje.
ne mores tako gledat. pri novejsih aplikacijah je tudi grafika bolj pozresna.
Srečko Kovačič
www.madd.si

#22 graylow

graylow

    Aktiven PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 250 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Šoštanj
  • Interests:elektronska (minimalistična) glasba

Objavljeno 30 julij 2008 - 11:30

za moje potrebe je grafična čist ql kr bom itak na 16-ih bitih....nabavu sm si LCD 24-ko AUC 280 € mimovrste.com jumping0046.gif
Music is what feelings sound like

#23 Domestic

Domestic

    Zgleden PAjevec

  • Uporabnik
  • PipPip
  • 92 prispevkov

Objavljeno 31 julij 2008 - 06:53

tiste drage asus mame plate so namenjene za igračarske overklokarje, česar ti ne potrebuješ.

tule imaš eno sodobno, zanesljivo in poceni matično ploščo: http://www.solo.si/i...osca/index.html

vendar ti povem, da je prvotno nameščen bios precej bugast, ko nastavlaš določene zadeve, ti lahko celo zmrne, česar pri kateri drugi plati še nisem doživel, ampak ko bios nadgradiš, plata lavfa 100 na uro.

če imaš v računalniko intel ploščo in procesor je že skor tako kot da bi imel maca biggrin.gif

LP

#24 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 28 avgust 2008 - 10:19

Ker že dolgo nisem spremljal računalniškega sveta se mi poraja vprašanje:

Predvidoma bi bil naložen WI+in XP operacijski sistem.

Kaj je bolše - Intel Core2 duo ki dela na 3 GHz ali Intel Core2 quad ki dela na 2,5 Ghz?

Je smiselno imeti 4 Gb ram na Win XP?

#25 Zergi

Zergi

    dubwise!

  • Uporabnik
  • PipPipPip
  • 455 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:LJ

Objavljeno 28 avgust 2008 - 10:28

quad IMO.

4 giga rama... kva pa vem, XP jih vidi/uporabla max 3.

#26 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 28 avgust 2008 - 10:47

QUOTE (zmatej @ 28. Aug 2008 11:19:47) <{POST_SNAPBACK}>
Kaj je bolše - Intel Core2 duo ki dela na 3 GHz ali Intel Core2 quad ki dela na 2,5 Ghz?

Je smiselno imeti 4 Gb ram na Win XP?


Glede procesorjev... odvisno od FSB-ja. Core2Duo z 1300MHz FSB-jem dela hitreje kot Quad na 1066MHz npr v NEKATERIH aplikacijah, ne v vseh.

4Gb na Windows XP 32-bit je brez veze, ker jih boš videl max. 2.5 - 3Gb z /3GB switchom oz v PAE mode-u, kar pa mislim da bo problem pri Cubase / Nuendu, meni se je obešal zaradi tega.

Moj primarni DAW (Nuendo 4) laufa že par tednov na Windows Vista x64 na Apple Mac Pro 8-core z 8Gb RAM-a brez enega crasha!
Veš kakšen užitek je pogledat v task manager, ki kaže zasedenost pomnilnika 2,3 Gb ter procentualno 29% wink.gif
www.mmedia.si

#27 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 28 avgust 2008 - 12:22

QUOTE (Blaster @ 28. Aug 2008 11:47:22) <{POST_SNAPBACK}>
Glede procesorjev... odvisno od FSB-ja. Core2Duo z 1300MHz FSB-jem dela hitreje kot Quad na 1066MHz npr v NEKATERIH aplikacijah, ne v vseh.



PC bi uporabljal predvsem za Nuendo. V večini primerov laufa gor par Trackov ter EzDrummer in Trilogy za bas.

Včasih naredim še kak demo ki ima lahko tudi 40 kanalov. Kaj drugega ne bom delal.

Se pravi bo Core2Duo čist OK? Ker mi res ni za dajat nekega strašnega denarja.

#28 Blaster

Blaster

    PA PRO USER

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1 280 prispevkov

Objavljeno 28 avgust 2008 - 12:35

Na tvojem mestu bi razmislil o Apple iMac 24" ter Logic Pro 8 (+ Firewire karta), če ne boš pretirano uporabljal audia, ker je za midi v večini primerov boljši.

Če pikiraš na PCja pa bi vzel procesor Intel Core2Duo E8500, ker ima 6Mb cache-a (3Mb na jedro) ter 1300MHz FSB in normalno ceno za to kar nudi.

Za nuendo je džabe met Quada, ker ima multiprocessing bug in boš tko al tko mogu izključit dva jedra za normalno delo na quadu.
Razen če uporabljaš Nuendo 4.

LP
www.mmedia.si

#29 zmatej

zmatej

    Audioholik

  • Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov
  • Gender:Male

Objavljeno 28 avgust 2008 - 01:38

Karto že itak imam, sam imam že 3 leta star računalnik in bom zamenjal. Tud program zaenkrat ostaja Nuendo 3. Očitno bo res Core2Duo jumping0046.gif

#30 Luka Goljevšček

Luka Goljevšček

    Luka Goljevšček 'winni'

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 777 prispevkov
  • Gender:Male
  • Location:Nova Gorica

Objavljeno 28 avgust 2008 - 02:19

QUOTE (zmatej @ 28. Aug 2008 14:38:43) <{POST_SNAPBACK}>
Karto že itak imam, sam imam že 3 leta star računalnik in bom zamenjal. Tud program zaenkrat ostaja Nuendo 3. Očitno bo res Core2Duo jumping0046.gif


Poglej da imaš pravo matično, ker FSB na 1333mhz ne zmore ravno vsaka.....

lp



Dodaj odgovor



  


0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov