Malce pozno, pa vendarle, ker sem izgubil kar nekaj časa s testiranjem aplikacij.
Mi v bendu (10 članov) uporabljamo MobileSheetsPro. Aplikacija ni poceni, stane ene 14 EUR, ampak smo to rešili tako, da smo na vseh tablicah vpisani z enim računom, tako da smo jo kupili samo enkrat. Datoteke .apk ne moreš prenesti na drugo tablico (lahko, ampak dela licence check preko google play). Notri lahko importaš pdfje, midije, mp3je, slike, you name it. Lahko narediš tudi prazen file in z vgrajenim editorjem pripraviš zadeve.
"Arhivarska dela" lahko delaš na računalniku, imaš tudi PC app, preko katerega je zelo enostavno narediti vnose. Potem se povežeš preko wifija in sinhroniziraš podatkovno bazo na vse tablice (vsako posebej).
Na eni tablici narediš playlisto in če so na vseh tablicah isti komadi, jo avtomatsko postavi tudi ostalim. Prav tako se lahko povežeš med sabo (wifi ali bluetooth) in določiš master/slave odnose za obračanje strani.
Aplikacija je res super, mnogo bolje kot razni pdf readerji (zaslon ostane prižgan veš čas, tudi zatemnitve ne naredi) in ima ogromno možnosti (od barvanja besedila, tap tempa, pričetek komada, ...) in jo samo za uporabo besedil zelo priporočam. Za našo uporabo pa je zaenkrat tako tako, v osnovi super, ampak me moti nekaj zadev - isti komad bi pri različnih članih benda rabil različne priponke. Trobenta part od trobente, pozavna od pozavne in tako naprej. Trenutno to rešujem s kategoriziranjem, ampak v tem primeru mi še ni uspelo uskladiti playliste (jo je treba na vsaki tablici narediti ročno), pa tudi komad je potrebno dodati za vsakega člana, kar je precej zamudno. Sicer obstaja funkcija copy song, ampak to še vedno ni to. Druga stvar ki me moti, je obstoj aplikacije samo za Android. Zame je sicer super, ampak v pro audiu ima precej več ljudi Apple naprave. kot Android. Moja "štim komarata" bi si sicer rada kupila tablice za note, ampak si želita iPadov. Tudi ostalim je Apple bolj všeč. Prav tako je problem z tržiščem za 10" Android tablice, ker low in low-mid end tablic praktično ni. 7" in 8" tablice pa so se izkazale kot premajhne. Mi zaenkrat sicer ostajamo na MobileSheetsPro, ampak sem konstantno v iskanju alternative (ter teženju razvijalcem - community je precej velik, obstaja forum).
Moram pa se v zgodbi digitalizacije našega benda zahvaliti Audio Pro Krško, smo kar en čas iskali custom rešitev za nas, ker nismo želeli imeti tablic na obstoječih mikrofonskih stojalih, ker jih enostavno nimamo, saj ima brass sekcija klipsne. Sedaj imamo ene K&M nosilce za 22 EUR ter spodnji del K&M mikrofonskih stojal brez žiraf. Zadeva je stabilna in smo zelo zadovoljni.