Mono mix
Začel
Crocy
, jul 13 2008 08:40
11 odgovorov v tej temi
Objavljeno 13 julij 2008 - 08:40
Ziujo.
Zanima me na kakšen poslušate končni mix v mono?
V programu s katerim naredite mix? Preko externega hardware-a? Kakšen drug program?
hvala
lp
M.
Zanima me na kakšen poslušate končni mix v mono?
V programu s katerim naredite mix? Preko externega hardware-a? Kakšen drug program?
hvala
lp
M.
Crocy
www.crocy.si
www.facebook.com/crocy.si (Like)
www.soundcloud.com/crocy (Follow)
www.twitter.com/djcrocy (Follow)
www.crocy.si
www.facebook.com/crocy.si (Like)
www.soundcloud.com/crocy (Follow)
www.twitter.com/djcrocy (Follow)
Objavljeno 28 januar 2009 - 02:45
jst včasih sčekiram pr frendu na sistemu... ma na monitor kontrolerju mono tipko...
zadnje cajte me vedno manj zanima kako zadeva funkcionira v mono načinu,saj zadeve ki jih delam nimajo šanse zvenet niti doživet takega množičnega navala na lestvicah radijev in tv-jev kot večina top rock/alter-rock plat v tujini.
Tako ali tako pa vse kar je pan-ano strogo levo in desno,ponavadi v mono načinu izgine...
pa ti? delaš take mixe? torej strogi pan-ing,pa mogoče igranje s fazami da prideš do učinga pseudo stereo efekta? pa take pizdarije ki v mono načinu ne pridejo ven?
zadnje cajte me vedno manj zanima kako zadeva funkcionira v mono načinu,saj zadeve ki jih delam nimajo šanse zvenet niti doživet takega množičnega navala na lestvicah radijev in tv-jev kot večina top rock/alter-rock plat v tujini.
Tako ali tako pa vse kar je pan-ano strogo levo in desno,ponavadi v mono načinu izgine...
pa ti? delaš take mixe? torej strogi pan-ing,pa mogoče igranje s fazami da prideš do učinga pseudo stereo efekta? pa take pizdarije ki v mono načinu ne pridejo ven?

Objavljeno 28 januar 2009 - 04:44
To ni res, da kar je panano strogo L-R v mono načinu izgine... Potem si že kaj zamučkal s fazami - če ga kitare žgejo na mono, ga bodo na stereo še toliko bolj...
Če ni "maskinga" (frekvenčnega prekrivanja in zakrivanja inštrumentov) na mono, je to v stereo lepo balansirana in odprta slika...
Deloma miksat z monitorji na mono zna biit koristno za celoten mix in ne samo za kompatibilnost s TV in mono radijskimi budilkami,
Kaj pa vem - večina plat ki so dobro zmiksane zveni dobro tudi na mono - razen kakšne izjeme - kak efekt (kot praviš, da se kaj igraš s psihoakustičnimi efekti, ki zj.... fazo) , ki pač ne funkcionira na mono... A to je bolj poredko...
Mono ima svoj čar.
Aja - sicer pa - mono switch na monitor kontrolerju...
Če ni "maskinga" (frekvenčnega prekrivanja in zakrivanja inštrumentov) na mono, je to v stereo lepo balansirana in odprta slika...
Deloma miksat z monitorji na mono zna biit koristno za celoten mix in ne samo za kompatibilnost s TV in mono radijskimi budilkami,

Mono ima svoj čar.
Aja - sicer pa - mono switch na monitor kontrolerju...
Objavljeno 29 januar 2009 - 08:22
QUOTE (zmatej @ 28. Jan 2009 20:22:28) <{POST_SNAPBACK}>
Kaj pa če na kontroli (driverju) od zvočne panaš Master OUT čist levo (ali desno)? Pomoje bi tudi tako cela slika bila na enem zvočniku ?
Načeloma bi moglo delat ja...samo je samo na enem zvočniku

Drugač je pa v Ozone-u mono switch,pa switch s katerim obrneš fazo levemu in pa desnemu kanalu(včasih tam sčekiram),sam se res vedno manj obremenjujem s tem kako mix stoji v mono načinu.
Kitare imam vedno duplex(trše vode rock-a) in se zadnje čase precej igram z uvrščanjem inštrumentov od strogega mono(bobni,bas) načina do extremnega pseudo sterea(s pomočjo premikanja trackov in pa S1 Imagerja)...
Doma imam track-e od nekih 30 top komadov(foo fighters,queens of the stone age,korn,faith no more,garbage,tokio hotel,system of a down,metallica) in je res dobra šola pogledat kako majstri v ameriki delajo s tracki ...

Objavljeno 29 januar 2009 - 11:09
Objavljeno 16 februar 2009 - 10:26
Objavljeno 06 februar 2012 - 06:10
Yo !
Da ne odpiram nove teme !
Rad bi naredil panning v mono nacinu, mislim da bi vsak trek posebi dal v mono in naredil pan ! Nikjer nisem nasel mono tipke al pa karkol kjer bi lahk spremenu v mono in pol nazaj v stereo, pa me zanima ce sta tadva programa, ki ju je ixi predlagal prava stvar ali ne ? Obstaja se kaj drugega, ki bi mi lahko pomagalo ?
Vprasal pa bi se ce razmisljam v pravi smeri, kar se tice panninga : kick, snare, ter bass bi imel na sredini, ostale instrumente pa po obcutku malo levo malo desno, da zapolnim beat, razmisljam v pravi smeri al ne ?
Hvala za pomoc !
Lp
Da ne odpiram nove teme !
Rad bi naredil panning v mono nacinu, mislim da bi vsak trek posebi dal v mono in naredil pan ! Nikjer nisem nasel mono tipke al pa karkol kjer bi lahk spremenu v mono in pol nazaj v stereo, pa me zanima ce sta tadva programa, ki ju je ixi predlagal prava stvar ali ne ? Obstaja se kaj drugega, ki bi mi lahko pomagalo ?
Vprasal pa bi se ce razmisljam v pravi smeri, kar se tice panninga : kick, snare, ter bass bi imel na sredini, ostale instrumente pa po obcutku malo levo malo desno, da zapolnim beat, razmisljam v pravi smeri al ne ?
Hvala za pomoc !
Lp
Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov