Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Zagovor diplome na temo programiranja pluginov in modeliranja vezij

9 odgovorov v tej temi

#1 Ziga

Ziga

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 199 prispevkov
  • Interests:Studijsko delo na sploh, vsega novega kar bom zvedel bom vesel :)

Objavljeno 01 julij 2014 - 09:17

V ponedeljek 7.7. ob 11h na FE zagovarjam svojo diplomsko nalogo "Razvoj algoritma za obdelavo zvoka z metodo modeliranja analognega vezja" oz. povedano razumljivo "kako razviješ matematiko za modeliranje analogne opreme in jo zapakiraš v plugin". Ker je zagovor odprtega tipa, mislim, da vas lahko povabim smile.gif Uradna predstavitev bo sicer kratka (10-15min), po uradnem delu pa bom vesel kakršne koli debate iz tega področja, če še koga to zanima. Nobene vesoljske znanosti, prav tako ni namen tega posta samopromocija ali neko egopumpanje, napišem zgolj zato, ker bi šel sam tudi poslušat kaj takega če bi imel priložnost in mogoče se tukaj najde kdo, ki ga to zanima in bi rad kakšno rekel na to temo smile.gif

lp, Žiga

ps: točna lokacija (katera od predavalnic ali dvoran na FE) bo objavljena naknadno, ko mi to sporočijo.

Prispevek uredil/a: Ziga, 01 julij 2014 - 09:18 .

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3 879 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 02 julij 2014 - 07:47

Tudi jaz sem se davno ukvarjal s tem, da bi si ustvaril svoji plugin.

Zanime me kako si se ti lotil te zadeve, sempliranje nastavitev, katere programe si uporabljal in v katerem jeziku si pisal program,plugin...

Rade volje bi prišel na zagovor a sem n dopustu wink.gif

Uspešno zaključi projekt... sledi pa beer2.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 02 julij 2014 - 08:58

Lahko tudi tu objaviš diplomsko, takrat glih letim.
Nenad Patkovic

#4 jejsus

jejsus

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 149 prispevkov

Objavljeno 02 julij 2014 - 02:17

Res lepo da si povabil in zelo zanimiva tema! Na žalost ne bom mogel priti, ker so na šihtu vsi na dopustu in ne bom dobil frej sad.gif.

Drugače me pa zelo zanima kako se tole naredi, ampak se imam še toliko za naučit v produkciji, da se še nisem spravil firbcat kako se naredi plugin smile.gif, saj je že sama kreacija z temi napravami tako zanimiva, da se kar ne spravim v raziskavo biggrin.gif! Ampak svaka čast vsem izdelovalcem tako hardware-skih kot software-skih naprav!

Želim ti uspešen zagovor.

LP,
Dejan

#5 Ziga

Ziga

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 199 prispevkov

Objavljeno 02 julij 2014 - 03:56

Hvala za lepe želje, zdaj pa kar po vrsti:

@ixi:

Zanime me kako si se ti lotil te zadeve

Lotil sem se najprej matematičnega modela vezja, torej pridobivanja prenosne funkcije. To je diferencialna enačba, ki je izpeljana iz Kirchoffovih enačb vezja, to pa se nato preko bilinearne transformacije preslika v diferenčno enačbo, ki je po domače diferencialna enačba za disktretni čas.

Ko je bla enkrat matematika godna za implementacijo mi je delo neskončno olajšal TALE blog. Steibergov SDK za VST2 je milo rečeno površen in uporabniku neprijazen, zato mi je ta Gospod (z veliko, pa ne mislm strica z brado v luftu) rešil ogromno las pred izpadom smile.gif potem je sledilo še n iteracij trial&error postopka, da se nekako navadiš na C++ in kje morejo biti spremenljivke itd. in potem eventuelno ven pade VST. V planu je pa zaenkrat še VST3 in AU, potem pa prošnja na Avid za AAX SDK, da bom lahko končno uporabljal svoj plugin biggrin.gif

sempliranje nastavitev

Ker gre za postopek digitalnega modeliranja in ne konvolucije ali dinamične konvolucije nisem rabil nobenega sampliranja, sem pa na koncu naredil primerjalne meritve tako, da sem meril frekvenčni odziv HW modula (ki je bil priključen ven in noter tam, kjer se začne in konča modelirano vezje) in plugina.

katere programe si uporabljal in v katerem jeziku si pisal program,plugin...

Razvoj matematike/algoritma - MATLab
Programiranje VST - Visual Studio 2012
Testiranje - VST Plugin Analyser in RoomEQWizard

@NLP

Ne vem če smem, ker je diploma uradno intelektualna last fakultete. Bom pa vprašal na zagovoru in če dovolijo nalimam PDF sem.

Prispevek uredil/a: Ziga, 02 julij 2014 - 03:56 .

#6 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 02 julij 2014 - 10:40

... ok če je možno bi bilo fino za male sive celice.
Da je diploma uradno intelektualna last fakultete je bolj tak... avtor si ti ampak ja stara šola si lahko razlaga po svoje...
Sigurno pa je da je najverjetneje zelo zanimiva diplomska!
Upam da sčasoma preraste v kakšen uspešen "SLO UAD" konkurenco!!!
Nenad Patkovic

#7 Ziga

Ziga

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 199 prispevkov

Objavljeno 03 julij 2014 - 08:24

Hja, UAD konkurenca v najožjem smislu težko, ker nimam nikakršnega namena jit na HW-accel rešitve. Moore-ov zakon o moči procesorjev nedvoumno kaže v prid native rešitvam, tako da mislim da je to boljša pot za prihodnost. Definitivno pa imam namen se naučit narest model, ki s svojo natančnostjo lahko doseže UADove rešitve, torej implementacijo modelov nelinearnih elementov, parazitov itd. Skratka dela še cel kup biggrin.gif

#8 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 03 julij 2014 - 09:11

... ja ne, HW accel. je zgrešeno, to sem takoj trobil ko so dali ven V2 ampak v smisliu kvalitete ja.
Če bi se ukvarjal s tem, bi si vzel nek cilj da bi prišel ob bok Nebuli...
Nenad Patkovic

#9 Ziga

Ziga

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 199 prispevkov

Objavljeno 03 julij 2014 - 09:59

Mislim, da je to v največji meri samo vprašanje do katerega reda gredo modeli nelinearnih elementov in ali so zares postavljeni na fizikalni matematiki ali zgolj na neki splošni aproksimaciji. Nekako imam v planu zdaj, ko gre ta ceremonija z zagovorom in birokracijo skozi, da začnem delat najprej na modelu navadnega linijskega trafota, da ga lahko dodam v ta EQ (rezultat diplome je model EQ ja iz studerjeve mize) kot vhodno stopnjo. Stvari se imam namen lotit čisto fizikalno, potem pa matematiko grdo gledat in maltretirat toliko časa, da se znajde v digitalni domeni smile.gif Potem pa analiza strukture harmonskih popačenj itd. ter seveda na koncu meritve in subjektivna primerjava s pravim modulom. Če je kaj pravice na tem svetu bi se mogoče dalo v prihodnosti v pluginih menjat trafote, tako da lahko v plugin vstaviš "plugin" model npr. Jesena JT-110K-HPC ali kakšnega Lundahla itd. (whoa, inception! biggrin.gif) Potem pa pride na vrsto kakšna lampa, tranzistor... te zadeve se lahko sicer precej hitro aproksimira s katero od metod polinomskih interpolacij meritev I/O odziva, ampak mislim da avtentična rešitev z matematiko, ki ima fizikalne korenine, nedvomno na koncu da tisti pravi rezultat. Bomo vidli... (so rekli ta slepi pa v lukno padl...)

Aja, pa še oversampling je treba implementirat. Huh, dela...

Prispevek uredil/a: Ziga, 03 julij 2014 - 10:00 .

#10 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5 982 prispevkov

Objavljeno 05 julij 2014 - 09:12

Držim pesti, da bo vse šlo po planu!
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov